• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Pierce Brosnan, Sean Bean en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 7 december 1995

Plot GoldenEye

"No limits. No fears. No substitutes."

De Koude Oorlog is voorbij, maar de Russische maffia viert hoogtij en wil de wereld in haar macht krijgen. Gelukkig is er geheim agent 007 om daar een stokje voor te steken. Bond moet samen met Natalya het wereldgevaarlijke wapen Goldeneye uitschakelen.

Alec Trevelyan

General Arkady Grigorovich Ourumov

Boris Grishenko

avatar van joostie

joostie

blijft een van de betere bond films

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Jammer dat Hp niet komt, maar het is een van mijn favo bond films, die helikoper is geweldig, toch? Maar goed, ik vind de film een 3.5 waard!

avatar van jackie chan

jackie chan

ik baal, maarja

avatar van Ricker

Ricker

Ook ik vind het een hele mooie Bond film!!

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Blijft toch de beste bond, na from russia with love....

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

jackie chan schreef:

GVD, ik wil deze film zie maar er zit natuurlijk weer hart van nederland ertussen dus hij duurt tot half 12, en tja ik moet er morgen om 6 uur uit dus ik kan t niet zien.waarom laten ze dit dan niet gewoon op veronica uitzenden, altijd sbs beste programma's en die waardeloze programma's/ films mogen veronica en net5 uitzenden..ik baal, maarja

De film is ook op DVD uit...

avatar van thunderball

thunderball

Movie_fan# schreef:

Blijft toch de beste bond, na from russia with love....

en na Goldfinger en na Spy en na FYEO en na CR en na Moonraker en na OHMSS.....

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Goede Bondfilm.

en Izabella Scorupco is lekkerrrrr.

Totaal 3,5 *

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

jackie chan schreef:

ik baal, maarja

Zo nu en dan is 6½ uur nachtrust meer dan genoeg, hoor!

Je hebt nu één van de beste Bondfilms gemist, maar troost je, hij komt gegaranderd in 2007 minstens twee keer op TV, dus nog even geduld. En, zoals hieboven ook al is gesteld, hij is ook te koop op DVD!

avatar van Vaig

Vaig

Vind dit inderdaad een van de betere Bond films. En ook die achtervolging met die tank is geweldig. Is weer eens wat anders dan die standaard race achtervolgingen.

Ook Sean Bean is meesterlijk

*3,5

avatar van SilverGun

SilverGun

Deze film blijft me vooral bij vanwege de meesterlijke videogame die er van gemaakt is op de Nintendo 64. Normaal gesproken zijn dergelijke filmgames van belabberde kwaliteit, maar GoldenEye was daarop de eerste en enige grote uitzondering. Zoals de kenmerkende elementen van de film in het spel zijn verwoven en hoe het spel talrijke revolutionaire elementen implementeerde en de standaard neerzette voor alle FPS spellen die volgden, is van ongekende klasse. Maar goed, dit is meer iets voor VideogameMeter.

avatar van Badgast

Badgast

Pierce Brosnan schittert in zijn eerste Bond-film. Veel actie, mooie vrouwen en coole gadgets, alleen de openingsscene is ver, maar dan ook erg ver 'over the top'.

3,5 ster

avatar van megaman

megaman

SilverGun schreef:

ieder bond-fan moet deze game een keer gespeeld hebben. niet omdat het per defintie een 'computerspelletje' is maar omdat Goldeneye is in speelbare vorm. en wie alles wil verzamelen van bond zoals T-shirts, posters, soundtracks...dan hoort ook deze game er natuurlijk bij. een onmisbare en meesterlijke klassieker! gewoon een keer proberen en er achter komen wat je zoals gemist hebt sinds 1997! en het blijft een Bond product natuurlijk!

avatar van D-oNNy

D-oNNy

Goeie film! toch vind ik dit wel een van de beste Bond! beter als de nieuwe! Wel een raar vrouwtje die Famke Janssen. Al met al goede film, goeie actie, mooi vrouwen, soms een beetje te onrealistische

al met al 4*

avatar van davidov

davidov

SilverGun schreef:

Helemaal mee eens. Goldeneye 64 heeft het genre "spellen gemaakt naar een film" destijds helemaal opnieuw uitgevonden maar sindsdien was er tot op de dag van vandaag niet 1 spel even succesvol in als Goldeneye.

Tevens vergeten een heleboel mensen dat het spel een kleine revolutie betekende voor de games wereld. Het was de eerste FPS shooter voor een console die ook echt wat voorstelde, en afgezien daarvan heel vernieuwend was. Gewoon knallen was een optie, maar sluipen en accuraat zijn was veel belangrijker... Tevens waren dingen als veel kunnen vernietigen (ramen, camera's, computers, kratten en vaten etc) erg nieuw... verschillende plekken mensen raken izorgde voor verschillende reacties, geanimeerde sterf"scenes", missies met uiteenlopende objectives... de slimme AI en natuurlijk de revolutionaire multiplayer...

Nee Goldeneye 64 was bijv net als Half Life een enorme impuls voor de fps games...

-----

En nu over de film. Dit blijft voor mij toch eigenlijk DE bondfilm. Casino Royale is heerlijk en erg goed, maar toch prefereer ik net de Bond die Brosnan in deze film neerzet... ook af en toe met gevoelens op zn gezicht (concentratie in het begin bijv: op de startbaan), en emoties in cuba.... Humor, villains, donker en sfeervol, ietswat gadgets maar niet teveel (slechts een riem)... Locaties etc alles is in balans.

Moge er ooit weer een film als deze komen, ik ben bang dat dat echter niet meer zal gebeuren. Jammer dat de latere films van Brosnan zo'n nare smaak achter wisten te laten terwijl deze film voor Bond eigenlijk...eigenlijk gewoon compleet is. Ik doe dan ook mn best om de "Brosnan Bond" te herinneren zoals hij in GE was...

avatar van SilverGun

SilverGun

En vergeet niet het herladen van wapens en de aanwezigheid van een sniper rifle waarmee je kunt zoomen. Elementen die vandaag de dag in iedere shooter aanwezig zijn, maar in GoldenEye voor het eerst voorkwamen.

avatar van megaman

megaman

Jammer dat het hoofd-team, wat werkte aan Goldeneye en Perfect Dark, bij Rare weg ging. Later werd dat Free Radical Design die het net zo meesterlijke Timesplitters crëeerde. Met de muziek van Greame Norgate die ook verantwoordelijk was voor de score van Goldeneye en Perfect Dark. Wel leuk dat er in Timesplitters 2 en 3 een aantal herkenbare verwijzingen zitten naar Goldeneye die het op zijn beurt weer uit de film Goldeneye heeft gehaald.

avatar van HeatWave

HeatWave

Geweldige film, waar ik metname toch wel een zwak heb voor Famke Janssen, waar kom je dit soort vrouwen nog tegen?

avatar van Barcel

Barcel

Geweldige film! Wauw, die mooie vrouwtje Famke!! En ook veel mooie acties van Pierce Brosnan!! Cool, man!

avatar van gotti

Zo lovend en toch maar 2,5*?

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Spannende Bond film met onze Famke.

avatar van P8rb

P8rb

1 van de beter Bond films.

3,5

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

tante famke...wat een dijenkletser

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond een leuke bond film.Maar deze zal zeker niet de hoogte van casino royale halen.Maar deze is ook leuk om eens te zien.Wel erg voorspelbaar maar dat weetje En leuk als famke Janssen er in speelt 3 sterren

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Na Dalton kwam er dus Brosnan, maar die laatste heb ik altijd te licht gevonden voor de rol. Hij kwam me ook altijd afstandelijk over en heb me nooit met de Bond kunnen identificeren die hij vertolkte.

Dat lukte me met de vorige vertolkers (uitgezonderd... Lazenby natuurlijk) wel. Vooral Dalton heb ik kunnen waarderen als één van de latere Bond-vertolkers. Ben benieuwd hoe de reeks er had uit gezien als hij wat langer de rol had vertolkt? We zullen het dus nooit weten...

De eerste 007-film waarin Brosnan speelde bleek achteraf ook de beste te zijn die hij maakte. De rest was maar van zeer matige kwaliteit.

avatar van 606

hedkandi1 schreef:

Spannende Bond film met onze Famke.

juist zeker erg goed.

Martinator

ik bedoel CR

avatar van sakiefg7

sakiefg7

Dit was de eerste bond film die ik ooit zach, ik had het spel al heel lang en ik kan me herrineren dat ik dit altijd de beste bondfilm vondt sterker nog de beste bond film ooit maar toen zag ik meer bondfilms en toen werd deze film duidenlijk overtroffen door OHMSS, LALD en YOLT, ik vindt brosnan niet zo hele goede bond maar hier deet hij het wel aardig, de bondgirls vondt ik niet zo,maar Sean Bean was wel een hele goede slechterik!, de actiescene met die tank is echt briljant! , de soundtrack vondt ik ook niet zo goed en ik weet niet of het zo'n goed idee was om felix leiter te laten vervangen door jack wade, maar ondaks dat blijft dit wel een geweldige film!!

avatar van joostie

joostie

die tank scene blijft mij eeuwig bij echt magnefique!