Bang Bang You're Dead (2002)
Alternatieve titel: Bang, Bang, You're Dead
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Guy Ferland
Met onder meer: Ben Foster en Jane McGregor
Plot Bang Bang You're Dead
"What some kids keep inside is beyond words"
Trevor Adams is een highschool student, die het jaar daarvoor gedreigd heeft de school op te blazen door middel van een bom. Hij is nu weer terug op school en hij is het mikpunt van pesterijen door andere studenten. Sommigen willen Trevor wel helpen, zoals zijn leraar en een nieuw meisje, Jenny. De klas krijgt de opdracht een videoband van 10 minuten te maken....
Val Duncan
Principal Meyer
Bob Adams
Karen Adams
Inizio
Heb hem zonet gezien, minder dan half uurtje geleden. Moest écht ff googlen naar deze film, vond plots deze site.
Aangrijpende film. De min-puntjes laat ik achterwege, aangezien dit een film is die sowieso bij mijn top 10 aller-tijden komt.
Heerlijke film qua inhoud!
[Edit]
WanderingStar, je hebt helemaal gelijk! Heerlijk, jou mening! Wil ik wel vaker van je horen, grandioos!
orbit
- 12092 berichten
Maar goed.. ik ben slechts een filmliefhebber.. geen filmexpert.
Ben je wel, laat je niet betuttelen. Je hebt gelijk. punt.
combi
- 20609 berichten
Ben Foster deed me een beetje denken aan Eminem.
aardig filmpje hoogte punt was dat ze met zn alle de video bekeken.
de boodschap kwam bij mij wel over, kleine aanrader voor drama liefhebbers.
Apollinisch
kArIzMa_Movie
Aardige film, nee goede film, een aardig goede film. De film laat met voorbeelden zien hoe 't er in een highschool aan toe gaat. Dit hebben ze, wat mij betreft, heel goed gedaan. Mooie voorbeelden. Het toneelstuk (het einde dus) was voor mij het hoogtepunt van de film. Opvallend trouwens is dat er in de gehele film geen één zwart persoon te vinden.
RedLightCityBoy
Aardige film, nee goede film, een aardig goede film.
Juist
Co Jackso
- 21924 berichten
De opening van de film beloofde veel goeds. Dat shot werd ook vertoond in de MovieMeter Contest en zorgde ervoor dat ik film een kans zou geven. Helaas bereikt de film nergens meer het niveau van die opening. Visueel zakt het in, en is het minstens net zo saai als een gemiddeld waargebeurd drama op de woensdagavond. Een kans werd hier duidelijk verspild.
Qua script is het ook allemaal heel makkelijk. De scheidingslijn tussen beide partijen is zo groot en overdreven dat ik voor beide partijen geen symphatie kan opwekken. Dit gegeven wordt nog eens verstevigd door het aantal karikaturen dat verzameld is in deze school, waarop hoofdrolspelers Ben Foster en met name Thomas Cavanagh geen uitzondering vormen.
Toch geef ik de film een zeer aardige 3* waardering. Dit komt voor een deel omdat de film wel vermakelijk is en voor het camerawerk van de hoofdpersoon in de film zelf. De film zou een stuk beter geslaagd zijn geweest als de film op eenzelfde spannende en indringende manier was gefilmd.
Apollinisch
Co Jackso
- 21924 berichten
Blijkbaar was ik in de war. Het was een verkeerde inzending bij fragment 2 uit jouw Contest. Ik zocht de trailer op en zag dus die opening en dacht dat het dat antwoord was.
tonnyhk
Vermakelijke film, maar meer ook niet. De boel is té karikaturaal en veel te versimpeld en kinderachtig gemaakt.
Groot pluspunt is de hoofdpersoon, die goed is gecast. Hij heeft precies goede kop en speelt echt goed. Ook de acteerprestaties van sommige bijrollen hebben me nog best verrast. In elk geval niemand die echt dramatisch speelt. Alleen een keer of twee een slippertje van dat meisje, maar zonder dat het teveel opvalt en gaat storen. De dialogen zijn trouwens soms wel erg matig.
Het plot is wel een beetje raar, warrig, en te voorspelbaar. Maar het laatste half uur of zo is wel vrij aardig, de laatste 5 minuten of zo uitgezonderd. De schutters zijn dan al als menselijk neergezet, en je kunt ze tot zekere hoogte zelfs nog begrijpen. Al blijven de personages echt karikaturaal neergezet.
De laatste scène in het theater is echt walgelijk zoet en moralistisch. Het moest natuurlijk weer zo goed aflopen met iedereen die tot inkeer komt (wat uitgebreid getoond moet worden met continu die close-ups van de ouders en leerlingen etc. in het publiek) en elkaar begrijpt en knuffelt, getver.
Wat een belachelijk hoog cijfer heeft de film hier trouwens, en op IMDB ook al. Een cijfer van grofweg rond de 3.0* lijkt me logischer. Sorry, maar die vijven die je om de oren vliegen in deze topic snap ik totaal niet. Dit is weliswaar een boeiende film die voor een zo toegankelijke nog aardig genuanceerd in elkaar zit, maar er zijn genoeg minpunten aan de film op te noemen waardoor deze qua beoordeling al nooit de perfectie kan benaderen, bij lange na niet.
Thomas ik ben het volledig met je eens. Ik vind het een erg overgewaardeerde film. Ik vond een groot minpunt het camerawerk dat was gewoon ronduit irritant.
zeer aangrijpend waargebeurd verhaal
uitstekend vertolkt door ben
ik kreeg kippenvel en leefde mee met personage.
MasterRRR
Film die wisselt tussen slappe cliché's en sterke moraal met reflectie.
Deze film gaat over Trevor, een jongen die net als veel anderen flink gepest worden. Hij besluit, samen met wat andere slachtoffers, hier wat aan te gaan doen. Maar hoe?
Ik vond de film tot aan het laatste half uur erg zwak. Dit kwam door het standaard verhaal wat werd neergezet. Ook de personages waren niet zo boeiend. De footballjongens die pesten, het meisje dat de gepeste jongen begrijpt, de leraren die hem weg willen..etc. Natuurlijk begrijp ik dat dit in Amerika, dit kliekjesgedoe, normaler is dan dat wij denken. Toch vond ik het hier te eenzijdig neergezet. Een ander kritiekpunt is het matige camerawerk en de simpel geschoten beelden.
De film is sterk gebaseerd op de schiet incidenten op high schools, zoals Columbine. Het is mooi om te zien dat de makers toch wat verder gaan in het laatste half uur en niet het standaard verhaal afmaken maar er een eigen draai aan geven. De symboliek met het toneelstuk is erg sterk gevonden, en de homevideo tapes zijn ook interessant.
Het meest boeiende vind ik Ben Foster, wat kan die kerel goed acteren zeg! Het viel me al op in '3:10 To Yuma', maar hier steelt hij echt de show. Geef die man diepe drama rollen aub!
Al met al een interessante film die net wat verder gaat in het laatste half uur dan de standaard high school films over pesten. Maar ook niet meer dan dat..
F. Gump
Hij mist de diepte van een Elephant
Ik weet dat ik reageer op een reactie van ruim 3 jaar geleden, maar toch: zou je dit kunnen toelichten? Ik ben namelijk juist van mening dat de diepgang die Elephant een beetje miste, hier wel aanwezig was. Je leert Trevor gedurende de film echt kennen, en ook de gevoelens die onder het oppervlak liggen bij de verschillende hoofdpersonen. Bij Elephant miste ik dit juist, dat was meer een fraai portret van 'zomaar' een dag.
Zo diep was dit nou ook weer niet, maar Elephant had de diepgang van een holle kies.
MrHorror
geweldige film die me echt raakte. ik lees hier allemaal negatieve dingen over de laatste scene, maar juist die vond ik erg sterk!
enne... Elephant Man de dieptegang van een holle kies??!!
MrHorror
vergeet laatste opmerking: ik verwarde Elephant Man van David Lynch met Elephant van Gus van Sant... :#
Flipman
[...]Ik vind het muggenzifterij over onbelangrijke dingen.
Een film als deze wordt gemaakt om een boodschap over te brengen naar een groter publiek. Niet om je te verbazen vanwege de geniale cinematografie.
Kniesoor die let op de cinematografie.
Maar goed.. ik ben slechts een filmliefhebber.. geen filmexpert.
JoeCabot
School shootings zijn blijkbaar in
Enkele dagen geleden vond er weer eentje in Duitsland plaats, en dat zal wellicht niet de laatste geweest zijn.
Erg actueel thema dus, erg moderne film ook. Lekker rommelig. Het mag duidelijk allemaal lekker losjes, denk maar aan de bewegende camera, of de hippe editting
Ook het jonge groepje acteurs doet het gewedlig, vooral de killer zelf was sterk.
Verder is dit natuurlijk allemaal erg cliché en onrealistisch, vol overdreven Amerikaanse toestanden. Niet dat ik me er aan stoorde ofzo. Het blijft immers maar een film, en zo wordt het wat spectaculairder en luchtiger.
Toch is dit meer dan zomaar een wegkijkfilmpje, het zet je wel effe aan het denken. 4.5*
niethie
Bijzonder indrukwekkend filmpje! Vond hem iets minder dan het vergelijkbare Elephant van Van Sant (dat mede omdat het daar allemaal iets minder dik bovenop ligt) maar het zit er zeker niet ver naast. De film zelf heeft even zijn tijd nodig om zich op te bouwen, maar na een klein half uurtje zat ik er dan ook wel helemaal in. Het thema zelf dat nog steeds erg actueel is blijf ik bijzonder interessant vinden, vond dan ook dat het prima uitgewerkt was allemaal, het geweldige spel van hoofdrolspeler Foster en de wat ietswat rommelige montage stijl konden daar alleen maar aan meehelpen. Vond ook het feit dat je als kijker de hele tijd met je neus bovenop Trevor zit en zijn aftakeling en uiteindelijk ook zijn motieven beetje bij beetje uit de doeken werden gedaan erg mooi passen bij dit geheel. Verder vond ik het toch jammer van het ietswat makkelijke (Amerikaanse) einde, het was allemaal perfect zoals het was en dan moeten ze er notabene in de laatste minuut nog een soort van ''Alles kwam toch nog goed'' einde aan vast plakken iets dat mij nogal in het verkeerde keelgat schoot. Maar goed, dat was verder ook wel een van de weinig minpuntjes aan deze verder prima film.
leucomelas
Bijzonder goed acteerwerk.
Gek dat ik deze film nu pas tegenkwam.
Erg goed.
T-5RRRR
Wel een aardige film....op zich wel een sterk verhaal , maar kon me er toch niet goed genoeg mee vermaken , je denkt op het einde nu gaat het gebeuren , maar dan toch.....tja ik weet niet , beetje slapjes vond ik dat toch wel....
Legan
Het idee achter Bang, Bang, You're Dead is goed, alleen is de uitwerking erg wisselvallig. De grootste minpunten zijn de vele clichés en het moralisme welke in vele scènes, personages (vooral de leraar en al die ouders zijn vanaf de eerste minuut erg vervelend), dialogen en muziek te vinden is. Daardoor neigt het soms naar saaiheid en wordt het bij vlagen zelfs irriterend. In feite is het gewoon je standaard 'ik wil iets aankaarten tv-drama'.
En toch heeft het ook zijn aardige momenten. Wat vooral opvalt, is Foster's meer dan uitstekende rol, die in zijn eentje de film draagt en tevens redt van de ondergang. Verder zijn de videostukjes uitstekend alsmede het bij vlagen zeer aardig en bijpassend camerawerk en montage.
Niet slecht voor een tv-film. In feite soms verdomd aardig.
Phoebe318
Ik vond het een bijzondere film, maar vooral een mooie film! Wat kan Ben Foster goed acteren zeg, jemig! Hij boeide me vanaf het begin tot het einde!
De film was bijzonder maar geen topper. Maar dat maakt niet veel uit, ik heb "genoten" van de film (in de zin van: Ik heb er niet met tegenzin naar gekeken). Zeker waard om hem nog een keer te bekijken.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Temple Grandin

The War Zone
Drama, 1999

An American Crime
Biografie / Misdaad, 2007
bommiddelbare schoolpestengebaseerd op toneelstuk of musicalvideo cameragewelddeath threatschool shootingdrama teacherschool shooterbased on a playdeath threatsgirl in trouble