• 9.378.991 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens

Gesproken taal: Engels, Koreaans, Kantonees, Duits, Spaans, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 9 januari 2003

Plot Die Another Day

"He's never been cooler."

Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar een nieuw hi-tech wapen met ongekende krachten.

avatar van cornelis

cornelis

sydney schreef:

allemaal bergafwaarts sindsdien.

Ah toe, opa, vertel nog es over vroeger...

roda schreef:

nee, ze hadden al moeten stoppen na A View To A Kill.

de laatste echte Bond film.

Vond Die Another Day toch echt beter....

avatar van Wouter

volgens mij moeten ze stoppen nadat Pierce zijn laatste bond heeft gemaakt, nog eentje dus.

Doet hij er nog maar één? Staat dat al vast?

Denk niet dat men je advies zal opvolgen. Gezien het succes van Die Another Day is Bond nog springlevend.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Volgens de geruchtenmachine maakt Clive Owen een hele goede kans om de nieuwe Bond te worden. Nogal merkwaardig aangezien Owen onlangs nog heeft gezegd nooit van z'n leven de rol van James Bond te willen spelen.

SSeagal

Vermakelijke Bond film die net als de andere lekker wegkijkt. Niks nieuws, maar wel even lekker. ***

roda schreef:

nee, ze hadden al moeten stoppen na A View To A Kill.

de laatste echte Bond film.

Goldeneye was toch erg goed te noemen naar mijn oordeel.

SSeagal schreef:

Goldeneye was toch erg goed te noemen naar mijn oordeel.

die vond ik zelfs nog slechter als Die Another Day.

Redlop

Elke nieuwe Bondfilm krijgt te maken met een nieuwe regisseur die zijn persoonlijke visie heeft op wat een Bondfilm nou specifiek maakt.

Lee Tamahori is in mijn ogen geen gelukkige keuze:

In een interview zegt hij o.a dit:

When it comes to big action, I say, bigger action or even spectacular action because that's what people expect. You may as well give it to them. Then you have to find something you haven't done before, and I thought we did a good job of it. So, they give you an enormous amount of freedom now to move within that.

Hele interview

Tamahori denkt dus dat het publiek vooral op spectaculaire actie en gadgets zit te wachten.
Dus maakte hij een Bond met alleen maar actie en de supergadget aller tijden: een onzichtbare auto waarmee hij science fiction in het genre introduceert. De humor en de glamour zijn geheel verdwenen. Hoe verneuk ik 40 jaar Bondtraditie.

Het is nu nog wachten totdat de producers John Woo gaan aantrekken

Eens. Ik snap eerlijk gezegd niet wat wouter en cornelis bezielt. Veel charmes van de eerdere Bonds zijn verdwenen.

Een powertrip is de film geworden. Waar groot groter grootst het devies lijkt.

De achtervolging over het ijs vond ik nog de allergrootste kolder, samen met de onzichtbare auto.

roda schreef:

die vond ik zelfs nog slechter als Die Another Day.

Dat is jouw mening.

SSeagal schreef:

Dat is jouw mening.

Dat staat er toch?!

avatar van Wouter

De box office geeft hem gelijk...

A) Je deelt de regisseur teveel macht toe. Dacht je nu echt dat deze beslissing aan hem was? Bij Bond is de regisseur een (belangrijk) radartje in het geheel, maar zijn invloed is beperkt
B) Science Fiction zit al sinds de eerste Bond in de serie.
Soms meer en soms minder, maar Die Another Day is niet de ergste hierin. Dat was Moonraker, waarin men zelfs ging schieten met laserguns.
C) Wat valt iedereen toch over een klein detail als een onzichtbare auto?
Bond heeft altijd vol gezeten met (vaak quasi futuristische) nonsens. Mensen met 100% hetzelfde uiterlijk, massale groepshypnose, apparaatjes die je stem via de telefoon exact op een ander kunnen doen lijken, auto's die veranderden in duikboten... In Goldfinger draagt Bond een meeuw op zijn hoofd (camouflage...) als hij een duikerspak aanheeft!

Redlop

Moonraker vind ik op het randje van Science fiction en Die Another Day over de rand.

Ik weet niet wat je hiermee wilt zeggen, maar ik vind het wel grappig om te lezen. Moet Goldfinger maar weer eens gaan kijken.

The Box Office maakt inderdaad de dienst uit, dat ben ik met je eens. Maar dat is tevens ook mijn kritiek op de producers.

Redlop schreef:

Vind ik vreemd. Kijk alleen eens naar de poster. In Moonraker is het hele verhaal SF. Uiteindelijk staan ze in een ruimtestation met laserguns te schieten..... In Die Another day gaat het over hele andere dingen, met hier en daar een SF-detail. dat is dus altijd al zo geweest.

Ik weet niet wat je hiermee wilt zeggen

Dat nonsens een vast terugkerend onderdeel van de reeks is. Een meeuw op je hoofd ter camouflage?!

Op de dvd wordt dit ook uitgelegd als een teken aan de kijker. Ga lekker zitten, dit wordt heerlijke nonsens.

Ach, mocht je het actiegeweld in deze Bond niet aanstaan moet je maar zo denken: het gaat toch steeds op en neer. Na een paar cartooneske Bonds komt er altijd weer de behoefte om een soort realistische versie te doen (zoals bijv. met License to Kill). Na Moonraker was For your eyes only ook veel meer down to earth. Lieten ze hem zelfs stunten in een eendje.

Da's waar.

Over die nonsens...dat vind ik juist het leuke aan die oude Bonds.

Eén van de meest belachelijke nonsens, maar waar ik destijds wel smakelijk om gelachen heb, zit in The Spy who loves me.

Die auto wordt dan dus een onderzeeër....vervolgens wordt die onderzeeër weer een auto....rijdt het strand op en Roger Moore draait het raampje open om een vis te verwijderen.

avatar van gotti

Ik las trouwens laatst dat Tarantino een bond film wilde maken en dat hij bezig was met de rechten te kopen van één van de eerste boeken van schrijver Flemming (ik meen dat de naam "Casino Royale" was).

avatar van Wouter

Dat zou kunnen. Casino Royale (het eerste en volgens velen beste Bondverhaal) was al verkocht voor de bekende reeks begon. Omdat ze niet wisten wat ze er mee moesten en niet te veel op de echte Bondfilms wilde lijken (stom!) maakten ze er een komedie van. Misschien koopt T de remake-rechten.

heb me altijd al afgevraagd waarom niemand de film opnieuw (en serieus) wilde maken. Uiteindelijk lhad een ander ook de remakerechten van Thunderball en die maakte vrolijk Never Say never Again...

(hoorde dat daar wellicht nóg een remake van komt...)

Redlop schreef:

Da's waar.

Over die nonsens...dat vind ik juist het leuke aan die oude Bonds.

Waarom dan zeuren over een onzichtbare auto?!

Redlop

Dat met dat visje was een grap...maar die onzichtbare auto niet.

• 2081 stemmen

Voor mij is het heel makkelijk: De Bondfilms met Pierce Brosnan vind ik geen echte Bondfilms meer. Licence To Kill (1989) is voor mij de laatste. Toch vind ik Goldeneye toch ook wel redelijk. Daarna ging het gigantisch bergafwaarts.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Dit is sinds jaren juist weer een van de leukste Bond films.

roda

geen verhaal, waardeloos acteerwerk en totaal niet onderhoudend.

+ alle elementen die de Bondfilms zo leuk/goed maakte vroeger zijn compleet verdwenen, sinds Brosnan het overnam.

U-96 schreef:

Waarom mag Joost weten.

roda schreef:

geen verhaal, waardeloos acteerwerk en totaal niet onderhoudend.

Een halve ster. Tja. Overdrijven maakt de zaken goed duidelijk zullen we maar zeggen...

Wouter schreef:

Waarom mag Joost weten.

?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Nochtans vind ik Tomorrow never dies een erg goede bond . Leuke actie zonder "te" belachelijk over te komen, aardige verhaal,goede schurk... Die another day is toch heel wat zwakker dan tomorow never dies. Golden eye was ook dik ok. De sfeer van die film was erg goed en the world is not enough was ook zeker niet slecht. Die another day is volgens mij echt de slechtste Brosnan.

roda

nou Wouter, vind je het verhaal in Die Another Day nou zo geweldig.

• 2081 stemmen

Ik vond Tomorrow Never Dies ook nog wel gaan (+ mooie soundtrack), maar de echte sfeer heeft zit er gewoon niet meer in.

En over Moonraker. Dat vind ik één van de leukste uit de Moore-reeks, ondanks dat het zich in de ruimte gedeeltelijk afspeelt.

avatar van cornelis

cornelis

kappeuter schreef:

Ik snap eerlijk gezegd niet wat wouter en cornelis bezielt.

Ik vermoed gevoel voor humor en spektakel alsmede verstand van zaken.

Veel charmes van de eerdere Bonds zijn verdwenen.
En vele zijn gebleven.

Kolder is een essentieel onderdeel van Bonds. Zonder kolder en tongue-in-cheek is er geen reet aan natuurlijk.