• 9.377.055 stemmen

Spectre (2015)

Actie / Avontuur | 148 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Marokko / Italië / Oostenrijk / Canada / Mexico

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Daniel Craig, Christoph Waltz en Léa Seydoux

Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot Spectre

"A Plan No One Escapes"

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

James Bond

Bill Tanner

avatar van Thorak

Thorak

The Oceanic Six schreef:

Craig schijnbaar enorm populair. Al stemt misschien ook wel een generatie die alleen hem en eventueel Brosnan kennen.

Dit heeft niets met stemmen te maken, dit is een lijst van de meest bekeken films. Dat zegt dus totaal níets over welke film uit de serie het best gevonden wordt!

Kijk bijvoorbeeld naar "Star Wars: The Phantom Menace" onwijs hoge bezoekersaantallen, dus een groot succes in de bios, maar de film is unaniem verkozen tot de slechtste SW film!

Dat een film veel bekeken is zegt alleen iets over het financiële succes, en niets over de kwaliteit van de film.

avatar van The Oceanic Six

Thorak schreef:

Jouw woorden. Dat lijstje geeft een goed beeld van wat de Bond kijker anno 2015 graag op zet. Het is niet mijn volgorde overigens.

avatar van Thorak

Thorak

Nee niet mijn woorden, beter lezen:

Nederlanders kijken het liefst naar de meest recente Bondfilms, blijkt uit een analyse van de videoviews bij Videoland.

Het gaat dus duidelijk om de aantal views, er wordt helemaal niet over stemmen gesproken.

John Milton

Kan ook niet anders met QoS op 2. Daar hoor ik echt zelden heel positieve dingen over. Met reden.

avatar van horizons

horizons

QoS > Skyfall

John Milton

horizons toch... Das zo'n beetje het Bond Equivalent van The Godfather III > The Godfather. Misschien zelfs Jaws IV: The Revenge > Jaws

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Op imdb druppelen de eerste reviews en stemmen inmiddels binnen. De meningen zijn behoorlijk verdeeld.

avatar van Breur

Breur

Heb vrijkaartjes voor JT in Kerkrade in de D-Box, werkgever gaat reclame maken tijdens de première van Spectre en Star Wars, betaald naar de film dus wat wil een mens nog meer? Ik kan niet wachten!

avatar van horizons

horizons

John Milton schreef:

Jaws IV niet gezien en the Godfather III kent maar een enkel echt goed moment/scène.

avatar van tbouwh

tbouwh

Maar The Godfather III is wel een sterke film, en Jaws IV is een draak

Ik ga Spectre volgende week zien naar planning. Ben erg benieuwd. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen, Skyfall kon me goed bekoren en deze is naar ik verwacht nog beter

avatar van wwelover

wwelover

Hoge verwachtingen na Casino Royale, Quantum (al is die een stuk minder) en Skyfall. Ik ben zelf geen groot fan van de 'oude' Bond, maar des te groter fan van de nieuwe Bond. Waarschijnlijk een generatie dingetje, maar ik heb toch de voorkeur voor de meer 'realistische', serieuzere en strak geschoten James Bond films.

En in dat opzicht is het met Spectre wederom raak. Het begin alleen al is echt ongelooflijk mooi gedraaid. Een waanzinnige productie in Mexico, zoveel figuranten en actie. Had al wat beelden gezien in de trailer, maar stond er alsnog van te kijken. En dat gaat de hele film door, al was het in Skyfall cinematografisch iets beter ondanks de schitterende locaties in Spectre.

De kritieken op het verhaal kan ik me een klein beetje voorstellen, er had opzich wel wat meer uitgehaald kunnen worden en het is niet bepaald ingewikkeld. Maar voor mij hoeft dat ook niet per se in een James Bond film. Het is alsnog de gehele film boeiend en de tempo zit er lekker in. Bond is minder grauw als in Casino Royale en oogt zelfs menselijk. En ik waardeer het ook dat er verwijzingen worden gemaakt naar de vorige 3 delen.

Daniel Craig is in dan ook wederom uitstekend als Bond, zou hem graag in meer films willen zien want het is gewoon een uitstekende acteur. Hoop dan ook dat hij nog minstens één film aanblijft. Al doet het einde wel wat anders vermoeden. Ook de overige cast is weer dik in orde. Waltz speelt goed, maar zijn karakter is niet zo groots als ik vooraf had verwacht. Al kan ik dat ook wel waarderen na de wat flamboyante Bardem in Skyfall. En de Bond girls zijn ook weer van pure klasse en schoonheid.

Hoewel niet iedereen weg is van het lied van Sam Smith vond ik hem zeker in combinatie met de sequence in deze film heel erg passend.

Al bij al is Spectre gewoon een heerlijke Bond film, zeker in de bioscoop. Het is vlot, strak, stijlvol en heeft ook genoeg humor. Niet de beste van Craig (dat blijft Casino Royale), maar zeker één die ik waarschijnlijk snel nog eens ga bezoeken in de bioscoop.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

John Milton schreef:

Ik heb Videoland. QoS staat bovenaan de site/app met een grote banner. De andere recente Bond-films heb ik daar ook zien staan. Lijstje met een waarde van 0 dus.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Persvoorstelling geweest? Ineens vier stemmen van net na vijf uur, of mocht dat nu pas worden gepubliceerd?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

mjk87 schreef:

Vandaag was de première in Londen.

Recensie van Het Parool:

persvoorstelling was om 13.30 idd

avatar van de grunt

de grunt

Jij bent toch ook pers John

John Milton

Ja, en ik doe dat ook wel eens (te weinig eigenlijk), maar ik wil deze toch wel erg graag met mijn vriendin zien. Heb het voorgesteld (ze is zelf ook redacteur), maar ze was net even te druk vandaag helaas. Dus het wordt morgen 20 uur voor ons.

avatar van de grunt

de grunt

Gezellig! Die Van Hoytema heeft zich weer eens bewezen en schijnt plaatjes te hebben geschoten waar een Lubezki nog de hik van krijgt. Op de filmacademie was geen plek voor hem, maar hij is nu toch echt de wereld aan het veroveren. Geweldig. Veel plezier morgen JM, benieuwd naar je oordeel.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik heb hem vanmiddag mogen zien en een recensie opgenomen:

Recensie Spectre

avatar van johnx

johnx

Gelet op de trailer, en de hoge handelsprijzen waarmee de toegang open staat tot het waarnemen van deze film, moet ik concluderen dat het een keurige presense is, een presense dat zich fijnig opensteld en begrijpt wat de hedendaagse man wenst te ontvangen in termen van vlijerij, aanlokking, getinte zinheid en taboeloze uitspattingen, met dien verstande dat er toch een zekere vorm van bepaalde remming in acht dient te worden genomen, waarbij een zekere aanpassing van zijn gevoelsgenot, hetgeen in feite een wezenlijke bron van vitaliteit en zéker voor hem een levensvervullende behoefte is.

Ge zult denken wat dit te doen heeft met mijn aanklaring aangaande van het zien van alléén de trailer?

Welnu,

Ik ben er stellig van overtuigd dat dit een zeer goed bekeken film gaat worden. Feit is dat de film hartelijk uitnodigt met de nodige charme en daardoor ook het verlangende van de man, in diens clientele des te meer stimuleert.

Ik hoop met nog meer inzicht hierop terug te komen bij mijn bezoek, waarbij ik ook gespecificeerder ter zake moet gaan, om deze nieuwe Bond film nader te kunnen beschrijven.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Wel erg lang ! Dat liedje is vreselijk en op Waltz zit ik al helemaal niet te wachten. Schijnt allemaal wat luchtiger te zijn dan voorgangers en dat zullen veel mensen wel aangenaam vinden en ook veel mensen juist weer niet. Weet nog niet of ik ervoor naar bios ga. Die scène in Mexico lijkt mij wel fantastisch.

GrobbekuikenXL schreef:

en op Waltz zit ik al helemaal niet te wachten

gewoon uit nieuwsgierigheid, waar komt dat door? Big Eyes?

Ik kon de man na Inglourious Basterds en Django Unchained niet genoeg prijzen, maar Big Eyes heeft daar voor mij wel iets aan veranderd. Ik ben wel benieuwd wat voor karakter hij hier neerzet. Ik hoop niet té.

johnx schreef:

Please do, mooi eerste bericht

avatar van Kondoro

Kondoro

Drs. DAJA schreef:

Ik heb hem vanmiddag mogen zien en een recensie opgenomen:

Recensie Spectre

Geinig.

avatar van 606

Hij zou toch 160 min duren ?

avatar van johnx

johnx

[/quote] Please do, mooi eerste bericht [/quote]

Dank u wel

De verheuglijke aanmatiging dezer discusciele groep der wijzen. , Dit forumlijke tegemoettreding was voor mijner ziens een 'drangerige verantwoorde' registerbeweging jegens de beloofde toezegging dat ik mij had voorgenomen op een oprechte wijze mijner belevenissen ter schriftelijk aan te bieden middels mijn gearchiveerde 'schrijven'.

Doch zal dit schrijven pas later in de week plaats vinden, daar ik een vierentwintige jarige student ben, die zijn institionele instelling ter zijde moet gaan leggen met tentamens in het vooruitzicht.

Niettemin zal ik de nieuwe Bond film aankomende week aanschouwen, en mijn schrijfwaar, een tamelijke ouderwetse pen met traditioneel Engels gefabricieerde kenmerken van bontse makerlij, dan eindelijk na het zien van de film, in mijn handpalm mogen aanvoelen. Doch zal het, uiterst zacht benadrukkend, een geheel eervolle ervaring voor mij zijn, dat mensen mijn schrijven waarderen en naar aanleiding daarvan de film zullen bezoeken. Dat gezegd hebbende, ervaar ik ook al de dagelijkse gemoederen van verlangenis tegenover het oer-vrouwlijke schoon in deze films, en kan ik niet wachten om deze, weliswaar op beeld, te mogen aanschouwen.

avatar van filmofiel

filmofiel

Ik ga 'm dus niet zien, niet in de Bioscoop en niet via enig mediadrager, gewoon omdat ik er niet van hou, zeker niet met Craig als Bond alias El Chagrino.

filmofiel schreef:

Ik ga 'm dus niet zien, [..] gewoon omdat ik er niet van hou

Niets mis mee lijkt me. Ik zie bergen films niet, omdat ik niet van dat genre houd.

Maar verwacht je echt dat je hier minder lol aan zou hebben dan aan Splice (2009), Skyline (2010), Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (2004) en Into the Storm (2014) (vier van je recente stemmen), aangezien je die wel bent gaan kijken, maar uiteindelijk ook niet zo denderend vond aan je waardering te zien?

Of waren dat meer blind watches die verkeerd uitvielen, terwijl je bij deze wel van tevoren weet dat het niets voor je is? just curious...

avatar van dennis s.

dennis s.

net naar deze film geweest, kan me voorstellen dat sommige mensen hem soms wat langdradig vinden, is maar net hoe je er na kijkt, maar na de pauze krijg je genoeg actie.

avatar van Confusie

Confusie

Net gezien in de nacht premiere. Had 'm al aardig hangen tegen de tijd dat de film om 0:07 begon maar dat maakte het niet minder genietbaar.

Integendeel.

Begon al gelijk goed met de trailer van Star Wars die ik al een paar keer eerder op het grote scherm zag. Met name deze keer vrijwel tot tranen geroerd. Overweeg nu om tegen de tijd dat die gaat draaien ook een neutje of twee achterover te slaan en het gewoon echt schaamteloos over me heen te laten komen, oftewel te laten stromen. Over de face en in de plee.

Want ik moest wel eventjes heel snel de zaal verlaten, zo had ik het begaaid.

Maar dat terzijde dus.

Over deze film:

Openingsscène was al gelijk heerlijk. Craig met zijn masker en later zijn helikopter, bij mij kwam het onmiddellijk behoorlijk lekker binnen. Precies wat je van een film als deze verwacht. Overeenkomsten met Mission Impossible worden wel erg sterk, met name een deel van dit verhaal doet denken aan die series laatste. Met het hele idee dat IMF/'het 00 programma' afgesloten dienen te worden.

Verder Hunt en Bont als de eeuwige onverschrokken waaghalzen die de ziekste extremiteiten uithalen en geen enkel moment de indruk wekken ook maar enige twijfel te koesteren over het feit dat ze het deze keer wellicht echt eens echt definitief hebben verziekt. Zag niet zo lang geleden de laatste M:I eveneens in de- zelfde zaal zelfs - bios dus dan valt dat wel op.

Al met al gewoon weer een uitstekende Bond die de uitermate sterke lijn waarmee Skyfall zich had gevestigd overtuigend doorzet. Film aardig aan de speelduur zoals bekend maar had mij nog wel een halfuurtje door mogen gaan, geheel vloog vlotjes voorbij. En dan komt dus het enige puntje wat mij als enigszins minder opviel:

Hetgeen wat mij aanvankelijk voornamelijk over de streep trok en het meest enthousiast wist te maken.

De screentijd van Waltz blijkt uiteindelijk zeer beperkt. Treffend hebben ze het aangepakt door hem eerst zeer beknopt met zijn gelaat in de donkerte te vertonen, om hem pas in het laatste halfuur echt duidelijk in beeld te brengen. En ook dan zeer bescheiden. Uiteindelijk erg leuke twist om hem als de enige echte Blofeld zien te verschijnen, compleet met kenmerkende gezichtskenmerken naarmate de prent vordert. En de verwachting was wel dat hij het eind van deze flm op een of andere manier we moest gaan halen.

Dit bleek gelukkig ook het geval.

Wat mij betreft was wat we van Waltz gezien hebben zoals verwacht gewoon weer meer dan uitstekend, zij het wat beperkt. Op dat vlak voelt deze film dan ook als niet veel meer dan een introductie en is het hopelijk te mogen hopen dat wij zeker het laatst van scarface Waltz nog niet hebben gezien.

En dan mag Craig van mij ook nog wel een keertje terugkomen. Vind hem uiteindelijk nog steeds een vrij radicale Bond die een behoorlijk ander gezicht aan het geheel heeft gegeven, en daarin al zijn voorganghers voorbij streeft. Maar hij is in mijn optiek wel heel aardig gegroeid in zijn rol, en je gelooft hem met wat hij doet. Hoe hij het doet Dit is de moderne Bond. Serie kan op deze wijze nog wel even door.

Hoorde na afloop zelfs nog een of ander kind tegen zijn vader iets zeggen als: 'Dit is de eerste Bond film waar de villain niet dood is, er komt dus zeker een vervolg.'

Hopen dus dat dit het geval zal zijn. Laat hetgeen dat voortborduurt op al dit maar weer lekker komen op den duur.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Ondanks je lap tekst inclusief spoilertags weet je toch iets haarfijn over de villain te vermelden wat ik graag niet geweten had..

Misschien een foutje? Anders is het een beetje vreemd inderdaad, alles tussen tags en zo iets belangrijks niet.. Jammer want dit had ik ook liever niet geweten.