• 8.704.945 stemmen

Bang Bang You're Dead (2002)

Alternatieve titel: Bang, Bang, You're Dead

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Guy Ferland

Met onder meer: Ben Foster en Jane McGregor

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Bang Bang You're Dead

"What some kids keep inside is beyond words"

Trevor Adams is een highschool student, die het jaar daarvoor gedreigd heeft de school op te blazen door middel van een bom. Hij is nu weer terug op school en hij is het mikpunt van pesterijen door andere studenten. Sommigen willen Trevor wel helpen, zoals zijn leraar en een nieuw meisje, Jenny. De klas krijgt de opdracht een videoband van 10 minuten te maken....

logo tmdbimage

avatar van scorsese

Goeie film over een jongen die voortdurend gepest wordt op school tot hij maatregelen neemt. Een aardige eerste helft, tijdens de tweede helft kent de film een aantal sterke momenten (zoals de confrontatie tussen de pesters en het slachtoffer). Hier en daar ligt de boodschap er wellicht iets te dik bovenop.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

raizeredge schreef:

Ik vind dit een hele goede film heb me stem verandert nu ik hem voor de 2e keer heb gezien. echt heel sterk.

Heb je nu een heel hoog stemmetje?

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ik ben niet zo'n fan van high school teen movies maar door het hoge cijfer en de lovende kritieken toch maar eens gaan kijken. Ik moet zeggen dat het me enorm meeviel, het verhaal is best aardig en de youngsters doen het best goed. Jammer dat het in het laatste kwartier verpest wordt door een prekerige boodschap. Halfje eraf daarvoor maar dan kom ik toch nog op ☆☆☆

avatar van Shadowed

Shadowed

Solide.

Amerikaanse TV-films hebben niet vaak hoge verwachtingen bij mij, maar deze was blijkbaar wat beter. Nu ben ik nooit zo'n fan van dit soort settings met een hoop drama en boehoe, maar Bang Bang You're Dead springt overal best verfrissend mee om en komt regelmatig zelfs verrassend uit de hoek.

Vooral omdat Foster al op vroege leeftijd laat zien een uitstekende acteur te zijn. Hij kan werkelijk van alles spelen, en steeds weet hij iets aparts aan zijn rol mee te geven. Hij ontstijgt hierbij zijn leeftijdsgenoten in deze film met gemak en weet zelfs tijdens de meest ongemakkelijke scenes wat extra's mee te geven. Niet veel acteurs zijn dit gegeven, maar Foster dus wel.

Ferland probeert verder regelmatig een modern pad in te slaan maar deze pogingen voelen wat mislukt aan. Drukke montages in het begin en door de film heen, maar gecombineerd met tragere, subtielere beelden voelen deze scenes nogal misplaatst aan. Alsof deze film nog wat extra jeugdige kijkers moest trekken. Iets te geforceerd als je het mij vraagt.

Erg aangrijpend wordt het verder nergens maar de film kijkt aardig weg en duurt niet te lang. Zodra het naar de finale toewerkt wordt het zowaar nog even spannend, maar verder is dit gewoon een boeiend geheel met een heftige achtergrond. Veel drama en serieuze scenes, maar Ferland zorgt ervoor dat ze nooit te zwaar aanvoelen.

Jammer dat het nergens echt aangrijpend of emotioneel wil worden, vooral omdat de aanpak de kijker iets te weinig betrekt in de film. Verder is dit een boeiend in elkaar gestoken film met een uitstekende Foster. Niet de beste film met dit onderwerp, maar ook zeker niet de slechtste. Zeker voor Amerikaans doen voelt deze film hier en daar aardig realistisch aan. Goede film.