• 9.378.042 stemmen

Never Say Never Again (1983)

Actie / Avontuur | 134 minuten

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 8 december 1983

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Never Say Never Again

"Sean Connery is James Bond 007"

James Bond is na jarenlange dienst dringend aan rust toe. Maar net wanneer hij die wil nemen, doet 'M' opnieuw een beroep op hem. Misdaadorganisatie SPECTRE heeft immers twee Amerikaanse kruisraketten gekaapt. Binnen zeven dagen moet het losgeld op tafel gelegd worden, zoniet zullen de raketten tot ontploffing worden gebracht. 'M' haalt James Bond terug uit de gezondheidsboerderij, waar hij naartoe gestuurd was omdat zijn fysieke conditie te wensen overliet, en geeft hem de opdracht de wereld te redden.

James Bond

Nigel Small-Fawcett

avatar van raymon

raymon

A.L.I.E.N schreef:

Hoort thuis in de Bond-serie,alhoewel dit een onoficieele Bond film is.Is dit een re-make is van Tunderball?

soort van, en het is geen echte Bond film omdat hij niet is geproduceert door de vaste Bond producers. In die zelfde tijd werd Octopussy gedraaid met Roger Moore.

avatar van speedy23

speedy23

Ajax&Litmanen1 schreef:

Waarom was deze eigenlijk onofficieel? Ik telde hem eigenlijk lange tijd als een echte, totdat ik het las...3*

De 'rechthebbende' op de Bond-verhalen was Albert R. Broccoli, samen met Harry Salzman.

De hoofdaandeelhouder van de rechten is nu zijn dochter, de 48-jarige Barbara Broccoli.

In het begin van de jaren '50 verhuisde Albert R. Broccoli naar Londen. Hier kreeg hij overheidssteun voor het produceren van films met een Engelse cast en crew. Toen Broccoli op het idee kwam om Ian Flemings James Bond op het witte doek te brengen, ontdekte hij dat de rechten lagen bij de Amerikaan Harry Saltzman. Saltzman weigerde de rechten te verkopen, maar besloot om de films samen met Broccoli te gaan produceren, wat leidde tot de oprichting van de productiemaatschappij EON Productions en de holding Danjaq, LLC, genaamd naar de voornamen van hun vrouwen: Dana and Jacquiline (wikepedia)

NSNA is niet geproduceerd door EON Productions waardoor dit één van de twee zogenaamde onofficiële Bondfilms is (de andere is een Casino Royale-versie uit 1967). Het was de bedoeling deze film gelijktijdig uit te brengen met de (officiële) Bondfilm Octopussy, maar later is hiervan afgezien.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

009 schreef:

dit is geen officiële bond-film voor de duidelijkheid.

dat is ook een reden dat hij zo saai is er had zich nooit een andere regisseur moeten moeien om een bond film te maken de films van albert bro. zijn niet te evenaren de classic bond tunes mis ik gewoon in de film en de overtuiging van bond samen met de actie

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Heb zowel Octopussy als NSNA destijds in de bios gezien en sindsdien nog een aantal keren maar Octopussy is duidelijk de betere in deze toen door de pers breed uitgemeten Bond-battle.

Zelfs in de bioscoop viel deze Bond met Connery enigszins tegen; alleen de urine-grap is memorabel [dat zegt toch wel wat] en het grote budget van deze film is in ieder geval niet naar de ongeloofwaardige toupet van Connery gegaan...

avatar van TerryA

TerryA

als het niet voor de muziek was had ik voor deze meer gegeven. Bij Bond past een bepaalde soundtrack en dat heeft deze versie helaas niet, wat eigenlijk jammer is want de film op zich is wel vermakelijk, veel beter dan de rol neergezet door Roger Moore (zeker rond deze periode met Octopussy als een van de slechste Bond films ooit!) en ben overtuigd dat met betere music score meerdere mensen iets hoger hadden gestemd.

avatar van TerryA

TerryA

deze opmerking heb ik net op Thunderball gezet dat hier dus ook van toepassing is ...

geplaatst op 23 oktober 2008, 14:45 uur

TerryA schreef:

... (Ian) Fleming had in de jaren 50 toegegeven dat hij niet in staat was een film script/verhal te schrijven en hierdoor ging hij samen werken met 2 andere schrijvers (waaronder McClory) - het was dan in deze versie van Thunderball dat ze samen nieuwe aspecten naar de verhaal brachten (zoals Blofeld, SPECTRE, en zelfs Blofeld`s kat!) - er werd toen een heel andere richting ingegaan met SPECTRE dat later in andere Bond films en verhalen zou voor komen. Daarom was Thunderball de EERSTE SCRIPT en ook wat ze aan Connery gaf (ga nu niet in op andere keuzes voor Bond zoals Moore en Patrick McGoohan) ... vanwege legal issues met McClory besloten ze dan een van de andere Fleming boeken te filmen: Dr. No ... en toen Bond films dan een success werden moesten Fleming en McClory een manier vinden om toch samen te kunnen werken voor de verfilming van Thunderball (zie eeder info van anderen hoe dat ging of verliep)

Fleming zelf had maar 2 Bond films gezien (hij stierf voordat Goldfinger uit kwam) - er zijn zelfs geruchten dat hij zijn laatste boek (The Man With The Golden Gun) niet zelf had afgemaakt!

zonder McClory kan je dus ook concluderen dat in Bond verhalen en films de hele Blofeld en SPECTRE aspect nooit was geweest - daarom had hij dan ook de recht om na 12 jaar (en niet 10 jaar zoals hier vermeld) als nog een film te kunnen maken met de Thunderball verhaal.

avatar van Littlewouter

Littlewouter

Mooiste film van bond die ik heb gezien (uitgezonders casino royale)

Goede kloe in het verhaal

avatar van Zinema

Deze Thunderball-versie (zie TerryA) is zeker niet onaardig. Zoals mijn voorganger al noemt: de score is verschrikkelijk. Met name de belachelijke titelsong. Toch is er, voor de laatste keer, met Connery als Bond genoeg actie en vertier. Vermakelijkheid troef maar zeker niet de beste uit de serie. Goed.

avatar van Dutchero

Dutchero

Zinema schreef:

Leuke Bond die helaas de laatste bleek met Connery, de draak Never Say Never Again daargelaten. Goed.

Zinema schreef:

Vergissing?

avatar van krosnicky

krosnicky

ik vind thunderball de slechtste bond van de 22 en dus waarom zou ik de remake dan bekijken

avatar van Zinema

Dutchero schreef:

Vergissing?

Heb NSN rond de kerst herzien. Een draak van een Bond idd, zeker vergeleken met Diamonds Are Forever. Maar toch ook wel weer genoten van deze ietwat foute onbekende uit de serie. Anders dan normaal bij 007, maar wel genoten.

Toegeven, in mijn herinnering was de draak veel groter dan in praktijk. Bedankt voor het attenderen Dutchero! Je hebt volledig gelijk.

Halfje omlaag, want in vergelijking met Thunderball, is deze net even minder.

thunderball

Volgens commanderbond.net komt 24 maart een special edition dvd en blue ray uit van NSNA, incl audiocommentaar van Kershner en een aantal docu's.

avatar van Quentin

Quentin

Mooi nieuws, vind het verhaal achter de film eigenlijk leuker dan de film zelf.

Meer over de extra's en het artwork:

avatar van Flipman

Flipman

Grappig; van alle ouwere Bondfilms vind ik dit één van de leukste, ook al is het geen officiële. Evenals bij andere films waar ik op heb gestemd staat me er zeer weinig van bij en ik geloof dat ze eigenlijk héél veel in één film probeerden te stoppen. Vaak werkt dat averechts, maar voor zover ik ze al heb, zijn de herinneringen hier aan erg positief !

avatar van Theunissen

Geen officiële Bond film maar wel zeer vermakelijke met een leuke terugkomst van oud gediende Sean Connery. Er zit behoorlijk veel homor in deze film en dat maakt hem eigenlijk zo goed want het verhaal zelf stelt niet zoveel voor. Kim Basinger was trouwens een zeer mooie bond girl.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

slechtste bond film ooit !

Sean Connery is ten eerste veel te oud en het verhaal zat niet goed in elkaar vond ik.

2.5

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ook al is hij onofficieel, ik vind dit de allerslechtste Bondfilm. Het enige pluspunt aan de film was wat mij betreft Sean Connery, die nog een geweldige Bond neerzette, ook al was hij eigenlijk echt te oud. Voor de rest waren de acteerprestaties maar matig. Jammer om te zien dat er overal (behalve voor Bond) andere acteurs voor gepakt moesten worden (Q, Monneypenny en M), die het ook nog eens stukken slechter deden dan de acteurs voor die personages in de officiële Bondfilms.

Het verhaal was gewoon te samengesteld uit de vorige Bondfilms. SPECTRE speelde totaal geen belangrijke rol hierin, waardoor hun terugkeer erg geforceerd was. Kernbommen hebben we ook al tien keer eerder gehad en blijkbaar moésten er ook weer onder water scènes worden opgenomen. Waar iedere Bondfilm nog iets vernieuwends schonk aan de franchise, was deze Bondfilm alles behalve vernieuwend en leek hij samengesteld te zijn uit alle vorige Bonds.

Vooral de muziek was bar en barslecht. Er zat totaal geen thema in, niet eens de gunbarrel. Er was zelfs nauwelijks muziek in deze film. En dan heb ik het nog niet gehad over de afschuwelijke Bondsong...

De enige Bondfilm die slechter zou kunnen worden dan deze, is een Bondfilm waarin Daniel Craig Roger Moore gaat spelen. Verschrikkelijk overbodig, deze. Twee sterren voor de actie en Sean Connery. Erg geforceerd allemaal.

2,0 sterren.

avatar van bo-bobo

bo-bobo

mister bean is nog een plus punt in deze james bond

avatar van mnrk

mnrk

Helaas haalt deze Bond film het niet bij zijn voorgangers.

Wel speelde Connery prima in deze film.

De boot " Flying Saucer " was ook erg mooi om te zien in de film, net zoals de onderwater scene's die gebruikt zijn in deze film.

Edward Fox als M was ook een prima keuze.

Maar de titelsong van deze film was gewoon dramatisch slecht.

Verder met de laatste Bond film van Moore " A view to a kill "

avatar van Ruud007

Ruud007

De reden denk ik dat ze van Thunderball een remake hebben gemaakt is omdat Thunderball in een verkeerde tijd gemaakt is.

Ik kan me nog steeds die scenes onderwater herinneren en dat ze als ze gaan varen het versneld af laten spelen: zo nep!

NSNA 18 jaar na TB, was de technologie een stuk verder en konden films realistischer gemaakt worden. Misschien dachten de produceres dat ze er nog een zakcentje aan konden verdienen. Ondanks dat ik NSNA nog niet gezien heb, lijkt het me ook de moeite niet waard. Alleen al om die verschrikkelijke titelsong.

Wat dat betreft zijn er echt betere Bondfilms gemaakt, en ik ben blij dat deze geen officièle Bondfilm is.

Ruud007 schreef:

Dat is niet de reden.

Ik ga niet voor de zoveelste keer weer uitleggen wat wel de reden is, even terug lezen en je komt hier van zelf wel ergens verteld door mij of door een ander de uitleg tegen.

avatar van movie fan

movie fan

geen originele bond film . en dat valt wel op op sommige vlakken , geen echte intro , geen filmpje bij het thema lied , geen echte bondtunes tijdens gevechten , en niet de chte Q en M acteurs . maar daarom vondt ik hem niet slecht , ik vondt hem goed . goed verhaal en beter uitgelegd dan in thunderball , en de special effects zijn ook redelijk aan de goede kant . zelfs sean connery , die in deze film er redelijk oud uitzag , acteerde nog goed , vondt de film goed , en vondt hem ook zeer vermakkelijk.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Never Say Never play with women Again.

Een knap overbodige film eigenlijk, Sean Connery blijkt zich meer te interesseren in de vrouwen dan in het verhaal, deze film heeft dan ook een pak minder actiescènes dan zijn voorgangers.

avatar van Spetie

Dit is geen officiële Bondfilm en dat is aan een heleboel zaken ook wel te zien. Zo ontbreken er nogal wat zaken die je in de "echte" Bond films wel ziet. Los daarvan is dit wel een onderhoudende film. Het is vermakelijk en kijkt allemaal wel redelijk weg, al wordt de film ook nergens echt heel goed of spannend. Thunderball is zeker wel de betere van de twee.

avatar van megaman

megaman

Slechtste bondfilm naar mijn mening. Connery zelf speelde het beter dan voorheen had ik 't idee. Vooral in YOLT kwam hij een beetje verveeld over. Toch weet NSNA op geen enkel moment echt indruk op me te maken. Wat op z'n minst memorabel was was die slechte chick. Damn, wat een dame!

avatar van Film Pegasus

Deze film heeft vooral het probleem dat hij (logischerwijs) constant vergeleken wordt met Thunderball. Het verhaal is geen verrassing en veel Bondfans uit die tijd zijn opgegroeid met veel luchtigere Bondfilms van Roger Moore. Een stijlbreuk zal veel fans afschrikken, maar nochtans is het script hier beter uitgewerkt en Connery acteert zeker niet slecht. Met Kim Basinger en Max von Sydow hebben ze ook betere acteurs in verhouding met Thunderball. Op zich brengt deze film het er zeker niet slecht van af.

avatar van IcU

IcU

Wat is dan de achtergrond van deze film? Dit is geen officieel deel in de serie, toch? Aangezien in die tijd Moore het stokje overgenomen had...

avatar van Film Pegasus

Ik had het er net over bij de film Thunderball:

Film Pegasus schreef:

Het verhaal van Thunderball werd geschreven door Ian Fleming, Kevin McClory en Jack Whittingham als script voor een nieuwe Bondfilm. Dat ging niet door en Ian Fleming maakt er een gewoon verhaal van in de boekenreeks van Bond. Dat zorgde voor de nodige rechtzaken en McClory kloeg Fleming aan voor plagiaat. Mits de vermelding van Whittingham en McClory mocht de film toch gemaakt worden. Jack Whittingham stierf in 1972, maar McClory, die evengoed de rechten had op dat verhaal, maakte in 1983 zijn versie van het verhaal met de film Never Say Never Again. Vooral dankzij de hoofdrol door origineel Bondacteur Connery te laten spelen is dit vrij succesvol geweest.

thunderball

Erg vermoeiend dat iedere keer haast iedereen naar het zelfde vraagt.

Lees eerst eens wat berichten / meningen, door voor je wat typt.

avatar van IcU

IcU

Hmm. Best interessant. Dat dat allemaal kon in de filmindustrie. Ze doen zo vaak nogal meutig over rechten enzo. Ik ga hem binnenkort eens aanschouwen, dan heb ik echt alle Connery Bond films gezien.