• 9.377.185 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

avatar van thunderball

thunderball

M.Goodkat schreef:

Het is dan ook een vervolg op Casino Royale en het is gebaseerd op een kortverhaal van James Bond, de laatse boek van Ian Fleming die ze gaan verfilmen, dus de volgende bond is eigen script of zou eigenlijk moeten dan stoppen.

Alleen de titel is gebruikt, film heeft verder niks met dat korte verhaal van doen.

Nou, om kwart voor zeven ga ik hem zien en meteen er na de voorstelling van kwart over negen (Ik ben nou eenmaal compleet van de pot gerukt!).

avatar van timbo_

timbo_

Haha veel plezier

avatar van thunderball

thunderball

timbo_ schreef:

Haha veel plezier

Thanks!

Iedereen die hem straks gaat zien, of de komende dagen:

alvast veel plezier!!

Recentie volgt morgen.

avatar van musicwoman

musicwoman

Ik ga overmorgen om 20:45 uur in de Pathe The munt in Amsterdam

Ik verheug mij erg, mij benieuwen hoe het vervolg is.

Maar lekker veel actie zal er wel in zitten heeerlijk !! haha

avatar van dionj

dionj

LET OP: ER WORDT AANGERADEN OM CASINO ROYALE (nogmaals) TE BEKIJKEN!

Ik zeg het nog maar een keer voor de zekerheid. Ik ga vanavond ook, en morgen zal er een recensie van mij verschijnen.

007 neemt niet voor het eerst wraak. In 'Licence to kill' neemt hij in de gedaante van Timothy Dalton wraak op drugsbaron Franz Sanchez voor het verminken van zijn vriend Felix Leiter en het vermoorden van diens bruid. In tegenstelling tot 'Quantum of solace' vond ik die film wel op alle punten geslaagd, voornamelijk omdat er een beter verhaal in zat. Het was ook mooi om te zien dat de bende van Sanchez door de baas zelf werd uitgeroeid door het spelletje van Bond. 'Quantum of solace' bevat lekkere, vette en rauwe actie, de sfeer is grimmig en Craig is duidelijk in vorm, maar het verhaaltje op zich, de schurk en ook de Bond girls. Hun aanwezigheid wordt maar magertjes voor het voetlicht gebracht.

Jammer.

Martijnnn

Gisteren achtereen volgens Casino Royale en Quantum of Solace gezien, het was leuk om Casino Royale nou eindelijk een keer in de bioscoop te zien, waar de film nog beter tot zijn recht kwam en waardoor ik hem nog meer kan waarderen. Een mooi lekker makertje voor QoS dus, de verwachtingen waren dan ook hoog.

De film begon geweldig met een fantastische auto achtervolging, goed begin is het halve werk, jammer genoeg bleek dat alle nog te komende actie scenes op de Bourne manier geschoten zijn, waardoor de onoverzichtelijkheid overheerst en je nauwelijks kunt volgen wat er nou precies gebeurd, waarom nou weer?

De actie scenes waren overigens talrijk aanwezig, en het leek of alle aandacht daar ook naar uit is gegaan, want de rest stelde eigenlijk niet veel voor, maar weinig andere leuke scenes. Geen geweldige dialogen zoals in Casino Royale, wel een enkele typische Bond scene en ook een leuke ode aan Goldfinger.

Misschien dat het komt omdat dit een direct gevolg is, maar ik kreeg nergens het idee dat ik naar een compleet verhaal aan het kijken was, oké er is een Bad Guy, een organisatie en een complot, maar het voelde allemaal zo onbelangrijk aan, en meer als een tussendoortje dan als een echt avontuur, jammer dat het niet beter uitgewerkt werd, ik kreeg ook nergens het gevoel dat de film tegen zijn einde aan liep, alles werd zo half verteld dat op het einde ook niet meer duidelijk was wat er nou allemaal aan de hand was, en het einde kwam veel te snel, dit is de kortste Bond film ooit, en dat valt te merken.

De film is zeker niet slecht, de acteurs doen het zoals bijna altijd in een Bond film uitstekend en Craig laat alweer zien dat hij een echte Bond is. Ook is de actie ondanks dat het rommelige filmen erg goed.

Slecht is QoS ook niet, maar er mankeert nog te veel aan om hem echt een goede Bondfilm te vinden.

Marc Forster zal misschien zinderende vlieger scenes kunnen maken, als Bond regisseur vind ik hem niet geschikt.

avatar van Wouter

MrMitch schreef:

volgens mij de kortste 007 film die ik ooit ga kijke..

Normaal duren ze tog dik 2 uur..

Ongeveer net zo lang als de eerste, hoor.

avatar van Aapje81

Aapje81

Waar zijn de mooie bondvrouwen toch gebleven

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Wouter schreef:

Ongeveer net zo lang als de eerste, hoor.

Casino Royal duurde zo'n 145 minuutjes, scheelt toch een klein uurtje met deze QOS?

avatar van Wouter

007 bestaat al wat langer, hoor.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

BramIsLegend schreef:

Nee 40 minuten maar. Iets langer dan een halfuur dus.

BramIsLegend schreef:

De Bond serie is alleen wel iets ouder dan Casino Royale

avatar van egelhunter

egelhunter

Net de film gezien. En damn wat een tegenvaller. Had zelfs moeite om de hele zit mn ogen los te houden. Wel stond er een rij tot aan de straat bij de bios (Take Ten in uden). Gelukkig hadden we gereserveerd. Hij draaide in 2 zalen tegelijk dat wel.

Maargoed over de film. Na het zo gruwelijke goede Casino Royale is dit echt een slechte opvolger. Het ligt absoluut niet aan Craig, sterker nog die is weer retegoed. Maar het verhaal is zwakjes, en de vijand stelt ook maar weinig voor. Verder zitten er wel een paar goede actiescenes in. Ook de bondgirl mag er zijn. Ik vond het cameragebruik te dicht bij de actie waardoor je soms niet alles 100% kan volgen.

Hoop dat bij de volgende bondfilm weer Martin Campbell op de regiestoel gaat zitten, want Goldeneye en Casino Royale vind ik de beste bondfilms die er zijn (van registeur campbell). 2,5 *

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Inderdaad, wat een afknapper! Vooraf hoorde ik goede dingen, maar de film was eigenlijk een opeenvolging van aktiescènes zonder dat de film echt ergens naartoe gaat. Als een doelloos schip dat op de golven van zijn voorganger Casino Royale dobbert. Je had zelfs nergens de indruk dat het nog om een Bond-film ging. En plots was de film gedaan.

avatar van thebeequeen

thebeequeen

Cameragebruik vond ik ook irritant, maar verder gewoon goeie actiescenes. Ik vond hem ook zeker niet slecht. Relevant is dat er word verwezen naar de oliepolitiek van Amerika.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Ah ja, en de titelsong trok ook op niets...

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Martijnnn schreef:

De Bond serie is alleen wel iets ouder dan Casino Royale

Dr. No was de eerste, duurt 110 minuten. Deze is dus korter dan de eerste.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Viel toch aardig tegen. Onrustige actiescènes (en vaak ook onnodige) en een flinterdun verhaal. Craig acteert leuk, maar Casino Royale was echt veel beter. Om de bekende 'gunbarrel' scène op het eind te doen sloeg ook nergens op. Ik had erg weinig het gevoel naar een Bondfilm te kijken.

kinjutsu schreef:

Dr. No was de eerste, duurt 110 minuten. Deze is dus korter dan de eerste.

Joh, ik kan lezen ja

avatar van gotti

Tuurlijk, QoS (what's in the name...) ziet er best ok uit, maar MIJN GOD wat een slecht script.

De interessante scènes zijn dan ook op één hand te tellen - als ik er nu eentje zou noemen zou ik het, buiten enkele ok actiescènes echt niet weten. Daarbij zijn zowel Bond, als de bondgirl (waar bleef ze!) en de bad guy enorm saaie personages. Bond moord en lijkt die ene gezichtsuitdrukking van Nic Cage geleend te hebben, de bond girl heeft het sufste motief ooit en de bad guy is een mietje.

Buiten de enkele geestige vondsten binnen de actiescènes is QoS saai, onboeiend en hoogst onbevredigend.

Ik was vanavond met volle verwachting naar het vervolg van Casino Royal gegaan en de hoop dat ik weer een goede bond film te zien zou krijgen. Helaas is het een forse tegenvaller gebleken.

De film begon goed en er leek niks aan de hand, helaas waren de volgende scene's met o.a. de achtervolging in italie erg chaotische en te dichtbij gefilmt zodat je niet echt een goed beeld kreeg wat er eigenlijk gebeurde

Daarna kwamen er in hoogtempo veel actiescene's in beeld zonder eigenlijk het verhaal erachter uit de doeken te doen, zodat je continu niet wist welk kant de film opging.

Het verhaal was slapjes, de schurk stelde ook weinig en voordat je het in de gaten had was de film afgelopen.

Aan Daniel Craig heeft het zeker niet gelegen zijn acteer werk was weer van hoog niveau, helaas kan ik dit niet zeggen van het werk van de Regisseur Mark Foster.

Dit was duidelijk een gemist kans.

avatar van revengeyo

revengeyo

zat veel actie in, veel meer dan in casino royale.

alleen stelt het verhaal niks voor! Dat is erg jammer.

Casino royale was duidelijk beter.

3 sterren helaas

Dan maar even een positieve review ertussen

Het is mij heel erg meegevallen! Ik vond de titelsong ook werken, dat had ik niet verwacht... maar dat zag er goed uit!

Over de rest van de film: Veel actiescènes, goeie actiescènes zelfs. Alleen het camerawerk en de montage zorgden ervoor dat ik het soms allemaal even niet kon volgen, of in ieder geval dat ik erg goed moest opletten. Kwam ook omdat ik redelijk vooraan in de zaal zat (balen... maar je doet er niets aan).

Het verhaal... minder sterk, maar wel passend voor de situatie waarin Bond nu zit. Af en toe snapte ik het niet helemaal, maar dat valt nog wel op zijn plaats denk ik, bij een volgende keer. Ook achteraf wel jammer dat er wat dingetjes uit de Bond tradities weer zijn weggelaten, hoewel ik ze niet heel erg gemist heb.

Ik vind het zeker een waardige opvolger. Craig speelt weer erg overtuigend. Erg mooie beelden zo af en toe. Wat ik een mooi gegeven vond, niet erg belangrijk, waren de plaatsnamen die erg mooi groot, maar wel passend... in beeld stonden. Het is een detail, maar dat maakte het wel stijlvol.

Niet zo goed als Casino, maar ik vond dat Forster het redelijk goed heeft gedaan... ik ga hem absoluut vaker bekijken.

.... die Quantum speldjes zijn wel erg gaaf, hopelijk komen die nog op de markt... zou een mooi collectors item zijn

avatar van gotti

Vond het ook een wat magere Bond track, van Alicia Keys. Had iets meer power in mogen zitten. Ben benieuwd hoe de versie van Amy WInehouse had geklonken...

avatar van Heinelein

Heinelein

telleurstellend!!! maar als je casino royale hebt gezien moet je deze natuurlijk ook hebben gezien.

verhaal -1

camerawerk -1

snelheid -1

actie -1

geen bond dialogen -1

acteerwerk was gelukkig nog wel goed

gelukkig mocht ik hem gratis zien in de bios... het was m'n geld iig niet waard geweest.

TIP overigens: kijk casino royale nog eens van te voren had ik ook gedaan. Anders snap je waarschijnlijk het verhaal niet meer..

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Wouter schreef:

007 bestaat al wat langer, hoor.

Punt blijft dat hij stukken korter is dan zijn recente voorgangers.

avatar van Niveath

Niveath

Net gezien in de bios, valt toch wel tegen. Het verhaal is gewoon slecht uitgewerkt. Nergens is er een echte badguy.

De Bourne-look van de actiescenes vind ik erg jammer. Het past totaal niet bij Bond en daarnaast is het gewoon erg onoverzichtelijk.

De niet-actiescenes zijn gelukkig wel goed met een geweldige Judi Dench.

Ik vind het nog steeds jammer dat we geen gadgets, Q en Moneypenny hebben (zeker omdat ik vanmorge nog Goldfinger heb gekeken, overigens een verweldige verwijzing hiernaar). In Casino Royale viel dat nog niet zo op omdat die film gewoon beter was qua verhaal en actiescenes.

Voor nu 3.0*

avatar van megaman

megaman

timbo_ schreef:

Erg raar ja. Dat je het jammer vindt dat ze er niet inzitten kan ik me nog voorstellen maar om een hele film op dergelijke sentimenten af te rekenen is wat overdreven vind ik.

Zoals al eerder is verteld : deze elementen (en niet alleen die twee zinnetjes) onderscheiden Bond van andere aktiefilms waaronder Borne Identity en dergelijke. En dat men na 20 films zoiets heeft van: "laten we eens iets nieuws proberen"...dat is logisch. Probleem is alleen, als je teveel elementen weg laat is het praktisch geen James Bond film meer. Kleine details zoals de gunbarrel waar bijna iedereen op let als de film begint. En met zo'n ernorm lange reeks zit dat er zo ingebakken dat men niet beter weet dan dat het een onmisbaar onderdeel is. Net als de opening van Star Wars met de tekst: "A Long Time Ago In A Galaxy Far Far Away". En dan...bam!...Star Wars! Laat je dit weg dan valt 't misschien nog mee (hoop ik).

Maar wat gebeurt er wanneer men besluit om de bekende SW Theme weg te laten tijdens de ruimte gevechten of nog erger...geen Lightsabers want dat kennen we al van 6 episodes. Kijk bijvoorbeeld naar Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Hoewel niet iedereen kapot was van deze film is het op en top Indiana Jones. Qua humor, sfeer, muziek (duidelijk aanwezig en om de zoveel keer de Main Theme) en details zoals de landkaart met de route beschrijving van het vliegtuig. Zo had het met Bond ook kunnen zijn. En dan liever niet zo fantasievol, droog en over the top als andere Bond films maar wel met de elementen waar de serie mee groot is geworden. En dat is op z'n minst de Bond Theme tijdens achtervolgingen. En zelfs dat schijnt minimaal te zijn in QoS. En persoonlijk vind ik dat erg jammer.

avatar van dray

dray

'Zo veel mensen (en fans), zo veel meningen'.

Door de tegenvallende recenties ging ik bijna nee-schuddend en huilend de zaal in, maar werd toch aangenaam verrast. Een rollercoaster aan actiescenes. Het montagewerk kan bij sommigen epileptische aanvallen veroorzaken. Acteerwerk van Craig en Dench was voortreffelijk. Zeker niet de slechtste Bondfilm die ik gezien heb..

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機