• 9.376.798 stemmen

Diamonds Are Forever (1971)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Met onder meer: Sean Connery, Jill St. John en Charles Gray

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 23 december 1971

Plot Diamonds Are Forever

"The man who made 007 a household number."

James Bond komt in Amsterdam een omvangrijke diamantsmokkel op het spoor. Daar ontmoet hij ook de verleidelijke Tiffany Case, die even mooi als gevaarlijk blijkt te zijn. Het spoor leidt vervolgens naar Las Vegas, waar Bond een paar zeer inventieve moordaanslagen te verduren krijgt. Langzaam maar zeker komt Bond erachter, dat zijn aartsvijand Ernst Blofeld de hand heeft in zowel de diamantsmokkel als de moordaanslagen.

James Bond

Felix Leiter

Professeur Docteur Metz

avatar van The One Ring

The One Ring

Deze Bond-film hoort in hetzelfde rijtje als Never Say Never Again, Moonraker en A View to a Kill. Oftewel: de Bond-films van een beschamend laag niveau. Erg saaie actie-scènes, een belabbert script, twee irritante schurken die alleen maar slechte woordgrapjes maken... in deze Bond is werkelijk niks plezierigs te beleven. Het is voor het eerst sinds redelijk lange tijd dat ik weer een Bond kijk en ik wist ook helemaal niet meer hoe het met Blofeld zat. De openingsscène is trouwens het slechtste aan de film.

avatar van megaman

megaman

het viel me op dat DAF nog echt de jaren 60 sfeer had terwijl deze al van 1971 was. vond deze één van de mindere van Connery. gelukkig loodste Live and Let Die de bond reeks wel naar de jaren 70...maar niet met Connery helaas.

thunderball

Net weer zitten kijken! Sorry alle DAF haters, maar ik vind hem gewoon leuk en Connery hier op zijn best! Natuurlijk heeft de film ook zo zijn fouten, maar het is nu te laat om die te gaan opnoemen, ik ga toch eerst even wat slapen!

Wel even mijn stem verhoogd naar 4,5!

avatar van Film Pegasus

Ik heb net m'n stem verlaagd naar 2,5... Die Tiffany Case is samen met sheriff Pepper het meest irritante personage uit heel de filmreeks. Veel soeps is de vijand niet echt en ook zit Connery niet echt in z'n vel. Niet dat hij te oud was, tenslotte is Roger Moore 3 jaar ouder dan Connery en zelfs Pierce Brosnan was ouder toen hij Goldeneye maakte dan Connery tijdens DAF. Ik denk ook dat men niet goed wist hoe het verder moest met Bond na de 'mislukte' uitstap naar Lazenby. Lazenby was niet slecht, maar het klikte niet met de acteur en wilde blijkbaar met DAF terug op safe spelen. Gelukkig heeft men wel durven vernieuwen en met z'n tijd meegaan met Live and let die.

thunderball

ok ik heb de film tot nu toe alleen possitief behandeld, maar ik geef toe, toen ik hem voor de eerste keer zag viel ie ook zwaar tegen en hoe vaker je hem kijkt hoe meer fouten me opvallen in het script:

waarom gaat Plenty naar woning Tiffany?
door wie en waarom wordt ze vermoord?

de geijkte antwoorden zijn altijd:

ze wilde verhaal gaan halen bij Tiffany.

Oja, hoezo eigenlijk dan? Ze kan niet weten dat Tiffany bij die gangster hoort, of uberhaubt weten wie zij is.

vermoord door mr Wint en Kitt!

Oja, maar die weten toch hoe Tiffany er uit ziet en als ze het dan nog niet wisten, dan in ieder geval nadat ze in het zelfde vliegtuig hadden gezeten (zie scene: Miss Case ziet er goed uit... voor een vrouw, he,he!).
Nou komen ze niet al te bijster snugger over, maar deze twee vrouwen zijn zo compleet andere types dat je ze niet snel met elkaar zal verwarren, me dunkt!

Mr Wind and Kitt nemen een verdoofde en bewusteloze Bond mee en gooien hem in een buis, die de andere ochtend onder de grond wordt aangebracht, zodat hij levend begraven wordt.

Logisch? Niet echt! Werklui merken toch echt wel op wanneer daar iemand in ligt, ze zijn niet blind! Wanneer je de ene buis met de andere gaat verbinden zie je heus wel dat er iemand in ligt.

Bovendien kan iemand me uitleggen, wat dat voor flesje is wat bij Bond in de achter bak vd auto kapot gaat en duidelijk in beeld wordt gebracht?! Wordt dit expres kapot gegooid en zoja Why?!

wanneer Bond en de CIA White in zijn zomerhuis bevrijden wordt White onder vuur genomen door Saxby.
Logisch? Wat doet ie daar eigenlijk?

Antwoord:
hij was telefonisch door Blofeld daar naar toe gestuurd om White te vermoorden.

FOUT! Het was niet Saxby die Blofeld aan de telefoon had, maar Bond die zich, mbv de stemadapter van Q,zich voor deed als Saxby! Die laatste heeft dus nooit met Blofeld hier over gesproken, laat staan de opdracht gekregen om White uit de weg te ruimen

En toch vind ik dit een leuke film om naar te kijken, ik kan hem zo vaak op zetten als ik wil, hij verveelt mij nooit itt latere films als NSNA, AVIAK,TLD en LTK.

En Connery is gewoon super goed opdreef en ziet er echter dan ooit uit!

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Ik snapte nooit waar die kat op het laatst altijd naartoe was. Dat valt in 3 films op, die achter elkaar komen. Zal maar geen namen noemen, want dan is het weer spoiler. Telkens als het hoofdkwartier van Blofeld vernietigd wordt, weet Blofeld te ontsnappen,maar de kat is al een uur eerder verdwenen.

thunderball schreef:
waarom gaat Plenty naar woning Tiffany?
door wie en waarom wordt ze vermoord?

Antwoord: Ze zag Bond en Tiffany in bed en de volgende dag ging ze naar Tiffany's huis, daar kwam ze die twee homo's tegen die dachten dat ze Tiffany was en vermoorden haar..

Andwoord: Een nogal snugger manier om iemand koud te maken, maar misschien is die buis zo lang dat ze niet kunnen zie dat daar iemand in zit.

Antwoord: Omdat Bond er op licht en hey flesje stuk gaat.

Logisch? Wat doet ie daar eigenlijk?

Antwoord:
hij was telefonisch door Blofeld daar naar toe gestuurd om White te vermoorden.

Antwoord: Misschien heeft die later toch contact genomen met Blofeld en toen de opdracht gekregen.

thunderball

alle antwoorden die jij geeft zijn de TE makkelijke antwoorden (die altijd gegeven worden om te verbergen dat het scenario niet al te best in elkaar zit), maar die voor geen hout deugen natuurlijk!

De verschillende scene's volgen elkaar enorm snel op, als of de makers dachten:

Vlug! Schiet op! Anders merkt het publiek dat het allemaal nergens op slaat! Hoe sneller het verhaal, hoe minder tijd ze krijgen om over dingen goed na te denken!!

Fredo Corleone

Nah...der is gewoon het één en ander van geknipt , sommige deleted scénes zijn overigens te zien in de DAF dvd.

De eerste antwoord die ik gaf, was trouwens één van die weg geknipte scénes.

Dat gevoel heb trouwens niet en dat terwijl ik DAF een stuk minder vind dan jou.

thunderball

Ja, dat die scene er uit is geknipt weet iedereeeen, da's niks nieuws, maar dat verklaart niks! WAAROM gaat ze daar heen, zou jij dat doen??

En zoals gezegd die twee killers WETEN hoe Tifanny er uit ziet, die twee vrouwen lijken zowel qua uiterlijk als manier van doen, totaaaal niet op elkaar. Die verwar je echt niet, hoor!

En dat flesje WAAROM zie je dat kapot gaan, wat is de bedoeling daarvan?? Wordt niet voor niks zo close in beeld gebracht??

En in het echt zie je heus wel dat er iemand in zo'n buis ligt, hoor! Of die moeten allemaal in dienst staan van Blofeld, da's wel heel sterk gezocht!

Nu ik er over denk:

het is ook helemaal niet duidelijk of mr Wint en Kitt echt voor BLofeld of SPECTRE werken, nergens wordt de naam SPECTRE genoemd (heeft Blofeld alles in zijn eentje bekokstoofd?), ze hebben zelfs geen enkele scene samen met Blofeld.

Het is wel een hele zwakke uitleg om te zeggen:

Saxby is buiten beeld nog een keer gebeld, daar is namenlijk geen enkele reden voor! Blofeld gaat er van uit dat hij de opdracht gegeven heeft en Saxby zelf is helemaal niet ongerust, want dat was Bond zelf die zich uit gaf als Saxby.

Zo kun je ieder scenario wel goed praten.

Geef nu maar toe, er klopt niet veel van!!

Maar ik vind het toch leuk!! (ik heb nooit gezegd dat ik ook consequent en logisch dacht!)

Fredo Corleone

Ik weet niet of ik het zelfde zou doen als Plenty, ik zie mezelf namelijk niet in haar.

Waarschijnlijk niet.

Houdt er rekening mee dat Tiffany regelmatig een ander kleurtje neemt voor haar haar. Dus misschien gaf de opdracht gever haar haar als zwart aan en toen Wint en Kitt een meid met zwart haar zagen in het huis van Tiffany hebben ze die onmiddellijk vermoord.

En waarom het flesje stuk gaat? Zodat Bond later die twee schurken kan herkennen.

Er gaan trouwens verschillende theorien rond SPECTRE rond. Sommige denken dat zijn organisatie na YOLT (OHMSS werd genegeerd) erg zwak werd enzo...

Maarja het is wat je zegt.

thunderball

He, dat van die verschillende haar kleuren is nog zo gek niet eigenlijk!! Goed bedacht!!

Weet je wat ik altijd dacht, wanneer Bond op het eind opmerkt dat de geur hem ook bekend voor komt (grafgeur), dat ie weet dat zij hem neergeslagen en in die kist gestopt hadden, maar inderdaad het slaat denk ik op dat slechte geurtje!

He zo leer je er nog eens wat bij (ik kijk hem slechts pas zo tussen de 20 en 25 jaar!!)

Bedankt voor het meedenken, leuk!!

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

geweldige bond-film met sean c.

hij is de enige beste bond ( en soms ook pierce brosnan)

hij kan echt heel goed james bond spelen.

ik geef hem een goede 3.5

avatar van SSeagal

SSeagal

De zesde en tevens laatste van Sean Connery. Jammer dat het geen waardig afscheid is, te weinig memorabele scene's vond ik. De vechtscene in de lift is erg leuk gedaan, en de twee homo-killers zijn nog wel goed, maar alles voelt een beetje aan als een komedie, beetje jammer. Al met al 1 van de minste van Connery, doch wel plezierig. **1/2

avatar van murtcelP

murtcelP

Leuke Bondfilm, niet echt spectaculair, maar het verveeld nooit. Veel snel op elkaar volgende spannende momenten, lekker veel vaart, soms wat onlogisch, maar dat stoort eigenlijk niet. Leuk om Bond in Amsterdam te zien. De homo-moordenaars Wint en Kidd zijn leuk bedacht! Tiffany Case is in het begin een sterke vrouw, maar later in de film wordt het weer een hulpeloos, dom meisje, vooral op het booreiland. Dat is jammer.

De muziek is erg goed en speelt mee in de sfeer van de film. ***1/2

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Diamonds was vroeger altijd één van m'n favoriete Bond´s, maar tegenwoordig vind ik hem een stuk minder. Het is natuurlijk top dat Sean Connery er nog één deed, maar hij ziet er in deze film uit als of die 55 jaar is (!), wat ik dan toch wel minder vind. Het verhaal en de aktie scénes vind ik ook veel minder dan normaal. Verder kijkt de film wel lekker weg, maar het is gewoon minder dan normaal.

De hoogtepunt van de film voor mij zijn zonder twijfel Mr. Kidd en Mr. Wint, erg originele en leuke slechteriken voor een Bond film.

3 sterren.

avatar van Wouter

Tenshinhan schreef:

Benieuwd wat je dan van Moore vond....

avatar van neo

neo

Stephan schreef:

Gaat in deze niet een deur in Amsterdam open en wordt Bond op z'n Duits aangesproken.

Door het karakter Peter Franks, waarvan je niet weet of hij nu Nederlander of een andere nationaliteit heeft.

Beviel mij beter als heel lang geleden. Connery is wat meer gevat in blikken als in eerdere delen, en dat is toch wel een groot minpunt. Verdere ontwikkelingen zijn veelal amusant, met enkele leuke achtervolginen. Maar net als bij Never Say Never Again oogt het soms wat makkelijk en oninteressant. Er zijn er die niet persee beter zijn, maar wel vele malen amusanter. Ga wel van 2.5 naar 3 sterren.

avatar van davidov

davidov

Wouter schreef:

Benieuwd wat je dan van Moore vond....

Ook al weet ik dat Moore een aantal jaar ouder is dan Connery, toch snap ik wat hij voelde bij het zien van de film. DAF voelt gewoon ontiegelijk oud, ouder dan bijv yolt of gf. Tevens kan ik het nogsteeds niet geloven dat er GEEN 15 jaar zit tussen DAF en LALD. De hele film komt bij mij stoffig, oud, klunsig, traag en goedkoop over. Iets wat dus ook gevolg heeft voor Connery. Dus ook al was Moore erg oud in de latere films, doordat zijn films altijd erg slick en modern waren viel het minder erg op.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Met Moonraker, Octopussy en Die Another Day is dit voor mij een van de zwakkere films uit de reeks. Desondanks nog altijd leuk om weer eens te zien.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Vooral het begin tot en met het middenstuk vond ik erg vermakelijk, daarna begon de film een beetje te slepen en duurde het te lang voordat het verhaal eindigde. Wel veel leuke achtervolgingen (o.a. met Sean Connery in de maanbuggy) en een vermakelijk scala aan schurken, maar het blijft één van de mindere Bondfilms. Ben aan het twijfelen tussen 3* en 3.5*, maar ik houd het vooralsnog op 3*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een van de mindere James Bond vind ik.

Allereerst de Amsterdam locatie: Ik had weer veel verwachtingen voor die locatie(speedboat achtervolgingen in de grachten of zoiets..) maar nee, zoals gewoonlijk komt Amsterdam er weer 5-7 minuten in voor en word de hele film weer in die saaie USA geschoten. Daar baal ik soms van. Ook dat er in Nederland mensen duits praten en dat de Lufthansa er vliegt.

Maar daarnaast vond ik hem ook een beetje een saaie James Bond. Op een paar leuke stukjes na. Die twee Homo-gangsters waren soms ook wel leuk. Maar soms komt er maar geen eind aan de film.

2,5

avatar van veron35

veron35

De slechtste bond film die er is.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

veron35 schreef:

De slechtste bond film die er is.

Inderdaad. Ik geef hem 1,5* Ik ben een groot fan van de Bondfilms maar dit deel is saai, het verhaal weet niet te boeien. Niet dat iedereen denkt dat ik dat een groot voorstander ben van de meer recentere Bondfilms, want Die Another Day was weer veel te overdreven.

avatar van fanaat

fanaat

Nou, als ik kijk naar hoe positief ze over 'From Russia with love' denken en vervolgens kijk naar deze recensies dan moet deze Bond wel heeeeeeeel slecht zijn.

avatar van fanaat

fanaat

Ik heb hem net gezien en ik moet zeggen dat hij na de helft ontzettend saai werd . Dan gebeurt weer dit dan weer dat dan weer dit. Niet een flinke knok partij alleen maar praten praten en nog eens praten . De slechtste Bond uit de reeks .

Allhoewel ik om een grap wel erg moest lachen. Toen Bond met veel moeiwte het bandje had vervangen door een nep bandje. En toen die vrouw ze weer begon te verwisselen. Dat was een van de weinige momenten in de film waarin ik erg moest lachen.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Zeker niet de beste Bond, maar toch wel een van de meest sfeervolle naar mijn idee.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

O jee, o jee. Het niveau van de Bonds neemt nu ineens wel heel rap af. On Her Majesty's Secret Service kon ik al niet waarderen en ook deze Bond is zeker niet goed in mijn ogen. Saai, vervelend, langdradig... Deze Connery was geen Bond meer... Een krappe 2 sterren.

avatar van sakiefg7

sakiefg7

Dit is een van de slechste bondfilms, Connery heeft het gewoon niet meer en Charels Gray is gewoon GEEN Blofeld, ik vond Jill st John zo vervelde bondgirl, op de helft wordt de film zo saai . Ik had gewoon liever Lazenby in deze film bond zien spelen en Savalas als Blofeld dan had de film nog wat kunnen worden. Maar om connery terug te halen was een grote fout, ik vindt connery een hele goede bond maar hier doet hij het zo slecht . Ik weet zeker dat als Lazenby in DAF had gespeelt dat het dan ook echt een vervolg van OHMSS zal zijn en ook dat dat Blofeld dubbelgangers had vond ik eigenlijk heel slecht bedacht. Het enige wat wel leuk was waren die mr.wint en mr.kidd en de titelsong was heel goed. Maar voor de rest vindt ik de film geen goede bondfilm!

avatar van Theatertje

Theatertje

Geweldige Bondfilm, geweldige soundtrack, Mr. Witt en Mr. Kidd zijn zalig als bad guys met homofiele trekjes. Kortom: 5 sterren is iets teveel, 4.5 sterren zijn echter wel gepast bij deze film.