• 9.379.091 stemmen

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Andrew Garfield, Emma Stone en Jamie Foxx

Releasedatum: 24 april 2014

Plot The Amazing Spider-Man 2

"No more secrets."

Peter Parker moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Hij is bijna klaar met school, maar is zijn belofte aan de vader van Gwen niet vergeten. Peter moet uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. Het leven van Peter verandert wanneer hij tegenover de nieuwe schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug. En Peter ontdekt nieuwe informatie over zijn verleden.

Peter Parker / Spider-Man

Aleksei Sytsevich / The Rhino

Richard Parker

avatar van jelleistop

jelleistop

spannende film. wel weer van die typische marvel-humor. het verhaal begon direct gretig en kwam niet zoals de vorige film traag op gang. duurde wel lang voordat electro in de kwam en ook de aanleiding dat hij slecht werd vond ik ook niet zo goed gevonden. vanaf het moment dat electro het opneemt tegen spiderman sterft hij niet lang daarna. ging iets te vlug dood vind ik zelf maar oke al bij al toch één van de betere spiderman-films

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ik zou even wat spoilerhaakjes toevoegen als ik jou was, je geeft nu wel flink wat weg.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

De beste spiderman voor mij tot nu toe.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Prima spiderman film

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Spider-Man is weer in de handen van Marvel. Doei doei ASM3.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Volgens mij is er slechts een samenwerking, maar ook dat is goed nieuws. De kans is in elk geval vrij groot dat we in Captain America 3, Spider-Man gaan zien.

En als ik mij niet vergis heeft Andrew Garfield een contract voor drie films bij Sony. En daarna wil hij waarschijnlijk geen Spider-Man meer zijn...

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Toch een stuk minder dan deel I. De chemie tussen Stone en Garfield zit goed maar het is zo langdradig en saai. Of de rol van Foxx kwam niet goed uit de verf. Dane Dehaan speelde wel erg goed

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

JacoBaco schreef:

Nope, het contract is afgelopen. Garfield is geen Spider-Man meer.

avatar van Film Pegasus

Marc Webb maakte van Spider-Man iets minder een tienerfilm dan Sam Raimi, maar zelfs dan blijft het recyclage. Niets mis met een goeie remake, maar dan moet het toch wel wat toevoegen of een serieuze upgrade krijgen. De film kent hetzelfde probleem als de andere Spider-Man films: te veel vijanden in een te lange film met gebrek aan een goed verhaal en uitdieping van de personages. Gwen Stacy is wel leuk en haar relatie met Peter Parker/Spider-Man is nog het boeiendste van de film. Ook de zoektocht naar zijn vader is leuk. Verder is het nogal saai en mist Spider-Man een echte vijand. Electro is gewoon knullig en Rhino is nog dommer. Green Goblin had nog het meest potentieel, maar dat figuur is ook niet meer dan een Grinch 2.0.

Jammer eigenlijk van Spider-Man, maar de grootste vijand van deze held zijn de verfilmingen van hem. Hij is een geweldig figuur, maar is praktisch enkel te zien in flauwe films met nog flauwere vijanden. DC mag dan wel wat meer humor krijgen, Marvel denkt dan weer dat zijn publiek enkel kinderen zijn. Tijd voor een reboot van beide comic-series, maar ze moeten zich ook weer niet haasten.

avatar van Film Connoisseur

Film Connoisseur

Spidey 2

Nadat ik deze film had gezien, vond ik het lastig om te zeggen of deze film zijn voorganger had overtroffen. De badguys in dit tweede deel zijn een stuk uitgebreider en heten Electro, Rhino en Green Goblin (Harry Osborn). Electro is van deze drie slechteriken de 'main villain' in deze film. Na de enorme teleurstellende Spider-man 3 waarvan de film ook bestond uit drie slechteriken, had ik weinig vertrouwen in deel twee. Andrew Garfield is in mijn ogen wel de beste Spiderman omdat Maguire niet overkwam als de Spiderman uit de stripboeken. En vanwege dit aspect, gaf ik de film het voordeel van een twijfel en ik ging hem bekijken in de bioscoop.

De film begint met een kort verhaallijn over Richard Parker, de vader van Peter Parker. Richard ontsnapt samen met zijn vrouw van de organisatie waar hij voor werkt, namelijk Oscorp. Nadat het vliegtuig crasht waarin Richard en zijn vrouw zaten, gaat het verhaal verder met Peter (Garfield) die als Spider-Man de gestoorde Russische dief Sytsevich (Giamatti) tegen moet houden. Uiteindelijk wordt het een race tegen de klok omdat hij eveneens aanwezig moet zijn op zijn diploma-uitreiking. Nadat Gwen Stacey (Stone) aan Peter aangaf dat zij een toekomst zag in Engeland, wilde Peter hier niet aan geloven. Hij hield van haar en wilde hij haar dicht bij zich houden, maar doordat hij worstelde met de grote verantwoordelijkheid die hij heeft als Spiderman, kon hij geen keuze maken.
In de tussentijd is er een bedrijfsongeval geweest in Oscorp waarbij Max Dillon (Foxx) geëlektrocuteerd werd en even later wederopgestaan is als Electro. Met een haat en ongeloof trekt Dillon te strijde met Parker omdat Dillon niet begrepen werd door Spiderman. Hij dacht dat hij Spiderman kon helpen als Spidey's 'eyes and ears'. Dit bleek anders. Een ander verhaallijn die afspeelt in deze film is het verhaal van Harry Osborn (DeHaan). Deze rol wordt prima geacteerd door DeHaan maar de uiteindelijke overgang van hem in de Green Goblin is snel afgewerkt en niet zo heel sterk. De clash tussen Spiderman en Goblin is er een die rechtstreeks uit de comics komt. Stacey is het liefje van Peter en op het moment dat Stacey Peter wil helpen in het verslaan van de Goblin, gebeurt er iets wat Peter niet kon voorkomen. Ooh ja, Rhino komt ook nog ergens voor in deze film.

De film heeft een prima speelduur maar niet voor drie slechteriken. Ik weet niet wat de maker in gedachten had met deze film, maar drie is wederom teveel van het goede. De gevechten konden naar mijn mening uitgebreider en spannender gemaakt worden. De verhaallijn van Harry mocht uitgebreider alsmede ook het achtergrond verhaal van Harry's vader (Hobgoblin). De film zit verder vol verwijzingen naar (oude/nieuwe) vijanden van Spiderman wat leuk is voor de fan/kenner. Al met al heb ik me prima vermaakt met deze film, maar toch vond ik deel 1 uit 2012 beter verfilmd. Garfield is een uitstekende keus geweest om Spiderman te portretteren, wellicht komt hij terug in één van de Marvel films zoals Avengers of X-Men want dat zou tof zijn.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin Spiderman meerdere malen New York weet te redden van een aantal schurken. In tegenstelling tot het vorige deel voelt dit wat meer als een nieuw Spiderman-avontuur. De film zit behoorlijk vol en hierdoor komen sommige verhaallijntjes wat afgeraffeld over. Desalniettemin nog net vermakelijk genoeg voor 3.0 sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Helaas een ietwat tegenvallend en bij vlagen flauw 2e deel uit de 'Spider-Man' reeks gecreëerd door Marc Webb. Ik had echt meer verwacht. Ondanks de relatief lange speelduur is de film toch makkelijk te doen en best vermakelijk. Het ziet er bij vlagen - en dan doel ik vooral op de ''vluchten'' die Spider-Man door de wolkenkrabbers in New York maakt - erg leuk uit, maar dan zit je weer met zo'n simpel plot + villains die heel veel planken mis slaan. Spider-Man zelf moet ook minder zijn best doen om constant grappig te zijn. Jammer dat de karakters niet uit de verf komen, sterker nog.. een beetje dom zijn. Rhino, Electro, en dan die Green Goblin nog. Heel erg onnozel, bijna lachwekkend. Aardige film voor een keer, niet meer.

avatar van IH88

IH88

Een ondergewaardeerde film. Ja, de introductie van Elektro is erg flauw, en de film is erg vol met drie 'badguys' en de verhaallijn rond de vader van Peter Parker. Ook de muziek was op sommige momenten erg storend. Daartegenover staat de geweldige chemie die Stone en Garfield hebben en de goed opgebouwde scenes tussen beide acteurs. Ook de combinatie tussen de actie- en dramatische scenes werkt goed. Elektro mag dan niet echt goed uit de verf komen, de Green Goblin is goed uitgewerkt en wordt overtuigend gespeeld door Dehaan. Het einde is uitstekend en smaakt eigenlijk naar meer (alhoewel dat dus niet meer zal gebeuren).

avatar van mikey

mikey

Ondanks een ton aan plot een ongelooflijke suf. Alleen die laatste bad guy Rhino was nog wel okay. Ben zelfs in slaap gevallen (geforceerd). Dat kwam ook omdat de actie totaal niet te volgen was en ik niet tegen bombastisch gedoe kan zonder een greintje spanning. En dan die soundtrack brrrr

Nope Webb is beslist geen Riami!

avatar van frolunda

frolunda

Toen ik deze zat te kijken vermaakte ik mezelf best wel.Weliswaar de zoveelste remake/vervolg maar verveeld had ik me niet.Maar een half uur na de film dacht ik bij mezelf.......eigenlijk was het niks,een soort pretpark op het witte doek zonder enige inhoud en originaliteit.En het gekke is toch ga ik de volgende in de rij weer kijken....denk ik.

avatar van K. V.

K. V.

Van de eerste Amazing Spider-man was 'k niet zo'n fan, maar toch eens nr 2 geprobeerd en hij kon me toch ook niet echt bekoren. Het begin vond 'k nogal langdradig en eigenlijk niet zo meeslepend. Eenmaal als de actie begon werd het wel wat interessanter. De film zag er wel goed uit, maar de cast vond 'k eigenlijk niet zo veel uitstraling hebben.

Het einde was ook maar zozo. De eerste slechterik kreeg nog een mooie introductie, terwijl de laatste 2 slechteriken dan weer vlug, vlug werden afgehaspeld, zeker de laatste. 'k had zo echt iets van "is het al gedaan"

Matig.

avatar van jmadejoode2008

jmadejoode2008

Gisteren voor het eerst gezien en helaas bleken mijn verwachtingen juist: wat een kutfilm.

Het voelt alsof ik ben aangerand door een lelijk, vies mokkel met pittig kapsel.

avatar van The main man!!

The main man!!

Triest dat men deze film ook deel 2 noemt, met als enige verschil the amazing, die was er al in 2004, echt belachelijk!!, noem hem dan deel 4 ofzo, voor al dat geld, kunnen ze niet eens een normale titel geven, schaam je Marc Webb!! wtf is het verschil eigenlijk met die van 2004? Voor 230.000000 dollar vind ik het een zeer trieste en slechte film!!

Eigenlijk is alleen spiderman 1 goed, en daarna zijn al die films hetzelfde, met veel vijanden, en een hoop chaotisch gedoe erin!!

avatar van Glacius

Glacius

Dude de Amazing serie was een reboot...

avatar van Spetie

Zeer weinig verwachtingen en zeer weinig gekregen. Zelfs nog iets minder dan het vorige deel, wat op zich al een soort van dieptepunt was. Garfield is nog steeds een matige Spider-Man en de rest van de cast is ook niet heel overtuigend.

Vooral Foxx is een lachwekkend slechte villain. Niemand slaagt er in om zijn personage maar iets van diepgang mee te geven. Zelfs de dood van Gwen, mijn favoriete personage, deed me totaal niets. De actie is onderhoudend, maar mist alle vorm van spanning, omdat de personages niet goed neergezet zijn.

Het misschien ook meespelen, dat ik dit jaren geleden waarschijnlijk leuker had gevonden, maar daarentegen zijn er diverse comic verfilmingen, die vermakelijker zijn, beter uitgevoerd en veel fijner zijn om te zien, dan deze.

avatar van IH88

IH88

The Amazing Spider-Man 2

Dit tweede deel is naar mijn mening een beetje ondergewaardeerd. Ja, de introductie van Electro is flauw en de film is erg vol met drie 'badguys' en de verhaallijn rond de vader van Peter Parker. Ook de muziek was op sommige momenten erg storend. Daartegenover staat de geweldige chemie die Emma Stone en Andrew Garfield hebben en de spetterende dialogen in hun onderlinge scènes. Regisseur Marc Webb weet wel hoe je dialogen moet schrijven en hoe je een relatie tussen twee personages op een overtuigende manier brengt. Het is speels, humorvol maar ook emotioneel als het moet. Ook de combinatie tussen de actie- en dramatische scènes werkt goed.

Electro mag dan niet echt goed uit de verf komen, de Green Goblin is sterk uitgewerkt en wordt overtuigend gespeeld door Dane DeHaan. Jamie Foxx is als Electro niet echt gedenkwaardig en het materiaal is er ook niet naar. Het einde is uitstekend en smaakt eigenlijk naar meer (alhoewel dat niet meer zal gebeuren).

avatar van xKoSai

xKoSai

Op zich geen slecht film maar uiteindelijk komt het altijd op 't zelfde neer. Ene krijgt iets op zich of in zich en daar gaan we weer... Dan kan je natuurlijk nog 1001 zo'n films produceren.

Persoonlijk nog altijd niet zo'n fan van Garfield, geef mij toch maar de oude Parker.

Niettegenstaande vond ik de rol van Elektro wel goed alleen mocht het iets dat tikkeltje meer hebben door het eindduel iets langer te laten duren.

avatar van Riksl13

Riksl13

Beste Spider-man film tot nu toe!

Goed sequel op deel 1,

En een goede keus om niet 1, maar 3 vijanden tegelijk in te zetten.

Electro, The Green Goblin en The Rhino.

Electro en green Goblin hebben een goed verhaal.

Een echte 4,5 waard!

avatar van Zwolle84

Zwolle84

De allerbeste superheldenfilm

En nu gaat hij definitief m'n top 3 in. Elke keer dat ik na het lezen van zure reacties het gevoel krijg dat ik The Amazing Spider-Man 2 heb overgewaardeerd en ik hem vervolgens opnieuw op de weegschaal leg, raak ik alleen maar nóg meer overtuigd van de grote klasse van deze film.

Want The Amazing Spider-Man 2 heeft domweg álles in zich en is met grote afstand de beste superheldenfilm tot op heden. Niet in de minste plaats omdat dit een van de zeldzame films is die ook daadwerkelijk 'leest' als een comic: over the top, dorky, nerderig, episch, fragmentarisch (in de goede zin van het woord), gelaagd, dramatisch en domweg awesome. In die zin doet hij me een beetje denken aan Sin City, met als grote verschil dat hier aan alle kanten het plezier vanaf spat.

Deels komt dat door de geweldige cast. Dat Andrew Garfield zelf een groot Spider-Man-fan is, is duidelijk te zien. Hij weet precies wat het karakter nodig heeft en blaakt van het zelfvertrouwen. Dat zijn real life-vriendin Emma Stone de rol van Gwen speelt, maakt het geheel bovendien nog overtuigender; ze hoeven hun liefde niet te spelen, waardoor de chemistry enorm is. Zet daar dan ook nog klasbak Dane DeHaan - sowieso een van de interessantere Hollywoodacteurs - tegenover en het kan al bijna niet meer fout gaan.

En dat gaat het ook niet; Marc 'zelfs z'n naam klopt' Webb mag ondanks alle kritieken met gepaste trots in de spiegel kijken, want wat hij hier heeft bereikt is van zeer grote klasse. Té veel cgi, té aanwezige, platte soundtrack? Welnee! Dat is juist exact wat Spider-Man nodig heeft! Het ergste wat Webb hier had kunnen doen, was à la The Dark Knight (hoewel ook een geweldige film, maar niet voor dit karakter) voor de 'realistische' cinema-aanpak te gaan. Dit hoort er niet uit te zien als 'een echte film', dit moet aan alle kanten knallen.

Wat dat betreft raakt de soundtrack ook precies de juiste snaar. Vooral in de grote scènes met Electro, waar die over the top beats en stemmen door je kamer heen schieten - je 5.1-set is hier onmisbaar - is het puur genieten. M'n subwoofer moet bij deze film helaas uit omdat ik de onderburen al aan de deur heb gehad (iets met kalk en trillende muren; volgens mij overdreven ze een tikkeltje), maar ook zonder dat klinkt The Amazing Spider-Man 2 machtiger dan welke film dan ook.

Ik lees vaak dat deze film te veel hooi op z'n vork neemt, met name op het gebied van de bad guys, maar daar ben ik het ook al niet mee eens. Electro komt twee keer voorbij, Green Goblin komt helemaal tegen het einde een paar minuten om de hoek kijken na een zeer rustige en sterke opbouw en die Rhino mag de end credits inluiden, maar dat is eigenlijk meer een slotakkoord om te illustreren dat Spidey terug is dan echt een karakter. Valt reuze mee, toch?

Hoe dan ook, deze krijgt een mooi plekje boven in m'n top 10, met alleen The Great Gatsby boven zich. Want hoewel veel andere titels in m'n toplijst eeuwige klassiekers zijn die door hele volkstammen worden aanbeden, weet geen enkele ervan me keer op keer zoveel plezier te geven als The Amazing Spider-Man 2. Grote, grote klasse.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/avontuur/fantasie/SF film...

Prima en spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Super Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Schitterend 3D....

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(DTS)...

Heerlijk genoten...

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik begin onderhand een behoorlijke crush op Emma Stone te ontwikkelen, en daarmee heb ik dan ook meteen het enige positieve punt aan deze film genoemd. Met deze stripheld heb ik me nooit erg kunnen identificeren, maar ditmaal is ook de actie amper opwindend te noemen, en als dan ook de schurken nog eens totaal oninteressant zijn (die mini-Leonardo DiCaprio als melkmuil Harry!) en diverse uitstekende acteurs verspild worden (Jamie Foxx kan tijdens zijn knisperende Electro-verschijning nauwelijks laten zien dat hij kan acteren, Paul Giamatti en Marton Csokas had ik niet eens herkend, en alleen Chris Cooper maakt echt indruk) blijven verder alleen nog maar de prima FX over. Net als bij deel 1 van deze serie vraag ik me af waarom deze reeks na de geweldige Toby Maguire nog vervolgd moest worden, en nu is er dan ook nog een twééde reboot in zicht... *zucht*

avatar van The_CrY

The_CrY

Deze stond een beetje bekend bij mij als de film die een eind heeft gemaakt aan de Amazing Spider-Man filmserie, dus ik verwachtte er niet heel veel van. Ik ben positief verrast. Andrew Garfield is voor mij de meest geslaagde Peter Parker op het doek en sowieso de beste Spider-man. Humor, bijdehand, lenig; het klopt allemaal net wat meer dan bij Maguire's versie. De slechterikken krijgen veel kritiek zie ik, en hoewel het einde van Electro wat plots was en over de top, ik vind dat alle bad guys er met rede in zitten en met recht pissig waren.

Een aantal dingen vond ik wel vaag, en dat is weer die besluiteloosheid van Peter Parker, die we in Spider-man 2 ook al zagen. Van Garfield kan ik het beter hebben, omdat hij sowieso wat verstrooider overkomt qua karakter.

Al met al vond ik dit misschien wel de fijnste Spider-man film sinds de allereerste uit 2004. Erg jammer dat de resetknop weer is ingedrukt; ik had graag een deel 3 van deze Amazing serie gezien.

avatar van horizons

horizons

Nadat deel 1 na herkijk er een stuk beter op is geworden werd het ook tijd om deel twee te gaan kijken. En oh oh oh wat een fijne superhelden film blijkt dit te zijn!

Alleen al het eerste half uur is een perfecte vertaling van het stripverhaal naar film. Het ritme, de snelheid, het visuele, de soundtrack, het acteren van Garfield & Stone, alles maar dan ook alles klopt.

Sowieso hebben twee genoemde hoofdrolspelers een hele fijne chemie en goed samenspel, dat gaf het vorige deel meerwaarde en ook nu weer net dat beetje extra wat vaak mist in superheldenfilms.

Het eerste gevecht met Elektro is ook een enorm feest, Webb laat met deze films zien toch echt wel actie in beeld te kunnen brengen. En trekt dat de hele film door.

Genieten dit.

En het meest jammere is uiteindelijk dat Sony hier niet verder mee durfde en het karakter doet afstaan aan Marvel. Want na films als X-Men first class en deze Spider-Man is het nog maar eens duidelijk dat de beste superheldenfilms bij Sony vandaan komen en niet van Marvel zelf of DC.

avatar van Supernatural

Supernatural

weer een heel leuk vervolg .wat ik al bij deel 1 heb gezegt,is dat ik deze reeks en de sam raimi reeks allebij goed vind.

avatar van Esteban

Esteban

Zwolle84 schreef:
De allerbeste superheldenfilm

Wel, hier ben ik het dan wel volmondig mee eens. Nu niet in die mate dat ik het over beste superheldenfilm ooit ga hebben of er 5 tegenaan ga gooien, maar ik heb de grotendeels ongefundeerde kritiek op dit deel nooit begrepen. En ik keek énorm uit een derde avontuur van en met dezelfde namen.