• 9.382.635 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

avatar van totalreject

totalreject

Tegenvallertje na Casino Royale.
Het verhaal is een standaard aktiefilmverhaaltje om de aktiescenes (die dan soms best wel weer leuk waren) aan elkaar te plakken.
De hele Bondsfeer is ver te zoeken. De film heeft dan ook meer weg van een Bourne als een Bond film. En ik ben ook niet dol op de Bourne films.
Aan het einde was ik de draad eigenlijk kwijt.
Ik wist niet meer wie die gozer was waar hij toen achteraan zat.
Ja goed dat werd wel duidelijk, maar het leek alsof dat totaal niks meer met de rest van het verhaal te maken had.

Zeer teleurstellend vervolg op een van de beste Bond films ooit (imo).

2.5

avatar van davidov

davidov

Reinbo schreef:

En wat Thunderball zegt, de film is ontzetten slecht geschoten en gemonteerd. Ik heb niets tegen snel gemonteerde films, maar als een regisseur totaal niet in staat is verbanden aan te brengen tussen de positie van de achtervolger en de achtervolgde te leggen dan werkt het gewoon niet.

Ja maar daar ben ik het dan ook echt mee eens. Dat is de voornaamste reden waarom ik deze film echt niet meer hoef te zien. Gewoon vervelend om naar te kijken.

Nee, de man zou eens een paar jaar mee moeten lopen met Michael Bay eerdat hij zich weer aan een actiefilm waagt.

Ehr. Michael Bay is even erg. Transformers heeft ook hele fragmenten waarbij men niet kan zien wat men in vredesnaam aan het doen is, omdat de camera er te dicht op zit. Vond ik ook al storend. Bij Bourne af en toe ook. Ben geen fan van deze nieuwe stijl.

davidov schreef:

Ik noem dat zeuren.

Vooral over de martini. Je kan ook zelf conclusies trekken. Als het goed is doet men dat continu bij een film.

- Je ziet iemand een koelkast open doen en weglopen met een koel blikje bier, moet men echt uitleggen waar dat vandaan komt?

- Bond drinkt een martini, dan hoeft men het niet te zeggen hoe het is gemaakt om dat voor de 23e keer te bevestigen.

- Hetzelfde gaat op voor een telefoon die dingen kan die nog niet mogelijk zijn. Of moeten er lasers uit komen en iemand die zegt "don't touch that, it will explode!" en dat je dan pas denkt ... oh wow, een gadget!

Men zeurt teveel. Ongelofelijk dat men na 20 films nogsteeds exact dezelfde dingen moet horen voordat men kan geloven dat hij ook echt Bond is en een martini drinkt zoals hij dat altijd doet etc. Als men exact hetzelfde wil als altijd, zet dan nog een keer die dvd op.

Jij zit als een fan te zoeken naar pluspunten heb ik het gevoel. Het is gewoon overduidelijk dat deze film veel minder Bondachtig is dan alle andere delen. Ik wil geen subtiele hints, ik wil zijn bekende quotes horen.

Sowieso blijf ik personages als Q (of R) en Moneypenny missen. Maar nog erger was de wel heel sneue bad guy. Net als in CR maar daar was Le Chiffre nog iets beter. Maar deze was echt een mietje.

Waar is de tijd gebleven van klassieke Bond vijanden? Blofelt, Travalyan etc? Met de tijd meegaan is prima maar hou een Bond film wel een Bondfilm. Als ze James Bond vervangen hadden door Jason Bourne en ze de Film Quantum of Bourne hadden genoeg dan had ik het ook geloofd....

avatar van totalreject

totalreject

The Oceanic Six schreef:

Hoor ik nou in Hollywood iemand keihard "ka-ching" roepen?

avatar van The Oceanic Six

Nee joh, Bourne 4 komt er sowieso al aan!

Quantum of Bourne kan eventueel wel deel 5 worden!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Zelfs een bourne film is 1000x beter dan deze bager.

avatar van davidov

davidov

Ajax&Litmanen1 schreef:

Jij zit als een fan te zoeken naar pluspunten heb ik het gevoel...... Ik wil geen subtiele hints, ik wil zijn bekende quotes horen.

Ik ben meer een liefhebber dan een fan, en ik herken gewoon wat de schrijvers in gedachten hadden. Jij klinkt hier meer als de fan met "ik wil zijn bekende quotes horen". Zet dan een dvd op. Waarom moet elke nieuwe min of meer hetzelfde zijn als de vorige?

lol. 006 klassiek? uit 1995?. De meest klassieke (dr.no, klebb, goldfinger, largo, blofeld etc) zijn gewoon in het eerste oog opzicht normale mensen maar met een zieke geest. Ze deden allemaal niks tijdens de film behalven wat praten en laf schuilen achter de hulpjes etc. Pas aan het einde in een soort woede uitbarsting vechten ze met Bond. Hoe is dit anders dan in deze film?

De stoere villains met bizarre eigenschappen is pas echt iets van de latere jaren. Z'n hulpje is wel echt een enorme fout.... wat ze daarmee hoopten te bereiken weet ik echt niet.

half puntje er af gedaan... Karakters krijgen de kans niet om goed neergezet te worden. En ik vind toch dat de regie/motage en het script (had wel meer inhoud mogen hebben) daar verantwoordelijk voor zijn. Hoewel het begin voor een sterke film er naar mijn idee er wel was, is men later het spoor flink kwijtgeraakt.

avatar van The Oceanic Six

Ik bedoelde meer een aansprekende vijand die wat uitstraalt. 006 vond ik echt een prachtig personage in Goldeneye.

En ja, ik wil inderdaad duidelijk de bekende zaken zien. Anders zet ik wel een willekeurige actiefilm op. Bond is juist zo gaaf omdat het zo herkenbaar is en vol met cliche's zit. De enige reeks die dat schaamteloos mag, nee, moet doen.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Heb de extra's zojuist ook gezien. Was ook wel een beetje teleurgesteld. Wat er werd getoond was wel interessant, maar het was wel erg weinig. Alleen Bond on Location was de moeite waard. Al die andere filmpjes duurden maar twee of drie minuten en het viel me op dat in die superkorte filmpjes dingen werden gezegd die in Bond on Location ook al waren gezegd. Jammer.

thunderball

Ja, en die langere special was een half jaar geleden al op TV uit gezonden, dus niet eens speciaal voor de dvd gemaakt. Al die kortere filmpjes warent trouwens ook al op internet te bekijken voordat de film ging draaien.

Las daarstraks op commanderbond dat regisseur Foster bezig is met extra's zoals een commentaartrack inspreken voor een volgende speciale editie op dvd, waarop wellicht ook de deleted scene van de oorspronkelijke laatste minuut van de film.

Vrij waardeloos, want dit riekt erg naar zakkenvullerij. Waarom het niet meteen goed doen ipv iedereen eerst deze versie op dvd laten kopen en dan over een tijdje een andere met meer extra's uit brengen? Grrrrrr!!!

avatar van pass=fidelio

pass=fidelio

Na de film een 2e kijkbeurt te hebben gegeven is hij me toch een stuk beter bevallen !

Bij de eerste kijkbeurt stoorde ik me vooral aan het verhaal, ik had na het zien van de trailer toch een andere film verwacht, maar goed, als je ervan uitgaat dat Casino Royale / Quantum Of Solace eigenlijk een lange film zijn dan sluit deze toch wel weer goed aan op Casino Royale.

Enige minpunten zijn nog steeds wel dat badguy een vrij simel figuur is en dat het camerawerk erg onduidelijk is geschoten.

bij de 2e kijkbeurt mijn stem verhoogt naar 4****

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Is er al iets bekend over een nieuwe Bond?

jumpstylemovie schreef:

Is er al iets bekend over een nieuwe Bond?

Zie JB 23 topic.

avatar van svenn.dhert

svenn.dhert

De enige regel die ik van je volg in dit thema is de regel die erop neerkomt dat je niet met een halve conclusie een complete kunt maken. Verder volg ik alle andere negatieve kritieken. Maar dat omsluit natuurlijk niet de complete film. Het ding van de gadgets is, dat ze een icoon geworden zijn van bond, zijn martini is zijn logo. Net alsof je nu ook niet meteen een vrouwelijke bond ziet afkomen. Daarom is het nog geen slechte (bond) film. Had er echter iets tegenover gestaan die wel goed was geweest, maar halve frames,flitsende beelden, knip hier knip daar, nee dat is geen aanvulling. Als dit je eerste bond film is, dan heb je geen idee wat "bond film" inhoud, ook de voorspelbaarheid van de film lag extreem hoog. Kijk een gebouw vol explosief gas. Tjah, niet dat bond veelal verrassend uit de hoek komt maar goed. Ik denk even aan casino royal, waar de makers inspelen op het trendy wordende poker spel, de stress die iedere kijker daar beleefd en dan dit, nee sorry een 1,5 is nog hoog.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

Hier dad ik wel wat meer van verwacht, vergeleken met Casino Royale is dit niets waard.

avatar van megaman

megaman

thunderball schreef:

Zie JB 23 topic.

Hey Thunderball, efkes off-topic: ik had je een berichtje gestuurd

FilipSTG

Er is een nieuwe, uitgebreidere versie van de QOS-DVD op komst, dixit Marc Forster. Te lezen op commanderbond.net

Zoals ik al een paar berichtjes eerder zei:

lekker zakkenvullerij, eerst ons deze massaal laten kopen en dan over een jaar of wat met een -waarschijnlijk- 3-dubbel dvd komen, waarvan de eerste twee schijfjes identiek zijn aan deze versie.

avatar van coldheaven

coldheaven

koop je die toch lekker niet

Ik hoop hem pas dan.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

thunderball schreef:

Zoals ik al een paar berichtjes eerder zei:

Tja, dat is bagger. Ik wil hem denk ik wel kopen. Misschien kan ik deze Quantum of Solace verkopen op marktplaats ofzo.

avatar van Hankieh

Hankieh

Dat shot dat hij met zijn geweer over het heuveltje heen loopt vind ik wel gigantisch vet!!

Of deze film ook echt wat is vraag ik me nog af, ik heb meestal een afkeer op bond films.

thunderball

Dat beloofde idd destijds heel erg veel.....

helaas pinda kaas bleek dat louter voor de trailer geschoten te zijn en zit er nergens in de film ook maar een scene die hier op lijkt.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

De nieuwe Bond heeft een hoog tempo, zit vol actie en jawel ook mooie dames komen weer voorbij. What's new?!?

De 2e GraigBond is minder subtiel (subtielloos zelfs) dan Casino Royale en mist echt een aantal scenes die evenwicht brengen zoals in het vorige deel met name rondom het kaarten goed gedaan was. Personages blijven erg vlak en Greene is ook niet een echte Bondbadguy in mijn ogen. Het verhaal raakt meer dan ooit tevoren op de achtergrond en het zo mogelijk nog hogere tempo in de montagekamer doet meer dan eens de geloofwaardigheid in het geding komen. Dat laatste buiten beschouwing gelaten is ie qua actiefilm zeker geslaagd en is de vermaakfactor gewoon goed. Misschien kunnen we ons in de toekomst opmaken voor Bond vs Bourne. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zeg maar........

FilipSTG

De volgende wordt "rustiger".

avatar van 88Fabian

88Fabian

FilipSTG schreef:

De volgende wordt "rustiger".

Dat zou wel wat beter zijn .

avatar van hasekamp

hasekamp

Ik ben James Bond in deze film niet tegengekomen. Wel een kille, humorloze huurmoordenaar die zich voor James Bond uitgeeft. Hij heeft bovendien lak aan zijn superieuren. Die figuur komt in de boeken van Ian Fleming en in de eerste 20 films niet voor.

avatar van Vascago

Vascago

Op zich een aardige actiefilm. Maar geen echte Bond film. Craig doet het weer heel behoorlijk.

avatar van krosnicky

krosnicky

goeje film met hier en daar een hint naar vorige bond films bijvoorbeeld de zwarte dame een hint naar gouden dame uit goldfinger en in deze film word je meteen in de atie geworpen maar verder steen goeje bond film nu ik moet wel zeggen .Ik begin Q en zijn gagets toch al wat te missen na 2 films zonder.

hasekamp schreef:

Ik val in herhaling, maar Bond is nooit hetzelfde personage geweest in de films. Vergelijk Diamonds Are Forever maar eens met Dr. No.

Bond in de boeken was ook geen gladde grapjas. Het verwondert mij dat sommigen, die claimen echte fans te zijn, dit niet weten. Natuurlijk, in QOS is hij het hardst van allemaal, dat kan ik niet ontkennen.

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機