• 9.377.311 stemmen

Geregisseerd door: John Glen

Met onder meer: Roger Moore, Christopher Walken en Tanya Roberts

Releasedatum: 4 juli 1985

Plot A View to a Kill

"Has James Bond finally met his match?"

Een speciale chip is gestolen van de Russen en is identiek aan een Brits design, die bestand is tegen de straling van een nucleaire ontploffing. De Britse geheime dienst verdenkt Max Zorin van het stelen van de chip. James Bond wordt gestuurd om het uit te zoeken. Hij ontdekt dat Zorin vele chips produceert en een duivels plan heeft bedacht om de totale chipproductie in handen te krijgen.

avatar van mikey

mikey

Masker schreef:

Maar de acteur van Max Zorin is helemaal goed en speelt zeer overtuigend.

Christopher Walken.. een van de bekendste acteurs en inderdaad zeer overtuigend..

avatar van totti999

totti999

Vind dit eigenlijk wel één van de minste Bond-films. Roger Moore is hier echt te oud geworden om nog iets van een geloofwaardige spion neer te kunnen zetten. De bedscene met Grace Jones werkt hij zo te zien met gepaste tegenzin af (maar dat kan ik 'm dan weer niet kwalijk nemen).

Voor de scene op de Golden Gate én voor de soundtrack nog wel een half bonuspunt.

avatar van Metalfist

Metalfist

Has James Bond finally met his match?

Met A View to a Kill sluiten we alweer een hoofdstuk af in de James Bond reeks. Het is namelijk de laatste keer dat Roger Moore de rol van 007 op zich zou nemen. Ik had het vermoeden dat John Glen er zonder twijfel voor zou zorgen dat zijn 3e James Bond er een was die een waardige afsluiter voor Moore ging zijn. Fijn dat dat vermoeden dan ook nog eens uitkomt.

Want geef nu toe, Glen zorgt wel voor een paar van de betere Bond-films. Zijn eerste drie films krijgen dan ook de op één na hoogste score tot nu toe voor een Bond-film. De enige die weliswaar beter was dan Glen was Guy Hamilton maar die heeft het ietwat teleurstellende Diamonds Are Forever op zijn naam staan.

Het verhaal zelf is jammer genoeg ongeloofwaardig. Max Zorin is een uitstekende bad-guy maar heel zijn geniale meesterplan om de stad te laten overlopen om het marktaandeel van microchips te vergroten is te vergezocht, zelfs voor een James Bond. Gelukkig bevat de film een aantal sterke scènes zoals de climax op de Golden Gate bridge waardoor ik deze misser Glen vergeef. De actiescènes zijn goed verspreid, iets waardoor Glen tot tweede beste Bond-regisseur wordt. Het is alleen jammer dat de film teveel op herhaling werkt. Sommige scènes lijken gewoon uit andere James Bonds te komen en lijken daardoor op een gebrek aan inspiratie bij de scriptschrijvers te wijzen. Zo is de openingsscène waar Bond van een berg skied volgens mij al twee keer eerder gebruikt waarvan één keer zelfs als openingsscène voor On Her Majesty's Secret Service.

Roger Moore is nu definitief te oud voor de rol van 007 maar dat neemt niet weg dat hij nog altijd uitstekend is. Na alle films met Connery en met Moore te hebben gezien is het voor mij nu duidelijk wie de echte Bond is, Moore. Nu herinner ik me dat ik dat ten tijde van de Connery films ook over Connery zei maar Dalton, Brosnan of Craig moeten toch serieus uit de kast komen om dit te overtreffen. Het mindere verhaal wordt compleet weggeblazen door de rest van de cast. Christopher Walken is gewoonweg ideaal als James Bond bad-guy. Ik hou gewoon van dat smerige lachje dat vaak om zijn lippen speelt. De Bond-girl van dienst is Tanya Roberts en ik kon zweren dat ik haar wazige ogen en vreemde stem ergens van kende. Dan herinnerde ik me dat ze haar rol van Stacey Sutton even lichtjes had over gedaan in de reeks That '70s Show. Tenslotte verdient Grace Jones ook nog een vermelding voor haar uiterst boosaardige rol die ze met verve vertolkt. Ik ben al wel blij dat ze haar niet de rol van Stutton hadden gegeven zoals ik eerst dacht.

Bij Octopussy zei ik dat de muziek wel eens wat beter zou mogen worden en dat ze er beter aan deden om een rauwe vrouwenstem te casten in plaats van een frêle dame of een man met een diepe stem. Wist ik veel dat in A View to a Kill de groep Duran Duran ging voorkomen. Ik moet eerlijk zeggen, toen de film begon had ik iets van nee, dit past langst geen kanten maar naarmate de film vorderde bleek dat dit tot nu toe de enige Bond-film is waar dit nummer zou in passen. In eender andere film zou het al even misplaatst zijn als Tom Jones zijn Thunderball.

Als het verhaal nu beter was geweest dan hadden we een nieuwe Goldfinger gehad. De cast acteert zeer sterk en overtuigend en ik neem er zelfs de terugval van intelligente Bond-girl naar bimbo er voor liefs bij.

avatar van DVD-T

DVD-T

Herziening van A View to a Kill heeft voor een halve ster aftrek gezorgd. Nog steeds wel vermakelijk, maar ik vind het een beetje middelmatig allemaal.

Moore's laatste optreden als James Bond vind ik niet echt gedenkwaardig. Hij is duidelijk te oud, en lijkt er niet heel veel zin meer in te hebben. Het is mooi geweest, en hij is na Sean Connery toch wel de beste Bond. Een paar leuke/goede films heeft hij in de 7 keer dat hij het mocht doen afgeleverd. A View to a Kill is eigenlijk nooit echt een favoriet van mij geweest. Komt voornamelijk dat ik de plot niet heel interessant vind. En dan houd het al wat op. Als het niet boeit ga je je aan steeds meer dingen ergeren in de film, en lijkt de tijd niet voorbij te gaan. Daarnaast is de actie gewoon wel weer degelijk in beeld gezet. De opening scène met het ski werk ziet er leuk uit. Alleen dan weer jammer dat Glen de Beach Boys muziek er dan weer onder moet zetten. Ook de achtervolging in Parijs, de mijn scène en natuurlijk het eindgevecht zien er fenomenaal uit. Jammer dat ik het verhaal niet zo vind. Ook de badguy vind ik niet echt geweldig. Walken slaagt er niet in om echt dreigend over te komen. May Day daarentegen doet dat wel, ik vind Grace Jones sowieso al een eng mens op de een of andere manier.

De spanning is ver te zoeken, die is weinig aanwezig op het eind gevecht na dan. De Bond girl is dit keer ook niets. Een leuke verschijning, maar verder niets meer dan beeld vulling. Dit heb je in meerdere Bond films, maar in deze vind ik haar echt storend. De titel song ben ik ook nooit een fan van geweest, en vind het helemaal niet 'Bond' aandoen. Ook de rest van de muziek hoort niet bij de beste wat in alle films te horen is. De humor is het vaak ook net niet. De scène op het landgoed met Tibett als butler is leuk na een keer, maar het blijft maar doorgaan tot het gewoon niet leuk meer is. Acteer werk is verder allemaal automatisch piloot werk en dan vooral van Walken. Ook de stijl van deze film vind ik totaal niet passen bij Moore, misschien dat de makers iets te voorbarig zijn geweest met een nieuwere stijl van 007.

Dus allemaal wat matig. Tijd voor een nieuwe Bond en een nieuwere stijl. Jammer dat het Moore tijdperk zo moest eindigen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De derde Bondfilm die ik ooit heb gezien. Dit is een van mijn favorieten. Spannende scene's zoals in het begin in de sneeuw met de helikopter. Of op de Eifeltoren waar May Day met de parachute er vanaf springt. De achtervolging met de Brandweerwagen. Het eind gevecht op de Golden Gate Bridge vind ik echt een van de meest memorabele scene's van alle Bonds. Max Zorin is een goede Bad Guy en de muziek maakt het lekker spannend. Erg jammer dat de score van The Man With The Golden Gun hoger staat dan deze film. Deze film heeft veel meer spanning en is veel beter. Van mij een dikke 4,5.

avatar van charmed one

charmed one

dit is een van de leukste james bond films. octopusy is de aller leukste vind ik. maar deze is ook zeker een van mijn favorieten. roger moore vind ik persoonlijk de leukste james bond. en ook de grappigste.maar deze titel song vind ik persoonlijk wel het leukste liedje.grace jones speelt het ook erg goed vind ik. echt een badgirl.

en christopher walken doet het ook wel leuk vind ik.en dolf lundgren heeft hier ook een hele kleine bijrol in. ik wist dat eerst niet. dat viel me later pas op. toen ik de film wat vaker had gezien.

avatar van skipy05

skipy05

Lang geleden al eens gezien. Ik had hem slecht verwacht. Weeral een goede bond film. >eer een heel goede Roger Moore. Het is genoeg geweest voor hem om bond te spelen. hij werd er iets te oud voor.

avatar van The Oceanic Six

Het einde van het tijdperk van Roger Moore als 007...

Stopt hij met een topper of is het misschien maar beter dat de volgende generatie Bond eraan kwam?

Helaas dat 2e....

Vanavond herkeken en waar de film me bij stond als heel behoorlijk, daar vind ik hem hem na herziening maar teleurstellend.

A view to a kill biedt eigenlijk van alles niets. Het plot is nogal ongeloofwaardig en verder ook niet erg boeiend. De personages buiten de bekende namen van de serie vond ik ook niet al te best. Max Zorin is op zich nog wel oke maar is verder ook geen karakter die ik nog lang zal herinneren. De Bond girl stelt weinig voor en de rol van Grace Jones als May Day is bijzonder irritant. Zwijgend was ze nog wel oke maar zodra ze echt in actie kwam...zeer zwak. Zwak actrice, zwak personage. Ze was net een manwijf. Brrr. Smet op de film.

Verder kent de film een paar leuke actiemomenten, maar het is wel weinig. De scene op de Eifeltoren, de scene met de brandweerwagen (Ik weet meteen waar Terminator 3 de inspiratie vandaan heeft gehaald ) en de eindscene op de Golden Gate Bridge waren uitstekend. Al de rest deed me weinig. Ik vond dat er best veel tussenpauzes zaten voordat er weer wat boeiends gebeurde. Het leek een beetje of ze van de vorige Bond films wat actiemomenten hebben gepakt en die hebben gerecycled tot wat nieuws. Ik kreeg het gevoel dat ik alles al wel kende. Ook de ski-scene in het begin was weinig origineels.

Roger Moore mag dan aan de oude kant raken maar ik vind het nog wel meevallen. Oke, het is niet zijn beste performance als 007, maar het kan er echt wel mee door. Zijn films hebben toch over het algemeen een hoog niveau in de Bond reeks gehaald. Ik ben hem in de herzieningen van de reeks steeds meer gaan waarderen. Ik zal denk ik als ik alle films heb herzien eens moeten nadenken of mijn toplijstje van favoriete Bonds aangepast moet worden.

Ook nemen we hier afscheid van Lois Maxwell als Miss Moneypenny. Ze raakt inderdaad wel aan de oude kant voor haar rol, dus ik kon dat nog wel begrijpen. Gelukkig blijven we de altijd leuke Q wel weer zien. Kort rolletje van hem dit keer, maar ach...De eindscene met hem was wel grappig.

Nee, dit is de minste Bond van Moore. Ook de 1e van zijn reeks die ik een onvoldoende ga geven. De bijzonder ongepaste en matige titelsong werkte ook al niet erg mee. Wat een wansmaak zeg. Op naar de periode met Timothy Dalton.

avatar van thunderball

thunderball

Helemaal mee eens.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Dat was het dan met de periode van Moore.
hij was dan zeker al best oud maar 't ging nog net een keer,het is dan wel duidelijk niet zijn beste prestatie in zijn tijd als bond.
na het kijken liet de film een raar gevoel bij me achter ik vond hem dal wel goed maar toch zaten er wel wat minpunten in:
de bondgirl lijkt op het begin interresant maar wordt in verloop van tijd steeds dommer en onhandiger.
de actie is wat minder dan in zijn voorgangers.

de sfeer in deze film vond ik wat beklemmend.
op sommige filmposters stond de tekst ''has James Bond finnaly met his match'' en daadwerkelijk hebben Zorin en Maday, Bond de hele film onder controle deze kan steeds net ontsnappen.

pas helemaal op het laatst kan Bond met hulp van Maday , Zorin stoppen.
de afrekening op de Goldengate Brige is dan nog bijzaak Zorin heeft dan eigenlijk al verloren.

de film was mede door Patrick Mcnee nog wel vier sterren waard.

avatar van Ruud007

Ruud007

Ik vind je wel erg negatief klinken om hem dan nog een 4,0 te geven. A View to a Kill heeft juist een prima verhaal. De schurk Max Zorin is echt een van de beste uit de hele reeks en terecht. Het tempo is misschien iets lager dan voogaande films, maar Roger Moore was dan ook al aardig op leeftijd en een film vol met actie had hem slechter uit de verf laten komen. Het concept actiescènes met afwisselend rustscènes is in de laatste film tenietgedaan. Des te meer ga ik het dan in deze film respecteren.

Kijk A View to a Kill gewoon open minded en dan krijg je er een prima actiefilm voor terug. Het is niet de beste uit de reeks, maar wel eentje die de tijd des tijds nog wel zal doorstaan en ook een zeer onderhoudende met een prachtige soundtrack.

Vond je het eindgevecht niet gaaf? Voor mij is dat echt een van de betere slotgevechten ooit gefilmd in Bond. De spanning is daar echt te snijden!

Er zijn wel meer films waar Bond telkens op het nippertje ontsnapt. Anders zou Bond al dood zijn na een halfuur. Misschien realistischer, maar des te minder vermakelijk voor de film. Trouwens is Bond op eigen kracht aan de moordpogingen ontsnapt (Bond die bijna verdrinkt in de auto).

avatar van megaman

megaman

Persoonlijk de minste van Moore en één van de mindere Bondfilms in 't algemeen.

+ Max Zorin

+ Golden Gate gevecht

+ Soundtrack

- Oude Moore

- May Day

- Achtervolgingen

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Niet slecht, Moore is inderdaad al wat oud hier, maar leuk verhaal en leuke film

avatar van Jeroenit

Jeroenit

Al heb ik deze film al minstens 10 keer gezien, vanavond gaat hij weer op. Ik noem mezelf een behoorlijk grote Bond fan en ondanks dat Roger Moore niet zijn beste Bond rol vertolkt vind ik deze qua sfeer echt een van de leukste.

Alles zit in deze film, goed vehaal, spannend einde en het acteerwerk is prima in orde met een van de meest charismatische bad guys uit de hele serie. ( in mijn ogen dan), Christopher Walken heeft zichtbaar plezier in zijn rol.

Gadgets zijn ook ruimschoots aanwezig, titelsong vind ik een van de mindere helaas....

avatar van sofripa

sofripa

Moore voor het laatst. Hij heeft het nog lekker in de vingers. Prima vermaak. Walken is de schurk en doet dat op een heerlijk maniakale manier. Wat een topper is dat toch.

avatar van Mr. E-28

Mr. E-28

Oh oh, ik had mezelf nog zo beloofd niet te kijken jl. zaterdag.

Ja hoor, toch doen ! Net niet de minste JB met RM, maar wel veel errug voorspelbaare actie.

Zoals de scene met de politiemacht in achtervolging op de brandweerauto, maar toch moest ik er wel weer om lachen.

Deze laatste 007 van Moore is wel gedateerd, maar zie ik toch 3 liever dan de volgende uit de reeks; nl. de 1e met TD.

avatar van rkdev

rkdev

Gisteren weer eens gekeken, en helaas heb ik er toch een half puntje af moeten doen. Zoals velen hier al voor me zeiden heb ik een groot deel van de film het idee gehad dat ik het allemaal al eens in andere Bond-films had gezien. Nu is dat ook wel een van de kenmerken van de reeks, maar in deze film vond ik het er iets te dik bovenop liggen en daardoor storend.

Roger Moore vind ik hier inderdaad iets te oud voor de rol. Daardoor zijn de scenes waarbij hij met '2x knipperen' een vrouw in bed krijgt erg onrealistisch. Overigens had ik soms het idee dat er even een vrouw bij 'gesleept' werd, zoals de Russische spionne met de bubbelbad scene.

Ik vond Christopher Walken dan wel weer een sterke rol neerzetten. Zijn blik alleen al is om te sidderen.

De achtervolgingsscene met de Renault nadat MayDay van de Eiffeltoren is gesprongen is natuurlijk erg spectaculair, maar ook even onzinnig. Want waarom rijdt Bond niet wat minder roekeloos. Erg overdreven dus (iets waar ik me normaal niet zo aan stoor overigens).

En wat hadden de Beach Boys nou te zoeken in de openingsscene? Misplaatst vond ik, en ook niet echt leuk. Overigens is de humor in deze film wel iets beter gedoseerd dan in andere films met Moore.

De sets en locaties zijn natuurlijk zoals bij elke Bondfilm fenomenaal. Vooral de paardenfokkerij is oogverblindend. Ook de actiescenes zijn van hoog niveau. 2 andere kenmerken van de reeks.

Helaas is het wel te vaak zichtbaar dat de stunts van 007 door een double zijn gedaan en zijn de close-ups met projectie erachter erg nep. Maar dat is nu in 2010 natuurlijk makkelijk gezegd.

Al met al een vermakelijke Bondfim, maar zeker niet een van de betere uit de reeks en helaas geen 'stoppen op het hoogtepunt' voor Moore.

avatar van Driello

Driello

Nou was Moore al verre van mijn favoriete Bond, maar hier is hij ook nog eens gewoon te oud om nog geloofwaardig te zijn. Prima schurk en het verhaal staat. Twas de enige Bonddie ik ooit in de bios zag.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijke Bond film, waarin Moore weer een uitstekende Bond vertolking aflevert. het zou helaas ook zijn laatste Bond film zijn. de badguy rol wordt prima ingevuld door Walken, die ik een geniaal acteur vind. het verhaal is verder maar aan de dunne kant. de actie daarintegen is weer volop aanwezig, en het geheel is goed in beeld gebracht. 3 sterren.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Geniale rol van Walken die er zo te zien echt lol in beleefd. Rol van Jones beetje irritant.

Zeker weer vermakelijke film. Helaas de laatste van Moore. Op naar Dalton.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:
Wat ik altijd zo mooi vind in deze film is om Patrick Macnee in deze film terug te zien, als de chauffeur van Bond. Eigenlijk is het maar een stijve acteur, maar keek vroeger toch graag naar De Wrekers met Macnee als John Steed. Trouwens met Christopher Walken als schurk hebben ze ook goeie uitgekozen zeg, wat zet die een walgelijk ventje neer.

Film duurt gewoon te lang met scènes erbij die de rek er enigszins uithalen. Film had dus wel iets korter gemogen. De Eifeltoren scène blijft wel een heel sterke en het hele gedeelte vanaf dat al die werkers in de mijn worden doodschoten tot het eind van de film maken dit dan toch nog een vrij goede film. De Golden Gate-scène blijft wel het allerbeste van de film, net of ze het beste voor het laatst hebben bewaard.
De cast is ok, alleen dat ze Grace Jones hebben gekozen voor de film heb ik nooit helemaal begrepen. Zal wel komen omdat ze in die tijd een bekende zangeres was. Verder heb ik toch wel een voorkeur voor Moore als Bond. Charmant en komisch. Toch is dit niet de beste met Moore, dat zijn For your eyes only en Octopussy. 4.0.

avatar van mottsluhrev

mottsluhrev

Geen super Bond-film, echter ook geen slechte. Roger Moore is al wat ouder, maar voor mij blijft hij hoe dan ook de leukste James Bond, met 'Octopussy' als hoogtepunt. Walken zet een prima schurk neer. Einde van een mooi Bond-tijdperk, die na Connery en Moore nooit meer hetzelfde zal zijn en veel van z'n typische charmes zal verliezen in de latere films.

avatar van trebremmit

trebremmit

Een van de betere met Moore, vooral het schitterende eind op de Golden Gate Bridge is briljant.

Zeker een verbetering ten opzichte van Octpussy wat echt een dieptepunt was.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Beduidend mindere Bond film met een nogal opgepoetste Roger Moore, die al veel te oud was. Moore had na Octopussy moeten stoppen, aangezien er sinds Moonraker al een geleidelijke dalende lijn in zijn Bond films zat. Toch vind ik Roger Moore de leukste James Bond, hoewel ik bij het horen van de naam sneller aan Sean Connery en Timothy Dalton denk. Het is duidelijk dat de beste Bond films gemaakt zijn in de jaren '60 en '70. Dat neemt trouwens niet weg dat de films van Dalton ook erg vermakend zijn.

avatar van erik1677

erik1677

Gisteren nog een keer bekeken, en het is en blijft nog steeds mn favoriete bond-film.

En wat blijft die stacey toch een donders leker ding met haar blonde haar en helblauwe kijkers.'

Niks mis mee dus.

En dan heb ik het nog helemaal niet over Christopher Walken en de maffe grace Jones gehad.

Damn! wat een gave karikaturen blijven dat toch.

De laatste bond, met moore , blijft nog steeds de beste bond.

Weg is het cartooneske van Live and let die en Moonraker, maar daarvoor in de plaats komt er toch zoveel meer actie, en humor.

Echt een topper!!

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

ThaMovieVoter schreef:

mee eens, alleen voor mij Moore had na The Spy Who Loved Me moeten stoppen.

maar Moore vind ik de meest onrealistisch en dus de slechste Bond

Deze film zou een 2.5 moeten krijgen maar vanwege Grace Jones en Patrick McNee (de original Avenger John Steed) kwam ik op een 3

Tanya Roberts is dan de slechste hoofdrol voor een Bond girl ooit. Dus ook geen wonder dat ze hier naar eigenlijk alleen terug te vinden is in soft-porn films

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Het laatste Bond optreden van Roger Moore heeft goed uitgepakt. Ik vind dit een geweldige Bond film. Van het gevecht op de San Francisco hangbrug tot aan de geweldige achtervolging op de brandweerwagen. En ook altijd leuk om de Eiffel toren weer eens te zien. Voor de rest een leuke kleine rol van onze spierbundel Dolph Lundgren die erg weinig tekst had. Ook Patrick MacNee is een geweldige acteur. En ook het begin stukje waarin James Bond skieënd de schurken afschud gewoon geweldig!!!

avatar van dr channard

dr channard

Een James Bondfilm uit de duizend. Hij zou de nominatie van ‘slechtste’ Bondfilm in de wacht kunnen slepen maar dat doet ie niet dankzij een voortreffelijke cast (buiten één mispuntje). Toch is A View To A Kill één van de mindere Bondfilms in de serie en staat tot nu toe op de derde laatste plaats. De film bevat ongelooflijk goede momenten maar combineert dan ook nog eens een uitgekauwd concept dat we allemaal wel kennen.

Dat uitgekauwde concept zien we meteen al in de introscène. Normaalgezien begint een Bondfilm steeds spectaculair met een prachtige beginscène, maar deze hebben we al gezien. Bond doet weer zijn ski’s aan en warempel moet hij weer eens verder skiën met één skilat. Dit maakt me helaas niet warm voor de volgende twee uren die de film in petto heeft. Duran Duran is een goede band en A View To A Kill is een zeer mooi nummer, maar past dit wel in een Bondfilm? Doch ik heb al ergere titelsongs gehoord dan deze. Verder is de muziek van John Barry op sommige momenten echt goed maar op andere momenten een beetje ver te zoeken (alleen maar wat trompetgeluidjes bijvoorbeeld tijdens het beklimmen van de Eiffeltoren).

Na de introscène verzwakt de film niet , integendeel het wordt ongelooflijk sterk. We maken kennis met een voortreffelijke cast en ik zal ze met plezier introduceren. Allereerst hebben we nog steeds in de huid van geheim agent onze eigenste Roger Moore. For Your Eyes Only ging nog net, maar hier is hij te oud voor een Britse agent (Octopussy moet ik nog bekijken, deze ligt nog bij een maat) en gelukkig is deze aflevering zijn laatste. Maar hij speelt zoals anders. Eigenlijk heeft Roger Moore altijd plezier gehad in het spelen van James Bond en dat geeft hem toch wel iets. Als we gaan kijken naar Connery’s prestatie in You Only Live Twice, is deze prestatie van Moore veel beter. Hij was een goede Bond maar genoeg is genoeg. Na zeven films (waarvan ik nummer dertien nog moet zien) ben ik toch een beetje Moore-moe. De ster van de film is deze keer dus niet 007 , maar Max Zorin die voortreffelijk gespeeld wordt door Christopher Walken. Elke rol die deze man speelt is goed en ook hier doet hij uiterst zijn best. Het is door hem dat ik deze film net de helft geef. Eén van mijn favoriete acteurs (samen met Jack Nicholson) en dus ook één van mijn favoriete slechterik. De scène waar hij ontdekt dat James Bond een geheim agent is en geniepig lacht is gewoon fenomenaal. Je weet dat je als kijker te maken hebt met een psychotisch iemand en Walken speelt dit zeer goed. Mayday acteert niet goed, maar past warempel wel in de film als Zorins bodyguard. Ze ziet er eng uit en heeft genoeg spierkracht. Goede keuze, hoe vreemd het ook is. Geoffrey Tibbet is één van mijn favoriete Bondgenoten. Undercover als butler van James ontstaan er geweldige dialogen tussen hem en Roger Moore. Hij is een verrekt sympathiek personage en het is zo jammer dat hij het loodje moet leggen. De scènes tussen hem en Bond zijn in mijn ogen de beste van heel de film.

En zo blijft de film op een gegeven moment erg sterk met deze personages. De scène in Parijs is niet één van de memorabelste die we hebben gezien maar het zorgt wel voor de nodige humor en is zeker en vast een vermakelijke bedoeling. Ook daarna met de paardenfokkers en het mooie tuinfeest blijft de film een mooie sfeer behouden.

Maar daarna zakt de film als een pudding in elkaar. Op een gegeven moment verlang je als kijker naar een spectaculair moment. Het mag dan iets spannends zijn of iets explosiefs maar je verwacht het wel. Maar de actiescènes die daarop volgen zijn zeer fut- en inspiratieloos. We hebben het allemaal al eens gezien. Dan komt daar nog bij dat je na het tuinfeest ECHT (we zien haar eens bij het tuinfeest maar daar zegt ze weinig) kennis maakt met de Bondgirl , die gespeeld wordt door Tanya Roberts. Ik kan alleen maar zeggen dat het één van de slechtste Bondgirls is die ik ooit heb gezien. Ik heb niet geteld hoeveel keer ze luidkeels ‘JAMES’ heeft geroepen maar het zal wel meer dan tien keer zijn geweest. De scènes tussen haar en Bond zijn het tegenovergestelde als die met Geoffrey. Na de onspectaculaire scène met de brandweerauto zit je als kijker verveelt en dan heb je nog zeker een dik halfuur te gaan (met daarbij nog een paar saaie scènes in de mijn). Op het einde loopt alles iets beter betreffende het gevecht op The Golden Gate Bridge, maar dit kan de film helaas niet redden. Ook wel magnifiek hoe Zorin zijn dood tegemoet gaat namelijk met een hoog kreetje en een grijns op zijn gezichtnog eens geweldig gespeeld door Christopher Walken.

Dus dankzij Zorin verdient deze film toch nog wel 2,5*. Zoals eerder gezegd heb ik Octopussy nog niet gezien (maar deze was in mijn geheugen toch wel beter) , maar het is jammer dat John Glenn z’n derde film beduidend minder is als zijn debuut, For Your Eyes Only. Ik kan alleen zeggen dat ik toch wel opgelucht ben om naar de Timothy Dalton en Pierce Brosnan films over te gaan want onze Moore heeft toch wel drie steekjes laten vallen. Maar eerst nog Octopussy !

avatar van puckb96

puckb96

één van de betere bond films naar mijn mening!

ik ben het helemaal met de critici eens dat christopher walken een classic villain speelt.

en tja grace jones speelde ook echt heerlijk als may day.

en dan roger moore was natuurlijk ook wel weer gaaf als james bond.

ik vind dit echt een verbetering op for your eyes only.

maar octopussy was naar mijn mening al stukken beter dan for your eyes only.

ik vind de eindscène toch wel echt een plaatje!

avatar van Ty_00n

Ty_00n

Ik onthoud vooral de schitterende intro waar Roger Moore snowboardt op de tonen van Surfin' USA van the Beach Boys. Hilarisch! Het deed me wat denken aan de tarzanscène uit Octopussy. Ook die scène was totaal niet op zijn plaats en helemaal over the top.

Ik stoor me er niet echt aan. Het past wel bij Roger Moore en bij de humor in de jaren 80.