Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot The Amazing Spider-Man 2
"No more secrets."
Peter Parker moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Hij is bijna klaar met school, maar is zijn belofte aan de vader van Gwen niet vergeten. Peter moet uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. Het leven van Peter verandert wanneer hij tegenover de nieuwe schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug. En Peter ontdekt nieuwe informatie over zijn verleden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Amazing Spider-Man 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Aunt May
Mary Parker
Richard Parker
fotzenbikkel
Bah, wat een negatief forum begint dit toch te worden. Alleen maar gezeur over een in mijn ogen ronduit fantastische film.
Exact; "in jouw ogen" en dat maakt dit dan nog niet gelijk een zeurend negatief forum.
Natuurlijk verricht de prachtige Emma Stone geweldig acteerwerk en spat het drama van het scherm af, maar daarvoor gaat men klaarblijkelijk doorgaans niet naar een Spiderman film in Imax 3D. Waarvan akte in het gemiddelde stemgedrag bij deze film.
Het hevig (doorgeschoten?) drama ontkracht slechts de geloofwaardigheid rondom de fictie van het toch al ietwat luchtige fenomeen "superheld".
Dat drama prima samen kan gaan met actie in het superhelden genre bewijzen een aantal delen uit de Batman reeks. Echter mits dit in een goede verhouding is, wat bij The Amazing Spider-Man 2 helaas niet het geval is.
Zwolle84
Ik bedoel het forumbreed: constant lagere cijfers dan IMDB, hoop literair, onnodig complex en negatief geblabla. Ik vraag me soms echt af of men het überhaupt leuk vindt om films te kijken als ik weer zo'n zuur stuk proza voorbij zie komen.
I rest my case...
En dat vind ik dus juist niet; voor mij is deze film juist perfect gebalanceerd, nóg beter dan bij The Dark Knights het geval is. En ja, dat is slechts mijn mening, maar ik vraag me wel af wat men nog meer verwacht. Ik werd op alle vlakken meegezogen in het verhaal.
Maar goed, laat ik het niet groter maken dan het is. Ik kom niet voor niets dagelijks op MM en geniet ook vaak van de vele gepassioneerde beschrijvingen hier.
mnrk
It's been 10 years. What have you been up to?...I do some web designs.
Deze 2e Amazing Spider-Man film van Marc Webb is wederom een prima film...
Het verhaal gaat prima verder na het 1e deel , ondanks de speelduur kijkt alles ook gewoon prima weg en verveelt de film geen enkel moment...
De special effect's zien er weer uitstekend uit en de combinatie van de vele actie en de drama die aanwezig is op sommige momenten geven dit deel net dat kleine beetje extra's...
Andrew Garfield is een prima acteur en speelt zijn rol van Spider-Man/Peter Parker gewoon goed en gelukkig zal hij ook te zien zijn in de 3e film, de overige cast was ook op zijn plek...
The Amazing Spider-Man 3 (2018) - IMDb
De score in deze film is weer goed aanwezig en past er goed bij...
Irrynthius
Letterlijk elk filmcliche, is gebruikt in deze ronduit slechte spiderman remake. Alsof ze een lijstje hebben gemaakt van alles wat er in een goede film hoort en alles wat daarop stond, onsamenhangend in de film hebben gepropt.
Dit heeft niks met filmmaken te maken, maar met hebzucht. ik heb er persoonlijk spijt van dat ik ervoor betaald heb. Niet om het geld, maar omdat ik daarmee het maken van dit soort prul, gesteund heb!
P.s. Wanneer iemand dit een goede film vind, mag dat. Maar wanneer je van mening bent dat het slecht is en je eerlijke mening geeft, betekend dat niet dat het negatief gezeur is.
Graag zie ik een negatief commentaar, zo kan ik immers bepalen of ik een film wil zien of niet!
Zwolle84
Zelf ook nog maar eens extra kritisch gekeken. In de bios word je immers sneller overbluft, waarna het thuis nog wel eens tegen blijkt te vallen. In dit geval blijf ik echter bij m'n 10 en m'n mening dat dit de ultieme superheldenfilm is. Ook thuis op blu-ray is het een waar genot.
Wat me de vorige keer overigens nog niet was opgevallen: wát een geluid! Echt schitterend, krachtig en slim gemixt, geen andere blu-ray van me weet zo veel uit m'n installatie te trekken (sorry, buren...).
Wel jammer dat we nu vier jaar moeten wachten op de afsluiter van de trilogie...
Leno
Deel 1 van deze nieuwe reeks was al erg matig, dit deel is nog slechter. Sowieso is het onbegrijpelijk dat zo snel na een Spiderman reeks een nieuwe reeks verschijnt met dezelfde verhaallijnen. Zelf de acteurs die Spiderman vertolken lijken erg op elkaar: ze zijn beiden onsympathieke en irritante acteurs.
Wat deze film, behalve het volstrekte gebruik aan originaliteit en een irritante Garfield helemaal nekt, is een bijzonder slecht uitgewerkte en oninteressante slechterik. Zeker Foxx komt er bekaaid vanaf met met zijn domme rol. Daarnaast wordt er veel te veel tijd uitgetrokken voor de voorspelbare verwikkelingen rondom Spidey en zijn meid.
Trouwens wel 1 positief punt: de scene op timesquare. Mooie setting en goede muziek. Anders misschien wel 0,5*.
Sergio Leone
Vrij inwisselbaar.
Een reboot kan een frisse wind doen waaien, maar hoewel Spider-Man hier amazing is, worden dezelfde fouten uit het verleden gemaakt. Deel 2 voegt gewoon niks toe aan heel het Spidey-gedoe. Door er een stuk of 3, 4 vijanden in te proppen is een déjà-vu niet ver weg.
Het eindgevecht illustreert perfect hoe het misloopt: eerst heeft onze held z'n handen vol met die blauwe kerel, tot ieders verbazing wint hij nipt, komt er weer een nieuwe bij, ... enzovoort enzoverder. Het is zo dodelijk saai. Dat men anno 2014 nog steeds deze fouten maakt is onbegrijpelijk.
Positieve puntjes zijn er ook wel, vooral de cast vind ik best goed. Andrew Garfield doet zowat hetzelfde als Tobey Maguire - daar zit totaal geen verschil op -, maar hij heeft wel chemie met Emma Stone. Jamie Foxx is vrij vlak in z'n rol - al is die ook ondankbaar geschreven -, maar Dane DeHaan zorgt zoals verwacht voor wat pit in 2,5 uur aan saaiheid.
Verder maakt Marc Webb er visueel ook een zootje van. Spider-Man's geslinger wordt stilaan teveel van hetzelfde, zeker als er zoveel spuuglelijke CGI aan te pas komt. Dat is hier mijn grootste struikelblok, ook al belooft de trailer niet veel goeds.
Had beter gemoeten.
2,5
moviefreakh
Top film!
Ik vind dit verhaal met Andrew Garfield een beter en leuker verhaal dan de Spiderman films waarin Tobey Maquire in de hoofdrol speelt. Maar dat is natuurlijk mijn mening.
Ik vond het eerste deel al geweldig en ik vond dit deel al net zo goed. Ik ben het dan wel eens met sommige meningen dat er teveel verhaallijnen zijn, maar ik stoorde me er totaal niet aan.
Het acteerwerk vind ik erg goed en vooral de liefde tussen Andrew en Emma vind ik heel goed geacteerd (misschien is het wel zo goed omdat ze in het echt ook verliefd zijn).
En om vooral de special effects in de film niet te vergeten!
Ik heb hier erg van genoten
GGMM
Waardeloze film!
Ik vind het verhaal waardeloos. Het hangt volledig aan elkaar met toevalligheden. En Harry die Spider-man haat, dat hadden we nog niet gezien! Vond de eerste trilogy muv deel 3 echt vele malen beter. Maar dat is natuurlijk mijn mening.
Het eerste deel vond ik ook al kut trouwens. Dat einde met al die kranen die er opeens staan terwijl het zo druk was in nota bene New York. Het was echt treurig. Verder zijn we vanwege het feit dat er wéér te veel vijanden zijn na 3 kwartier nog steeds bezig om mensen te introduceren.
Het acteerwerk was matig. Vond vooral de acteurs gewoon gemiscast. Dat figuur dat Peter Parker speelt is geen 100ste van Tobey en die vent die Harry speelt al helemaal niet. Wat een rare puber zeg.
Eigenlijk totaal niet van kunnen genieten.
macrobody
Wat ik vooral mis bij de spiderman films is de humor die spiderman altijd heeft in de stripboeken. Blijkbaar is de enige echte spiderman nog niet opgestaan.
Tarkus
Voor mij is dit een geslaagd vervolg op de eerste film.
De vertolkingen zijn net zo goed, de speciale effecten weer prima.
En met het verhaal kan het ook niet stuk.
Lange film, 2 uur en 20 minuten, maar heb me geen seconde verveeld.
Laat nummer 3 maar komen !!
rcuppen79
Na het ietwat tegenvallende The Amazing Spider-Man uit 2012 pakten de makers groot uit met dit vervolg. Maar net als de eerste film, komt ook dit vervolg niet geheel uit de verf. Het verhaal heeft niet veel om het lijf en de balans tussen het liefdes-verhaaltje van Peter Parker en Gwen Stacey en de actiescènes is ook ver te zoeken. Nergens weet deze film het niveau van de eerste twee films met Tobey Maguire te bereiken. De humor voelt geforceerd aan en ook de bad guy stelt lichtelijk teleur, ondanks dat hij er fantastisch uitziet.
Visueel staat de film echter weer als een huis. De trucages zijn prachtig en de actiescènes zijn uitermate spectaculair in beeld gebracht. Daarbuiten heeft de film helaas weinig te bieden. Andrew Garfield doet zijn best, maar is nog altijd geen Tobey Maguire. Emma Stone is vooral irritant als de goedlachse Gwen en ook Jamie Foxx kan niet overtuigen en de karakterontwikkeling van zijn personage Electro is allesbehalve geloofwaardig. Dane DeHaan is wel goed op dreef en hopelijk keert hij in de derde film terug als The Green Goblin.
Goede actie, maar een matig verhaal.
larsk0
Popie Jopie Spiderman met zijn geboks. Soms het gevoel dat ik weer naast mijn ex op de bank zat kijkend naar Dawson's Creek. Flubberend Spidermans pak. Geen enkele Spiderman one-liner was daadwerkelijk grappig.Tuurlijk een superhelden film is vaak ietwat ongeloofwaardig....maar deze film overdrijft het wel heel erg. Goedkope sentiment. Irritant infantiel geacteerd, op Dane DeHaan na.... die was meer dan okee..... Toch wil ik mijn geld terug.....
Edie
Mja matig, spiderman komt (vooral zonder pak) nogal gay over.. Ik had wel verwacht geen topfilm te gaan zien, maar ik had wel zin in een film voor zijn effecten, en juist dat vond ik af en toe matig.
Nee, de vorige Amazing Spiderman beviel mij veel meer.
Rodger
toch weer genoten van deze film... iets minder dan deel 1.. maar toch.. blijft een leuke serie
Thomas83
Wat een tegenvaller na de zo aangenaam verrassende eerste film. Die viel positief op door vrij veel aandacht voor de personages, een zekere mate van “realisme” en ook wel leuke actiescènes en humor. In dit vervolg is de humor erg flauw en voelt heel de film eigenlijk erg kinderachtig. Opeens is veel cartoonesker allemaal. Spider-Man schijnt in de strips ook steeds grappen te maken, maar ik vond het in de film in elk geval erg vervelend. De eerst nog zo sympathieke Garfield zet hier een wat arrogant personage neer. Zo'n scène als de diploma-uitreiking is echt zwaar erover.
Verder vond ik de actie ook weinig meer. Weet zo gauw niet wat er allemaal anders wordt gedaan. Maar in elk geval vielen de slecht en veel te overdreven special-effects niet op een positieve manier op. En zoiets als dat slowmotion steeds voelt als een flauw trucje. Het voelt allemaal ook zo nietszeggend aan, en alsof er niets echt op het spel staat. Gelukkig bevat de film niet eens zo heel veel actiescènes.
Het is verder ook duidelijk dat de makers veel te veel uit de strips in de film wilden stoppen en achteraf veel scènes hebben laten sneuvelen. Daardoor voelt de film rommelig aan en niet als een op zichzelf staand deel. Het begin vond ik bijvoorbeeld wat al te gewichtig en dramatisch voelen, omdat de draad een beetje opgepakt wordt waar de eerste film was gebleven. Maar daar herinnerde ik me ook niet alles meer van. Af en toe is het ook wel een klein beetje verwarrend, de verschillen tussen de interpretaties van Raimi en Webb van de Spider-Man-wereld.
Garfield en Stone hebben duidelijk wel een klik als Peter Parker en Gwen Stacy, maar de dialogen tussen de twee zijn vaak zo slecht en ergerniswekkend. En die liefdesverklaring met webben is ook niet best. Wel een pluspunt dat in een aardige scène Gwen gewoon daadwerkelijk het loodje legt. Minder vond ik dan weer dat hele gedoe rondom Peters vader. Ik ken de strips verder niet zo, maar de conclusie van het hele mysterie voelt wat teleurstellend, en die hele videoboodschap is onlogisch.
En dan weet Sony zichzelf ook weer veel te opzichtig in beeld te brengen en is de soundtrack een wat rare mengelmoes. Een pareltje als Song for Zula van Phosphorescent tussen wat puberale rotzooi, om ook een wat jonger publiek tegemoet te komen.
Het enige echte pluspunt aan de film is wat mij betreft de rol van de nog niet al te bekende Dane DeHaan. Elke scène waarin hij speelt trekt hij alle aandacht naar zich toe. Vooral die kinderachtige en zelfs wat overbodige voelende rol van Jamie Foxx verbleekt bij die van hem. Wat een charisma ook. Hij doet me wat dat en zijn uiterlijk betreft wel wat denken aan een jonge DiCaprio. Sally Field had van mij ook wel wat meer scènes mogen krijgen trouwens. Maar dan graag niet als werknemer in een ziekenhuis. Jezus, dat leek wel een parodie. 2.5*.
martijn011
- 2034 berichten
Ik vind dit deel beter dan het eerste deel, in tegenstelling tot vele anderen zie ik. Dit deel is grootser en moet Spiderman alles uit de kast halen om z'n tegenstanders te verslaan.
Garfield is ook beter op dreef als Spiderman, in het eerste deel vond ik hem wat onwennig overkomen. Ook Emma Stone kwam uitstekend uit de verf, een prima koppel.
Met het verhaal was ik niet bekend dus dat Gwen dood ging was een grote schok. Jamie Foxx als Elektro was best grappig, maar de grote schurk van de film is natuurlijk Harry Osborn. Hopelijk gaan we daar nog meer van zien in het volgende deel. Deze Spiderman-films kunnen me wel bekoren, zeker omdat de actie gewoon erg goed in beeld wordt gebracht.
Genoten, dikke drieënhalve ster!
ambrosini
Beste spiderman tot nu toe.. hierin zie je dat het film ook niet meer als "vriendelijk" wordt gezien. Film is meer gebaseerd op emoties en de genomen risico's.
jippie2010
Tja, de film brengt precies wat je verwacht. Voldoende.
+ 0,5 voor het drama gedeelte
- 0,5 voor de (visueel) slechte slotscène.
*3.0
peterx43
Wat worden die Spidermen movies vervelend zeg. Daar kijk ik geen tweede keer naar. Wat ik wel deed met de eerste serie.
Captain Pervert
Ik heb deze hele reboot van de Spider-Man franchise nooit gesnapt. Vooral niet omdat het zo snel volgt op de originele trilogie (5 jaar!) en omdat deze films in feite helemaal niks nieuws vertellen. Het eerste reboot-deel gaf ik nog het voordeel van de twijfel. Andrew Garfield is veel minder leuk dan de sullige Tobey Maguire (een perfecte Peter Parker) en Emma Stone is minder leuk dan Kirsten Dunst. Maar het is wel Spider-Man, stiekem één van mijn favoriete superhelden. Dus, neus dicht en doorslikken dan maar.
In dit tweede deel is Spider-Man wel een beetje een totale flapdrol. Hij probeert continu lollig te zijn en dat maakt het allemaal erg kinderachtig. Hij is vergeleken bij Captain America en Batman een jonge knul, dat weet ik wel, maar je hebt jeugdige frivoliteit en je hebt imbeciliteit en de balans slaat hier vooral door naar het tweede. De openingsscène met een kale Paul Giamatti (wat deed die daar nou weer) was echt vreselijk en had de sfeer van de Turtles-tekenfilms uit de jaren '80: flauw, melig en de slechteriken worden aan het eind altijd voor schut gezet. Hij werd door Spider-Man nog net niet in zijn boxershort met hartjes vastgebonden aan een lantaarnpaal. Oh wacht, wel. Het waren alleen geen hartjes maar kleine neushoorntjes. Zucht. Het hoeft niet allemaal zo absurd donker, grimmig en misantropisch te worden zoals de beruchte Christopher Nolan-remakes van Batman, maar een beetje serieuzer mag wel.
Na een tijdje wordt het dan ook wat ernstiger, maar dan voert ineens een puberaal liefdesverhaaltje de boventoon. De romance tussen Peter Parker en Gwen Stacy wil maar nergens het bedenkelijke Twilight-niveau ontstijgen en deed me dan ook helemaal niets.
De naam Twilight noem ik niet toevallig, want Dane DeHaan (wie?) had in plaats van als Harry Osborn, dankzij zijn moeilijke emo-hoofd perfect gecast kunnen worden als vampier in voornoemde infantiele Twilight-trilogie. Net als Emma Stone trouwens, van wie zonder haar duimendikke plamuur ook weinig meer overblijft dan een verlept kassameisje van de Aldi. De onbekende Dane DeHaan veegt met zijn acteerwerk ironisch genoeg de vloer aan met de rest van de, veel bekendere, autopilot-cast. Hij lijkt sterk op Leonardo DiCaprio in zijn jonge jaren, net zoals Andrew "Unibrow" Garfield doet denken aan een jonge Colin Farrell (opvallend genoeg wordt die unibrow-grap ook daadwerkelijk gemaakt in de film).
Aan Jamie Foxx de ondankbare taak om voor schurk te spelen. Alhoewel: zoals vele badguys in het universum van striptekenaar Stan Lee, is ook Electro in de kern niet slecht. Stan Lee's booswichten zijn alleen door omstandigheden zo geworden. Deze ietwat confuciaanse filosofie waarbij je uitgaat van het gegeven dat ieder mens in zijn kern een goed mens is, mag in stripverhalen dan goed uit de verf komen, maar in een film is het nogal potsierlijk. Want terugkijkend op de film wilde Electro niet meer dan vriendjes worden met Spider-Man en toen hij niet voldoende aandacht kreeg, wilde hij wraak. Dat maakt hem met kop en schouders de meest pathetische idioot ooit vertoond in een superhero-movie. Echt, zo slecht.
Ik vond de actiescènes bij daglicht er eerlijk gezegd vrij beroerd uitzien. De CGI Spider-Man is heel lelijk in zijn omgeving geplakt en zijn pak reflecteert te veel of juist te weinig zodat het enorm fake lijkt. Later wordt dit iets beter (op de oerlelijke Jumbojets na) en de slotscène ziet er prachtig uit, hoewel het allemaal volslagen debiel is wat er gebeurt. Daarna wordt het domme verhaal dan ineens toch nog bloedserieus maar niet voordat we afsluiten met scène die nog debieler en cartoonesker is dan waar de film mee opende.
Nee, het is allemaal net iets te kinderachtig en visueel bij vlagen totaal niet overtuigend. Veruit het minste deel tot nu toe, de eerste trilogie meegerekend.
Overigens is er in tegenstelling tot vrijwel alle andere Marvel-verfilmingen bij deze film geen post-credits scène waarin wordt gehint naar een volgend deel. Kennelijk hadden de makers er niet zoveel fiducie in dat die er ook gaat komen
2,5 sterren
Metalfist
Er is een perfect plausibele reden waarom er geen after credits scene is:
Captain Pervert
Aha. Nou ja. Het is ook een beetje idioot dat Spider-Man nooit zal opduiken in de Avengers-filmreeks omdat de ene studio de rechten van Spidey heeft en de andere studio de rechten van de rest. Zoiets, toch?
P.S.
Hoe handig dat Electro in een stopcontact kan kruipen en via het electriciteitsnetwerk kan verplaatsen om zichzelf ergens anders weer in elkaar te zetten... INCLUSIEF BROEK. Ik wil ook zo'n broek.
Metalfist
Klopt, maar dit heeft niets te maken met rechten van Spider-Man of andere figuren uit het Marvel universum. Webb zag gewoon een manier om onder contractuele verplichtingen onderuit te geraken en heeft die kans met twee handen gegrepen.
J&J
Een tegenvaller deze film.
Ten eerste werd te veel aandacht gevestigd op romantiek, waardoor je zou vergeten dat het om een Spiderman film gaat. Verder zorgde het overgrote gebruik van CGI- effecten ervoor dat de film op een animatiefilm ging lijken. Als je dan eindelijk denkt dat de film met een serieuze noot zal afsluiten, breien ze er dan nog een belachelijke eindscene aan.
Positief aan deze film was natuurlijk de prachtige acteerprestatie van Dane Dehaan die een uitstekende slechterik speelt en het feit dat ze erin geslaagd zijn enige vorm van sympathie op te roepen voor beide schurken.
Vinokourov
Ai, wat een flate weer in de Spiderman-serie. Sowieso heb ik niks met deze huilebalk. Vind het echt een oninteressant figuur. De film behandelt daarbij veel te veel verhaallijntjes, die maar niet kunnen boeien. Alleen Electro en de confrontaties met hem konden enigszins op mijn goedkeuring rekenen.
Gruffalo
Hmm erge tegenvaller. Meestal kunnen dit soort films me wel een beetje vermaken, maar deze slaat de plank volledig mis. De meeste acteurs spelen erg suf en het verhaal kan me ook weinig boeien. De knipperlicht relatie tussen Peter en Gwen wordt irritant en Jamie Foxx speelt hier ook niet echt de rol van zijn leven. Het personage Herry Osborn is zeker interessant, maar krijgt minder aandacht dan je van hem verlangt. Te lange speelduur, te weinig echt goede scenes. Enig pluspunt zou dan misschien de vormgeving zijn en de prachtige slowmotion-beelden. Voor de rest geen zak aan.
tbouwh
Herzien. Na mijn bioscoopgang was ik lyrisch, nu is die stemming toch wat getemperd. Dat hele Electro-gedoe vond ik nu maar niets. In de bioscoop ziet het er natuurlijk allemaal spectaculair uit, en is de 3d ook van toegevoegde waarde. Hierdoor vond ik de actiescenes in de bioscoop geweldig, maar nu is het al een stuk minder. Ook vallen een aantal zeer onrealistische situaties nu meer op.
Wel heb ik over de breedte weer zeer genoten. Emma Stone is en blijft geweldig, en de chemie met Garfield is ook prima. Het is daarom dan ook dat ik bij herziening het drama-aspect het meest kon waarderen. Verhaal biedt voldoende perspectief voor een derde deel, al is die Rus aan het einde wel volstrekt belachelijk.
Vermakelijk en nog steeds een prima actiefilm, maar niet zo goed als eerst.
van 5 naar 4*

The Amazing Spider-Man