Ridley Scott

Geboren:
30 november 1937 (79 jaar)
South Shields (Verenigd Koninkrijk)

Er staan 25 films van deze regisseur op MovieMeter. Er is in totaal 48160 keer op deze films gestemd, met een gemiddelde van 3,62 sterren. De standaardafwijking van deze stemmen is 0,85.

nr. 10 in de top 100 regisseurs

Filmografie

3,38 (193)
Duellists, The (1977)
3,90 (4064)
Alien (1979)
3,75 (2773)
Blade Runner (1982)
Alternatieve titel: Blade Runner: The Final Cut
2,82 (439)
Legend (1985)
2,78 (169)
Someone to Watch over Me (1987)
3,16 (763)
Black Rain (1989)
3,58 (1334)
Thelma & Louise (1991)
3,07 (674)
1492: Conquest of Paradise (1992)
Alternatieve titel: Koers naar het Onbekende
3,08 (208)
White Squall (1996)
2,73 (1133)
G.I. Jane (1997)
4,18 (10069)
Gladiator (2000)
3,19 (2629)
Hannibal (2001)
3,69 (2993)
Black Hawk Down (2001)
3,55 (1836)
Matchstick Men (2003)
3,34 (2617)
Kingdom of Heaven (2005)
3,27 (807)
Good Year, A (2006)
3,81 (4480)
American Gangster (2007)
3,29 (2296)
Body of Lies (2008)
3,33 (2601)
Robin Hood (2010)
3,34 (2519)
Prometheus (2012)
2,57 (688)
Counselor, The (2013)
2,92 (959)
Exodus: Gods and Kings (2014)
3,60 (1869)
Martian, The (2015)