• 9.378.100 stemmen

Bang Bang You're Dead (2002)

Alternatieve titel: Bang, Bang, You're Dead

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Guy Ferland

Met onder meer: Ben Foster en Jane McGregor

Plot Bang Bang You're Dead

"What some kids keep inside is beyond words"

Trevor Adams is een highschool student, die het jaar daarvoor gedreigd heeft de school op te blazen door middel van een bom. Hij is nu weer terug op school en hij is het mikpunt van pesterijen door andere studenten. Sommigen willen Trevor wel helpen, zoals zijn leraar en een nieuw meisje, Jenny. De klas krijgt de opdracht een videoband van 10 minuten te maken....

avatar van Beer82

Beer82

Ik ben helemaal geen drama-fan en al helemaal niet van drama films die zich op highschools afspelen. Maar ik heb deze rustig zitten kijken en heb vanaf halverwege de film met een rotgevoel op de bank gezeten. Zeer indrukwekkend en zeer sterk geacteerd. Is zeker ondergewaardeerd op moviemeter aangezien deze film op imdb op een 8,2 krijgt en dat is hij ook zeker waard. 5*!

avatar van darkRomance

darkRomance

Niet alleen mooie acteur maar ook zeer mooie film!

Veel beter dan "The heart of America"! Hier komt de boodschap heel erg duidelijk over in een mooi verhaal met een mooie opbouw.

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Fantastische film, al moet je er wel van houden. Indrukwekkend en roept veel emotie op. Goed acteerwerk. Verder weinig over te zeggen.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Weet iemand waar je deze film kunt krijgen? Alvast bedankt

avatar van Dro

Dro

Goeie film, zit veel in deze film. Wat ik echt geweldig vind aan deze film, in tegenstelling tot elephant, is dat de motieven van de daders zo duidelijk naar voren komen. Zo komen de moorden op Virginia Tech weer in een heel ander daglicht te staan, vind ik. Ik vraag me nu ineens af, los van het vreselijks wat die man heeft gedaan, wat eraan vooraf is gegaan.

Dat maakt deze film wel heel duidelijk.

En geweldig trouwens hoe iedereen het toneel stuk verkeerd blijft benoemen, maar iedereen noemt het anders. Dat vind ik humor die ik wel kan waarderen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een erg sterke film. Ik verwachtte er niets van, maar hij wist me best wel te raken.

4.5 sterren

avatar van N_SANE

N_SANE

Ik verwachtte er ook niks van, maar uiteindelijk bleek de film wel mee te vallen. Goed geacteerd en het verhaallijn steekt goed in elkaar. Deze film roept emoties op en wist me hierdoor wel te raken. Dat kwam voornamelijk omdat het er in het echt ook zo aan toe gaat.

Je moet er van houden.

avatar van The Last

The Last

Ben Foster is ook de personage van Michael Douglas in Falling Down.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Ik vond de film saai en het kwam allemaal een beetje knullig over. Acteerwerk was ok, niets op aan te merken. Ik miste gewoon wat in de film, de hele tijd dacht ik bij mezelf wanneer gebeurd er nou eens iets aangrijpends maar dat was erg ver te zoeken (uitgezonderd van het stuk dat hij op school met de politie en zijn ouders zat de videotape te kijken plus het stuk daarna met de pestkoppen). Naar mijn mening een film die erg is overgewaardeerd en niet in de buurt komt van Elephant.

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Erg geode film, maar ik had toch een ander einde gewild. Toch vind ik de film erg sterk en is geweldig geacteerd.

avatar van Flipman

Flipman

Crisis, wat een lelijke poster !

Mee eens.

Omdat het een tv-film is, is er geen poster. Dit is een scan van de dvd-hoes.

Maar er is ook wel een alternatief:

Deze maar doen?

avatar van starbright boy

Niet geweldig, maar wel een stuk beter dan wat er nu staat.

avatar van garlic senior

garlic senior

Crisis, wat een lelijke poster !

Beter een slechte poster, dan een slechte film

avatar van Reticulated

Reticulated

Film viel me reuze mee, had er eigenlijk niet veel van verwacht.

Goed verhaal met spannende momenten.

Wel een aanrader om een keer te gaan kijken.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Slechte poster geeft toch niet, als de film maar goed is.

En dat is ie....de boodschap komt keihard over.

Een goeie film waar je bij gaat nadenken.

avatar van AsianFreak

AsianFreak

@ Nientjah meeste mensen die hier zitten en nieuwe films al heel vroeg zien,vlak nadat ze uitgekomen zijn, zien meestal de import-versie, of wonen niet in Nederland, of downloaden zelfs. Zij zijn beslist altijd de eersten die hier hun mening kunnen geven...

avatar van wimaroca

wimaroca

N_SANE schreef:

Je moet er van houden.

je geeft een 2 en hier staat een 3???

en je bent eigenlijk toch positief,vind ik raar

avatar van wimaroca

wimaroca

Wat is Ben Foster een goede acteur zeg,heefd een beetje weg van Edward Norton,

Een film om over na tedenken,in het begin zou je 'm bijna afzetten,daarna word ie toch boeiend

3.5

avatar van Spetie

Goede film met een Ben Foster, die goed op dreef is. visueel is de film niet de beste, maar het goede verhaal en prima acteerwerk maken veel goed. Ook het verhaal was gelukkig niet al te voorspelbaar met een prima boodschap erin verwerkt. Geen topper dus, maar een hele degelijke film. Ideale film ook om eens bij maatschappijleer te laten zien. Ik denk dat de leerlingen er zeker wel wat van op zullen steken.

avatar van Thomas83

Thomas83

Vermakelijke film, maar meer ook niet. De boel is té karikaturaal en veel te versimpeld en kinderachtig gemaakt.
Groot pluspunt is de hoofdpersoon, die goed is gecast. Hij heeft precies goede kop en speelt echt goed. Ook de acteerprestaties van sommige bijrollen hebben me nog best verrast. In elk geval niemand die echt dramatisch speelt. Alleen een keer of twee een slippertje van dat meisje, maar zonder dat het teveel opvalt en gaat storen. De dialogen zijn trouwens soms wel erg matig.
Het plot is wel een beetje raar, warrig, en te voorspelbaar. Maar het laatste half uur of zo is wel vrij aardig, de laatste 5 minuten of zo uitgezonderd. De schutters zijn dan al als menselijk neergezet, en je kunt ze tot zekere hoogte zelfs nog begrijpen. Al blijven de personages echt karikaturaal neergezet.
De laatste scène in het theater is echt walgelijk zoet en moralistisch. Het moest natuurlijk weer zo goed aflopen met iedereen die tot inkeer komt (wat uitgebreid getoond moet worden met continu die close-ups van de ouders en leerlingen etc. in het publiek) en elkaar begrijpt en knuffelt, getver.
Wat een belachelijk hoog cijfer heeft de film hier trouwens, en op IMDB ook al. Een cijfer van grofweg rond de 3.0* lijkt me logischer. Sorry, maar die vijven die je om de oren vliegen in deze topic snap ik totaal niet. Dit is weliswaar een boeiende film die voor een zo toegankelijke nog aardig genuanceerd in elkaar zit, maar er zijn genoeg minpunten aan de film op te noemen waardoor deze qua beoordeling al nooit de perfectie kan benaderen, bij lange na niet.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Bij een les maatschappijleer zou ik toch eerder een Elephant dan deze film voorschotelen. De school die in Elephant te zien is staat toch stukken dichter bij de Nederlandse scholen dan de school in Bang, Bang. Deze film is minder een sfeerimpressie en probeert meer het fenomeen “school shootings” aan de kaak te stellen – met de nadruk op probeert.

Er worden enkele aanzetjes gegeven – het toneelstuk als bron van reflectie, de worsteling van een gekwelde tiener, maatschappijkritiek – het is allemaal aanwezig. Deze aanzetjes overtuigen echter nooit. De leraar, het meisje en de ouders – laat staan de overige personages – zijn wandelende clichés en bevatten geen greintje inhoud ,het zelfmoordgedoe komt totaal niet tot z'n recht, en na een soms behoorlijk zwart-witte weergave van goed en kwaad krijgen we nog een bespottelijk staaltje gewetenswroeging te verwerken.

Het kijkt allemaal wel lekker weg, Foster is best geloofwaardig als – hoewel ietwat karikaturaal (die "enge" blik) en ongenuanceerd (die video, staat dat voor zijn "duistere zijde"?) – Trevor en de “Trogs” die Trevor steunen vormen een potentieel interessante invalshoek van het thema – maar echt bijzonder of goed is de film niet. Ook de onbeduidende cinematografie en soundtrack dragen daar aan bij.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Apollinisch schreef:

Ben ik het niet mee eens, Elephant legt de nadruk veel meer op school shootings. Bovendien heeft Elephant dodelijk saaie scenes die scholieren vast niet interessant vinden. Deze film gaat toch veel meer om het pesten zelf.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

AsianFreak schreef:

Bedankt

avatar van Countrynies

Countrynies

Ik ga hem morgen zeker kijken, al komt hij wel heel erg laat hoor.

Lijkt me een toffe film

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooi verhaal, ik ga kijken ondanks het belachelijke tijdstip.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

als ik nog wakker ben kijk ik misschien even ^^

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Stukken beter dan het over het paard getilde Elephant of andere ongein. Prima visualisatie van de problemen die een achterlijk schoolsysteem zoals dat in de VS met zich meebrengt.. model voor de samenleving in de VS trouwens, eerie! 4 vet verdiende sterren!

avatar van RedLightCityBoy

RedLightCityBoy

En zeer sterke film met heel veel emoties en feiten.

Een sterke cast zorgt hier voor een vermakelijke film, die alles, maar dan ook alles laat zien van een bange/onwetende jongen.

Het verhaal is heel diep, en daardoor moeilijk te verfilmen.

Guy Ferland heeft dit goed gedaan door zware, maar werkelijke feiten in beeld te brengen.

Trevor Adams krijgt door getreiter op school rare gedachte's.

Zo dreigt hij de school kantine op te blazen.

Dit zegt hij uit angst, maar niet uit realiteit.

Iedereen op school gaat hem hierdoor nog meer treiteren.

Dit gebeurt vaak uit angst van de scholieren.

De camera is een vaste accessoire voor Trevor.

Hij neemt het elke dag zijn camera mee om de nare gevolgen van zijn uit de hand gelopen uitspraak te filmen.

De school wil hem schorsen wegens zijn uitspraak.

Maar dan komt Trevor met zijn film, dit laat veel zien over de andere betrokkenen. Maar de drama docent: Tom Cavanagh ziet de goede dingen in Trevor. Hij besluit een toneelstuk te maken waarin de situatie van Trevor Adams nog beter in beeld komt.

Soms wat te voorspelbaar.

De conclusie is ook niet echt heel erg bijzonder.

Maar deze film zit wel goed in elkaar qua opbouw.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Apollinisch schreef:

Bla bla bla bla bla (voel je niet persoonlijk aangesproken btw, heb dit stukje slechts als voorbeeld eruit getrokken). Ik heb geen filmacademie gedaan, ik ben geen techneut of expert, ik ben gewoon iemand die (sommige) films erg kan waarderen.

Ik zie alleen wel vaker van dit soort (m.i. zeikerige) kritieken hier op de site. Mensen die ongetwijfeld vinden dat ze alle verstand van (film)zaken hebben. Daar ga ik me verder niet over uitlaten, maar ik vind het muggenzifterij over onbelangrijke dingen.

Een film als deze wordt gemaakt om een boodschap over te brengen naar een groter publiek. Niet om je te verbazen vanwege de geniale cinematografie.

Ik vind het een hele sterke film met een heel goed begrijpelijk en aangrijpend verhaal. Als sommige dingen aangedikt of overdreven zijn, dan is het om tot alle lagen van kijkers door te dringen en ze duidelijk proberen te maken wat de boodschap hier is.

Ik denk dat een film als deze vooral gericht is op tieners en gemaakt is op zo'n manier dat Zij zich goed in het verhaal kunnen inleven. Dat ze zich met de hoofdpersoon kunnen vereenzelvigen of met die eikels met die genummerde jasjes..

Kniesoor die let op de cinematografie.

Maar goed.. ik ben slechts een filmliefhebber.. geen filmexpert.