• 8.902.235 stemmen

The Martian (2015)

Sciencefiction / Drama | 144 minuten / 151 minuten (extended cut)

Genre: Sciencefiction / Drama

Speelduur: 144 minuten / 151 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Matt Damon, Jessica Chastain en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 1 oktober 2015

Plot The Martian

"Bring Him Home"

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney één van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt, zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen, is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden.

Mark Watney

Beth Johanssen

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2003 stemmen

GIsteren op TV toch weer grotendeels meegepakt, blijft een gave film.

avatar van king_pin

king_pin

Wat de sfeer van de film vooral uitstraalt is hollywood. Het ene moment drama, dan actie om vervolgens weer luchtig in wat komedie te verzanden. De formule wordt behoorlijk uitgemolken. En in deze specifieke film valt dat te veel op waardoor ik me niet kan verliezen in het verhaal.

Dat terwijl het verhaal me zeker aanspreekt en visueel ziet de film er prachtig uit.

Maar de 'tropes' in deze film, om het spektakel nog wat aan te dikken, dat jeukt gewoon. Heel grappig hoor om je geheime meeting 'project elrond' te noemen (en dat Sean bean erbij zit) maar die komische noot voelt gewoon misplaatst. Evenals het Abba moment. Klopt niet met de flow van de film voor mij.

Dieptepunt is dat ze op het einde zonodig pleinen vol met mensen in alle continenten neerzetten om voor grote tv schermen gezamenlijk te vieren of het goed komt. Deze keer niet voor het einde van de wereld (Armageddon bijv.) maar voor de redding van 1 persoon. Erg sympathiek van de wereldbevolking om het niet gewoon thuis op je mobiel te checken maar het nieuws met elkaar te vieren.

avatar van Panoramix

Panoramix

Mwah.. Bijna alles waarvoor ik de film wilde zien, zat er niet in. Zo ging het eigenlijk niet om Mars, de planeet zelf komt niet of nauwelijks aan de orde. Ook niks over de psychologische strijd bij de eenzaamheid en het op rantsoen leven; gewoon '7 months later', klaar. Hier hadden ze Matt Damon niet voor nodig, dit had iedereen die zijn tekst kan onthouden kunnen spelen. Ook zaten er rare vergezochte zaken in die het plot gaande moesten houden (waar sloeg dat 'we vertellen het de crew nog niet'-gedoe op?). De finale vond ik dan wel goed gedaan. Heel origineel wordt het niet maar spannend is het toch wel. Ook de beelden zijn mooi. Maar alles bij elkaar toch wel echt teleurgesteld. Heel magere voldoende.

avatar van wizard of midian

wizard of midian

Een groep astronauten zijn op een missie op planeet mars, door een storm moeten ze terugkeren naar de aarde.
Tijdens de storm raakt 1 astronaut afgescheiden van de rest, men waant hem dood. Alleen probeert hij te overleven op mars en terug contact op te nemen met de wereld....

Mooie beelden, interessante film.
De cynicus in mezelf zegt dat men waarschijnlijk niet de moeite ging gedaan hebben om 1 iemand te redden en zou hem gewoon laten stikken.
Maar goed, goede film!