• 9.379.846 stemmen

On Her Majesty's Secret Service (1969)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's On Her Majesty's Secret Service / O.H.M.S.S. / In Geheime Dienst van Hare Majesteit

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter R. Hunt

Met onder meer: George Lazenby, Diana Rigg en Telly Savalas

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 december 1969

Plot On Her Majesty's Secret Service

"Far up! Far out! Far more! James Bond 007 is back!"

James Bond voorkomt dat een jonge vrouw, Tracy Draco, zelfmoord pleegt. Haar vader is de leider van een machtige misdaadorganisatie en hij wil dat Bond haar beschermt door met haar te trouwen. In ruil daarvoor krijg hij informatie die hem zal leiden naar zijn aartsvijand Ernst Stavro Blofeld. Hij belooft Blofeld te vermoorden, maar wordt verliefd op Tracy.

avatar van muismat

muismat

Heb je dr last van?

Het is veronica...wat kan Bond in vredesnaam laten cancelen dat ZO interessant is? Temptation Island 17 ofzo?

Ja daar heb je ook wel weer gelijk in, bij gebrek aan beter is een Bond wel eens lekker, maar 3 per week is me een beetje teveel van het goede.

avatar van Arnie

Arnie

Vroeger, echt lang geleden, vond ik Lazenby een baggerBond. Nu ik wat wijzer ben geworden denk ik dat hij had kunnen uitgroeien tot een zeer goede Bond-icoon, ware het niet dat hij ruzie maakte met de producers. Hij heeft stijl, is lang en past inderdaad prachtig in het plaatje van Ian Fleming.

De film zelf vind ik ook een van de mooiste. Een bijzonder verhaal, met zelfs een vleugje romantiek. De reis met Tracy om te ontsnappen met de auto, de sneeuw, het zijn prachtige scenes. En zowaar, een bijna aangrijpend einde. Ik kon het wel waarderen. 3,5 sterren.

avatar van Film Pegasus

Ik hou wel van deze film. Net als de andere verademingen in de reeks met een 'serieuzere' Bond die realistischer neergezet zijn: From Russia With love, For your eyes only, Licence to kill en ook de nieuwe Casino Royale. Jammer dat Peter Hunt als vaste Bondmedewerker niet meer films heeft mogen regisseren. Lewis Gilbert's stijl die veel Bondfilms maakte was veel te luchtig en Peter Hunt zette een volwassenere Bondfilm neer, die we maar eerst bij John Glenn zullen terugzien in For your eyes only.

kijkert

Nooit gezien, hiervoor blijf ik morgenavond zeker thuis. Ik wil nu eindelijk wel eens George Lazenby aan het werk zien!

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik had deze al heel lang niet meer gezien, maar wat een idiote bond is dit eigenlijk. Ik dacht dat het wel meeviel, maar gister bleek dat Lazenby een ongelofelijk slechte en irritante bond was. De film op zich is wel leuk, maar die Lazenby...

In One Flew over the Cuckoo's Nest zou hij beter tot zijn recht gekomen zijn.

Movie_fan#

Ik ergerde me nog het meest aan de domme gevechten bv met die neger in dat huis of op dat begin....

De bond is echt heel dom en vaak niet leuk, heb liever moore . En de actie was wel weer leuk met als hoogtepunt met het skieen en bobsleen. Toch geeft mij iets de kracht in de film om hem 3,0* te geven

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Movie_fan# schreef:

De bond is echt heel dom en vaak niet leuk, heb liever moore

Roger Moore betekende een dieptepunt in de Bond cyclus: hij maakte er een Bond-parodie van. Zijn "acteren" was een verleng- stuk van zijn private-eye rollen in THE SAINT en THE PERSUADERS daarvoor. Drie series, 1 personage. (En een knullige filmtitel als "Octopoessie" kon daar ook nog wel bij. )

J. Bond staat voor mij gelijk aan Sean Connery met P. Brosnan een goede 2e (Cas. Royale heb ik nog niet gezien; had eigenlijk al afge- haakt toen Moore "Bond" werd...)

George Lazenby zet hier in elk wel een geloofwaardige Bond neer; in elk geval geen "over-the- top" Moore.

Movie_fan#

Ja vind ik nou ook, hij heeft de meeste uitdrukking op zijn gezicht en met de vrouwen kan hij het beste omgaan.

Als hij in moeilijkheden zit dan trekt hij zijn beroemde gezicht op, en zijn concurrentie bij de vijanden pakt hij altijd leuk uit (met name bij jaws).

Dogie_Hogan schreef:

Zo denk ik er ook over. Heeft voor een groot deel ook te maken met de luchtige regisseurs uit die tijd: Guy Hamilton en Lewis Gilbert. Neem er dan nog bij dat het de foute 70's en 80's waren, en Moore blijkbaar z'n rol van The Saint wat opdrong... Dan krijg je een humoristische Bond die heel wat mist van de hardheid die je bij de andere Bondacteurs wel zag.

Craig vervult eigenlijk de vraag naar een Bond met de beide voeten op de grond. Ook al verkocht DAD heel goed (wat vooral aan de PR te danken is) kwam er toch veel kritiek over de laatste films die te overdreven waren. Onzichtbare auto, race over het ijs, domme oneliners zoals met Christmas Jones (TWINE) en John Cleese die de rol van Q niet helemaal naar verlangen invult. Met deze film is daar ergens een antwoord op gekomen waar veel fans (waaronder ikzelf) zich heel goed kunnen vinden. Wie weet komt er na Craig weer een andere soort Bond, maar wat mij betreft mogen ze momenteel nog even de weg verder bewandelen die ze met Craig hebben in geslagen.

Effe terug naar deze film: Lazenby had wat de ondankbare taak om Connery te vervangen. Het was trouwens gedurft omdat ze toen (net als bij Casino Royale) de serieuzere toon hebben geprobeerd met OHMSS. Terug een verhaal van Fleming, een sterkere Bondgirl en anders dan de vorige Bondfilms. Hij heeft een van de betere Bondregisseurs trouwens: Peter Hunt, die al langer achter de schermen meewerkte. Probleem is dat dit na sterke Bondfilms volgde zoals Goldfinger en zelfs From Russia With Love (dat ook nog een serieuzere spionagefilm was) Moest OHMSS na Moonraker gekomen zijn (het effect van For your eyes only) had dit meer tot z'n recht gekomen. OHMSS had toen een enorme mijlpaal kunnen zijn (qua verhaal dan). Of Lazenby een goeie Bond is, is nog de vraag. Je kan hem moeilijk beoordelen op 1 film. Op zich acteerde hij niet slecht, maar had wel een eigen stijl. Nadeel is dat hij geen Brit is (wat wel stoort) en hij heeft nog geen acteerervaring. Had Lazenby eerst 2 andere Bondfilms gedaan en dan deze, had OHMSS nog veel sterker geweest.

kijkert

't Is wel een slome duikelaar inderdaad, die Lazenby, en wat een gebrek aan gezichtsuitdrukking heeft die man.

Na deze week CR en deze gezien te hebben weet ik het nu wel zeker: een Bond hoeft niet 'knap' te zijn, hij moet 'uitstraling' hebben. Wat dat betreft steken Connery, en sinds kort dus Craig, er toch bovenuit, en Lazenby blijft ver bij de rest achter.

De film zelf was wel leuk, zoals velen al stelden: één van de sterkere verhalen, en het eind was zeker verrassend en mooi.

Gelukkig werden de andere rollen wel door wat betere acteurs ingevuld, al kan ik Diana Rigg in de sixties toch niet loszien van haar personage Emma Peel uit The Avengers.

Telly Savalas vind ik altijd wel een leuke acteur om naar te kijken, een charmante en vrolijke man.

avatar van FisherKing

FisherKing

kijkert schreef:

Wat ook voor Moore geldt.

Bij Spitting Images destijds hadden ze hem perfect nagemaakt. Alleen zijn wenkbrauwen konden bewegen

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Movie_fan# schreef:

Ja, datzelfde deed Moore ook al in THE SAINT en THE PERSUADERS. Deze laatste serie loopt trouwens nu op België-één en dan zie je Moore veel keren in Bond-momenten (dacht met zappen eerst ook: "dit Bond-fragment ken ik nog niet...")

In mindere mate is dat ook met Diana Rigg: in deze film te veel Emma Peel momenten.

Telly Savalas is geweldig, een veelzijdige acteur.

FisherKing schreef:

Wat ook voor Moore geldt.

Ja maar.... Moore is de Bond uit mijn jeugd, die wil ik niet zo hard aanpakken.

avatar van deStef

deStef

De slechtste bond film ooit, dat is me na de 2e keer wel duidelijk geworden. 1* omdat het nog altijd veel beter is dan "new world" en "thin red bla"

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Na het telkens weerzien van Sean Connery en Roger Moore, moet George Lazenby toch wel even wennen. Uiteindelijk gebeurt dat in redelijke mate, want Lazenby's uitdrukkingsloze gezicht went niet...

Film zelf is erg vermakelijk: veel (ook onopvallende) humor, goede actie (dat versneleffect begon me op den duur wel een beetje te irriteren), prachtige muziek en een degelijk verhaal, dat echter iets aan de lange kant is.

Stem verhoogd van 3* naar 3.5*

avatar van Pacino88

Pacino88

Toch draait dat hele vrouwen/hypnose gebeuren de film de nek om. Dit is erg saai en die muziek die daar gebruikt wordt, is niet om aan te horen. En wat heeft Bund een aparte stem.

Nou ja, tot zover de minpunten. De lovestory en de schitterende scenes in de bergen en in dat bergdorpje zijn echt geweldig, door die muziek kom je gelijk in de kerstsfeer.

Lazenby doet het prima, en is zeker wel serieus genoeg. Die vecht scenes zijn zo mooi snel gemonteerd, dat het zeker wel Lazenby lijkt (of is, whatever.)

Wel lijken de stemmen in sommige actie scenes erg slecht gedubt. Die auto scene op het einde, in die race....
Rigg zegt eerst tegen Bond: How do we get out, later nog eens James, how do we get out?
Tijdens dit moment, rijdt ze gewoon met de tong uit haar mond en is dus een zeer slechte timing.

Deze zal ik volgend jaar wel weer eens herkijken, gisteren heb ik maar een paar scenes bekeken.

avatar van joostie

joostie

wat een saaie film en die vechtscenes erg sloom die george lazenby had gewoon fotomodel moeten blijven

avatar van The One Ring

The One Ring

Nog redelijk positieve reacties hier. Onbegrijpelijk. Het script is nog redelijk en van mij mogen ze die nog wel eens recyclen, maar verder is dit een flutfilm van jewelste.

Ik zie dat dit de eerste film was van deze regisseur en dat vermoedde ik al tijdens het kijken. De actiescènes zijn niet om aan te zien. De camera geeft geen goed overzicht en de montage is vreselijk irritant. Het valt moeilijk te omschrijven hoe slecht deze scènes zijn, maar ik werd er bijna misselijk van. Sommige rustig bedoelde scènes hebben ook dit effect, maar deze film is op zijn best als hij rustig is, toch niet echt de bedoeling bij een Bond-film.

Verder hebben we ook nog afgrijselijke dubbing (sommige stukken tekst zijn volgens mij pas in de montagekamer bedacht en daarna ingesproken terwijl de acteurs hun mond op beeld dichthouden), een totaal mislukte poging tot drama (geloofde iemand in de relatie tussen Bond en Tracy?), geen song op het begin en hoe minder ik over Lazenby zeg, hoe beter...

avatar van Moovey

Moovey

Ik heb het idee dat het niet "politiek correct" is Roger Moore een goede Bond te vinden, aangezien Roger Moore als acteur verder weinig heeft laten zien en Sean Connery een topacteur is die in vele succesvolle films heeft gespeeld. Ik vind Roger Moore persoonlijk wel een goede Bond.

Het mooie aan Roger Moore als Bond vond ik zelf juist de humor en het feit dat hij zichzelf niet al te serieus neemt.

Ik zie Bondfilms sowieso meer als actiefilms met een vleugje humor. De plots in bijna alle Bondfilms zijn namelijk verre van realistisch en daarom vind ik een Bond die dit humoristisch overbrengt erg vermakelijk.

Spectre probeert een wereldoorlog te laten uitbreken door op zowel Rusland als de VS een raket af te vuren, schepen worden "opgegeten" door een gigantische tanker terwijl het "brein" hierachter in een gigantisch onderwater bouwsel zit, de goudvoorraad in Fort Knox wordt gesmolten om het resterende goud daarna hard in waarde te laten stijgen. Dit zijn natuurlijk zeer onwerkelijke plots.

Ook tegenspelers zoals Jaws, de man met de bolhoed etc vind ik meer humoristisch dan serieus, maar zeker wel leuk om naar te kijken.

Concluderend vind ik bij Bondfilms het vaste format (de leuke gadgets, de typische bad guys, Bonds aantrekkingskracht op vrouwen e.d.) erg geslaagd.

Connery vind ik ook overigens een uitstekende Bond, maar ik vind de Roger Moore films A View To A Kill en The Spy Who Loved Me zeker niet minder.

Lazenby vond ik zelf ook wat tegenvallend en ook deze film (om hier ook nog wat over te zeggen) vind ik zelf wat minder dan de overige Bondfilms.

Moovey schreef:

Ik kan alleen maar voor mij spreken:

Ik ben al vrij lang een Bondfan (iets van jaaaaren terug al). En ik heb niet alleen de Bond leren kennen van de films, maar ook de originele uit de boeken. De stijl die het meeste voorkwam is een hardere en serieuzere stijl zoals in de boeken zich afspeelt en ook Connery het bracht. Lazenby had te weinig Brits in zich om de nodige feeling te hebben, maar langs de andere kant bracht hij wel een Bond die niet zo slecht was. Mijn favoriete Bondfilms zijn dan ook ergens de Bonds die ik wat herken uit de boeken. Hiermee bedoel ik vooral de stijl en de sfeer en voor een groot deel het verhaal. Fleming schreef Bond en er zijn niet veel scriptschrijvers geweest die een sterk Bondverhaal konden leveren zonder dingen te lenen van vorige films. Sterke Bondfilms zijn voor mij dan ook From Russia with love, Casino Royale, Thunderball (bedoeld als script maar evengoed door oa Fleming geschreven) en ook deze On her majesty's secret service. Met Connery of Craig in deze film was het heel sterk geweest.

Voor de Moore discussie: zie apart topic James Bond op het forum.

avatar van veron35

veron35

Een van de beste bond films. en ik vind deze james bond ook de beste.

5sterren

Movie_fan#

Om nou gelijk voor de slechtste bond een 5,0* te geven is ietsjes overdreven vind je niet?

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Film Pegasus schreef:

Ik kan alleen maar voor mij spreken:

Voor de Moore discussie: zie apart topic James Bond op het forum.

Nou ik denk dat Dalton, Lazenby, Brosnan (die volgens Christopher Lee het dichtst bij de boeken versie licht, maar daar ben ik niet helemaal mee eens), toch echt wel een stuk dichterbij de boeken versie van Bond zijn dan de harde Connery. In principe zijn Moore en Connery net zo ver weg van de boeken versie, maar Connery eerste Bond films, zijn zegmaar realistischer, hoewel er nog steeds genoeg fantasie elementen in zitten.

Ik moet bekennen dat ik me Connery’s Bond (mijn favoriete Bond) niet verliefd kan voorstellen en helemaal niet in de eind scène van deze film kan voorstellen.

avatar van thunderball

thunderball

Zo dadelijk op Ned 2 de herhaling van de ontzettend leuke reportage over George Lazenby in OHMSS, de vergeten Bond, bij Andere Tijden. Kijkt allen!!

avatar van starbright boy

Net gezien. Erg leuk. Wat is Andere tijden toch een fijn programma!

avatar van Max77

Max77

Aardige Bond film Lazenby vind ik opzich geen slechte Bond en de muziek is heel mooi 3,5*

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik vond het een dramabond in vergelijking met de rest. Lazenby is een pratende pop. Er zit niet in. Hij mist overtuiging, net als de film. Het verhaal kabbelt maar een beetje aan. De cuts zijn erg lelijk... Nee, dit is voor mij geen Bond.

avatar van veron35

veron35

veron35 schreef:

Een van de beste bond films. en ik vind deze james bond ook de beste.

5sterren

Neem ik terug. De beste bond film.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lazenby is niet veel, maar de rest van deze film is wel zowat het stijlvolst wat de bond-reeks heeft voortgebracht! Alleen getopt door From Russia With Love en Goldfinger in klasse.

avatar van joostie

joostie

bond films zijn lekker spannend voor op een zondag heerlijk gewoon maar deze is wat meer uhmmmm voor niks!