• 143.235 films
  • 7.049 series
  • 21.393 seizoenen
  • 481.375 acteurs
  • 286.460 gebruikers
  • 8.228.704 stemmen
Avatar
 
Gerard Butler

Rechten: Gordon Correll, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Gerard Butler

Geboren: 13 november 1969 (51) in Paisley, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Bekend van: 300, Law Abiding Citizen en How to Train Your Dragon

IMDb profiel: Gerard Butler

Wikipedia: Gerard Butler

24 reacties

Over Gerard Butler

Gerard James Butler (geboren 13 november 1969) is een Schotse acteur die op film, toneel en televisie is verschenen. Butler, een opgeleide advocaat, wendde zich halverwege de jaren negentig tot acteren met kleine rollen in producties zoals de James Bond-film Tomorrow Never Dies (1997), die hij vervolgende met vast werk op televisie, met name in de Amerikaanse miniserie Attila (2001).

Social Media

https://www.facebook.com/GerardButler
https://www.instagram.com/gerardbutler
https://twitter.com/GerardButler

Samengewerkt met

Reacties


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:

laundromat

  • 2434 berichten
  • 0 stemmen

Nou ja, om de koe meteen bij de horens te vatten. Een pagina alleen voor Gerard Butler (:


avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

  • 14194 berichten
  • 2282 stemmen

Nou dan begin ik maar met een leuke foto

(afbeelding)


laundromat

  • 2434 berichten
  • 0 stemmen

Leuk! Maar niet teveel Jen hoor. Is een ander topic voor!


avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

  • 14194 berichten
  • 2282 stemmen

Volledige naam: Gerard James Butler

Geboren: 13 november 1969

Geboorteland: Schotland (Verenigd Koninkrijk)

Jaren actief: 1997 - heden

Filmografie

* The Bounty Hunter (2010)

* Gamer (2009)

* Law Abiding Citizen (2009)

* The Ugly Truth (2009)

* RocknRolla (2008)

* Nim's Island (2008)

* P.S. I Love You (2007)

* Butterfly on a Wheel (2007)

* 300 (2006)

* Beowulf & Grendel (2005)

* The Game of Their Lives (2005)

* The Phantom of the Opera (2004)

* Dear Frankie (2004)

* Timeline (2003)

* Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)

* Reign of Fire (2002)

* Shooters (2002)

* Dracula 2000 (2000)

* Harrison's Flowers (2000)

* The Cherry Orchard (1999)

* One More Kiss (1999)

* Please! (1999)

* Tale of the Mummy (1998)

* Fast Food (1998)

* Tomorrow Never Dies (1997)

* Mrs Brown (1997)

(afbeelding)


avatar van Elineloves

Elineloves

  • 23941 berichten
  • 3494 stemmen

Erg leuk/lekker in:

Law Abiding Citizen (2009)

Gamer (2009)

The Ugly Truth (2009)

RocknRolla (2008)

Nim's Island (2008)

P.S. I Love You (2007)

300 (2006)


avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

  • 14194 berichten
  • 2282 stemmen

laundromat schreef:

Leuk! Maar niet teveel Jen hoor. Is een ander topic voor!

Oke ik zal het niet doen, anders word je natuurlijk jaloers

Heb al even een intro geplaatst voor je


avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

  • 14194 berichten
  • 2282 stemmen

Mijn favoriete films met Gerry: P.S I Love You en The Phantom of the Opera In Gamer en The Bounty Hunter vond ik hem ook erg leuk. Wist trouwens niet dat hij ook in Reign of Fire zit?! Die nog maar eens kijken dan.


avatar van Amity

Amity

  • 1786 berichten
  • 147 stemmen

Awwww

Mijn favoriete film met Gerry is Rock 'n Rolla! Voor de rest vind ik hem vaak leuk, maar de films iets minder.


laundromat

  • 2434 berichten
  • 0 stemmen

Bedankt Rianneke!

Ik zal niet zo snel aanpappen met een man van het 1969, maar als Gerriy langskomt....;)

In Rock'Rolla is-ie errug leuk! En 300 natuurlijk!

The Phantom staat op me must-see-lijst

P.S. I love you nog niet gezien? Lijkt me wel echt een vrouwenfilm? The Ugly Truth en The Bounty Hunter durf ik niet aan omdat ik bang met dat ze slecht zijn.


avatar van Elineloves

Elineloves

  • 23941 berichten
  • 3494 stemmen

Die laatste twee zijn voornamelijk wegkijkertjes. Niet veel bijzonders maar ook niet heel vervelend. P.S. I love you is wel een tranentrekker ja, maar zijn rol is wel erg mooi.


avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

  • 14194 berichten
  • 2282 stemmen

P.S I Love You moet je echt kijken, het is wel een romantische film met behoorlijk wat drama, maar ook humor en twee leuke mannen. Is ook niet perse een vrouwenfilm want mijn vriend vond hem ook heel goed The Phantom is ook geweldig, maar je moet er wel van houden.


ace leader

  • 3343 berichten
  • 0 stemmen

Ik vond hem wel grappig in Reign of Fire en hij speelt zijn rol goed in P.S. I Love You


avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

  • 1290 berichten
  • 1463 stemmen

Ik vind het een geweldige acteur die veel charisma uitstraalt-nog een echte vént zeg ik dan..

Vind hem goed spelen in PS I Love You en Butterfly on a Wheel

RockNRolla was die ook super


laundromat

  • 2434 berichten
  • 0 stemmen

The bounty hunter en The ugly truth toch maar overslaan. Of is Gerry het kijken waard?


avatar van Linn

Linn

  • 3288 berichten
  • 3719 stemmen

The ugly truth wel The bounty hunter niet


laundromat

  • 2434 berichten
  • 0 stemmen

Overslaan of Gerry het kijken waard?


UnknownKiddie

  • 37 berichten
  • 31 stemmen

Nou ik zou The Bounty Hunter overslaan, ironisch genoeg is het de eerste film die ik met hem heb gezien, maar goed kan je het niet noemen.

The ugly truth had wel iets, maar van hoog niveau is ook deze niet.


avatar van Minotaures

Minotaures

  • 7794 berichten
  • 1935 stemmen

Een acteur met charisma die in een paar geweldige films heeft gespeeld.

Door zijn vele rollen in verschillende films kan je gerust constanteren dat die veelzijdig is. Hij kan (aan de hand van films en personage) grappig, stoer, macho, lief, nonchalant, romantisch, geweldadig en dramatisch overkomen. Dat kan natuurlijk ieder acteur, maar elk met z'n eigen input. En dat is bij Butler duidelijk te zien.

Enkele films die ik van Butler heb gezien (van oud naar nieuw):

- Attila (2002)

- Reign of Fire (2002)

- Beowulf & Grendel (2005) *erg slecht

- 300 (2006)

- RocknRolla (2008)

- The Ugly Truth (2009)

- Law Abiding Citizen (2009)

- Gamer (2009)

Animatie:

- How to Train Your Dragon (2010)

Je zou kunnen zeggen dat ik zijn bekendste films heb gezien. De films waar die een kleine rollen in heeft zoals Reign of Fire zijn geen films waar ik opmerkingen over hem heb. Maar van Beowulf & Grendel werd ik teleurgesteld, niet zozeer door hem maar door het hele sfeer die de film uitstraalde. Jammer dat die daar aan meedeed. Alle overige films waar die een hoofd- bijrol had waren vermakelijk tot briljant. Een geweldige Engelse acteur dus.

Verder ben ik benieuwd naar zijn nieuwste film - en Fiennes' 1ste regie Coriolanus .


laundromat

  • 2434 berichten
  • 0 stemmen

avatar van JacoBaco

JacoBaco

  • 10511 berichten
  • 2235 stemmen

Best een veelzijdig acteur. Hij doet van alles inderdaad en met overtuiging. En dan heeft hij ook nog is een knappe kop + charisma.

Ja, Butler is wel een persoonlijk favorietje van me!


laundromat

  • 2434 berichten
  • 0 stemmen

Bijna onherkenbaar zonder facial hair ! Wat wil jeook met Loreal. Maar ik vind mét net wat lekkerder én stoerder!

(afbeelding)

(afbeelding)

(afbeelding)


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

  • 61866 berichten
  • 5004 stemmen

Vanwege tijdnood zijn de opnames van de nieuwe film van regisseur Albert Hughes (From Hell), met Gerard Butler in de hoofdrol, stilgelegd.

Stekker uit actiethriller Motor City getrokken - Filmblog - Film1.nl


laundromat

  • 2434 berichten
  • 0 stemmen

Hmm...waarom zijn Oldman en Gyllenhaal vertrokken? Omdat het zo lang duurde? En waarom wordt de release dan niet gewoon 6 maanden uitgesteld? Zit ook meteen dikke spoiler in het bericht...voor mij dan. Die laatste zin.


avatar van jarno1975

jarno1975

  • 9397 berichten
  • 2050 stemmen

Trailer van Den of Thieves. Nieuwste actiefilm met Gerard Butler.