• 9.179.607 stemmen

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Andrew Garfield, Emma Stone en Jamie Foxx

Releasedatum: 24 april 2014

Plot The Amazing Spider-Man 2

"No more secrets."

Peter Parker moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Hij is bijna klaar met school, maar is zijn belofte aan de vader van Gwen niet vergeten. Peter moet uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. Het leven van Peter verandert wanneer hij tegenover de nieuwe schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug. En Peter ontdekt nieuwe informatie over zijn verleden.

Peter Parker / Spider-Man

Aleksei Sytsevich / The Rhino

Richard Parker

avatar van danuz

danuz

Vooral erg lang(dradig) dit tweede deel. Had zo een dik half uur afgekund. Verder van hetzelfde niveau als deel 1, dus in die zin zeker consistent. Dat doet Webb wel goed. Jammergenoeg vind ik ook dit deel bij herkijk een heel stuk minder bevredigend. In de bios werken die scenes met Electro best wel, maar nu vond ik me dat een pak saai!

avatar van IH88

IH88

Spider-Man Movies Ranked From Worst To Best | IndieWire Ik denk dat Zwolle84 het hier niet mee eens is . Ik heb trouwens alle zes de film op 3,5 sterren. Weird...

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Kan er niet zo heel veel mee, nee. Ik haakte al af bij de uitgekauwde woorden "everything that's wrong with modern Hollywood".

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Deze duurde echt te lang. Electro is een misser, zie hem liever zoals in de strips. Het drama gedeelte is wel ok en ergens jammer dat het derde deel met green goblin niet is gekomen. Die nieuwe puber Spider-Man zie ik echt niet zitten maar wie weet valt het mee. De eerste van Raimi is nog steeds mijn favoriet.

avatar van Phantasm

Phantasm

Te trage opbouw, vond zijn voorganger toch net wat beter, waar ook meer in gebeurt.

avatar van Kondoro

Kondoro

The Amazing Spider-Man 2

Ik ram er echt even keihard door heen en heb vanmiddag dan ook ‘The Amazing Spider-Man 2’ aangezet en gekeken om mij zelf klaar te maken voor de nieuwe ‘ Spider-Man: Homecoming (2017) ’ die ik wil kijken wanneer hij per Blue-Ray uitgebracht word, en ik kan wel zeggen dat Spider-Man mijn favoriete Marvel superheld is. Aan de kant van DC zou dit Batman zijn en in het algemeen blijft The Joker toch mijn favoriet met als zekerheid alleen de rol van Heath Ledger. Helaas is The Amazing Spider-Man 2 samen met ‘ Spider-Man 3 (2007) ‘ de slechtste van reeks al zou ik The Amazing Spider-Man 2 niet slechter willen bestempelen dan ik dat met Spider-Man 3 ga doen, want zelfs The Amazing Spider-Man 2 is beter dan deel drie van Raimi.

Ik ben erg onder de indruk geweest van Electro, althans in het begin. Na een tijdje werd hij echt zwaar eentonig waardoor ik hem eigenlijk gewoon saai vond. Electro is een slechterik die ik miste en ik echt een mooie toevoeging vond aan de reeks, al vind ik dat Marc Webb er niet alles uit heeft gehaald dan dat ik liever gezien had. Daarbij is het hele Harry Osborn verhaal dikke diaree, want dat was echt geen reet aan en vond ik Rhino die je op het einde ziet een onnodige toevoeging aan deze film waardoor hij uitermate langdradig werd. Dat maakt deze film voor mij saai maar echt slecht is hij niet, ik heb hier echt super veel gemengde gevoelens over!

Ik ben wel redelijk fan van het verhaal, althans ‘fan’: ik vond hem wel leuk. We volgen nu Peter Parker die door gaat met misdaden oplossen. Zo moet hij net voor zijn diploma-uitreiking een Oscorp vrachtwagen terug kapen om plutonium of uranium terug te winnen die wat dieven hebben gestolen. Hier kwam Spider-Man, Max Dillon tegen die groot fan van hem is alleen niemand ziet hem echt staan. Op een dag moet Max een storing verhelpen maar wanneer hij dit doet komt hij onder stroom te staan en valt in een bak vol sidderalen. Hij word Electro: een man die helemaal gemaakt is van elektriciteit en poespas en ik vond het tot nu toe wel de leukste vijand van Peter Parker, zeker de scenes op Times Square is natuurlijk om van te genieten!

Electro werd als Max Dillon door niemand herkent. Hij had geen vrienden en geen vriendin dus hij zat heerlijk alleen op zijn kamer die helemaal onder de Spider-Man posters hing. Electro word tegen gehouden door Spider-Man en hij word mee genomen naar Oscorp voor verdere onderzoek. Terwijl dit gebeurt gaat de vader van Harry Osborn dood waardoor Harry het zeggen krijgt over de Oscorp groep. Wanneer hij eruit gesodemieterd word en Spider-Man hem niet wil helpen door zijn bloed af te staan komt Spider-Man tegen aardig wat vijanden te staan

De CGI in dit tweede deel vond ik uitstekend voor de rest laat de film veel punten liggen wat ik echt doodzonde vind. Ik heb wel genoten van dit laatste deel (voordat ik de nieuwe ga kijken) maar dit is net ietsjes beter dan ‘Spider-Man 3’, want dat was echt bagger! Nu ben ik ook wel even klaar met de Spider-Man reeks, voor de volgende keer!

avatar van Antonev

Antonev

Qua actie en visuele effecten kom je met dit tweede deel van de Amazing Spider-Man reeks wel aan je trekken. Het hele (liefdes)verhaal er omheen is bijzonder cheesy en wordt snel vervelend. Valt toch wel tegen in vergelijking met deel 1.

avatar van DiamondsRealDeal

DiamondsRealDeal

Hoewel ze hoopten op 1 mljard is 700 miljoen toch geen tegenvaller. Waarom wordt dit wel zo betiteld?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wat een beroerde reboots zijn dit. Ongelooflijk. De Raimi-trilogy is véél leuker. Spider-Man is (als ik er dan toch één moet kiezen...) wel mijn ''favoriete'' superheld, jammer dat hij hier kansloos moet verzuipen in een geweldige hoeveelheid clichématige / zaaddodende dialogen.

2 1/2 uur (bi-zar) aan herkauwde onzin met middle of the road effecten. Men pikt werkelijk alles van Hollywood...

avatar van teigertje

teigertje

Wat een klapper deze super helden film.

Kippenvel zo ontzettend goed.

Met electro sterke rol van Jamie Foxx en de beroemde acteur Andrew Garfield uit Hacksaw Ridge in de hoofdrol.

Volle 5 sterren verdient.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vond het niet al te veel hebben.

Webb ken ik o.a. van 500 Days of Summer maar hij lijkt die film in deze te willen combineren wat eigenlijk gewoon niet zo goed met elkaar gaat. Vooral omdat je hem kijkt voor al het spektakel en dan blijft de helft van de film te bestaan uit relaties en liefdesverhalen met daartussen nog een portie drama.

Garfield is niet helemaal de ideale Spider-Man voor mij. Hij was sowieso al 30 toen hij hier opnieuw in de huid kroop van Spider-Man, en dat zie je ook wel degelijk terug. Hij krijgt een oud koppie. Ook Stone zag er wat oud uit terwijl ze nog relatief jong is.

De film bestaat eigenlijk meer uit liefdesdramas dan actie en spektakel, waarbij ik op een gegeven moment toch wel een beetje verveling had. Het koppel Garfield en Stone heeft nergens, ondanks het goede acteerwerk van Stone, de echte vonk om de kijkers bezig te houden.

Foxx is ook wel apart, vooral omdat ik hem meer ken van zijn stoere rollen, en dan is dit eigenlijk al heel snel komisch. Maar eenmaal Electro is het weer de stoere Foxx, Electro zag er overigens niet al te best uit terwijl de film in het algemeen visueel prima was. Soms wat houterig, maarja. DeHaan was ook een leuke toevoeging, maar vooral omdat hij 1 van mijn favoriete acteurs is.

De actiescène waarop Foxx voor het eerst los mocht gaan met zijn krachten was het leukste van de film. Had hem graag wat langer door zien gaan. Toen ik eindelijk door al die romantiek en drama heen was, was het laatste spektakel slotfase ook zeker niet verkeerd, maar iets te kort waardoor de adrenaline echter uit bleef.

Wel fraai geschoten als Spider-Man door de gebouwen heen vliegt, en zo zijn nog meer actiescènes knap geschoten wat wel helpt. De schurken waren jammer genoeg iets te snel verslagen. Wel een gedurfd einde dat eigenlijk ook goed werkt omdat we het niet al te vaak zien. Maar aangezien Webb blijkbaar nog rekening met zijn fanbase moest houden heeft het toch nog een soort happy ending.

Uiteindelijk is het daarbuiten een knap geschoten, maar nog steeds niet een geheel uitblinkende superheldenfilm dat op een aantal gedurfde keuzes na, nog wel de lijntjes volgt. Jammer dat sommige types weer zo overdreven moeten zijn, zoals "The Rhino" maar ook die Dr. Kafka. Jammer, want Webb bewees met 500 Days of Summer juist menselijke films te kunnen maken die de juiste snaar wel weten te pakken.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik vond deze nou eigenlik wel weer aardig. Beter dan het (letterlijk, geen krachtterm) waardeloze eerste deel. Leuke villains en beter in balans. Humor is wisselend, maar ik was positief verrast.

avatar van ILDIB

ILDIB

genoeg humor prettige actie en leuke visuele en audio vondsten. Soms wat lang en wellicht soms over de top maar vermaak alom.

avatar van Doom4

Doom4

Wederom the amazing spiderman 1 en 2 zijn de beste spiderman films. Die hele spider-man reeks die hierna volgt met dat jochie hadden ze nooit moeten doen. In the amazing spiderman gedraagt spiderman precies zoals in de comics, de badguys zijn tof en alles ziet er in deze tijd nog zelfs goed uit.

Ik vind het echt jammer dat ze deel 3 en 4 niet hebben gemaakt, dan hadden we een veel betere vulture gehad in plaats van die domme robotding in home coming.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Ondanks dat deze film over het algemeen vrij laag scoort, vind ik dit na ‘Spider-Man 2’ toch echt de beste Spider-Man film. Hij is lekker intense, enigszins spannend, emotioneel en natuurlijk als hoogtepunt. Emma en Andrew die echt een super chemie hebben, dat bijna gewoon van je beeldscherm spat!

Natuurlijk klopt de film op heel veel fronten voor geen meter, en dan is hij ook nog eens niet comic-book accuraat. Zonde, want in mijn ogen had deze serie toch best wat potentie. Alleen is het verhaal gewoon te rommelig en heeft Webb teveel materiaal in één film willen stoppen waar hij eigenlijk zeker 5 films van had kunnen maken.

Je kunt op YouTube ook de ‘Alternate Ending’ vinden, die de film in mijn optiek toch nog net ietsjes beter maakt.

7.0

avatar van Film Pegasus

Potentie om de beste Spider-Man film te zijn. Andrew Garfield blijft een mindere Peter Parker, maar hij zet hier wel een sterke Spider-Man neer. Visueel gaat het op dezelfde trend voort en is het wel entertainment. Je zit helaas duidelijk dat 3D in het achterhoofd zit. Het valt helaas wat in dezelfde val als Spider-Man 3 met teveel vijanden en verhaallijnen. Gelukkig is dat rond Rhino vrij beknopt. En de Goblin en Electro zijn toch wel op het randje, ze doen eerder denken aan de Batman-figuren van Joel Schumacher. En dat liep niet goed af helaas... Ze krijgen wel wat meer diepgang dan we gewoon zijn van de vijanden.

Weer de nodige entertainment, al is het soms ook gewoon saai. Het einde is in elk geval wel relatief gedurfd en zeldzaam in dit genre. Dat zorgde even voor een verrassing.

avatar van Black Math

Black Math

Tweede deel van de Garfield reeks, die vooral doorgaat waar het eerste deel eindigt. Een dramatisch einde met/van Stacy wat voor wat diepte zorgt, maar die diepte zat er ook wel in bij de Maguire films, die hooguit wat minder dramatisch waren. Maar goed, zo diep gaat het ook weer niet, zeker omdat het drama aan het einde komt is er niet veel tijd om de verwerking ervan te behandelen. Uiteindelijk draait het toch vooral om de actie. Van de tegenstanders vond ik Electro niet erg indrukwekkend; de Green Goblin en het karakter daarachter is wat interessanter. DeHaan heeft best wel charisma op een enge wijze.

Al met al een degelijke superheldenfilm. Niet bepaald mijn genre, maar wat mij betreft ook weer niet superslecht. 2*.

avatar van horizons

horizons

Halfje erbij. Top Spiderman verfilming.

avatar van Amberke2016

Amberke2016

Mijn kleinzoon vind het super, ikzelf vond het niet zo denderend. Ik vind Andrew Garfield al niet zo'n goede keuze en die reptiel was ook niet zo spannend of goed gevonden. Mij kon kon het niet boeien, vooral gekeken voor de kleinzoon.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb na deel 1 deze week opnieuw te hebben gezien ook deel 2 nog eens opgezet, helaas ben ik er nu flink minder van onder de indruk. Beide Amazing Spider-Man films zijn gewoon niet zo heel goed, terwijl de potentie er wel was. Andrew Garfield is een degelijke Spider-Man en best een goede Peter Parker, maar doet toch echt onder voor Tobey Maguire en Tom Holland qua charisma. Maar daar valt nog wel mee te leven, het probleem van beide films is dat de scrips gewoon rommelig zijn geschreven en er weinig verdieping is. In deze tweede film is het iets beter, Electro is sowieso boeiender dan The Lizard, maar er is nog te weinig uitgehaald.

Eigenlijk zit er gewoon veel te weinig Spider-Man in beide films en zijn het vooral de Peter Parker momenten die wel weer behoorlijk zijn. Zijn band met zijn tante of zijn relatie met Gwen zijn best goed getoond. Haar sterfscène is nog steeds knap gedaan, eigenlijk het enige moment wat ik destijds nog heb onthouden van de films. Emma Stone zet een pittige, maar sympathieke dame neer. Maar verder is het gewoon allemaal te middelmatig. De actie is te weinig en ook te chaotisch in beeld gebracht. Het voelt teveel als een game en te weinig als een spetterende Spider-Man film.

Ik snap ergens ook wel dat er geen derde Amazing Spider-Man meer is gekomen en dat de serie een reboot met Tom Holland kreeg, duidelijk dat die films veel beter in elkaar steken. Maar het was niet vervelend om nu beide films weer eens gezien te hebben, sowieso blijft Spider-Man altijd prima vermaak.

3* (was 4*)

avatar van Gast601

Gast601

Een reboot was niet nodig geweest. Maar als Die Hard Spiderman fan heb ik me wel vermaakt. Vooral dat 3d effect had zeker een toevoeging in de bioscoop in iMax. Ik werd echt meegezogen in door webslingen in New York. Dat was voor mij al een hoogtepunt. Elektro was ook wel goed gemaakt. Alleen had Jamie fox deze personage met iets meer humor kunnen spelen. Iets wat hij wel doet in Spiderman no way home. Had toch liever Toby gezien als Spiderman. Maar deze Spiderman is niet heel slecht. Misschien niet ben ik niet helemaal objectief als Spiderman fan maar in ieder geval goed vermaakt met de actiescenes.

avatar van teigertje

teigertje

Deze weer is bekeken.

Ook in deze film speelt Andrew Garfield als Spiderman subliem.

Jamie Foxx als Electro speelt ook fantastisch.

De special effecten zijn mooi gemaakt.

Blijft een hele goede en spectaculaire Marvel Superhelden film.

De beide Spiderman films met Andrew Garfield liggen op het zelfde niveau.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En verder met The Amazing Spiderman die vorige week goede indruk maakte met het eerste deel die mij een stuk beter lag dan de Maguire films. Dus daarom had ik best zin in deel 2 met de vraag wie er allemaal uit de hoge hoed getoverd ging worden qua bad guys. Maar helaas werd deel 2 verre van wat ik had gehoopt.

Tijdens de opening, Rhino met zijn sleepwagen en de aangerichte ravage, is al snel duidelijk dat de goed bevallen ingetogen stijl uit deel 2 ingeleverd is voor veel, heel veel, spektakel. Zeg maar gerust dat de film erg visueel gericht is en als het ware gedurende de film regelmatig met de spierballen rolt. Op zich geen probleem, dat is wel al snel de humor, Spidey ondersteboven aan de politieauto gochelend met nucleaire canisters en ondertussen de telefoon nog even opneemt. Oh jakkes...om nog maar te zwijgen van de 'vol op de bek' begroeting van Gwen op de diploma uitreiking. Uhm...ik meende dat er problemen waren vanwege haar vader, snel bijgelegd zeker. Het beloofd weinig goeds, en daarmee een lijn die zich daarna doortrekt.

En ja, het is wat het is, buiten een enkel geslaagd grapje zoals de elektrische experimenten of wanneer hij zijn telefoon probeert te pakken met zijn web, is het toch allemaal behoorlijk flauw en is het allemaal vet over the top. Ja ja...oké, het is een verfilmde comic, maar toch, het is zo'n breuk met de vorige film. Gelukkig krijgt Spidey hierendaar nog wel wat diepte met twijfel rond zijn ouders, zichzelf en Harry, is Harry trouwens ook een lekker eng ventje, en zijn er weer problemen met Gwen, maar het is allemaal verre van goed. Het is aan het fraaie karakter Electro te danken dat het nog allemaal iets is want Electro is met recht een sterke en interessante bad guy die het nodige aan dreiging heeft en knap gemaakt is.

Toch blijft dit twee deel een gevalletje dat ver uit het lood hangt, mooi voorbeeld in dit geval is de constante focus op Electro waar de ontwikkeling van Harry eigenlijk maar bijzaak lijkt en Green Goblin in die zin nog heel even op mag draven om voor mijn gevoel afgeraffeld te worden. En verdorie zeg, wat verknallen ze dit deel toch, bah! Niet dat het zó slecht is want ach voor het vermaak is het wel oke en mag de soundtrack en cast best nog even benoemd worden, maar dit deel is niets beter dan de Maguire films waar de eerste The Amazing Spiderman beterschap toonde. Maar helaas krijgt dat deel niet ger vervolg zoals in graag gezien had, en komt er dan ook geen voldoende.

avatar van mrklm

mrklm

In 2014 al een recensie gepubliceerd waar van alles mis mee was. Dit is de update ...

Peter Parker [Andrew Garfield] heeft zijn draai gevonden als Spiderman, maar zijn belofte aan Gwens vader [Denis Leary] aan het eind The Amazing Spider-Man dreigt zijn relatie met Gwen [Emma Stone] te verwoesten, ook al omdat Gwen in Engeland wil studeren. Een ontevreden onderhoudsmedewerker [Jamie Foxx] bij Oscorp krijgt bovenmenselijke krachten door een ongeluk bij een reparatie in een onderzoekslab. Harry [Dane DeHaan], de erfgenaam van Oscorp-oprichter Norman Osborn [Chris Cooper], denkt dat hij met Spider-Mans bloed van zijn erfelijke ziekte af kan komen en vraagt Peter (die geld verdient met foto’s van Spider-Man in actie) om hulp. Stone heeft jammer genoeg weinig te doen, maar Foxx en DeHaan zijn prima in hun goed uitgewerkte schurkenrollen en de special effects zijn opnieuw uitstekend in deze meer komische, maar zichzelf nooit parodiërende vervolg.