• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

avatar van SSeagal

SSeagal

Dat de bond serie een frisse wind nodig had dat was wel duidelijk. Casino Royale behoort dan ook tot mijn favouriete bondfilm naast goldfinger. Alleen in Casino Royale begreep ik het wel dat Q en moneypenny er niet in zaten, ze wouden laten zien hoe bond was ontstaan, maar nu er weer geen q en moneypenny zijn in QOS vind ik dit toch wel zeer jammer, toch wel mijn favouriete typische bond figuren

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik wil gadgets!!!!!!!

Dit wordt waarschijnlijk weer gewoon zo'n doorsnee actie filmpie waarin de blotebillengezicht-Bond hier en daar een grapje maakt waar het woord Martini in is verwoven.

Pastichio Rocker schreef:

Omdat Bond nooit bedoeld was als een slappe miet. Bovendien wordt het op een gegeven moment onzettend oud en saai als je hetzelfde trucje blijft herhalen. Dat hebben Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day wel bewezen.

James Bond een slappe miet!!! In elke film had hij vrouwen aan elke vinger!

Saai en triestig,komaan makker,zonder het saaie en triestig gedoe had 007 niet bestaan.De 3 films die je aanhaalt zijn redelijke recente,probeer de echte triestige en saaie van daarvoor misschien eens.Misschien vallen ze wel mee!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

SSeagal schreef:

Nou deze film begint op het punt waar Casino Royale op hielt, ze zijn dus nog niet verder in de tijd gegaan, en Bond is dus nog steeds het 00 groentje.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

hehe jongens ik kan gratis naar bond.Ik weet nu al dat het een topper(topinvestering)is. Wel relax zo'n plaatselijk bios

PS:Kijk onder acties. http://taketen.nl/

avatar van SSeagal

SSeagal

ja dat snap ik had dan ook liever een nieuw verhaal gezien, dan een voortbordurend geheel op CR.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

crack1 schreef:

James Bond een slappe miet!!! In elke film had hij vrouwen aan elke vinger!

Ik heb ze allemaal gezien, behalve QoS. De Roger Moore Bondfilms waren een dieptepunt in de carriere van James Bond. Brosnan deed het leuk in Goldeneye, maar die andere 3 films deed hij op de automatische piloot en stoer was hij al helemaal niet. Meer een gladjakker, een loverboy. En Lazenby was niets meer dan een veredelde homo. Alleen Dalton, Connery en Craig zijn stoere Bond's.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

die van lazenby moet ik eens herzien maar de rest heeft gewoon hun eigen stijl en goeie bond films af gegeven, de ene film is wat beter als de andere film maar in hun eigen unieke manier en hebben ze hun eigen positieve meerwaarde aan de bondreeks meegegeven, daarom is bond ook zo intressant personage, meerdere mensen kunnen hem spelen en die ene vind die ene beter en de andere weer de andere.

maar opzich allemaal geslaagd als bond.

kan niet wachten op deze!

Pastichio Rocker schreef:

Met andere woorden heb je de 7 films met Roger Moore gezien,zelfs was het een strandjanet alias dieptepunt!

Sterke maag heb je ..!

avatar van Genre

Genre

Ik ben een harde bond-fan en heb hem net gezien in de bioscoop en de film vind ik ZEER GOED. Ik vind ook eigenlijk Casino Royale en Quantum Of Solace 1 film.

Ik zal in het weekend uitgebreid de film bespreken.

avatar van megaman

megaman

Hier een bericht van een Bond forum:

The gunbarrel was tweaked in CR to both highlight the fact the franchise had been rebooted and to demonstrate the origin of the sequence. Excellent. Job done. To continue f**king about with it in QoS makes no sense. It is the one tradition EVERY single Bond film has carried to kick off the movie before and is a key signature for the franchise. Even Sir Sean referenced it on the South Bank Show last night. I'm getting sick to the back teeth of people saying it's no big deal. It is.

It's removing a key identifier. Bourne doesn't have any. You don't know you're watching a Bourne film until you hear a character from the series called by their name. The gunbarrel sequence tells you immediately that you're watching a Bond film. It also acts as a warm up act to get you in the mood for the action to come. Putting it at the end of the film is like putting a warm-up act on stage after the comedian has finished his set - ergo pointless.

Ik ben het met 'm eens . Maar ondanks alles kijk ik rijkhalzend uit naar Quantum of Solace: volgende week in de bios checken met m'n twee broers en m'n pa (net als in 2006 toen Casino Royale uitkwam). En alleen naderhand kan ik pas echt oordelen over deze film.

avatar van thunderball

thunderball

Hum... ik was er eerlijk gezegd de laatste dagen al bang voor. Ik had al zo iets opgevangen, maar ging er van uit/ hoopte dat men het verwarde met dat alleen de Bondtheme pas op het eind te horen was. Shit! Dit is klote!

Toen ik mijn eerste Bondfilm destijds ben gaan zien, For your eyes only, was dat het eerste wat een onuitwisbare indruk op me maakte:

de gunbarrel! Zoíets cools aan het begin van een film had ik nog nooit gezien!

Geen enkele film, of filmserie, heeft zoiets. Het is iets absoluut unieks en dan gaan ze het zitten verzieken!

De volgende Bondfilm AUB weer gewoon normaal,

dus met Gunbarrel, Bondtheme, My name is Bond, James Bond etc...

Een regisseur die moeite heeft dit in te passen, is gewoon niet adequaat genoeg om een Bondfilm te regisseren.

avatar van thunderball

thunderball

Maaaar...... NOG 1 nachtje slapen en dan.......!!!

avatar van Antonev

Antonev

MaxiJazz schreef:

PS:Kijk onder acties. http://taketen.nl/

Gare bios hoor, ze verkopen niet eens popcorn en je wordt naar je stoel verwezen, plaats zat en dan word je nog langs andere mensen gezet.

avatar van davidov

davidov

Tja als je de film samen met CR als proloog ziet kan het logisch zijn. Immers na CR was het niet in een keer klaar en gedaan met het ontstaan van Bond... het heeft z'n nasleep gehad en dat gaat dus in dit deel komen. Hopelijk is het einde van dit deel dan ook als het sluiten van het hoofdstuk "proloog" en kunnen ze met de volgende films verder gaan met de serie. Waarschijnlijk wel met opofferingen (minder of geen Q etc) maar bijvoorbeeld wel met een "normaal" begin.

Eerst deze maar eens zien hehe

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

Antonev schreef:

Ja boeiend.Wat kan mij die vieze popcorn schelen Gratis is gratis.Dat het een mindere bios is boeit echt niet.Als de film maar goed is.

avatar van Friac

Friac

Zeker niet mijn favoriete Bondfilm en na Casino Royale voor mij eigenlijk een kleine teleurstelling.

Critici waren zelden zo juist wanneer ze commentaar hadden op de flitsende montagestijl. Ik heb nog geen enkele Bournefilm gezien - shame on me? - maar als dit de zogenaamde "Bourne-montagestijl" is, dan pas ik misschien beter voor deze actiefilms. Ik geniet van goede actiescènes, maar de té snelle opeenvolging van korte shots zorgde ervoor dat de kracht van de eerste scène voor een groot deel teniet gedaan werd. Die vlieger gaat ook op voor andere actiescènes in het verdere verloop van de film: je krijgt soms te weinig tijd om een goed overzicht te krijgen en om de actie écht tot je te laten doordringen (en nee, het greep niet naar de keel of zo). Jammer, want er zat best wat moois tussen neem ik aan.

Ook het verhaal stelde me wat teleur; de finale kwam veel te snel, ik verwachtte nog veel meer om eerlijk te zijn. Misschien ligt het wel gedeeltelijk aan schurk van dienst Dominique Greene, een man die me te gluiperig was zonder echt charismatisch te zijn. Een behoorlijk kleurloze Bondschurk met een bijna even kleurloze handlanger (waar is de tijd dat Bond nog een vette kluif had aan de rechterhand van de slechterik?), was het niet dat hij een hilarische mullet had. Om het af te ronden vond ik de Bondsong en de begingeneriek ook maar flauwtjes in vergelijking met andere Bondfilms.

Daniel Craig blijft een goede Bond en hij is zowat het enige dat de film voor mij overeind hield. Het verhaal van intriges, wraak en het innerlijke conflict van Bond had iets veel mooiers kunnen opleveren geloof ik.

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

Fijne film..voor mij is dit Bond zoals ik hem het liefst zie. Jammer dat de DBS zo'n kleine rol had, wat een bak is dat!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ik heb de film nog niet gezien,maar het schijnt niet echt een top film te zijn,wat ook niet vreemd is als je 2 dingen uit een bond film haalt waar een bond film bekend om staat,namelijk de beroemde uitspraken "Bond,James Bond" en "shaked not Sturt" of zoiets,hoe wil je trouwens sowieso een orginele bond film maken naardat er al 21 zijn gemaakt,laten ze er dan maar mee ophouden.

avatar van Film Pegasus

88Fabian schreef:

Meer dan anderhalf uur film wordt neergesabeld door het ontbreken van 2 zinnetjes... Jammer dat mensen zich daar zo krampachtig aan vasthouden. Die zinnen komen gelijdelijk aan wel terug bij de volgende films, maar Bond valt niet omdat hij zich niet aan de tradities houdt.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zware teleurstelling na het geweldige Casino Royale. Grootste dooddoener is de actie, die op zo'n amateuristische wijze is geschoten en bijkans nog slechter is gemonteerd dat het nagenoeg onmogelijk is om het te volgen. Bij de helft van de actiescènes vroeg ik me wel af wat er nu eigenlijk gebeurt. De grote actiefilm is duidelijk niet aan Marc Forster besteedt. Jammer want er zat veel potentie in (de opera-scène bijv.). Verder voegt Olga Kurylenko niet zoveel toe aan de film en is het script niet meer dan aardig. Uiteindelijk is de film nog wel te doen, maar vergeleken met Casino Royale is dit een flinke stap achteruit.

avatar van timbo_

timbo_

Film Pegasus schreef:

Erg raar ja. Dat je het jammer vindt dat ze er niet inzitten kan ik me nog voorstellen maar om een hele film op dergelijke sentimenten af te rekenen is wat overdreven vind ik.

avatar van murtcelP

murtcelP

Vanmorgen vroeg gezien, en ik moet zeggen dat het na het geweldige Casino Royale toch enigzins een terleurstelling is.

Quantum of Solace ademt wel de klasse van een Bondfilm uit. Vooral door de prachtige locaties die met heel veel details op een goede manier worden getoont doet denken aan andere Bondfilms. Samen met de herkenbare muziek van David Arnold is dit typisch Bond.

Helaas slaan ze met de aktiescenes de plank helemaal mis. Zoals hier al meer te lezen is, vind ik ook de manier van filmen en monteren veel te snel en onoverzichtelijk. Dit maakt de aktie niet spectaculairder, integendeel. Zo hoorde ik dat er wel 14 Aston Martins zijn gesneuvelt tijdens de beginscene....zonde! De auto komt nauwelijks herkenbaar in beeld.

De generiek met de Bondsong is redelijk. De beelden zijn aardig maar ik kan maar niet wennen aan 'Another way to die'.

Daniel Craig doet het goed als harde Bond op z'n zoektocht naar wraak. Jammer dat er weinig humor meer in zit, maar de rauwe sfeer past goed bij het verhaal. Gelukkig drinkt hij nog steeds Martini, niet 'shaken, not stirred' maar wel met een leuke verwijzing naar Casino Royale.

Ik ga 'm binnenkort nog een zien, dan kan ik een goede beoordeling geven.

avatar van N811

N811

Hoop het z.s.m te zien.

avatar van MrMitch

MrMitch

volgens mij de kortste 007 film die ik ooit ga kijke..

Normaal duren ze tog dik 2 uur..

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Het is dan ook een vervolg op Casino Royale en het is gebaseerd op een kortverhaal van James Bond, de laatse boek van Ian Fleming die ze gaan verfilmen, dus de volgende bond is eigen script of zou eigenlijk moeten dan stoppen.

avatar van The Last

The Last

combi schreef:

En laat nou juist OHMSS één van die films zijn.

M.Goodkat schreef:

Als ze dan maar stoppen, of Bond VS Freddy of Alien!

Moet toch kunnen, nog brutaler,de magie helemaal weghalen en zoveel mogelijke gore erin steken.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

The Last schreef:

En laat nou juist OHMSS één van die films zijn.

kwa verhaal zeker, nog niet overtroffen.

avatar van Luuk1992

Luuk1992

Hoi, ik heb de nieuwe bond- film nog niet gezien. Wel verwacht ik dat deze film net als zijn voorganger: 'Casino Royale' weer een topper wordt! Ik ben het er mee eens dat de bond films een frisse wind nodig hadden. Ik denk dat dit zeer goed gelukt is. En ik kan in ieder geval niet wachten om de nieuwe Bond te zien.

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機