• 159.521 films
  • 9.828 series
  • 29.144 seizoenen
  • 609.059 acteurs
  • 355.441 gebruikers
  • 8.903.629 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten jumpstylemovie als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aanslag, De (1986)

Alternatieve titel: The Assault

Matige filmpje , wel veel goed acteerwerk.

Waar ik me wel zo Ontigeljik aan ergerde was ( wat wel in meerdere nederlandse films zo is) Dat het net leek als of de acteurs soms de tekst oplazen in plaats van echt meeleven. Maar zoals ik zei das in meerdere Nederlandse films.

2.5**

About a Boy (2002)

Ik ergerde me zwaar aan dat joch :S

Echt een kutkereltje.

Hugh is weer goed bezig.

About Schmidt (2002)

Wat een fantastische film met een erg goede Jack Nicholson. Toch wel apart hoe een film die zo doelloos is zo interessant kan zijn. Ik kon me vaak goed inleven in Warren en het is gewoon een mooie film in het algemeen. En geen cheesy einde

Abyss, The (1989)

Alternatieve titel: Afgrond

Erg goede film zeg, ik werd verrast. De film is zeer sfeervol omdat je de hele tijd onder water bent. Ed Harris bewijst hier weer eens dat hij een prima acteur is maar de show werd gestolen door Michael Biehn als Coffey. Wat een fantastische rol zet hij neer zeg.

Twee werelden komen samen in deze film. Aan de ene kant heb je een erg realitisch actie verhaal in een onderzeeër, en aan de andere kant ook nog erg veel fantasy.

Abyss is uitstekend maar zoals vaker voorkomt met dit soort films begon het op het laatst iets teveel van het zelfde begint te worden. De film duurt dan ook behoorlijk lang maar bij bijvoorbeeld de reanimatie scene is het alleen maar goed dat de film zijn tijd neemt.

Ace Ventura Jr: Pet Detective (2009)

Alternatieve titel: Ace Ventura 3

Ace Ventura Jr: Pet Detective

Wat een verschrikkelijke flop leek te worden komt hoog boven mijn verwachtingen uit.

Josh Filter speelt opzich niet zo slecht, maar wanneer hij de Detective word en het erop aankomt is hij behoorlijk irritant en zet hij zich zelf aardig voor schut.

Even wat dingen Vaststellen :
Melissa (zie deel 1) is de moeder van Ace Jr.
Het is niet dezelfde actrice.
Een nieuw personage is Opa Ventura, één van de leukste in de film.
Ook met het typische Ventura kapsel.

En hier antwoord op een veel gestelde vraag :
Wat is er gebeurd met Ace Ventura Sr?
Die is dood. Hij is met een vliegtuig vertrokken en voor altijd van de radars verdwenen in de Bermuda Driehoek. In mijn ogen echt een achterlijke oplossing
.

Er waren een paar grappige scénes, zoals: wanneer hij keihard op zijn buik in het water donderd en er een ontzettende rode plek op zijn buik zit.
Maar ook onnodige stukjes zoals de Dino.

Al met al een film die boven mijn verwachtingen uitstak maar toch niet zo veel waard is. Imago van Ventura is zeker wel omlaag.
Maar ik was wel verrast. En het was een leuk einde.

3***

72 hours.... thats like 2 weeks!

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

hahahahaha

bij dit soort films denk ik dat ze speciaal voor mij zijn gemaakt.

jim carrey is weer eens op zijn best

een goed verhaal

(en zijn kapsel is chill)

3.5****

Ace Ventura: When Nature Calls (1995)

Alternatieve titel: Ace Ventura Goes to Africa

deze vond ik net wat leuker dan deel 1

meer gelachen , meer genoten.

maar het verhaal is in deel 1 ieetsje beter uitgedacht.

4****

Achtste-groepers Huilen Niet (2012)

Alternatieve titel: Cool Kids Don't Cry

Overgewaardeerde kinderfilm die makkelijk wil scoren met het onderwerp kanker. Ik heb me eigenlijk constant lopen ergeren aan de onzinnigheden in deze film. Zoals de manier waarop de achtste groepers met elkaar omgaan en hoe ze elkaar uit lachen om de kinderachtigste dingen... wat een infantiele visie. Of dat ze Akkie meteen naar het ziekenhuis brengen omdat ze een spontane bloedneus heeft, terwijl ze net gevochten heeft op school En dan telkens dat "boks ouwe" gedoe. Ik mag hopen dat echte kinderen uit groep 8 wat volwassener zijn. Dit leek meer groep 4 of zo.

En dan die overdreven meelevende juffrouw die zo goed op kan schieten met de klas omdat ze natuurlijk grappig is op een verantwoorde manier "Biggen" is verboden maar stiekem vind ze het wel grappig. Oh oh oh, wat een fantastische juffrouw hadden wij toch in groep 8...

Een van de goede scenes was wanneer Joep met kanker scheld op het voetbalveld. Zo'n scene is ook nodig bij dit onderwerp en gelukkig werd er niet over door gezeurd. Ook waren de operatie-scenes in het ziekenhuis wel goed omdat het een duistere sfeer met zich meebracht.

Oh ja, en de prijs voor lelijkste poster aller tijden gaat ook naar deze film.

Adventures of Tintin, The (2011)

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

Lang niet zo slecht en kinderlijk als ik van te voren verwacht had. Sterker nog, dit is een geweldige animatie film die veel mensen zal aanspreken. Ik heb nooit iets gehad met de animatie serie van Kuifje die vroeger op tv was maar ik vond het ook niet slecht. Heb me d'r nooit zo in verdiept.

Steven Spielberg laat voor de zoveelste keer zien dat hij weet waar hij mee bezig is. De camerastandpunten zijn magnefiek en alles word fantastisch in beeld gebracht. De animatie is erg indrukwekkend. Verder leuke personages, een leuk verhaal en een leuk avontuur in het algemeen. Ben benieuwd naar de sequel.

Af Banen! (2005)

Alternatieve titel: We Are the Champions

Voetbal films vallen nooit goed, en zullen nooit in de Top belanden.

Deze film is daar een goed voorbeeld van.

De Coach kon acteren en voor de rest was het helemaal niks.

Erg vervelend was het niet want ik heb hem kunnen afkijken.

Een krappe 2**

Afblijven (2006)

Alternatieve titel: XTC Just Don't Do It

In tegendeel tot vele jeugdfilms is deze nog wel te doen. Cast is prima en het verhaal is, hoe simpel 't ook is, best vermakelijk. Er zaten een paar leuke scénes in maar echt spannend werd het nooit.

Wel een mooie:

3*

Air Buddies (2006)

Minder dan de Air Bud's maar wel vermakelijk.

Dat ze onderling kunnen praten is niet veel bijzonders. Wel jammer dat de Pup's zo slecht waren vertolkt.

Wel een voldoende.

Alien (1979)

Dit is een hele goede film. Ik kon kiezen tussen de Directors Cut uit 2003 en de 1979 Theatrical Version, ik ben voor de Directors Cut gegaan, ik weet niet of dit de goede keuze was? Verhaal is fantastisch en ook wel goed uitgewerkt. Sfeer was zeker weten goed. Ik vind de Alien een cool beest maar hier zie je hem nooit echt heel goed waardoor die nog aardig misterieus blijft. Hij duurde opzich wel aardig lang maar daar heb ik me niet heel erg aan geërgerd. Cast doet het ook wel goed, vooral realischtisch. Actie was iets aan de slappere kant en vooral daardoor verheug ik me op Aliens van James Cameron. Met Alien ben ik in ieder geval tevreden.

3,5*

Alien: Resurrection (1997)

Alternatieve titel: Alien 4

Vond het een slap verhaaltje en de 1979 versie lijkt me zoveeel beter , maar de Aliens waren goed gemaakt en die mislukte kloon was ook wel zielig.

Kill Mee..e..... XD

2.5**

Aliens (1986)

Eindelijk gezien! Wel zonder ondertiteling maar dat kon mij niet zo veel schelen.

Zoals verwacht was deze een stuk beter als het eerste Alien deel. Deze had veel meer sfeer en was een stuk spannender, vooral tegen het einde aan. Cameron weet hier opnieuw een vervolg te maken dat beter is als het orgineel en dat vind ik altijd knap.

Het verhaal is net als in het eerste deel goed. Het kijkt lekker weg.
Goed acteerwerk van o.a. Sigourney Weaver.

Wat ik ook beter vond aan dit deel was dat er nu ook echt veel aliens kwamen en er eigenlijk inderdaad een soort oorlog aan de gang was. En het uiteindelijke gevecht met de mama Alien was ook erg goed neergezet.

4*

All Quiet on the Western Front (1979)

Alternatieve titel: Van het Westelijk Front Geen Nieuws

Eerder een lachwekkende film dan een erg goede. En dan met name de effects. Genoeg Pief, Poef, Paf maar weinig moois. Einde is wel erg grappig met die headshot

2,5*

Along Came Polly (2004)

Along Came Polly heb ik nou 2 keer gezien en allebei de keren vond ik hem erg leuk. Ben Stiller is een goed acteur en ook hier doet hij het goed. Jennifer Aniston is ook niet slecht bezig. Verhaal is leuk, niet ontzettend orgineel maar wel erg vermakelijk. Ook een leuk einde.

3,5*

Amazing Spider-Man 2, The (2014)

Deze film speciaal bewaard voor een goede avond omdat hij gegarandeerd leuk is. Spider-Man is altijd leuk. Alleen deze viel me best tegen eigenlijk.

Ik had me best verheugd op Jamie Foxx als bad guy en meer Emma Stone. Dat tweede krijg je wel, in overvloed. De hele film zat vol met drama en sentimenteel gedoe. Iets teveel van het goede in een film. Maar de relatie tussen Peter en Gwen is erg overtuigend, ze zijn in het echt immers ook bij elkaar geloof (?) dus dat kijkt goed weg. Ik was best verrast toen ze op het eind stierf. Was opeens een duister moment.

Jamie Foxx is wel vet als bad guy maar de CGI laat zoveel te wensen over. Dat is het grootste probleem van de hele film. Als ik naar een Spider-Man film ga kijken dan verwacht ik top-notch CGI. Zo'n hoog budget. Maar het zag er vaak nep uit. Er was een scene waarin ze even terugblikten naar een moment uit deel 1 en dat zag er qua stijl al veel mooier uit.

Slechtste Spider-Man tot nu toe wel. Toch nog een 3*. Het blijft leuk.

3*

Amazing Spider-Man, The (2012)

Gisteravond gezien en zeker genoten. Een Spiderman reboot was misschien onnodig maar daarom niet minder leuk. Ik vind de cast van de oude Spider-mans opzich wel beter alleen Emma Stone is de grootste verbetering van allemaal Deze Spider-Man verschilt veel met de oude reeks, sommige mensen waren niet aanwezig maar nu zien we wel voor het eerst iets over de ouders van Peter Parker. Ik ken de strips totaal niet dus ik weet niet welke reeks het meest overeenkomt met het orginele verhaal uit de comics. Ik zag laatst nog Spiderman 2 en het viel me op dat daar best sterke actie in zat. Ik keek deze in 3D en ik vond dat het voor het eerst meerwaarde had. De actiescenes waren echt behoorlijk vet in beeld gebracht. Die ervaring zal heus wel wat minder zijn wanneer je hem straks thuis op je beeldschermpje kijkt. Waar ik me eigenlijk vooral op verheugde was het first-person swingen maar dat zat er niet zoveel in. Dat had van mij zeker nog wat meer gemogen!

Het grote minpunt in deze film vind ik de vijand, en dan heb ik het niet over Dr. Curt Connors zelf maar over het monster waarin hij veranderd. Dat zag er niet goed uit en wanneer dat beest op zo'n beheerste manier ging praten kon ik er niet van genieten. Misschien lag het aan de 3D maar de CGI zag er niet goed uit.

Zeker het kijken waard maar ik verwacht meer van The Dark Knight Rises aan het eind van de maand

American Dreamz (2006)

Vage en soms rare film , maar hij verveelt niet snel.

2.5**

American Gangster (2007)

Verdomme, toch een tegenvaller! Had echt hoge verwachtingen voor American Gangster en opzich is het ook een prima film maar ik vond het niet uitstekend. Ik had meer iets als Scarface verwacht en er zijn zeker overeenkomsten maar dit is minder sfeervol en had absoluut een minder goed einde. Natuurlijk kan je daar ook niet mee gaan kloten omdat het op een waargebeurd verhaal gebaseerd is. De film is behoorlijk traag en soms niet zo boeiend.

Aan de andere kant heeft deze film wel alle ingredienten voor een geweldige Rise And Fall film zoals het ongelovelijk grote huis waar hij zijn familie naar toe brengt (van te voren kan je al raden dat zijn moeder hem gaat haten vanwege zijn werk en dat soort dingen). Uiteindelijk maakt Lucas een fout die hem zijn gehele imperium kost. Hij gaat niet ten onder met bazooka's en tanks op de achtergrond maar beland in de bajes. Ik had daar meer van verwacht.
Maar genoeg negativiteit! Denzel Washington is geweldig als Frank Lucas, de film is niet saai al had er waat meer tempo en actie in gemogen, er zitten een aantal behoorlijke hoogtepuntjes in zoals Frank die een man neerschiet op straat terwijl hij luncht met zijn broeders en er is aandacht besteed aan de 70's sfeer. Mooie maatpakken ook.

American History X (1998)

Ontzettend sterke (historie) film. Goed acteerwerk, met name door Norton. Fantastisch verhaal en geweldig uitgewerkt. Ook een aardig verassend einde.

4,5*

American Hustle (2013)

Viel me zwaar tegen. Vanaf het begin lijkt het een romantische misdaadfilm te worden. Het gedoe met Bale en Adams gaat eindeloos door. De hele film is te langdradig met te weinig hoogtepunten. De reden dat het uit te houden is is vanwege de cast. Bale doet het goed maar het is een vreemde rol die ik niet echt kan waarderen, Cooper vind ik een van de toppers van het moment en hij vervuld zijn rol goed maar ook dit personage vind ik niet fantastisch, Amy Adams deed het goed maar ik vind haar niet erg aantrekkelijk en dit is natuurlijk wel het idee achter het personage. Ze heeft wel iets maar ik vond haar zoveel ouder lijken dan de rest. Geef mij dan maar Jennifer Lawrence die altijd leuk overkomt (in deze film in sommige scenes al helemaal). Ze overact af en toe als een gek maar het is een leuke actrice. Ze komt altijd goed over.

Het plot is alleen zo langdradig een... nou ja, eigenlijk oersaai. Ik kon er wel naar kijken maar dit is zeker de saaiste film die ik de afgelopen weken heb gezien. Vanwege de cast is het interessant.

American Pie (1999)

Even tijd om een betere rescensie te geven.

Ik heb deze film nu al minstens 4 keer gezien en hij verveelt nooit.

American Pie vind ik de beste reeks op het gebied van Puber films. Cast is perfect geschikt voor deze film. Verhaal is leuk en goed, iets wat niet vaak voorkomt in dit Genre en ik kan er altijd nog hartelijk om lachen. Heerlijke film.

American Pie 2 (2001)

Net als bij American Pie zal ik even een betere rescensie plaatsen.

Ik vind American Pie 2 de beste uit de reeks. Niet alleen is het weer het ongelovelijke gepuber waar iedereen zich voor zou schamen, het is ook een leuke feel-good movie geworden met veel humor en gelukkig dezelfde cast als in Deel 1. Ik heb hem al zo vaak gezien maar hij blijft vermakelijk. Net als bij zo goed als iedereen is Stifler mijn favoriete personage.

4*

American President, The (1995)

Nogal zwak en ongelovig, maar op sommige punten wel vermakelijk. De President is goed gecast maar ik hoop wel dat ze zelf door hebben dat dit een tikje ver gezocht is...

American Psycho (2000)

Briljant! De Business Card Scene toont perfect waar de film over gaat en hoe Bateman in mekaar steekt. Dit is mijn favoriete film met Christian Bale. Hij was echt perfect in deze film en de voice over die zich in zijn hoofd afspeelt was briljant en erg komisch tegelijkertijd. I can't believe that Bryce prefers Van Patten's card to mine. Look at that subtle off-white coloring. The tasteful thickness of it. Oh, my God. It even has a watermark Ik heb de hele film moeten lachen, echt geweldig.

Er hangt ook de hele film een geweldige sfeer. De film stamt uit 2000 maar de beelden van New York lijken uit de jaren 80 te komen, zo warm en sfeervol. De moorden zijn geweldig, de muziekkeuze ook maar het is toch vooral het personage Patrick Bateman dat deze film zo grappig maakt. Sites als 4chan staan ook bomvol met meme's uit deze film. Het einde begreep ik eerst niet goed maar nu valt het wel op zijn plaats. Volgens mij is het een film die de kijker zelf laat beslissen wat er nu gebeurd. Zo had ik zelf de theorie waarin Patrick en die andere man aan de tafel in de laatste scene dezelfde persoon waren. Ze zeggen allebei expres dat ze niet zonder reservering willen gaan eten en Patrick wordt de hele tijd door de war gehaald met een of andere Davis, dat zou die andere man dan kunnen zijn. Hij is eigenlijk Davis maar in zijn hoofd heeft hij een alter-ego bedacht waar hij in vast zit. Waarschijnlijk gaat dit totaal niet samen met de rest van het verhaal maar die gedachte kreeg ik.

Een must-see en nu ik er even over nadenk is dit eigenlijk de leukste film die ik in tijden heb gezien.

American Reunion (2012)

Alternatieve titel: American Pie: Reunion

De leukste film die ik in tijden heb gezien. De oude cast is weer bij elkaar gekomen en het resultaat is een nieuwe American Pie film zoals ze horen te zijn.

Als liefhebber van de oude American Pie films is het fantastisch om de personages terug te zien als volwassenen met banen en kinderen. Eigenlijk is niemand echt veranderd. Jim blijft in de problemen komen, Stifler blijft oversekst, Finch is de overdreven kalme nerd en Jim's vader blijft erg grappig. De humor is net zo simpel als in de oude films maar dit keer zat er ook wat meer drama in. Dit komt de film wel ten goede want het punt is juist dat ze niet voor altijd kunnen blijven feesten.

De fans kunnen tevreden zijn met dit officiele vervolg. Eentje om te kopen zodra hij wat minder prijzig is.

Amsterdamned (1988)

goede film

je kan schrikken als je het niet ziet aankomen , soms ook als je al weet wat er gebeurt

huub stapel is gewoon altijd goed acteur

maar in flodder moet ie wel goed kunnen rijden haha

3.5*** van mij

Analyze This (1999)

Een aardig vermakelijke film met De Niro die lekker op dreef is. Hij kijkt wel lekker weg en is aardig onverwachts. Het verhaal is ook aardig orgineel.

3,5*