• 9.155.701 stemmen

How to Train Your Dragon 2 (2014)

Animatie / Avontuur | 105 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Hoe Tem Je een Draak 2

Geregisseerd door: Dean DeBlois

Met onder meer: Jay Baruchel, Cate Blanchett en Gerard Butler

Releasedatum: 2 juli 2014

Plot How to Train Your Dragon 2

"The training is over."

Hiccup en Toothless leiden honderden drakenstrijders om de Drakenberg te verdedigen, en vechten daarbij tegen Drago Bloodfist en zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, meester van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago.

Hiccup (stemrol)

Ruffnut (stemrol)

Drago (stemrol)

avatar van LPereboom

LPereboom

Genoten van deel 2, het grafische blijft super mooi om naar te kijken. Het is vermakelijk en voor krijgt hij toch de dikke 3,5*

avatar van otherfool

otherfool

Het eerste deel was redelijk sympathiek (zonder overigens echt uit te blinken) maar dat is er ook wel een beetje vanaf in dit overbodige vervolg. Vooral veel luider en chaotischer, ik kon er soms nauwelijks mijn gedachten bij houden. Verhaallijn en rol van de moeder is niet echt geslaagd te noemen en al met al zit er maar weinig vertier in. Deze franchise heeft duidelijk al zijn beste tijd gehad.

avatar van Echelon2013

Echelon2013

Blijf het geweldig vinden hoe er diepgang in deze reeks gebracht worden dmv. sarcasme, uitgewerkte karakters en vooral hoe emoties bij de draken herkenbaar wordt gemaakt.

Er is verdriet, er wordt gelachen, er is spanning en een heroïsche eindstrijd...

Samen met een mooie animatie weet deze zich toch makkelijk in mijn top10 van 2014 te nestelen...

avatar van Film Pegasus

Deze sequel is wat je van een sequel kan verwachten. Meer van hetzelfde en de verrassing is er wat af. Het is niet allemaal slecht, maar je merkt wel dat ze eerst alles meenemen van de vorige film om er dan nog wat figuren en verhalen bij te kappen. Dat maakt het allemaal wat drukker. Bovendien verloopt het verhaal nogal voorspelbaar zodat alles wat langdradig wordt op den duur. Gelukkig is de humor en de animatie nog altijd vrij goed en is dit evengoed genieten. Iets minder dus dan zijn voorganger, maar het kan er nog wel door.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ietsje slechter dan zijn voorganger, leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van Thorongil

Thorongil

Paar dagen geleden eens herzien. Erg mooi gemaakt meer, maar het verhaal raakte me niet zo als het origineel. De dood van Stoic deed me niet echt zoveel

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meer van hetzelfde.

Maar da's niet zo erg, want deel 1 is ook gewoon plezant. Dezelfde pluspunten blijven, dezelfde manco's ook. Verhaaltechnisch is het niet zo interessant, het drama met Hiccup's moeder en de dood van z'n vader doet me niet veel. Dan geniet ik meer van andere dingen.

Jay Baruchel blijft wel een énorme misser, zijn stem is totaal niet aangenaam om te horen. Da's al één vereiste, tweede is dat hij z'n stem gebruikt, maar dat gebeurt ook niet. Nul emotie legt hij in z'n rol. De overige castleden à la Cate Blanchett en Kit Harington vind ik ook geen grote lichten maar Baruchel is wel exponent van miscasting.

Grootste aantrek komt m.i. door de animatie. De drakenritten zijn altijd plezant en vlot in beeld gebracht. De designs variëren van spuuglelijk tot gewoon lelijk, en het "walhalla" van Valka doet me wat aan Pandora denken, maar soit.

Kleine 3,5

avatar van The One Ring

The One Ring

Als een van de weinigen vond ik de tweede How to Train Your Dragon net iets leuker dan de eerste, maar aangezien ik niet bijzonder veel affectie had voor het origineel zegt dat niet zoveel. Deze kwam op mij net wat avontuurlijker over en hoewel deel 1 niet enorm sterk in het geheugen ligt had ik ook de indruk dat deel 2 er mooier uitzag. Het design van de alpha's mocht er zeker zijn, evenals die uilachtige draak van de moeder.

Wel blijft dit voor mij vooral een tussendoortje. De emotionele diepgang die anderen in deze reeks vinden zie ik niet. Zelfs de toch wat onverwachte dood van de vader liet me vrij koud, eigenlijk. Ik denk dat een groot probleem blijft dat bijna alles volgens het boekje gaat. Waar Pixar in zijn gouden jaren voorspelbare verhalen wist om te buigen naar iets meer door thematisch vaak wat dieper te gaan en interessante zijwegen te vinden gaan deze Dragonfilms te veel te bekende weg in. Het helpt ook niet dat nota bene dit specifieke verhaal van deel 2 extreem veel lijkt op die van de Pokémonfilms, met een overeenkomende schurk en oplossing. Ach, heeft het uitzitten van die Pokémonfilms ook eens een praktisch nut: als referentiekader voor How to Train Your Dragon 2. Het zegt wel iets over de creatieve durf op verhalend gebied van deze films.

Nog een extra pijnpunt blijft voor mij de stem van Jay Baruchel. Op een bepaalde manier klikt hij niet bij het personage, in mijn oren. Niet alleen mist zijn stem emotie, hij klinkt op een bepaalde manier ook te modern voor het karakter. Zelfs personen als Jonah Hill en Christopher Mintz-Plasse weten een betere toon te raken.

Deze recensie is wat harder dan mijn uiteindelijk eindoordeel. Misschien doordat mijn verwachtingen enorm laag waren bleek het toch wat meer kijkbaar te zijn. Deel 3 sla ik waarschijnlijk niet over, maar ik kijk er ook niet naar uit. Ik merk de liefde van de makers voor deze wereld wel, maar niet de durf of creativiteit om het echt uniek te maken.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

vermakelijk. Net als deel 1 ziet het er weer gelikt uit. Qua actie is deze leuker dan zijn voorganger.

avatar van Rico120

Rico120

zijn voorganger was op gappen beter dit deel is op actie beter dus weet niet of deze beter of slechter is

maar toch wel leuk neer gezet hopelijk is deel 3 beter

avatar van Decec

Decec

Uitstekend animatie/avontuur/komedie/drama/familie/fantasie film...

Mooi verhaal...

Uitstekend mooi gemaakte animatie film...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Ben benieuwd voor vervolg deel 3 (2018)...

avatar van MovieHolic

MovieHolic

• 2082 stemmen

Wat een hoogstandje zowel graphics als het verhaal!

avatar van Noodless

Noodless

Misschien iets minder dan het eerste deel, maar zeker een prima vervolg met heel wat mooie graphics. De animatiebeelden zien er prachtig uit en qua actie kom je zeker niet tekort. Het verhaal is wel min of meer voorspelbaar, al heeft de film wel één verrassing in petto nl. dat de vader sterft.
Genietbare animatiefilm waarin heel veel te zien is. Vervelen doe je allerminst. 7/10

avatar van Geno

Geno

Nee dit was 'm niet. De zekere originaliteit van het verhaal en de innemendheid van de karakters bij Deel 1 deden je echt smelten. Maar bij Deel 2.... ik grilde ervan! Wat er nu precies niet werkt weet ik niet maar het stuitte me tegen de borst ineens. Terwijl... ; ik ging er echt met een goed gevoel voor zitten!

Het lijkt wel of het 'idee erachter' overduidelijk te zien was. Alle ingrediënten voor een regelrechte blockbuster zaten erin... tja.... en dan... succes verzekerd; zoiets.

Het verhaal lag er van meet af aan al te vet op. De avonturen waren zo giga aangezet dat het oninteressant wordt. De 'muziek' en 'geluidseffecten' waren overheersend, overbodig, maar vooral superirritant. En... het was me toch een onophoudelijk druk gevlieg en gejaag... dat het niet meer boeide.

Het was meer de 'kleinheid' en het terugbrengen van grootse onbegrijpelijke zaken naar te behappen menselijke proporties die in Deel 1 de kern van het succes was. Daar is om louter 'winstbejag' of 'succesgarantie', meer is beter, vanaf gestapt. Het werd een oninteressante brij van semi-spektakel.

Nee de magie is duidelijk uitgewerkt. En Deel 3 zal er denk ik ook niet komen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Net als het 1e deel vermakelijk. Visueel bij vlagen imponerend. Prachtig dat wereldje, het geraas door de wolken, de bergen, het water. Erg mooi. Ik blijf een beetje moeite houden met de stem van Baruchel, vind 't niet echt passen in deze wereld met deze personages. Werkt soms nogal afleidend. Verder weinig bijzonders aan te merken op deze prent. De makers blijven qua verhaal netjes binnen de lijntjes - nergens wordt het bijzonder, maar ook nergens maakt het indruk. Op 1080p. + dikke DTS is dit gewoon lekker achterover hangen op de zondagmiddag. Missie geslaagd dus. Heb me prima vermaakt.

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch sterker als het eerste deel.....visueel weer iets mooier en het verhaal is wat stoerder en spannender naar mijn idee.

Genoeg komische momenten en de draken zijn erg leuk gedaan met ieder z,n eigen karakter dingetjes.

De nederlandse versie is kwa voice over ook wel oke.

Ook voor de kleintje was hij geslaagd.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Ben sinds een tijdje animatie films gaan waarderen en zeg maar pixar fan geworden ,maar deze film staat bij mij op nummer 1 v/d animatie films. Deel 1 vond ik al supermooi en goed,maar deze slaat alles !

avatar van sowhat

sowhat

Aanraders, de tweede film is nog beter dan de eerste vind ik omdat er meer humor inzit! Toothless is de grappigste draak ooit.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin de jongen en zijn draak een groep drakenjagers tegenkomt. Dit vervolg komt minder fris over dan het eerste deel. Nog wel een avontuurlijk geheel, maar het verloop is nogal standaard. Meer dan genoeg actie en visueel ziet het er allemaal weer kleurrijk en spectaculair uit, maar het mag van mij bij deze twee delen blijven.

avatar van Alathir

Alathir

Een erg goed vervolg al is de verrassing van deel 1 er wat vanaf. Het wordt hier, zoals typisch in sequels, allemaal wat grootser aangepakt. Degene die Hiccup inspreekt vind ik nog steeds niet echt passen maar ondertussen ben ik er wel gewend aan geraakt. Verder ziet het er visueel erg mooi uit en valt het heel goed mee om als volwassene deze films te bekijken. Echt indruk wordt er niet gemaakt maar het blijft een prachtige wereld. Ik kijk al uit naar deel 3.

avatar van killerfreak

killerfreak

Leuk vervolg. De "magie" van de eerste film is een beetje verdwenen, maar die wordt ruimschoots gecompenseerd door een leuke story en de introductie van enkele nieuwe personages (die passen binnen het geheel van deze en de vorige film); zowel human als dragon. Ook de eindbattle mag er zeker zijn.

avatar van IH88

IH88

“Welcome aboard, dragon rider.”

Meer van hetzelfde en gelukkig maar. Want How to Train Your Dragon 2 is weer een fantastische animatiefilm en een perfect vervolg op deel één. De film is iets donkerder van toon, zonder het plezier en de humor van het eerste deel uit het oog te verliezen. De animatie ziet er weer geweldig uit en er zitten scènes tussen waar je ogen tekort komt om alles te registreren. Met wat nieuwe personages, en de stemacteurs zijn ook weer perfect gecast. Kom maar op met deel 3.

avatar van ILDIB

ILDIB

vermakelijk al is het soms wat voorspelbaar en erg standaard qua verhaal. maar mooi gemaakt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Veel minder,

Jammer, want de magie is er eigenlijk al gelijk af, waarbij deze film meer een soort cash-in lijkt dat een vervolg dat uit de hart van de makers komt. Zo verliest deze film gelijk al wat magie die in de eerste film wel echt volop aanwezig was.

Nu we niet echt meer de spanning en band tussen Hiccup en Toothless terugzien is er gelijk wat minder te beleven. De film lijkt langzamer over te gaan, en lijkt er nog steeds niets aan die vervelend opvallende clichés te gebeuren. Ze lijken het niet eens meer te proberen.

Hiermee is het hele middenstuk niet al te bijzonder, nog wel enkele mooie beelden maar de echt leuke stukken beginnen pas richting het einde met de 2 giganten tegen elkaar. Dan gaat de film tenminste weer even los in het bombastische gedeelte en is daarmee op zijn leukst.

Uiteindelijk is dit niet heel slecht, maar eigenlijk had het gewoon bij deel 1 moeten blijven, nu met deel 2, 3 en zelfs een serie is de magie er zo meteen af. Jammer dat ze dit blijven doen, ik vind dat dit soort films bij deel 1 moeten blijven.

avatar van Film Pegasus

Op zich wel leuk dat de personages ouder zijn geworden. Dat zie je niet veel bij animatiefilm type Pixar, Dreamworks of Disney. De stem van Hiccup blijft een zeur helaas. De film is meer actie geworden, maar toch heb ik het gevoel dat de draken wat minder aandacht krijgen. Al hun dreiging is weg en Hiccup kent (buiten Toothless) niet echt een goeie tegenspeler. Wat minder van verhaal, al valt het nog wel mee. Animatie en humor zijn meer van hetzelfde, maar er wordt wel meer gemikt op kinderen dan in het eerste deel. De film valt nog best mee.

avatar van mrklm

mrklm

De harmonie tussen de Vikings en draken komt in gevaar wanneer drakenjager Drago [Djimon Hounsou] de unieke gaven van een reuzachtige draak gebruikt om alle draken in zijn macht te krijgen. Dat drakenleger gebruikt hij vervolgens om zijn vijanden uit de weg ruimen. Toothless is de leider van de vredelievende draken, maar kan Hiccup [Jay Baruchel[ voorkomen dat zijn drakenvriend onder Drago’s invloed bezwijkt en zich tegen hem keert? Verrassend goed vervolg introduceert op succesvolle wijze een aantal nieuwe karakters en profiteert van de verbeteringen die er in de tussenliggende jaren zijn gemaakt op het gebied van animatie, vooral in enkele spectaculaire actiesequenties. Ook nu is dit een volwassen film voor kinderen, maar de stemvertolkingen zijn wat vlak vergeleken met het origineel waardoor het iets minder meeslepend is.

avatar van Monique-1974

Monique-1974

Ik vond dit deel net zo goed,misschien nog wel beter zelfs, dan deel 1. Er zit gewoon een verhaal in en het blijft amusant. Genoten!

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Jammer dat de humor in dit tweede deel vrijwel helemaal ontbrak.