• 9.414.470 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens

Gesproken taal: Engels, Koreaans, Kantonees, Duits, Spaans, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 9 januari 2003

Plot Die Another Day

"He's never been cooler."

Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar een nieuw hi-tech wapen met ongekende krachten.

davidov

Jaah! en ook dat stuk in het midden bij dat ding enzo is erg vet

avatar van twg

twg

wat vind ik dit toch een verschrikkelijk slechte film!!!

Het enige wat bij die bond films van tegewoordig nog een rol speelt zijn de stunts. Een goed uitgewerkt verhaal ken je op je reet schrijven want dat krieg je toch nie.

dr. no, from russia with love, thunderball, under majesty secret service. hadden een goed verhaal en die laatste had een sterk en en onvoorspelbaar einde dat waren bond films zoals ik ze graag zie. tegewoordig zijn ze allemaal hetzelfde.

vanaf diamonds are forever ging het alleen nog maar berg afwaards, vanaf dat deel is het zo: heb je er een gezien heb je ze allemaal gezien(met enkele uitzonderingen). Er wordt op de automatische piloot een standaard ongeloofwaardig actie filmpje afgeleverd, het legendarishe james bond figuur wordt zo de grond in geboord.

Je krijgt de ene naar de andere ongeloofwaardige stunt voorgeschoteld 1 keer is dat leuk maar als dat de hele film zo doorgaat is dat heel erg zonde. Verder hebben we nog het jatwerk uit vorige james bond films, Dan kun je wel zeggen: dat is omdat dit het 20ste deel is, vind ik een onzin reden van de makers om er jatwerk in te stoppen kunnen ze tegenwoordig niks nieuws meer bedenken!?

Er is ook niks verrasends meer te vinden, we weten toch allemaal dta de slechterik dood gaat op een gejatte manier, en dat james bond onder de lakens eindigd met een een of ander lekker wijf daar is geen spoiler voor nodig want dat weten we tog allemaal al.

1 ster voor het lef om het werk van Ian Flemming zo naar de kl*te te werken

feanaro surion

Heb hem herzien en het eerste stuk blijft geweldig. Spannend, goede aktie en ook het verhaal is daar nog dik in orde. Bond die verraden word door alles en iedereen, stukken beter uitgevoerd dan in License to Kill. Maar dan gaat het fout, de rest van de film is geen moment spannend, het is duidelijk dat er is gekozen voor aktie inplaats van spanning en verhaal. De autoachtervolging is leuk bedacht maar slecht uitgevoerd en vooral de steeds terugkerende vertraagde/versnelde beelde zijn irritant. Hij krijgt nog net 3.0* door het geweldige begin, de goede prestatie van Brosnan en sommige sterke scenes maar heel goed is het allemaal niet.

avatar van Film Pegasus

Deze film heeft enkele leuke zaken en soms knappe actie. Jammer genoeg heeft de film teveel te leiden onder de slechte en belachelijke stunts waardoor het soms meer op een videoclip of een computerspelletje lijkt. Jammer, want we krijgen langs de ene kant wel meer actie en Brosnan zit hoe langer, hoe beter in het vel van Bond (mag nu z'n vel aan Craig afgeven)

Scenes als het surfen en zeker die met de speedcar zijn zo slecht in beeld gebracht dat je je schaamt in plaats van de producers. Veel ligt volgens mij aan de regisseur, die een onsamenhangend geheel weergeeft. En het lijkt alsof men een kort verhaaltje had voor de film en en voor de lol enkele actie of stuntscenes tussen gegooid heeft om hem wat langer te maken. Met de onzichtbare auto en de 3D-bril is het meer sciencefiction dan spionage.

Voor Bondfans is het enerzijds een verschrikking om te zien wat er met de spion gebeurd (special effects, foute actie, overdreven snufjes, ...) en anderzijds wel leuk om al de verwijzingen naar oudere Bondfilms te zien.

Ik hou het op 3 sterren, maar hoop dat ze met de nieuwe Bondfilms toch wat gezond verstand gebruiken. Terug een verhaal van Fleming (hier ontbrak wel een goed verhaal), beter regisseur met Martin Campbell, en meer actiegericht dan Bond Impossible met onmogelijke uitvindingen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Dit vind ik een van de slechtste Bond films ooit.Het leek wel een aflevering van Totally Spies..

Het verhaal was echt vergezocht, zoveel actie en onmogelijke dingen. En science fiction hoort niet bij James Bond film, vind ik.Een film van Bond heeft puur actie en een goed verhaal nodig en hoe kan het dat Bond voor zoveel tijd gevangen wordt genomen..

Voor de mooie stunts. Halle Berry en Pierce Brosnan:

feanaro surion

Vond Halle Berry ook redelijk bagger acteren, waar de one-liners er bij Brosnan allemaal erg goed uitkomen is dat bij Berry helemaal niet het geval.

avatar van scoly

scoly

echt geen aanrader

tegenwoordig zijn de stunts belangrijker dan de tekst in die james-bond films

de special effects zijn goed maar na een tijdje wordt het wel genoeg

voor deze film had ik echt goede verwachtingen maar ben bedrogen uitgekomen, 1 van de mindere bond-films.

tegenwoordig zijn de stunts belangrijker dan de tekst in die james-bond films

Die was in Dr. No heel briljant inderdaad

avatar van twg

twg

Turkeyloverz schreef:

avatar van witbruintje

witbruintje

totally spies is wel leuk

avatar van schopenhauer

schopenhauer

Wat een miskleum van een saaie leeghoofdige film zeg, ik stel voor om James Bond af te schaffen! Wie sluit zich aan!?

avatar van Materny

Materny

James Bond is niet meer wie hij was in de oude dagen.

Als je een paar kenmerkjes van Mr Bond wegpoetst is hij niets anders dan een alle-daagse superheld.

De charme en exentrieke trekjes van Bond zijn na zoveel generaties bijna verdwenen maar zoiets kun je verwachtten.

Buiten dat is er niets op de film aan te merken hoor.

Als je een Nobody bent die niet weet wie Mr Bond is en wat zijn verleden is en je gaat zitten voor de film dan geniet je nog steeds van een lekkere snelle actie-film .

Soepel acteerwerk, snel verhaal, goede Se maken deze film zeer aangenaam. .

Maar zoals ik al zei, Mr Bond raakt langzaam maar zeker de weg kwijt in zijn persoonlijkheid.

avatar van pinhead-fan

pinhead-fan

Zeer leuke filkm,met veel autos veel actie en geweld.Helemaal bond.Behalve de soundtrack past niet bij de bondfilm.Maar voor de rest moet je hem zeker bekijken.

4.5 sterren

pinhead-fan schreef:

4.5 sterren

je snapt ben ik bang niet helemaal waar de Bond films ECHT voor staan.

Het is namelijk niet alleen actie, geweld en auto's.... dat is slechts 1 van de vele kleine dingen die de films al 40 jaar mee laten gaan.

Ik bedoel, mission impossible, terminator, bad boys, etc etc etc hebben ook "gruwlijke actie en leipe autos met allemaal chickies"

Vertel(daar dan )

Nouja het Amerikaanse aan het geheel... De CGI kogel in de gunbarrel, het surf team van wie we niet weten wie of wat (en waar komen ze vandaag ook al is dat niet echt belangrijk). Dat hij 14 maanden de bak in gaat. Dat er niet echt op locatie is geschoten. Het gebrek aan Engelse humor en de neiging om Amerika geweldig te maken (geen CIA maar NSA, daarnaast doen ze alsof ze de baas zijn van Mi6, en komt JInx over alsof ze de bejaarde bond moet helpen)

Enfin... dat dus

feanaro surion

Dat amerika geweldig word gemaakt ben ik niet met je eens, M vind ze alles behalve aardig bij de NSA, en de NSA speelt de baas maar is het duidelijk niet. Bond's gevangenschap vond ik juist erg sterk, vooral omdat Brosnan zelfs met baard de bonduitstraling weet vast te houden. De scene van de uitlevering is verschrikkelijk spannend en mooi, en de reactie als Bond M en zijn andere medewerkers ziet is ontroerend...

feanaro surion schreef:

Toch is er iets aan de verhouding gedaan. Vroeger zag je niemand van de CIA behalve een 1 of andere kennis/vriend die ook wel eens in het veld komt. Geen concurrerende bazen etc. Ook is de NSA van een ander wereldje...

Gevangenschap was dan wel spannend maar hoort niet bij Bond,... Bond zit vast en zit hooguit een week vast. Meer dan een jaar was dan ook een afknapper voor mij en beetje ongeloofwaardig (immers het is Bond waar we naar kijken, die kunnen we niet te serieus nemen).

Tevens vond ik de reactie van Robinson en M ietsje te koel...

Ik vond gewoon de hele sfeer in de film veel meer weg hebben van een standaard Amerikaanse blockbuster dan van de bekende Engelse reeks.

feanaro surion

De gevangenschap vond ik erg passen bij de 'bond is een gereedschap uit de koude oorlog dat we niet meer nodig hebben'-sfeer passen. Judy Dench vind ik trouwens een geweldige M

feanaro surion schreef:

Ja maar niet bij het concept van super spion

Judy Dench vind ik trouwens een geweldige M

Agreed

avatar van Waku

Waku

James Bond verbaasd niet meer en spreekt ook niet meer

tot de verbeelding.

Was het voorheen altijd de trendsetter in special effects met name in deze Die another Day zijn deze over the top en erbarmelijk slecht.

Ondanks dat de film verder wel leuk is en actierijk blijft

is er toch een sterk deja vu gevoel:het al eerder hebben gezien van gelijke actiebeelden en zelfs terugekrende

cynische humor.

Toch 3 sterren.

avatar van Guyke

Guyke

Als Bond-fan doet het mij pijn aan het hart een misbaksel als DAD te moeten aanzien. Ik weet wel dat realisme niet het belangrijkste uitgangspunt is van de reeks. Maar toch: een onzichtbare auto, een diamantmijn midden op een bevroren meer, het veranderen van uiterlijk en persoonlijkheid in een Cubaanse beauty-farm… zijn er (te) ver over. De humor is beperkt tot enkele kinderachtige one-liners. Daar waar vroeger de stunts nog bijdroegen tot het kijkplezier kon ik mij nu alleen maar ergeren aan de overdreven scenes. De computer generated stunts bij het surfen aan een parachute tussen ijsschotsen zijn zelfs in sommige spelletjes op play-station realistischer. Toen P. B. de rol van Bond overnam in het geweldige Goldeneye, na een lange tijd van wachten, was ik vol verwachting naar wat er nog zou volgen. Ik kan alleen maar vaststellen dat sindsdien de reeks alsmaar verder zakte in kwaliteit.

Guyke schreef:

amen!

avatar van Anakin01

Anakin01

Een lekkere goede actiefilm die helaas:

Iets minder dan de vorige revolutionare bond films is.

Bond acteert zoals altijd wel weer lekker, daar kan ik niets over zeggen..En Halle Berry speelt ook wel goed.

Ben het op veel vlakken niet eens met Gyke, want ik heb me een dikke 132 minuten goed ontspannen eveneens met die volgens vele domme ideeën zoals een onzichtbare auto, een diamantmijn midden op een bevroren meer, het veranderen van uiterlijk en persoonlijkheid in een Cubaanse beauty-farm…Vind ik best wel origineel naar mijn zeggen.

Nou, iedereen heeft zijn mening en de mijne is gezegd

Goede film!

Anakin01 schreef:

Een lekkere goede actiefilm die helaas:

Iets minder dan de vorige revolutionare bond films is.

Nou, iedereen heeft zijn mening en de mijne is gezegd

Goede film!

Tuurlijk zijn die dingen vermakelijk, maar voor een 007 film zijn ze onder de maat of over the top vind ik.

Bij de eerste beste Mission Impossible of Bad Boys zou ik er geen moeite mee hebben.

avatar van Guyke

Guyke

Inderdaad, over the top.

Gewoon niet waardig in de Bond-reeks.

Ik besef best dat o.a. in Moonraker ook een loopje werd genomen met de realiteit, maar de humor (die in dad het niveau zelfs van Benny Hill niet bereikte) maakte veel goed. Bovendien waren de stunts toen nog echt en niet opgemaakt vanachter een computerscherm.

Misschien (?) is casino royale een nieuwe start.

avatar van raymon

raymon

Kijk ik ben een groot James bond fan, heb alles van hem, poppen, autotjes, bierblikjes en ik geef deze film toch een 4 eigenlijk een 3 maar ik bekijk de films niet meer zoals ze bij de oudere films, Sean connery en zo. De richting is verranderd. Ze willen iets moderns, eigenlijk bekijk ik de moderne bond films niet meer als bond films maar als actie film+snufje Brit van oorsprong, ik hoop daarom dat ze dit verbeteren in Casino Royal ik denk dat Craig een goeie bond zal neerzetten we zullen zien!

( p.s computer effecten zijn aan de ene kant heel goed en dan weer niet, vind ik)

avatar van code9

code9

Hét schoolvoorbeeld van een veeeeeeeel te lang doorgevoerde filmreeks. 007 vliegt als een soort superman de wereld rond, die voor de -tigste keer gered moet worden van een stel snode schurken. Van alle high-tech snufjes zijn ze vergeten te vermelden dat Bond sinds een filmpje of wat standaard een onzichtbaar afweerscherm heeft wat kogels van richting doet veranderen, want anders zou hij al ontelbare malen kompleet aan flarden zijn geschoten. Déden ze dat maar een keer, dan zijn we eindelijk van hem af.

Die Another Day is ietsje minder slecht dan z'n voorganger. Slecht = totaal ongeloofwaardig (dat begon eigenlijk al toen Sean Connery er de brui aan gaf) en gewoon slaapverwekkend door de overdonderende overdaad aan special effects, stunts, de één nog gestoorder dan de andere. En op zich mag dat, maar het allerergste is dat James Bondfilms zichzelf zo bloedserieus nemen.

En de geemancipeerde dames moeten zó nodig gevat overkomen dat ze volgens mij -los van hun uiterlijk- voor geen enkele man aantrekkelijk zijn. Ook al zo irritant voorspèèèlbaar...

1* (en een diepe ZUCHT...)

code9 schreef:

1* (en een diepe ZUCHT...)

Als het zo voorspelbaar is, al 30 jaar lang, hoe kan je je er dan zo erg aan ergeren?

Ik bedoel ik zet ook niet de nieuwste Disney tekenfilm op en ga hem achteraf afkraken omdat het klef is en er een verschrikkelijke moraal in zit.

Je hebt gewoon een hekel aan de reeks en dan zal je dit deel, en ieder ander volgend deel vrij vervelend vinden ja...

avatar van robin00787

robin00787

davidov schreef:

Well said....

Ikzelf vind DAD zeker niet de beste uit de reeks. Af en toe zitten er echt hele slechte stukken met onnodig/teveel CGI. Ook moeten ze echt niet meer aankomen met dingen als een onzichtbare auto e.d. want ook bond heeft een grens qua realisme en die grens wordt in dit deel aardig dun. Het verhaal is niet echt fantastisch om maar vooral niet te spreken over de titelsong van Madonna (oh ja en haar cameo).

Toch zitten er ook scenes in die erg sterk zijn. Ik noem: de scherm scene is erg sterk en mooi gedaan. Het begin met die hoovercrafts is zeer spannend en ook de auto achtervolging is goed gelukt. Brosnan is nog altijd een overtuigende bond al zie je dat ie wat ouder wordt. Halle Berry is daarentegen weer wat minder als stoere CIA chick. Toby Stephens als bad-guy speelt een goeie gluiperd, maar komt af en toe wat geforceerd over.

Al met al een aardige Bond, maar hopelijk gaan Craig en co een wat andere weg zodat we over 10 jaar niet naar een bond game zitten te kijken. 3,5*

avatar van U-96

U-96

Ik vind de onzichtbare auto ook te ver gaan. De gaafste Brosnanauto is en blijft de BMW uit TND. Megamodern, maar overschrijdt de realismegrens gelukkig niet.