• 9.380.080 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens

Gesproken taal: Engels, Koreaans, Kantonees, Duits, Spaans, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 9 januari 2003

Plot Die Another Day

"He's never been cooler."

Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar een nieuw hi-tech wapen met ongekende krachten.

avatar van kijkert

kijkert

jassonn schreef:

Volgens mij bedoeld GeuS het niet letterlijk. Hij wil gewoon weer een wat "volwassener" James Bond film. Dat is wat ik eruit op maak tenminste. Dus hang me er niet aan op

Maar dat hoeft toch helemaal niet ten koste te gaan van de inbreng van 21e eeuwse technologie?

'k Ben het er wel over eens dat James Bond niet te kinderachtig moet worden, maar het moet m.i. wel overdreven, en met een knipoog, zijn. Ik vond zelf de films met Moore altijd wel leuk, behalve Moonraker, die is me te overdreven.

avatar van De GeuS

De GeuS

Wat ik bedoelde was eigenlijk dat ik terug verlang naar het basis idee van James Bond; een linear, maar spannend verhaal. Vroeger hadden de "Bond" films iets mysterieus over zich (het verhaal of de badguy) en er zat meer het gevoel in dat hij dagen/weken bezig was met een missie, terwijl ik nu alleen nog maar een snel gemonteerde videoclip zie met steeds meer de nadruk op ultra-technologische snufjes met een klein prutsverhaaltje dat zich afspeelt in 1 namiddag. Ik wil niet teveel meer over "vroegah" praten, maar goed het zal wel jeugdsentiment zijn denk ik....

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ben het met De Geus eens.

davidov

Ben het ook met jullie eens.

Gadgets en actie waren hulpstukken, je keek een spannende film en af en toe kwam er dan een prachtige actie scene langs, en niet veel later was het eindelijk zover! bond kreeg een gadget of 2....

Tegenwoordig draait het er iets teveel om... ze proberen iets teveel te concureren met xXx en dat soort werk....maar dat hoeft dus niet....bond blijft voorlopig nog wel meer dan genoeg bezoekers trekken

avatar van gotti

Heb geen probleem met de hedendaagse Bond-films. De tijd tikt verder en Bond moet mee met de tijd en zijn technische snufjes die dat met zich meebrengt. Kan d'r wel om lachen wat ze, vooral in de laatste paar film, weer opnieuw verzinnen.

Zo lang Bond nog niet gaat vliegen en honderden kogels kan ontwijken vind ik het wel best zo.

avatar van kijkert

kijkert

De GeuS schreef:

Ben het wel met je eens, maar dat heeft m.i. niets met de 'gadgets' te maken, alleen met het gebrek aan een goed script.

Beide zaken (gadgets en script) zouden verenigd moeten worden, en dan kun je een hele mooie Bond krijgen.

gotti schreef:

bond gaat altijd met zn tijd mee, maar gaat hij nu niet een paar stappen te ver is de vraag....was de film van 2 jaar terug niet eigenlijk de film van 2007? waren ze niet dus 5 jaar te vroeg?

qua cgi vloedgolven en onzichtbare auto's waren ze wat mij betreft 20 jaar te vroeg (beiden TE ver gezocht)

ijspaleis, ice chase, zonnestraal ding....allemaal perfect in de stijl van bond

avatar van Wouter

Moonraker is 25 jaar oud. De laserguns en het ruimtestation zijn er nog steeds niet.

davidov

breng je dat alweer naar voren?

ze zijn er niet maar het kan wel...

en trouwens ik vind moonraker even over the top als DAD....alleen kan dat van moonraker opzich nog wel...en een onzichtbare auto niet.

Dat ze niet eerder een ruimtestation bouwen is omdat het belachelijk duur is en voorheen dus onmogelijk voor 1 land om het te financieren....

Laser guns...tjah "dodelijke" lasers bestaan...maar kogels zijn goedkoper en stabieler.

Hoe dan ook, ik vind beide films te ver gaan voor een bond.

avatar van djelle

djelle

Er zijn inderdaad al betere bond-films geweest. 2

avatar van twg

twg

in deze bond film zag ik (te)veel dingen die al in eerdere bond films zijn gebruikt.

davidov

waren dan ook bedoeld als hommage (40 jaar 007, 20e film) maar ik vond ze er allemaal iets te dik op liggen

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb me bij deze Bond zeker vermaakt, maar soms ging de film te ver met actiescenes. Neem nou dat stuk waarin hij bijna door die zonnestraal geraakt werd en nog snel effe een parachute en een surfplank weet te maken en zo over de golven ontsnapt. Spectaculaire stunts zijn wel leuk, maar je moet niet overdrijven. Het voordeel van de film is Halle Berry .
2,5 sterren.

davidov

heb de film nog eens een keer gekeken, zitten een aantal aardige scenes en dialogen in, maar helaas worden die dik overschaduwd door tientallen andere fouten.

-onzichtbare auto
-villain met meer gadgets die toevallig afgestemd zijn op die van 007
-DNA therapie?
-NSA?
-Falco is de baas van M?
-jinx?
-waar is de engelse humor? "i'm mr kil" "well isnt that a name to die for" dat is even waardeloze humor als --- "het is paars en vliegt in de kerk --- jezus in een trainings pak"
-digitaal surfen op een digitale vloedgolf? spannend! /sarcasm
-bond gevangen nemen
-surfen aan het begin (laat dat nou aan tom cruise over)
-het MTV video montage knip en plak werk in de film, mooie landschappen versnellen zodat het maar 1 sec in beeld is, slow motion aanzetten als de villain zn jas laat wapperen, en niet te vergeten het CONTINUE wegzappen tijdens de hoogtepunten van een achtervolging.

De regisseur komt iig niet terug, nou hopen dat ze de script writers (purvis & wade) en die flip van de montage ook nog even niet hoeven terug te komen...

avatar van mourik

mourik

kan iemand my de volgorde van de james bond vertellen van 1 tot de laatste

avatar van Leno

Leno

Ik zou zeggen kijk op imdb bij zoeken op characters "james bond"

davidov

Ooit gedacht om www.jamesbond.com te bezoeken?

voor info over alle films

avatar van dinky

dinky

he ! deze komt in Mei op SBS6. gaaaaaaafffffffffff (maar ik heb hem al)

avatar van dinky

dinky

vet coole film (kijk op Textnet.nl)

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Net niet de beste Bond-film die er is. Ik vind Goldeneye op de 1ste plaats komen, dan deze. Maar de film heeft me erg vermaakt. Ook goeie special effects trouwens. Toppie !!!

davidov

ik ben met stomheid geslagen

avatar van olivier

olivier

Een grapje van onze goede vriend nightstalker neem ik aan? Bekijk toch maar eens àlle bonds vooraleer je deze zilver gaat geven op het podium van de james-bond reeks.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Nightstalker schreef:

Oké,Goldeneye is zeker een heel goeie Bondfilm

Maar DAD top?????

Hoeveel Bondfilms heb je al gezien?

avatar van Wouter

lk vond DAD zelfs beter dan Goldeneye.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

voor mij zullen ze denk ik nooit meer het niveau van De Connery'films halen

davidov

echt waar wouter? hmmm opmerkelijk, ik heb me echt wezeloos zitten te ergeren aan DAD door het uitbundige (en slechte) gebruik van CGI, en de MTV achtige montage...plus de belachelijke scenes zoals dat mechanise pak...

Pieter Montana schreef:

voor mij zullen ze denk ik nooit meer het niveau van De Connery'films halen

zeg nooit nooit

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

ben ook errug benieuwd naar wie de opvolger van Pierce wordt

avatar van Wouter

Eerst Brosnog maar een keer. Prima.

avatar van olivier

olivier

Ik gok persoonslijk ook nog een laatste keer op brosnan. Uiteindelijk is brosnan dé echte bond van het moment en kunnen ze nooit beter vinden. Spijtig alleen voor Pierce dat ie in mindere films moet spelen en niet meer de sadistische vrijheden van conery heeft. Daardoor ziet iedereen hem maar als een matig bond, tewijl hij werkelijk dé verpersoonlijking van bond is.