• 9.374.188 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens

Gesproken taal: Engels, Koreaans, Kantonees, Duits, Spaans, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 9 januari 2003

Plot Die Another Day

"He's never been cooler."

Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar een nieuw hi-tech wapen met ongekende krachten.

avatar van soom

soom

Er was niet echt een leuke film of een interessant programma rond een uur of half 9, dus besloot ik eens een blik te werpen op de collectie van mijn vader. Hij heeft sommige van mijn films gekocht/gekregen, en er zitten wel een paar titels tussen die ik nog nooit gezien heb, toen ze nog echt van mij waren. Die Another Day ook. Ik had die ooit gekocht omdat ik weleens kennis wilde maken met Bond, James Bond, maar schoof het toentertijd dus voor me uit. Zag andere films als meer belangrijk. Maar goed, voor alles is een tijd, en een plaats, dus besloot ik Die Another Day te gaan zien. Je moet tenslotte ergens beginnen, toch?

Mijn vader hoefde alleen maar naar de hoes te kijken/een foto te zien op de achterkant, en hij zei meteen dat Halle Berry's personage een bijzondere entree maakte, dat dat memorabel was. Ik moet zeggen, ja, de serieuze filmrecensenten (als die ooit bestaan, waarom zou je je zelf echt zo serieus moeten nemen? - bovendien is een recensie/artikel toch altijd op de een of andere manier gekleurd, hoe je het ook wend of keert ) hebben wel gelijk. Best bijzonder ja.

Coole gadgets, spektakel scenes die zo bombastisch zijn, dat je de overvloed bijna proeft. Lee Tamahori maakte een betere film dan Next, die best mooi begon, maar uiteindelijk niet veel meer bleek te zijn dan een jammerlijk gemiste kans. Ook beter dan Along came a Spider.

James Bond is wel grappig. Afgezien van natuurlijk hartstikke veel toevalligheden, die ook nog eens aanvoelen als grote misser, en een gevoel van, dat kan echt niet hoor.

Ik heb natuurlijk Pierce, voordat ik Mamma Mia ooit zag, weleens een keertje gezien, maar omdat ik die film geweldig vind (duh), en Pierce's bijdrage best kan waarderen (ja, ik kan ook niet zingen, waarschijnlijk klink ik net als hij, als een schorre kraai die met pensioen moet gaan, maar dan wel echt 20 miljard keer erger dan hem), denk ik nu echt de hele tijd aan Mamma Mia, als ik hem zie. Ook al speelde hij dan natuurlijk al James Bond voordat Mamma Mia in beeld kwam.

Ik ben best benieuwd wat Pierce met andere films zou hebben gedaan. Ik las dat hij niet echt klaar was met James, toen hij werd vervangen door James Craig. Ik bedoel Daniel Craig.

Ik denk niet dat ik daarom op korte termijn een andere James Bond ga doen, beetje jammer dat iemand zomaar vervangen wordt. Of ga ik dat toch wel doen? Je weet 't maar nooit.

Rosamund Pike tenslotte, springt er als laatste, het meest uit. En natuurlijk is het feit dat het zich in Noord Korea afspeelt, ook wel een extra puntje waard. Mooi vind ik dat.

avatar van darkcity

darkcity

Als Bondfilm niet helemaal geslaagd. Teveel Vin Diesel XXX over de top actie en stunts, onzichtbare auto's en auto's met machinegeweren.

Als op zichzelf staande film zeer vermakelijk. Prachtige settings (ijshotel). Leuke aktie en Halle Berry maakt veel goed.

Ondanks dat ik de titelsong van Madonna een leuk nummer vindt, past het natuurlijk totaal niet bij een Bondfilm.

Moet toch ook weer eens Casino Royale kijken. Echt weer te lang geleden. Prima film naar wat ik me herinner. Hoger Bond-gehalte dan deze.

avatar van dr channard

dr channard

Als ik in de Special Edition van mijn Bond-dvd het subjectieve boekje lees, ben ik enorm verbaasd. Die Another Day wordt er de hemel in geprezen dankzij de perfecte stunts, overvolle actie en Pierce Brosnan die een kwetsbaardere Bond neerzet dan zijn voorgangers…. Eééh Are You Serious?

In Die Another Day laat Pierce Brosnan juist duidelijk zien dat Bond nog meer kan verdragen als Arnold Schwarzenegger in ‘The Terminator’. Bond kan blijkbaar na eindeloos gemarteld te zijn, lekker uit een boot springen en helemaal naar de kade zwemmen zonder pijn te hebben. Hij kan een ontploffing weerstaan door zich vast te hangen aan een touw met een stuk hout. Ach ja wat zit ik hier te memmen. Roger Moore in Octopussy was ook allesbehalve realistisch (denk aan het einde met het vliegtuig), maar dat was tenminste vermakelijk. Die Another Day zit vol met actiescènes, maar de meeste zijn zo ontzettend saai. Neem nu de achtervolging tussen Bond en Zao. Ze zitten elkaar maar te achtervolgen in het ijsgebouw en rondjes te rijden tot ze helemaal boven zijn. Dat duurde lang. En wat die surfscène met die ijsblokken? Die scène is zo gedateerd. De oude bondfilms zijn bij vlagen ook zeer gedateerd, maar dat had tenminste z’n charmes. De surfscène was compleet over de top.

Voor de rest doet Brosnan het wel goed. Ik heb wel één opmerking en dat zijn de one-liners in de film. Die Another Day zit er zo vol van. Iedereen heeft wel een One-Liner; Bond, Zao, de villain, de bondgirl… Ik had streepjes moeten trekken aan het begin van de film. Dat is trouwens het enige wat nog snor zit. Het begint wel degelijk goed, met als hoogtepunt het zwaardgevecht. Hier zat de realistische en spannende actie in, die je verder in de film niet meet ziet.

De bondgirl (gespeeld door Halle Berry) probeert haar best te doen, maar trapt in alles in zodat ze eigenlijk een nutteloze factor in de film is. Ik zie Halle Berry ook niet graag bezig, ik heb veel liever Miranda Frost. Dat is pas een meid! De villain is slecht…rotslecht…de slechtste in alle Bondfilms. Een rotverwend jochje dat de wereld wilt overnemen met optrekkende wenkbrauwen die nog erger zijn als wanneer Roger Moore het deed. Dan heb je nog die lelijke grimas op zijn gezicht als het allemaal eens tegenvalt. Neen, deze kerel kan helemaal niet acteren.

Het verhaal met de laser… komaan. Diamonds Are Forever was een Bondfilm die lasers gebruikte, maar dat was in de jaren 70. Dit hoort helemaal niet thuis in een Bondfilm van 2002. Dit oogt zo onrealistisch (niet dat elk Bondverhaal realistisch is, maar hier overdrijven ze toch wel) en de satellieten zagen er echt niet uit. In Diamonds Are Forever was dit realistischer.

Die Another Day is een film met een leuk en intrigerend begin. Maar na de zwaardscène valt de film als een pudding in elkaar. Saaie actiescènes (die dan nog ook slecht zijn geschoten… wat was dat met al die slow-motion scènes. Dat was helemaal voor niets nodig) , slechte personages (buiten Miranda Frost) en een tenenkrommend verhaal. Die Another Day kan niet anders dan de slechtste Bondfilm zijn die ooit is gemaakt. En dat op Bond’s veertigste verjaardag! Schaamt u !

avatar van roeman

roeman

Ik heb me vermaakt, maar meer kan ik er niet van maken helaas.
Brosnan heeft geen tekst maar alleen one-liners en Berry tja, geweldige vrouw maar is een absolute mismatch met Bond.
Tenenkromend hoe ze, nadat Berry uit het water komt a la Andress in Dr No, een "gesprek" aangaat met Brosnan en direct in bed belanden, huh heb ik wat gemist?
Verder actie om niks, teksten om niks en een boefje compleet met vadercomplex die duidelijk een pak op zijn billen moet hebben. En waarom was Miss Frost ook alweer vriendjes met dat boefje....oja omdat ze op schermen samen hebben gezeten...en hoe kwam zij bij MI6 terecht...oja dat weet niemand. Foutje bedankt, iedereen wordt binnenste buiten gekeerd als ze bij de spionnendienst willen gaan werken, maar bij Miss Frost hebben ze dat vergeten en dan durven ze nog de CIA de schuld te geven, zoiets van..Had het dan gezegd...!
Als actiefilm redelijk geslaagd, maar een plot vol gaten en een Bond die volgens mij op routine en one-liners handeld.
Berry doet wat ze moet doen en probeerd duidelijk te redden wat er te redden valt en dat is helaas niet veel.
Leuke bijrol van John Cleese.
Helaas is de titelmuziek werkelijk niet om aan te horen, gelukkig hebben ze de juiste weg weer gevonden met Skyfall.
2.5* voor Dench, Cleese, Berry en de auto.

avatar van TomPSV

TomPSV

Een vermakelijke film, die helaas te veel de kant van een science fiction film opgaat. Die onzichtbare auto was toch wel het dieptepunt en zo waren er wel meer van die snufjes die niet in een Bond-film passen. Ook het camerawerk vond ik zo nu en dan irritant, vooral toen ze zo overdreven aan het inzoomen waren. Dat soort dingen zijn misschien leuk voor andere films, maar niet bij James Bond

Verder heb ik me prima vermaakt. Zo waren er de nodige leuke stukken, bijvoorbeeld toen ze gingen schermen of die achtervolging in de auto op het ijs. Ook de beelden van IJsland waren schitterend. Het einde was ook nog wel grappig en de titelsong kan ermee door. Brosnan was ook weer goed, al was dit wel de minste film van hem. Dat ligt trouwens meer aan de schrijvers, want het is allemaal over de top.

Film Pegasus schreef:

Deze film heeft enkele leuke zaken en soms knappe actie. Jammer genoeg heeft de film teveel te leiden onder de slechte en belachelijke stunts waardoor het soms meer op een videoclip of een computerspelletje lijkt. Jammer, want we krijgen langs de ene kant wel meer actie en Brosnan zit hoe langer, hoe beter in het vel van Bond (mag nu z'n vel aan Craig afgeven)

Scenes als het surfen en zeker die met de speedcar zijn zo slecht in beeld gebracht dat je je schaamt in plaats van de producers. Veel ligt volgens mij aan de regisseur, die een onsamenhangend geheel weergeeft. En het lijkt alsof men een kort verhaaltje had voor de film en en voor de lol enkele actie of stuntscenes tussen gegooid heeft om hem wat langer te maken. Met de onzichtbare auto en de 3D-bril is het meer sciencefiction dan spionage.

Voor Bondfans is het enerzijds een verschrikking om te zien wat er met de spion gebeurd (special effects, foute actie, overdreven snufjes, ...) en anderzijds wel leuk om al de verwijzingen naar oudere Bondfilms te zien.

Ik hou het op 3 sterren, maar hoop dat ze met de nieuwe Bondfilms toch wat gezond verstand gebruiken. Terug een verhaal van Fleming (hier ontbrak wel een goed verhaal), beter regisseur met Martin Campbell, en meer actiegericht dan Bond Impossible met onmogelijke uitvindingen.

Net de film nog eens bekeken, maar dan met de audiocommentaar van regisseur Lee Tamahori en producer Michael Wilson. Wat de film wel interessant maakt en je nog beter een analyse kan maken van de film. Wat me meteen opvalt is dat Lee Tamahori niet echt creatief omgaat met het maken van de film. Hij blijft duidelijk bij het gekende stramien van de Bondfranchise en wil tegelijkertijd in de film veel verwijzingen stoppen naar de oudere films omwille van 40 jaar Bond. Hij beroept zich ook te snel op Special Effects met de computer en de blue screens.

De regisseur heeft weinig aandacht voor de karakters zelf en vertrouwt blijkbaar grotendeels op de ervaring van de acteurs. Acteurs als Pierce Brosnan, Halle Berry, Judi Dench en John Cleese gaat dat dan nog goed af, maar 'nieuwkomers' als Rosamund Pike en Toby Stephens moeten het duidelijk zelf maar uitzoeken. Pike slaagt daar deels in maar Stephens zet een vrij kleurloze Bondvijand neer. Cleese en Berry doen het op dat vlak beter, Dench krijgt zeer weinig speeltijd en dient enkel om de nodige dialogen op te voeren. Brosnan zou toch beter moeten doen in z'n 4e Bondfilm maar zet meteen z'n minste prestatie neer. En wat komt in hemelsnaam Michael Madsen hier doen? De enige figuur die echt opvalt in de film is die van Rick Yune als Zao.

De commentaartrack zegt duidelijk genoeg over de aanpak van Tamahori, die constant verwijst naar de scriptschrijvers, de actieregisseur, Peter Lamont van de sets, de acteurs, de stuntmannen, de effecten, ... Weinig over z'n eigen inbreng, laat staan de stempel die hij als regisseur wil drukken op deze film. Daardoor is Die Another Day toch wel een beetje een stuurloze Bondfilm geworden. Goldeneye en Tomorrow never dies waren veel epischer dan deze fim en zelfs The World Is Not Enough had meer drama in zich. In Die Another Day gaat het opnieuw wat meer de vrolijke kant op en is het soms wat te speels. Het doet wat denken aan de Moore films, al hadden die nog meer stijl en charme.

Ik kan goed begrijpen dat ze van stijl zijn veranderd richting Casino Royale. Meer verhaal, iets meer drama en karakterinvulling en het verwijderen van enkele Bondelementen die in deze Die Another Day duidelijk overbodig waren. Q valt nog mee, maar dat gedoe met Monneypenny is te geforceerd. En M mag wel wat meer doen dan Bond briefen.

Mindere Bondfilm dus met de nodige mankementen. De veelbesproken onzichtbare auto is dan nog één van de betere dingen in de film die wel meer gebreken kent.

avatar van thunderball

thunderball

M hoeft helemaal niet meer te doen dan Bond zijn opdracht te geven.

Dat is nou net het manco van Skyfall, ze krijgt een veelte grote rol toe bedeeld.

Dat is helemaal niet terug naar Ian Fleming.

Bond hoort aan het begin van de film, vlak na de begintitels, van M zijn opdracht te krijgen en het avontuur kan beginnen. Voor de rest mss nog 1 scene ergens halverwege de film en verder op zouten.

avatar van Film Pegasus

M hoeft niet per se een grotere rol te spelen als dat niet past in het verhaal. Maar als je haar/hem opvoert moet dat wel meer zijn dan enkel die van boodschapper. Meer interactie tussen Bond en M mag anders wel. Goldeneye waarin M als eerste vrouwelijk baas van 007 met de 'dinosaurus' Bond gaf een zeer leuke scène op.

avatar van thunderball

thunderball

Ja, maar dat was wel gewoon de briefing scene, verder kwam ze er niet meer in voor.

Wanneer ze echt aan de actie gaat deelnemen komt dat bij mij niet al te geloofwaardig over, was ook al met TWINE het geval.

Het hoeft echt niet meer te zijn dan zoals jij noemt de boodschapper, dat is nou net haar enige taak, het wezen van haar beroep.

avatar van Film Pegasus

Waarom je daar dan een Oscarwinnares als Judi Dench voor moet nemen is toch ook een vraagteken.

avatar van The Oceanic Six

thunderball schreef:

Traditie is prima, maar dat jij denkt dat screentime zelfs niet vergroot mag worden wegens het verleden is onzin. De Bond films hebben er alleen maar groot voordeel mee gehad dat Dench als M een steeds grotere rol kreeg. Zie bv ook The World is not Enough en Casino Royale, naast Skyfall. Prima zaak. En echt deelnemen aan actie deed ze alleen heel kort bij Skyfall, niet overdrijven.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Dit vind ik een van de betere Bondfilms.

Pierce Brosnan was een van de betere Bond acteurs ook, en Halle Berry doet het hier ook naar behoren.

Verder veel actie zoals we dat van de oudere Bondfilms gewend zijn en ook een verhaal dat wel onrealistisch is, maar dat waren alle filmen uit deze reeks wel, tot "Casino Royale".

Verder is op deze DVD de sound (in DTS) werkelijk geweldig om naar de luisteren.

Kortom de 20ste Bond is een van de betere uit de hele reeks, en heb er elke seconde van genoten.

Deze 20ste Bond prent, tevens de laatste met Pierce Brosnan ook opnieuw bekeken op blu-ray.

Ik zal waarschijnlijk niet hoeven te zeggen dat het geluid hier nog eens stukken beter is dan op DVD, evenals de beelden trouwens.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

De laatste Bond-film van Brosnan is meteen de minste, verreweg zelfs. Er wordt nu wel heel erg overdreven met de actie, zeker wanneer de CGI van een dramatisch niveau is. Kom op zeg, zo'n surfscene is net een computerspel.

Of wat te denken van de speedkar-scene en het brandende vliegtuig. Kwam zeer amateuristisch over. Sowieso vond ik de actie nu echt over de top gaan. Bond-films staan natuurlijk niet bekend om hun realisme, maar dit ging zelfs voor een Bond-film nog te ver.

Het verhaal is ook redelijk stompzinnig. Zo'n grote lasersatelliet die alles en iedereen wegstraalt, maar een vliegtuigje niet kan raken!?

Ook de schurk is een van de mindere. Leek wel een jochie van een jaar of zeven die perse z'n zin wilde.

Brosnan is ook in z'n laatste film ook prima op dreef en behoort tot de betere Bonds.

Hale Berry ziet er leuk uit, maar vond haar rol totaal overbodig. Beeldvulling, niets meer en niets minder.

Ik moet nu alleen de twee Bond-films met Daniel Craig nog herzien voordat ik me eindelijk aan Skyfall kan wagen!

Heb nu alle Bond-films gezien, een hele klus, maar wel eentje die ik iedereen kan aanraden.

Helaas voor deze film een onvoldoende..

avatar van Beertje45

Beertje45

Veel vernietigende kritiek op dit Bond avontuur, maar ik viind de film in het algemeen best aardig. De formule blijft bij het oude en Brosnan blijft voor mij wel de zwakke schakel in de geschiedenis van de 007 reeks. Ondanks me prima vermaakt.

avatar van Boneka

Boneka

Ik heb me best zitten vermaken met deze Bond film. Origineel was ie zeker. Een keertje geen Bond op skiën, maar op rupsvoertuigen. Leuk gemaakt. Het tripje naar Cuba duurde wat te kort vond ik, maar was zeker een mooie afwisseling na het grauwe Korea. De pret in deze film zit vooral in dat ijspaleis wat ik bijster origineel vond. Okay de computer heeft te veel de vrije hand gekregen, maar ik vond het gewoon horen in deze film. Zeg maar Moonraker on ice. Bedienen met rolschaatsen zag er leuk uit. Het verhaal vond ik overigens dunnetjes en zeker niet het beste in deze film die het veel meer moest hebben van leuke acties en visuele elementen. Daarin is het zeker geslaagd. Daarnaast vind ik Halle Berry altijd een leuke verschijning. De schurk had voor mij iets meer aandacht mogen krijgen, maar daar was het verhaal denk ik te matig voor. Toch vond ik deze Bond een mooie afsluiting van Pierce Brosnan.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Ik vind dit toch de beste James bond film onder Pierce brosnan! mooie en spectaculaire opening, veel actie en achtervolgingen en goed eind!

Alleen de titelsong past niet, maar daar gaat het ook niet echt om.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Een erg sterke opening, een geniale titelsong (misschien zelfs wel m'n favoriet) van Madonna en een aardige follow-up lieten me goede hoop houden voor de film die toch wel het slechtst scoort van alle Bond films. De verschijning van Halle Berry kon ik zeker waarderen en de sequence in Cuba vond ik prima. Helaas stort de boel daarna in.

"Die Another Day" is te prijzen om het feit dat het, tenminste in het begin, afweek van de normale Bond formule. Bond die in een jaar gevangen is gehouden en daarna op wraak zint heeft veel potentie maar daar werd helaas niet veel meer mee gedaan. Het intro staat in feite een beetje los van de rest van de film. Zodra de Q scene zich aandient begint het niveau te dalen. De gadgets zijn net iets te (die auto natuurlijk) en de bad guy is alles behalve dreigend.

Zijn ijspaleis in IJsland is mooi vormgegeven maar helaas wordt de potentie van zo'n locatie er niet echt uitgehaald. Een paar flauwe actie sequences moeten het maar een beetje interessant maken maar helaas verslapt mn aandacht met de minuut. Die car chase door het paleis had meer kunnen zijn dan het was en die surfscene was bedroevend slecht.

Ook de final sequence was jammer. Deed erg denken aan de final sequence van "The World Is Not Enough". Been there done that.

Helaas zakken we dus naar een onvoldoende. Viel me alleraardigst mee, gezien het gemiddelde het "de slechtste Bond" deed vermoeden. Dit was het niet gelukkig door een sterke opening en een zeer aardig eerste uur maar helaas is het 2e uur bijna lachwekkend slecht te noemen. Ik hink een beetje op 2 gedachten bij deze film. Halle Berry vond ik gelukkig wel een prima Bond girl al had er ook in haar rol meer ingezeten.

Nu op naar "Casino Royale". Ik ben benieuwd. De afgelopen maanden heb ik alle Bond's op volgorde lopen kijken en heb me nog nooit aan de Bond films met Craig gewaagd. Ik laat me verassen.

2,5* voor "Die Another Day".

avatar van kuiponok

kuiponok

Niet een slechte Bond-film, maar een gemiddelde, beetje 'over de top', uit de reeks.

avatar van Toontje G

Toontje G

Bond zoals Bond hoort te zijn,

Een film waar je niet bij hoeft na te denken.

Een verhaal wat nergens op slaat.

Altijd wel een paar acteurs die niet kunnen acteren.

Volop actie.

Mooie dames.

Criminelen die meestal mis schieten.

Bond die meestal raakt schiet.

En gelukkig een happy end.

Zo dat hebben we weer gehad

avatar van david bohm

david bohm

Nogal standaard Bond, heb er geen beter woord voor.

Uit het verhaal, met het Noord-Korea element en de kliniek met genetische modificatie als meest intrigerende onderdelen, is bar weinig uitgehaald. En Halle Berry heb ik ook weleens beter en mooier gezien, ook Pierce Brosnan oogt wat stram en broos.

Matig voor James' standaard.

avatar van John Barry

John Barry

Die Another Day is de laaste Bondfilm van Pierce Brosnan en zijn laaste Bond film behoort tot de mindere James Bond films.

Pierce Brosnan acteert weer goed als Bond , Ook Halle Berry als Jinx acteert goed dat zelfde geld voor Rosamund Pike als Miranda Frost en ook Will Yun Lee als Kolonel Moon en Toby Stephens als Gustav Graves/ Kolonel Moon acteren goed.
Aan het acteren ligt het niet in deze film want iedereen acteert in deze film voldoende.

In deze film zijn de film makers door geschoten met de gadgets,dat de Aston Martin Vanquish ontzichtbaar kon worden gemaak vond ik belachelijk, een auto met gadgets is leuk maar nu slaan ze de plank volledig mis met de gadgets.
Dat merk je ook tijdens de auto achtervolging op het ijs, Zowel de auto van Bond als van Zaro kunnen van alles , deze scene vind ik te overdreven

Waar de film makers ook mee doorschieten is het aantal explosies. Er zijn in de meese Bond films van Brosman te veel explosies en dat maakt het ook allemaal wat overdreven.

Ook het verhaal is wat overdreven ik vond het een beetje raar dat Bond 14 maanden krijsgevangende moest zijn dit was geen goed idee van de film makers.Ook dat Kolonel Moon een compleet ander gezicht kan krijgen en zeg zelf verandert in Gustav Graves vind ik ook een beetje belachelijk. Icarus is opzich wel leuk gevonden. Maar op de momenten dat Icarus gebruikt word krijgen we weer ongeloofelijk veel explosies voorgeschoteld, en we krijgen een belachelijke scene waarin Bond over het ijs moet ontsnappen terwijl hij achtervolgd word door de straal van Icarus , een erg belachelijke scene .
Het sterkste punt van het verhaal is de rol van Miranda Frost.

De beste actie scene van deze film is het partijtje Schermeren tussen Bond en Gustav Graves.Dit is gewoon een goed gevecht zonder overdreven veel explosies of gadgets. Andere actie scenes zijn ook wel leuk bedacht bijvoorbeeld de auto achtervolging op ijs is leuk bedacht net als hovercraft achtervolging in het begin van de film, Maar wat de meeste actie scenes in deze film onderuit haalt zijn de vele explosies en soms ook het overdreven aantal gadgets wat er in de actie scenes gebruikt word ( wat betreft te veel gadgets zie dus de auto achtervolging op het ijs)

David Arnold doet het in deze film niet zo goed, hij is in deze film doorgeschoten met het gebruik van elektronica in zijn muziek.Dit komt de film niet ten goede, De titel song van Madonna is verschikkelijk.

Wel wil ik mijn complimenten aan de film makers geven aan de goede speciale effecten, of er in een Bond film zoveel speciale effecten moeten worden gebruik is dan weer een andere vraag maar de effecten zien er wel goed uit. Ook mijn complimenten voor het ijspaleis wat er erg goed uit ziet.

Pierce Brosnan was een goede James Bond, en hij had eigenlijk wat betere James Bond films verdient want eigenlijk is alleen GoldenEye echt goed te noemen en vind ik de andere films van Brosman wat middelmatig en is The World Is Not Enough nog eigenlijk de enigste die ik een krappe voldoende waard vind , al met al zonde van Brosman.
Ook Die Another Day is niet echt een geweldige Bond film te noemen.
2,5 ster voor deze film

de grunt

De Knip schreef:

Met name John Cleese speelt hier de pannen van het dak:

**1/2

Met uitzondering van de rest vd cast zou ik willen zeggen

Michael Madsen in een Bond, het moet niet gekker worden

De opening is geweldig, maar daarna zakt het héél snel in. De actie-sequenties tegen het einde werkten erg op mijn lachspieren; snowboarden op een vleugel

En Halle Berry is toch geen échte Bondgirl? Een prettige verschijning dat wel..

Gelukkig heeft Martin Campbell na deze bedroevende aflevering een hoop rechtgezet met Casino Royale

Aan Brosnan heeft het niet gelegen..

* *

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, de beste film van Pierce brosnan als James bond, 1 en al actie met een goed eind!

avatar van edje555

edje555

Vind deze Bond niet slecht, maar ook niet van Wow.....

Sommige momenten over the top.

dat vind ik jammer.

Goldeneye blijft voor mij de beste met Pierce Brosnan en Famke Janssen.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Bond nummer 20 alweer. Het productieteam volgt een nieuwe lijn waar ze liefst veel doorwisselen met regisseurs en daarnaast ook niet altijd kiezen voor de meest grote namen. Lee Tamahori mag Die Another Day regisseren.

Gelukkig is Brosnan wel gebleven, al wordt de beste man al wel wat oudjes.. 48 jaar tijdens de film, het kan nog net. De gunbarrel scene begint, maar gelijk probeert Tamahori al zijn stempel te drukken. Hij is helemaal veranderd, en is er echt niet beter op geworden. De openingssequence is ook niet best. Het surfen voelt niet als des Bonds en de lijn van explosies uit voorgaande films lijkt zich verder door te zetten. Letterlijk alles wat ook maar een klein beetje aangeraakt wordt explodeerd op magische wijze. Pfff.

Met goede hoop ging ik door, maar wow, de song title jongens... Wat een verschrikking. Madonna heeft hard haar best gedaan om het meest aftandse graflied als Bondsong te zingen en slaagt daar mooi in. Een gedrocht van de bovenste plank. Main title design past daar wel bij want die vind ik ook niet heel spectaculair Je geluid uitzetten tijdens de opening zal je dus niet redden. Ik begin nu echt te vrezen dat de film al bijna niet meer te redden is. Wat een totale wansmaak. Het ziet er uit als een werkstuk van een 8-jarige kind met hulp van zijn opa en WordArt.

Helaas is mijn goede hoop niet terecht. De film zelf is van exact hetzelfde niveau als wat ik tot dusver heb gezien. Het verhaal is echt bar en bar slecht. Ik heb het vermoeden dat men flink aan de crystal meth zat toen men het plotje bedacht met de gentherapie, want wow, de meeste vergezochte scifi film zou dit nog vergezocht vinden. Eigenlijk is alleen Icarus een leuk Bond element, maar wie dacht dat dat de film ging redden heeft het jammerlijk mis.

Neem daarbij nog eens dat de Bondgirl Halle Berry is, een zielloze actrice met, in mijn ogen, 0,0 sex appeal. Rosamund Pike heeft dan wel wat meer potentie. Samen met John Cleese als Q een van de weinig lichtpuntjes.

De locaties zijn, zoals verwacht, niet heel tof. Het ijspaleis vind ik maar saai en grijs ogen, en ook Cuba is eigenlijk niet uitgewerkt. Noord-Korea was wel vet maar wordt te weinig mee gedaan. Maar we zijn nog niet klaar. De onzichtbare auto is te ridicuul voor woorden, Halle Berry wordt met de dag irritanter, Icarus wordt verkracht en de makers leek het een goed idee om een seksscene tussen Bond en Pike te doen... Leeftijdsverschil van 26 jaar?! Awkward. Tot slot kan ik ook nog meedelen dat de eindscene, wie had het gedacht, kut is.

En dan nu mijn grootste ergenis: Die Another Day is na de release de Bond film die het meeste geld heeft opgehaald. Wow. Dit gun ik zelfs James Bond niet, deze film had moeten floppen want het is echt een hele slechte Bond film.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Laatste Brosnan. Vond hem een prima bond vertolker. Jammer dat de uitwerking bij deze film wat minder is, maar desondanks is het door redelijke actiescènes nog een redelijk werkje geworden.

avatar van missl

missl

Ik vind Brosnan een prima Bond. Deze film duurt wat lang maar met Bond is dat altijd wel prima, die blijft wel boeiend. Veel mooie vrouwen, technische snufjes en hij moet regelmatig door een vrouw gered worden, eigenlijk hoe Bond altijd is. (tenminste tegenwoordig, de oudere films heb ik niet gezien)

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

soom schreef:

Hoe kun je nou nooit James Bond gezien hebben?

En hoe kun je dan in godsnaam beginnen bij Die Another Day?

Dat is zoiets als dat je nooit rundvlees hebt gehad en dan een blik Whiskas opentrekt om maar ergens te beginnen.

avatar van soom

soom

Captain Pervert schreef:

Hoe kun je nou nooit James Bond gezien hebben?

En hoe kun je dan in godsnaam beginnen bij Die Another Day?

Hahihohohi, dat is serieus de grappigste vergelijking die ik in jaren Moviemeter heb gelezen . Ik was even aan het kijken of ik geen andere Bond gezien had voor deze, maar Skyfall ( de 2e Bond die ik zag als ik niet misreken) kwam later. Het was dat deze dvd bij m'n vader lag, en dat er blijkbaar voor mij toen niks leuks te zien was. Ik hou namelijk niet echt van meneer Bond, vandaar dat ik dat soort films niet meteen op zoek. Daarom heb ik tot 2012 niet echt James opgezocht. James Brosnan is ook niet geweldig maar hij doet zijn best. Toch, James Craig beviel net wat meer. En hoe kinderachtig dit ook klinkt: Ik zou die opmerking van Whiskas echt willen inlijsten. Oprecht ludiek. Maar ik zou eerder Pedigree opentrekken. Ik houd net iets minder van katten.