• 9.378.170 stemmen

From Russia with Love (1963)

Actie / Avontuur | 115 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's 'From Russia with Love' / Hartelijke Kussen uit Rusland

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Terence Young

Met onder meer: Sean Connery, Daniela Bianchi en Lotte Lenya

Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks en Roemeense

Releasedatum: 9 juli 1964

Plot From Russia with Love

"The world's masters of murder pull out all the stops to destroy Agent 007!"

De Britse geheim agent James Bond wordt door zijn werkgever naar Istanboel gestuurd om te proberen met de hulp van de Russische ambassademedewerkster Tatiana Romanova de Russische ontcijferingsmachine Lektor in handen te krijgen. De Russen weten hier echter niets van en het lijkt een val te zijn van de geheimzinnige en criminele organisatie SPECTRE om Bond te doden, als wraak op de dood van hun vooraanstaande medewerker Dr. No.

avatar van 009

prachtig!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Helaas kan ik me Goldfinger niet meer zo goed herinneren, maar (zonder Goldfinger dus) ik vind dit Connery’s beste Bondfilm. Leuk dat ze nog een beetje doorgaan op het verhaal van Dr. No en dat we nog meer horen van S.P.E.C.T.R.E.

Sean Connery is natuurlijk weer erg goed als James Bond. Opnieuw is het verhaal wat cliché, maar daar probeer ik overheen te kijken (de film is tenslotte uit 1963). De Bondgirl is prachtig en acteert ook best goed, de handlanger die Bond als eerste probeert uit te schakelen was deze keer niet dom en had ook geen spraakproblemen (zie Jaws). Er zat meer actie in en de technieken waren ook een stuk verbetert, waardoor het leuker was om naar de actie-scènes te kijken. Gelukkig ook hier geen gadgets, die er in de latere Connery films nep en dom uit gaan zien, wat afbreuk doet aan de film.

De hele scène in de trein was ook erg goed en vond ik zelfs naar de maatstaven van nu best origineel.

Ook nog even iets over Connery’s Bond. Ik vind dat hij James Bond best menselijk neerzet, iets wat Roger Moore en Timothy Dalton nooit is gelukt. In Dr. No zegt hij op een gegeven moment ook dat hij bang is, om daar ook nog even op terug te komen.

Het einde van de film vond ik ook erg goed. Het is abrupt en dus anders dan de meeste Bondfilms. Dat Bond daar met Tatiana in een bootje in Venetië zit, doet me wel een klein beetje denken aan Casino Royale.

Helaas vond ik de muziek net als bij Dr. No. Op veel momenten misplaatst en kon de componist blijkbaar weer geen ander thema bedenken als de gunbarrel.

Conclusie:

Leuke Bondfilm. Mijn favoriete Connery film. Leuk verhaal, minder cliché als dat van Dr. No.

Cijfer van een schaal van 1 op 10: 7.3

Cijfer hier op moviemeter: 3,5.

avatar van hansbreda

hansbreda

Ik heb me weer prima vermaakt met deze "Bond" klassieker. Het eerste gedeelte vond ik wat minder dan Dr. No, maar vooral de treinscene maakte dit weer helemaal goed. Verder vond ik Daniela Bianchi een stuk minder aantrekkelijk als "Bondgirl" dan Ursula Andress in Dr. No, maar smaken verschillen nu eenmaal.

Toch weer 4****

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Niet mijn meest favoriete Bond-film, dat is Goldfinger, maar Connery laat hier toch ook weer duidelijk zien waarom hij de enige, echte James Bond is. Ook Daniela Bianchi is naar mijn mening een goed acterende Bondgirl. Grappig detail: de film dateert van de Koude Oorlog en omdat James Bond het favoriete filmpersonage was van de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy, hebben de makers beslist om een fictieve vijand te nemen (nl. SPECTRE) in plaats van de vijand die voorgesteld werd in het gelijknamige boek van Ian Fleming (de Russen).

avatar van krosnicky

krosnicky

kan er mee door

avatar van mnrk

mnrk

Prima 2e James Bond....

Sean Connery speelt weer uitstekend!! Ook weer een leuke bond-girl aanwezig. Prima locatie's (Istanbul...trein reis...boot tocht !!)

Natuurlijk ook Q in deze film

Op naar Goldfinger

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

Dit is echt een prachtige film , ik denk dat ik deze de beste james bond film vind samen met casino royale.

4.5

avatar van dr channard

dr channard

De spionage zet zich voort in From Russia With Love.

From Russia With Love is samen met dr No de enige bondfilms die zich puur richten op de spionage in plaats van gadgets , actie en nonsens.

Het verhaal is een verbetering ten opzichte van het eerste deeltje. From Russia With Love heeft één van de betere plots van alle bondfilms en is ook heel realistisch uitgewerkt.

Sean Connery speelt weer fantastisch en ietsjes beter dan in het voorgaande deel. De bondgirl is niet zo knap als ursula andress maar qua acteerprestaties heeft ze iets meer cachet. Ze is ook speelser en uit haar gevoelens meer. De villain is heerlijk stereotiep (blond en sterk) en dit is de eerste van vele oersterke villains die in de bondreeks terugkomen. Mooie introductie van Number one aka Blofeld en de oude vrouw die de operatie van Spectre leidt heeft een prachtige uitstraling.

De sfeer is minder dan Dr No. Ik hou meer van de heerlijke avonturentocht door de jungle dan een zoektocht door Rusland. Maar de sfeer in deze film is zeker niet slecht. Omdat het een film is van 63 straalt de 'oudheid' van de film uit en is het een spionagefilm om u tegen te zeggen. Qua actiescènes is er ééntje die geweldig is en dat is het treingevecht. Heerlijk realistisch ! In deze film is er meer actie dan in dr No maar toch is het meer een spionagefilm dan een actiefilm.

From Russia With Love is een prachtig vervolg op Dr No (nog zoiets ik beschouw From Russia With Love echt als een vervolgfilm, terwijl de andere bondfilms gewoon los van elkaar staan in mijn ogen en gewoon films zijn. Dit vind ik heerlijk aan From Russia With Love omdat je echt dingen terug hoort van de voorgaande film.)

avatar van Ruud007

Ruud007

From Russia with Love

Net herkeken. Ik ben opnieuw positief verrast. Allereerst Bond zelf. Sean Connery heeft er duidelijk zin in, een nieuw verhaal, vijanden en een nieuwe Bondgirl. Hij speelt zijn rol zeer goed en hij laat het personage 007 verder ontwikkelen. Daniela Bianchi als Tatiana Romanova. Niet de sterkste Bondgirl, maar past redelijk in het verhaal. Ik merkte wel op dat Bondgirls in de eerste films er alleen waren voor het oog, echt diep gingen ze er niet op in.

Dan de vijanden: SPECTRE lijkt erg machtig en Blofeld komt voor het eerst voor. Lotte Lenya als Rosa Klebb speelt een overtuigende rol, mede door haar Russische accent en een beetje mannelijkheid dat ze uitstraalt. Kronsteen komt niet heel veel aan bod, toch een aardige bijrol. Donald Grant is een van de meest gevaarlijke henchmans uit de hele serie en komt echt over.

Toch raakt de film op leeftijd, maar vergeet niet dat deze film uit 1963 stamt, en dus 46 jaar oud is. Sommige beelden zijn duidelijk geprojecteerd in studio's en daar had meer werk in mogen zitten. Locaties als Venetië, Istanbul en op de Orient Express maken dit ruimschoots goed. Het gevecht in de trein tussen 007 en Grant, het zigeunerkamp en de dood op Krilencu zijn memorabele momenten die zeker niet snel vergeten zullen worden. Ondanks het feit dat ik Dr.No nog niet gezien heb, is FRWL enigzins een vervolg op Dr.No, wat later niet voorkomt, tot Quantum of Solace, waarvan zeker bekend is dat het de opvolger is van Casino Royale.

From Russia with Love komt sterk bij de gedachte van Ian Fleming, en is meer een spionagefilm dan een actiefilm. Deze film heeft zeker meegeholpen voor het latere succes van James Bond.

avatar van movie fan

movie fan

goede bond film , goed verhaal , goede bond sfeer , en ook al wat meer actie dan in dr.no . zelfs de 2 vijanden vondt ik super . heb zeer veel genoten van deze film .

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Zeer plezant en malen beter dan het eerst Bond-film Dr. No , de typische Bond-elementen komen hier goed uit de verf. Het grote minpunt: Vreselijke Bondgirl.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Onder aanvoering van een sensuele begingeneriek legt From Russia with Love de basis voor een doorgaans sensuele en vaak verrassend robuuste tweede aflevering in de franchise. Getuige vooral de weinig iconische, maar zondermeer fijne verschijning van Daniela Bianchi en de confrontatie tussen Connery en Shaw op de trein. Voor het overige is From Russia with Love op nagenoeg elk vlak inferieur aan zijn meer uitgesproken voorganger Dr. No.

Het spervuur aan cynische, seksueel getinte humor blijft weliswaar staande, maar wordt her en der vergezeld van een onaangenaam gladde James Bond. Een schijnbaar tekort aan gratie en flair dat zich ook laat vertalen naar de algemene indruk van de prent. From Russia with Love is namelijk een graad te pompeus en bevat te veel achterhaalde actiescènes waarin geen spanning huist. Wat echter het meest in het oog springt, is de afwezigheid van decormeester Ken Adam. Een extravagante en semifuturistische hand die From Russia with Love alsnog de nodige bravoure had kunnen meegeven.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Leuk tweede deel uit de reeks Bond. Mooie locaties in Turkije.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

009 schreef:

prachtig!

Niet moeilijk, met jou top 10...

avatar van Metalfist

Metalfist

Meet James Bond, secret agent 007. His new incredible women... His new incredible enemies... His new incredible adventures...

Nummer twee van de Bond reeks en één die ik echt al lang heb liggen maar waar ik nog geen enkele keer was aangeraakt. Waarom weet ik eigenlijk ook niet maar na Dr. No een tijd geleden te hebben gezien was het nu dus de perfecte tijd.

Waar Sean Connery tot nu toe mijn favoriete Bond was slaagt hij hier toch de plank mis. Tegenover zijn spel in Dr. No komt hij hier veel meer houteriger en minder charmant over. Daniela Bianchi overtreft Ursula Andress als Bond Girl dan weer zonder twijfel. Niet noodzakelijk in looks maar vooral in acteerwerk. De bad-guy is dan ook zeker een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Blofeld komt een pak mysterieuzer en gevaarlijker over dan Dr. No zelf. Robert Shaw als Grant was ook wel te pruimen en legt toch wel wat de fundering voor de latere hulpjes van de slechteriken.

Que verhaal is From Russia with Love in mijn ogen ook superieur aan Dr. No. Het is minder saai gebracht, al had het stuk op de trein gerust wat korter gemogen maar er zit ook veel meer actie in. Bond die tegen Grant vecht in de trein, bij de zigeuners, ... Wat dan wel weer spijtig is, is dat de film eigenlijk drie climaxen kent. Eerst zit je lange tijd op de trein waar het gevecht met Grant zich voordoet en wanneer Bond ontsnapt heb je die gasten met de helikopter en dan passeert Rosa Klebb ook nog eens. Was allemaal een beetje teveel van het goede.

Deze keer geen geweldige quotes à la Shaken, not stirred maar wel weer Moneypenny, M en het geweldige Bond deuntje (al had het wel eens iets anders mogen zijn want het wordt gewoon teveel gespeeld in de film).

Een vervolg dat een beetje beter is dan de eerste. Op naar Goldfinger!

avatar van 606

Alweer een prima James bond film.

Sean is prima en verhaal was goed

avatar van Ruud007

Ruud007

From Russia with Love blijft een prachtige film.

Wat me toch het meest bijblijft is de rol van Lotte Lenya is deze film. Haar licht lesbische gevoelens en haar voorkomen is gewoon superieur. Daar kunnen latere badgirls nog wat van leren!

Een ander sterk punt is de chemie tussen James Bond zelf en Kerim Bey. Dat is ook belangrijk voor een film, als het niet klikt, zie je dat meteen. Daniela Bianchi heeft al iets meer in haar mars dan haar voorgangster, maar ze mist toch een beetje uitstraling en acteerprestaties om echt goed uit de verf te komen. Wel prachtig vond ik de scene tussen haar en Bond zelf op het schip:

Op een gegeven moment zegt ze, wat gehoord wordt door Moneypenny en M:

O James, James, will you make love with me all the time in England? Day and night..

Ander minpuntje is dat soms de muziek een beetje misplaatst was, bijvoorbeeld als Bond zijn kamer inspecteert schalt de muziek je in de oren.

SPECTRE heeft hier nog veel macht, en is veel interessanter om te kijken dan de rol in Diamonds are Forever, waar Blofeld het bijna alleen moet doen.

Cijfer op een schaal van 1 tot 10: 8,5

Cijfer op Moviemeter: 4,0

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Reservoir Dogs schreef:

Niet moeilijk, met jou top 10...

inderdaad, dat zou wel eens een Bond-fan kunnen zijn

avatar van totti999

totti999

Toch wel één van m'n favoriete Bondfilms, met name door de rake sfeer in Turkije en de villains. Knap gemaakt.

avatar van Loefa

Loefa

Een van de betere bondfilms, mooie locaties, geschikte badguys en niet te vergeten een heel mooie Bond-girl

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De tweede Bondfilm begint goed. Ook de eerste Bondfilm van Desmond Llewelyn die Q speelt. Leuke scene's zoals de helikopter etc. leuke rol van Robert Shaw en een goede Bondgirl. In ieder geval een vermakelijke Bondfilm. 4,0.

avatar van skipy05

skipy05

Voor maar een jaar ouder te zijn dan de 1ste bond film vind ik deze wel al heel wt beter gemaakt. Ik vond de film ook beter van verhaal en actie.

avatar van The Oceanic Six

Voor mijn grote James Bond herkijkbeurt van de reeks kwam ik vanavond aan bij het 2e deel van de reeks; From Russia with Love.

Helaas valt de film in vergelijking met Dr. No toch ietswat tegen. Het is net allemaal iets minder (maar nog wel prima verder). Een wat minder boeiend plot, een niet bijster interessante vijand en minder interessante locatie's.

Daar tegenover staan wel de introductie van Q (held!), de leuke Bond girl, wat meer actie en wederom een prima Sean Connery.

Ik vond het nadeel van FRWL dat het allemaal wat rommelig overkomt. Ik vond het nooit 1 samenhangend geheel worden. Niet dat de film niet lekker weg kijkt, maar het kan beter weet ik omdat de reeks me toch al volledig bekend is.

Het begin in Istanbul is leuk, maar ik vond bijvoorbeeld het hele gedeelte in de trein te langdradig. Het einde vond ik ook weer rommelig. Net als je denkt dat het voorbij is komt de SPECTRE dame toch nog even in actie tegen 007. Overigens best een matige scene, want het kwam nogal geforceerd over, zon oud kreng met haar mes-in-schoen. Leuke gadget, dat wel. Lijkt me best handig als het wat druk wordt in de trein bijvoorbeeld. Dan maken ze wel ruimte

Maar terug naar de film; wat minder dan Dr. No maar nog altijd prima kijkbaar. Heerlijk om continue de bekende deuntjes te horen. De standaardzaken die bij elke Bond film terugkeren vervelen nooit. En Sean Connery blijft gewoon fantastisch als Bond. Ook hier was hij prima op dreef. Op naar de volgende Bond voor herziening!

3* voor From Russia with Love.

avatar van Rosicky

Rosicky

Ik moest even wennen aan het bijzonder lage tempo van deze Bond. Dr. No kon me niet echt bekoren, en ook deze From Russia With Love was niet wat ik had gehoopt. Weinig actie, verhaal dat me allemaal wel een zorg zal zijn en ook geen interessante boeven. Hoewel ik Connery de betere acteur vind, zweer ik toch bij de Bond's van Roger Moore. Lekkere nonsens-actie, met nonsens-gadgets en foute nonsens-schurken.

Mijn 15e Bond, en zeker niet een van mn favorieten. Eens zien wat ik van de volgende vind...

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie bond film met goede special effects (voor die tijd).

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Toch niet de James Bond-topper, waar ik op hoopte. Het quasi-intelligente plot is heel aardig, maar anno begin 2008 heb je wel snel door hoe de vork in de steel zit en vallen de foutjes in de uitvoering erg op. De vrouwelijke rollen zijn overigens ook matig ingevuld, maar verder... tis toch stiekem wel cool hoor, dat is eigen aan de heer Bond.

avatar van rupie

rupie

leuke bondfilm vond het einde alleen een beetje matjes.

goldfinger blijft op 1 voor mij.

op naar de volgende you only live twice.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

From Russia with Love

Ik ben met de bondreeks bezig. Gister begonnen met Dr. No en vandaag was From Russia with Love aan de beurt. En ik moet zeggen dat ik er niet ondersteboven van lig. Ik vond Dr. No beter.

Allereerst is Sean Connery is natuurlijk weer subliem als James Bond en hij blijft voor mij de enige echte. De bondgirl was ook goed. Ursela Andress uit Dr. No was misschien wel aantrekkelijker maar Daniela Bianchi acteerde wel beter. Dus ik vond haar een goeie bondgirl.

Het verhaal is opnieuw niet briljant en is best wel clichè. Wel leuk is dat ze weer doorgaan met criminelenorganisatie SPECTRE. De badguy vond ik geweldig. Een man waarvan je ze hoofd niet ziet in een stoel die een kat aait. Dat soort badguys zie je tegenwoordig echt niet meer.

Best aardige bondfilm 3.0*.

Op naar de volgende bondfilm...........Goldfinger!!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

simonvinkie schreef:

Het verhaal is opnieuw niet briljant en is best wel clichè.

Hoezo cliché?

Bij You Only Live Twice (Bond nr. 5) en On her Majesty's Secret Service (nr.6) zie je zijn gezicht wel.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

movie acteurs schreef:

Hoezo cliché?

Nou sommige dingen zag ik toch wel aankomen maar het viel inderdaad wel mee ik overdreef een beetje

[/quote]

Leuk dat hij in meerdere bondfilms speel. Wel jammer dat ze zijn gezicht ziet ik vond het wel wat misterieus hebben