• 9.379.490 stemmen

On Her Majesty's Secret Service (1969)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's On Her Majesty's Secret Service / O.H.M.S.S. / In Geheime Dienst van Hare Majesteit

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter R. Hunt

Met onder meer: George Lazenby, Diana Rigg en Telly Savalas

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 december 1969

Plot On Her Majesty's Secret Service

"Far up! Far out! Far more! James Bond 007 is back!"

James Bond voorkomt dat een jonge vrouw, Tracy Draco, zelfmoord pleegt. Haar vader is de leider van een machtige misdaadorganisatie en hij wil dat Bond haar beschermt door met haar te trouwen. In ruil daarvoor krijg hij informatie die hem zal leiden naar zijn aartsvijand Ernst Stavro Blofeld. Hij belooft Blofeld te vermoorden, maar wordt verliefd op Tracy.

sakiefg7

Dit is de allerbeste film ooit gemaakt met mijn favortiete acteur George Lazenby , goede soundtrack, goede verhaal, goede slechterik en het einde was zo mooi, daar speelde Lazenby echt de beste 007 ooit!

Lazenby was naar mijn mening de beste keus voor 007 omdat hij ook echt met gevoel kon spelen en hij zag er ook goed uit voor james bond. Connery en Moore komen bij samen op de 2e plaats want die deden het ook geweldig! de rest (Dalton, Brosnan en Craig) vondt ik maar niks, na 1985 was james bond ook echt uit de films verdwenen (op goldeneye na), maar deze film blijft voor echt de beste *****

sakiefg7 schreef:

Ik ben het met veel eens. Ik vind dit niet de allerbeste film ooit, ik vind goldeneye niet zo goed en die an other day wel en George Lazenby is niet mijn favorieten acteur, maar voor de rest past deze beschrijving ook bij mij. Dit is echt zondermeer de beste bond film.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

George Lazenby is erg goed in deze Bondfilm; waarom is hij niet benaderd voor meerdere Bondfilms?

Dogie Hogan schreef:

De meeste mensen vinden hem vreemd genoeg heel slecht. Lees de berichten maar eens door.

avatar van thunderball

thunderball

sakiefg7 schreef:

Wow! Eindelijk ook eens iemand die Lazenby goed vindt!

Dit is inderdaad een van de beste Bondfilms uit de hele reeks!

Ben benieuwd wat je van de rest vindt!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Dogie Hogan schreef:

Hij zag geen toekomst in de Bond films en dacht dat het zijn carriere zou breken.

Met meerdere Bond films was hij zeker beter afgeweest dan nu ^^

Ik vond hem zeker een goeie bond. Hij heeft er dacht ik ook nog is een Golden Globe nominatie voor gekregen.

sakiefg7

Ik blijf het altijd jammer vinden dat Lazenby met de rol is gestopt hij is echt voor mij de allerbeste 007 ooit en niemand kan aan hem tippen!![

veron35

Lazenby wordt ineens beter gewardeerd. En dat verdient hij ook.

Ik vind Lazenby maar een saaie drol, maar voor de rest is deze film zeker één van de betere Bonds.

kos schreef:

Lazenby saai

Hij deed het geweldig in deze film!

avatar van gideonvdb

gideonvdb

mischien moet ik hm nog maar is herzien, vond het een van de beste bond verhalen maar vind lazenby toch een hele slechte bond van wat ik me nog herinner.

avatar van =michael=

=michael=

gideonvdb schreef:

Ja de meest slechte bond die er is tenmiste dat vind ik dan!

Verde geen onaardige film

gideonvdb schreef:

Je moet hem inderdaad nog een keer zien want Lazenby is echt de beste Bond! (Connery en Moore zijn trouwens ook geweldig)

avatar van Wouter

Wouter schreef:

avatar van thunderball

thunderball

Wouter schreef:

Lazenby is een houten klaas.

Dacht het niet! Kijk je moet onwennig qua acteren niet verwarren met stijve hark en dat soort van kwalificaties.

Als er iemand geen houten klaas was is het Lazenby wel, van alle Bondacteurs komt hij in de vechtscene's en actie scene's het best uit de verf en zie je niet wanneer er een stand-in gebruikt wordt (iets wat je bij Moore en zelfs Connery meteen ziet!).

In het echt zou hij dan ook de vloer met ze hebben aangeveegd en van alle oude Bondacteurs is hij nu nog het meest fit-ogend, tja Australieer, he?!

sakiefg7

Helemaal gelijk, als er iemand GEEN houten klaas is, is het Lazenby wel. Hij was inderdaad juist degene die zichzelf het best kon redden! Moet je maar naar de Ski achtervolging in de nacht kijken of het strandgevecht. toch kwam hij prima los naar mijn mening. Lazenby is naar mijn mening geboren voor 007, en deze film haalt het nivau van het boek. 5 sterren!

Zou ik eerder van Dalton zeggen. Lazenby is gemaakt voor de rol als 007!

Dalton ook hoor. Die 2 en Connery zijn de beste.

avatar van Wouter

Zou ik eerder van Dalton zeggen. Lazenby is gemaakt voor de rol als 007!

Dalton vond ik de op een na minste. Lazenby was een houten klaas, geen acteur. Dalton was a hammy actor.

sakiefg7

Lazenby is de beste Bond! en deze film is gewoon prachtig!! 5 sterren!!!!!

Theatertje

2 sterren. Lazenby is de slechtste Bond ooit. Hij is misschien wel één van de knapste, maar dat doet er niet toe. Hij kan acteren zoals mijn grootvader kan naaien: niét! Het verhaal van de film is best fijn, de muziek is cool en zo, maar het geheel wilt niet overtuigen.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De meest ondergewaardeerde Bond-film! Lazenby mag dan niet zo geweldig zijn, hij was in feite al uitgejoeld voordat de film uitkwam. Maar ja, wat wil je als je Sean Connery moet opvolgen. De film is verder ijzersterk en met name het einde zorgt ervoor dat dit één van de weinige, échte klassieke Bond-films is.

avatar van Film Pegasus

Dit is na Casino Royale m'n favoriete Bondfilm. Lazenby had de ondankbare taak Connery te vervangen. Het verhaal is ook compleet anders. M'n greep terug naar het verhaal van Fleming, nog meer dan bij de andere films. Leuk om Telly Savalas te zien als Blofeld. Diana Rigg zet één van de eerste Bondgirls neer die ook nog meer mocht doen dan lachen en mooi zijn. Een rol die je wat kan vergelijken met die van Eva Green in CR. Zeer sterke actie en we krijgen eindelijk wat meer te zien achter het personage van Bond. Een echt buitenbeentje in de reeks die de nodige voor- en tegenstanders onder de filmfans zal hebben, gewoon omdat hij anders is dan m'n gewoon is.

Grootste troef is de score die gewoon de beste is uit heel de Bondreeks. Nooit is die zo machtig geweest als hier.

De film hoort wat thuis in het rijtje van de meer volwassen Bondfilms zoals Casino Royale, From Russia with love, For your eyes only en Licence to kill.

Theatertje schreef:

De slechste Bond ooit is hij zeker niet, juist de beste!

En dat hij een van de knapste is komt waarschijnlijk omtdat hij veel jonger was dan de andere Bond's. De film verdient gewoon 5 sterren. Connery en Moore vindt ik gewoon ook helemaal geweldig, maar Lazenby vertolkt 007 gewoon iets beter. Ik vindt dat Lazenby zeker een 2e Bondfilm had moeten maken.

sakiefg7 schreef:

Ik vindt dat Lazenby zeker een 2e Bondfilm had moeten maken.

Wel meer! Meschien was Dimonds are forever dan nog wel iets geworden.

Theatertje

Wat is er mis met DIAMONDS ARE FOREVER??? Dat vind ik net een geniale Bondfilm, zeker met die grappige Mr. Witt en Mr. Kidd als slechteriken.

Theatertje schreef:

Ik vind Connery daar vreemdgenoeg niet geweldig in. Hij is daar echt al veel te oud voor James bond.

Theatertje

Ach, dat stoort mij niet. Liever Connery een beetje ouder maar nog steeds als Bond dan een nieuwe jongerd als Lazenby.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lazenby is natuurlijk een houten klaas, maar deze film is qua soundtrack en stijl wel een van de mooiste bonds. Connery is een veel beter acteur, maar op zijn best in de eerste paar bonds.. daarna lijkt hij een beetje verveelt te raken.

veron35 schreef:

Wel meer! Meschien was Dimonds are forever dan nog wel iets geworden.

Helemaal mee eens.

Diamonds are forever was echt een van de slechste Bond's.

Ik vindt dat Lazenby inderdaad wel heel lang door mocht gaan.

Maar ik vindt Moore ook geweldig, Mischien als ze niet steeds 2 jaar gewacht hadden met een Bonfilm maken hadden Lazenby en Moore mischien nog wel allebij veel Bonfilms gemaakt!

Connery vindt ik opzich ook helemaal geweldig, maar hij had gewoon na Yolt moeten stoppen, niet omdat hij te oud was ofzo, maar omdat hij in Daf mij een indruk gaf dat hij het volledig zat was met de rol. En Lazenby is geen houten klaas!