• 9.374.105 stemmen

Met onder meer: Timothy Dalton, Carey Lowell en Robert Davi

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 22 juni 1989

Plot Licence to Kill

"James Bond is out on his own and out for revenge."

Vlak na een belangrijke drugs-inval trouwt de CIA-agent Felix Leiter. Wanneer de gearresteerde drugsbaron ontsnapt vermoordt hij zijn vrouw en mishandelt hij Leiter. Zijn oude vriend, Brits geheim agent James Bond, is uit op wraak. Wanneer M 007 het bevel geeft om de zaak te laten rusten maakt Bond zich los van de geheime dienst, en gaat op een persoonlijke tocht om wraak te nemen.

davidov schreef:

Brosnan zie ik absoluut niet als een commando...

Ik zie Brosnan als een soort mengsel van een commando en de klassieke Bond-agent, hoewel er van dat klassieke erg weinig is overgebleven. Helaas.

davidov

Het klassieke zie je niet veel meer, komt ook omdat het toch best wel een typisch jaren 60 stijl was.... iig een stijl die je vandaag de dag niet meer terug ziet. (zoals wouter al goed opmerkte, bond verloor zn hoed toen die uit het straat beeld verdween)

Echter ik vind dat bond in zn dure smoking met een drankje in een casino altijd er nog wel redelijk chique uitzien en het is altijd leuk om te zien hoe hij toch weer achter de dames aanzit.

De eindscene van deze film is trouwens wel erg leuk gedaan... een pluspuntje

avatar van Blofeld

Blofeld

Deze film is gewoon een beetje goed,ondanks Dalton.Roger Moore Was goed gewoon,maar hij werd te oud,dat zag je in A View To A Kill,hij werd grijs.Het verhaal is goed maar zoals ik al zei,De Keuze van Dalton was de grootste misstap.Goede vijand,Bondgirl is iets minder.3***

avatar van Melvin007

Melvin007

ik vind deze bond film een stuk minder dan de vorige james bond film the living daylights

avatar van beaster1256

beaster1256

gewone doorsnee james bond film die al zeer snel verouderd zal zijn

avatar van The One Ring

The One Ring

Een Bond-film met karakter lijkt me hier een goede omschrijving en dat bevalt me wel.

avatar van donnie B.

donnie B.

Mijn favorite bondfilm vanwege Robert Davi!!

avatar van the dude81

the dude81

Hij is wel ok en entertaining, wel wat minder dan de vorige (tLD). Vind Dalton absoluut geen slechte Bond, en zet voor die tijd een hardere 007 neer. Alleen miste ik een bepaald 007 gevoel hier(waarschijnlijk omdat dit ook een peronal vendetta-movie is). Wel leuke Bondgirls (Lowell en Soto) en het laatste optreden van Felix Leiter als zijn CIA-rechterhand. Volgens mij werd hij in de Brosnan films opgevolgd door Kolonel Wade. (Hey Jimbo!). Heb m alleen in DAD niet gezien.

Goede actiefilm en vermakelijk 3,5*

avatar van Pacino88

Pacino88

Nee,dat is Whitaker in TLD.David Hedison als Leiter is niet meer terig gekomen in de bondfilms na LTK.

Gister nog gezien.Één van de betere bondfilms,goeie schurk,goeie bondgirls en timothy dalton is ook een zeer goeie bond.

(heb geen zin heel verhaal te posten,doe ik wel op de james bondforums:P)

avatar van mikey

mikey

De lol was er een beetje van af, toen die gekke moore met pensioen ging. 2.5

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik twijfel nogal of ik dit nou een hele goede Bond film vind, of juist een hele slechte, het karakter van James Bond is totaal veranderd en Timothy Dalton is ook niet op dreef, ben deze eerder gaan zien dan The Living Daylights waar ik toch spijt van heb aangezien de schok van Meelkever Moore naar gevoelige en keiharde wraakmachine Dalton nu wel erg groot is. Waar in alle andere Bond films James Bond maar een beetje loopt te flirten met alle vrouwen lijkt hij hier wel echt verliefd! Als hij iemand vermoord doet hij dat niet omdat dat dat moet van M, of omdat hij het leuk vind, maar omdat hij oprecht boos op ze is. Iets wat heel tegenstrijdig is met het karakter James Bond dat we kennen. En ook de geestige one-liners komen er niet zo grappig uit als ze bedoelt zijn. Je hebt dus geen leuke Bond-film die erg in de serie past, maar wat je ervoor voor terugkrijgt is een spannend, goed uitgevoerd en realistisch wraakavontuur, en hoewel ik Timothy Dalton hier geen echte James Bond vind acteert hij wel heel goed.

Uitijndelijk geef ik deze film maar 3.5 sterren want het is ondanks zijn vreemdheid(totaal anders dan je gewend bent) toch een erg goede en leuke film.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

donnie B. schreef:

Mijn favorite bondfilm vanwege Robert Davi!!

Mijn favoriete Bondfilm vanwege Benicio del Toro!

Of de film op zich goed is, daar valt over te twisten, maar om mijn BDT-collectie te vervolledigen moest ik hem gewoon aanschaffen. Als de jonge schurk Dario valt ie uiteraard weer op, in positieve zin!

BenicioDelToro schreef:

Als de jonge schurk Dario valt ie uiteraard weer op, in positieve zin!

Sterker nog, hij is meesterlijk hier.

davidov

zo super positief als jullie over hem zijn, zo negatief en een hekel heb ik aan hem

avatar van gotti

U-96 schreef:

Sterker nog, hij is meesterlijk hier.

Nou niet overdrijven. Hij was best aardig, maar meer ook niet. En echt moeilijk was zijn rolletje ook niet.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Ik vind dit persoonlijk een van de betere James Bond-films. Alleen mis je wel 1 groot onderdeel van de James Bond-films: de droge Britshe humor die Roger Moore vooral had. Voor de rest een originele insteek dat James Bond zijn vergunning om te doden kwijtraakt en dan op zijn eigen houtje achter Franz Sanchez aangaat. Zitten een paar leuke plotwendingen in en de actie en stunts zijn geweldig. Leuk dat Benicio Del Toro ook even voorbij komt als Dario Ik geef de film 3,5 ster.

• 2070 stemmen

Ik vind 'm beter dan zijn voorganger The Living Daylights (1987). Als Bondfilm is Licence To Kill een buitenbeentje; Bond weigert bevelen van M en zijn vergunning om te doden wordt ingetrokken. Ik heb wraak altijd al een boeiend thema gevonden; wraak en Bond gaan in deze film goed samen. Veel van davidov gelezen dat deze film zo op een A-Team-aflevering lijkt, maar daar ben ik het echt niet mee eens. Ondanks dat het een buitenbeentje is, heeft deze film de opvallende Bond- kracht en sfeer niet verloren. De aktiescènes zijn goed en ook het hele verhaal vind ik gewoon erg boeiend. Toch wel moeilijk om te zeggen wie nou hét Bondmeisje uit deze film is...

Geweldig die Robert Davi als Sanchez. Hij heeft ook zo'n aanstekelijke lach. In al die jaren dat ik deze film kijk, lach ik altijd net zo hard met hem mee...

Jammer dat Timothy Dalton maar 2 Bondfilms heeft gedaan; ik vind hem best goed als Bond. Pierce Brosnan toch beter, maar dat terzijde...

Nogmaals, die scènes waarin Bond met die vrachtwagen de Stinger ontwijkt en later door het vuur rijdt, prachtig!

4.0 sterren...

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Een harde maar uitstekende Bond-film.

ook 4*

avatar van Leno

Leno

De actie wordt slechts enkele malen gestopt door scenes met vrouwavontuurtjes en een casino bezoek. Dalton blijft echter een uitstekende Bond.

avatar van Redlop

Redlop

Eén van de slechtste Bonds. Alleen al de leader is waardeloos , Dalton snapt er helemaal niks van...maakt er een doorsnee actiefilm van, het verhaal is een Miami Vice episode, en vooral geen humor. Logisch dat de Bondfilm daarna in een impasse terechtkwam. Nu al meer gedateerd dan bijvoorbeeld Octopussy. 2* ternauwernood gehandhaafd.

avatar van Spider

Spider

Wat ziet de film er gedateerd uit!!

Het lijkt wel een film uit de jaren zestig.Let ook op hoe die Felix Leiter zijn teksten opleest met een James Cagney-achtige stem. De bijrollen geven nog een beetje smaak aan deze film : Robert Davi met een grappige accent, een jonge slanke Benicio del Toro en vooral Talisa Soto.

avatar van dray

dray

Dalton was gewoon geen 'glamour' Bond en daardoor wel zo realistisch. Vraag blijt: wilde het publiek dat wel?

LTK is mijn favoriete Dalton Bondfilm...

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Veel negatieve dingen over gehoord (slechtste Bond-film enzo), maar ikzelf vond 'Licence To Kill' juist één van de betere.

Harder dan de andere Bond-films én met spectaculaire actiescènes en grappige opmerkingen en situaties. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is dat sommige dingen wel erg makkelijk gaan.

• 2070 stemmen

Ja, best wel. James Bond die bijvoorbeeld paar dagen verblijft in het paleis van Sanchez zonder dat Sanchez' maat Dario verschijnt. (hij herkent Bond)

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Een stuk minder dan Dalton's vorige bond film.

Toch vond ik hem wel vermakelijk en is het leuk om Benicio Del Toro te zien in één van zijn eerste rollen

2,5 sterren

Fredo Corleone schreef:

Een stuk minder dan Dalton's vorige bond film.

2,5 sterren

kan die acteur niet uitstaan, die gast heeft zo'n verschikkelijke enge kutkop...bah...

Iedere film die ik van hem ken erger ik me aan hem, met zn stomme doortrapte blik van hem en zn stemmetje....ieuw....

nog een reden waarom ik niet gecharmeerd ben van LTK

avatar van hasanordek

hasanordek

Tweede Bondfilm met Timothy Dalton. Qua verhaal is het maar een doorsnee actiefilm. Waar zijn de leuke gadgets van Q? Waar zijn de gevaarlijke wapens die Bond en de rest van de wereld bedreigen? En waar is de humor? Wat opgebouwd is van 1962 tot en met 1989 is met deze film ineens afgebroken.

Dit mogen de producenten en de schrijvers zich gaan aantrekken. Ze hebben hiervoor inspiratie kunnen ophalen uit de romans van Fleming. Nu ze zelf wat moeten bedenken, schieten ze erg te kort.

Maar er valt ook wat goeds te melden. De Bondvrouwen, Lowell en Soto, zijn leuk en stoer. Een hele vooruitgang in vergelijking met bijv. Tanya Roberts.

Andere pluspunten: de actiescenes zijn uitstekend, een grotere rol is weggelegd voor Q, zeer goede schurken (uitstekende rollen van Davi en Del Torro) en Timothy Dalton is veel beter te verteren in de rol van 007 dan in 'The Living Daylights'.

avatar van AnitatJ

AnitatJ

Ik vind alle James Bond-films tot nu toe goed. Ze blijven spannend en zitten altijd vol met leuke Bond-humor. Ook deze Bond-film vond ik leuk. Wel zijn de wat oudere films leuker, vind ik zelf... Het klassieke gaat er een beetje af. Pierce Brosnan vind ik een goeie acteur!

avatar van robin00787

robin00787

Na Goldeneye vind ik dit toch wel de beste bond. Gave stunts en een hoop spanning. Timothy Dalton is misschien wat minder grappig dan Moore of Connery maar hij geeft een veel realistischere draai aan het personage. Ook heeft deze film de gaafste bad guy ooit in een bond-film: Robert Davi. En leuk om Benicio del Toro als Dario te zien.

avatar van Film Pegasus

Dit is een van de Bondfilms met het sterkste verhaal. En zeker als je weet dat dit niet geschreven is door Fleming. Niet dat de vorige Bondfilms allemaal de boeken echt volgenden, maar ze hadden die verhalen toch als kapstok met de nodige elementen van Fleming. Dit is 1 van de betere Bondfilms en ik vind het nog steeds jammer dat Dalton niet verder deed. Hierin speelt hij beter dan in Living daylights. Dalton was een hele verbetering van Moore die het personage van de spion harder en realistischer maakte. Die trent ging een beetje verder met Brosnan die er de humor van Moore en het charisma en oneliners van Connery erbij haalde. Ik hoop dat ze met Craig terug in de stijl van deze film gaan en terug een hardere Bond maken.