• 9.378.992 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

avatar van cafe1900

cafe1900

Kan iemand mij vertellen waar deze film over gaat ? Ben Bond fan vanaf de eerste film, de vorige was niet goed maar dit is zelfs 'n slechte B-film. Slechte openingssong, onnavolgbare achtervolgingen, van de hak op de tak springend en 'n slecht afgeraffeld einde. Hopelijk wordt de volgende beter anders ga ik echt niet meer kijken. Zonde van het geld wat ze erin gestopt hebben en zonde van mijn geld door te gaan kijken. 2 sterren omdat ik het niet over m'n hart kan krijgen om 'n Bond film 'n 0 te geven.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Ik hoopte stiekem dat de mensen die zaten te klagen over dat de actie te snel en slecht in beeld werd gebracht, maar wat zaten te bitchen en dat het allemaal wel mee viel, meer helaas, ze zaten niet te overdrijven en de openingscene is mogelijk één van de slechtste actie scenes uit de gehele bond-reeks.

De eerste 20 minuten waren sowieso veels te chaotisch en werkten uiteindelijk op mijn zenuwen (incl. dat bombastische nummer van Alicia Keys), daarna werd het wat rustiger, kon ik eindelijk adem halen, werden de nieuwe personages geïntroduceerd en kon ik eindelijk een beetje van de film genieten, hoewel het tempo voor mij sowieso veels te hoog lag.

De film kende echter een paar erg goede scenes met Bond waarin een paar van de typische Bond momenten naar voren kwamen, Camille vond ik een erg goede bond-girl, Dominic Green vond ik dan wel weer minder als de hoofdschurk en deed me verder ook niet veel, en David's Arnold score was weer goed, hoewel die het niet haalt bij die van Tomorrow Never Dies en Casino Royale.

Uiteindelijk heb ik me wel vermaakt, hoewel het absoluut geen uitschieter is binnen de reeks en ik heb het gevoel dat ze met dit materiaal met iets beter hadden kunnen komen.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik snap niet wat iedereen zo tegen de openings scene heeft, dat vond ik juist de enige actie die echt super vet was. (Nou heb ik dan ook wat met auto achtervolgingen maar goed

avatar van neo

neo

Montage, overzicht? Ik wil niet als een oude lul klinken, maar het is helaas een trend in deze snelle(re) tijden.

FilipSTG

Ja, en net daarom mag Bond 23 gerust wat rustiger zijn. Mijn enig groot probleem met QOS.

avatar van wibro

wibro

Als ik zo al deze reakties lees, lijkt het me heel verstandig dat ik deze film maar aan mij voorbij laat gaan. Ik begin steeds minder behoefte te krijgen aan aktiefilms die maar een doel hebben; actie, actie en nog eens actie. Voor mij staat dat gelijk aan inhoudsloos vermaak. De film "The Dark Knight" heb ik om die reden een 1,0* gegeven. En ik acht het zeer waarschijnlijk dat deze film als ik die eenmaal bekeken heb van mij ook een 1,0* zal krijgen, want als ik hier zoal de berichten lees is het actiegehalte in deze film nog een graadje erger. Dus, laat ik maar mooi passen. Dat scheelt weer wat voor het gemiddelde van deze film, die toch al niet bijster hoog is.

avatar van erwin1122

erwin1122

ik ben er afgelopen zaterdag geweest met wat vrienden op zich een goeie actie film maar zeker geen goeie bond film ( ik vond het ook voor dit verhaal net wat te kort)

avatar van Mischa

Mischa

Ik vond juist dat de film ontzettend goed gemonteerd was. Openingsscene is idd nogal slam-bam, maar dat heeft me niet echt gestoord. De mooie cameraposities maakten veel goed. Maar misschien bekijk ik zo'n scene teveel vanuit technisch perspectief.

Acteerwerk over het algemeen goed, mooie locaties ook. Plot was daarentegen erg matig, met veel gaten en zaken die verder nogal onduidelijk waren, of niet werden uitgewerkt. Misschien wordt e.e.a duidelijker in Bond 23, maar ik vrees dat er gewoon veel gesneden is om de lengte binnen de perken te houden.

Vermakelijke Bondfilm dus, maar minder dan Casino Royale.

avatar van Toontje35

Toontje35

Wel ok deze film. Al miste ik de echte Bond dingetjes.

Irritant dat eigenlijk het verhaal in 2 minuten wordt verteld. Tis niet meer zoals vroeger.

Door de snelheid lijkt de film afgeraffeld. En kan die Craig niet 1 keer een keer lachen. Ok glimlachen dan.....

avatar van xaboetje

xaboetje

Tenshinhan schreef:

Nou dat scheelt tik werk.

Hier ben ik het namelijk helemaal mee eens behalve de laatste alinea: ik heb me te veel geirriteerd aan het camerawerk om me te vermaken

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Nou dit was echt de slechtste Bond film die ik ooit gezien heb.

Het verhaal is zeer zwak en voorspelbaar.

Deze Bond is geen 007 maar gewoon een 13 in een dozijn actie film.

In deze film mis je echt charmes van James Bond,maar kan ook niet anders er spelen ook maar 2 vrouwen in de film mee.

martini-wodka shaken of stirred ,nou hier weet i niet eens meer wat hij drinkt.

Ik vond er zelfs een aantal saaie momenten inzitten en zeker in het begin chaotisch camerawerk.

Echt een film die je zo weer vergenten bent.

Waar is het avontuur gebleven en het verhaal ,was blij dat hij niet zo lang duurde.

Dus voor de echte 007 fans,schrik niet als je denk ik ga naar de bios om een echte bond film tezien,want dat is het NIET.

Gewoon een actie film met een hoop kerels en een oude VW kever die met piepende banden optrekt

Maar dat is natuurlijk mijn mening over deze film en ik vind hem ook sterk Overgewardeerd,dus daarom 2 sterren meer is hij echt niet waard.

Gisteren naar de Bios geweest om deze Bond film te kijken en ik moet zeggen dat ik de actie wel goed vond, voor een actiefilm maar voor een James Bond film vond ik het wat minder. Het is natuurlijk jammer dat er geen gadgets meer in gebruikt werden, want dat maakt het natuurlijk wel "Echt James Bond". En op het laatst miste ik wat. Hij had niet de "Eind Baas" Verslagen zoals die dat gewoonlijk had gedaan in de wat oudere James Bond Films.

Het was wel vermakelijk dus toch een voldoende.

carteman187 schreef:

Het was wel vermakelijk dus toch een voldoende.

Gadgets zitten niet in alle Bonds en als ze er wel inzitten, zijn ze vaak nog "normaal". Slechts enkele keren is het er zwaar over. En die eindbaas, tsja als dat een reden is om een Bondfilm maar juist ok te vinden... als dat altijd hetzelfde was geweest, waren de Bondfilms al lang dood.

avatar van Drikturpin

Drikturpin

FilipSTG schreef:

Het is dus de beste film die je ooit gezien heb??????

Met 5 sterren?

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Drikturpin schreef:

Het is dus de beste film die je ooit gezien heb??????

Met 5 sterren?

Hoe kom je erbij dat 5 sterren geven betekend dat je het de beste film ooit vind? Bovendien kun je even in FilipSTG zijn top 10 kijken en concluderen dat "Der Untergang" zijn favo is.

Maar goed gaat een beetje off topic zo

avatar van foxminded

foxminded

Vond de film totaal geen James Bond film zoals je bent gewend.

Heel veel actie en weinig verhaal of verrassende dingen.. beetje jammer..

thunderball

Producer Micheal G. Wilson heeft in een interview gezegd dat het de bedoeling is dat Bond 23 uit komt in 2011 en dat het van nu af aan iedere 2,5-3 jaar zal duren, voor er een uit komt.

Verder hoopt hij dat zowel Judi Dench als Jefrey Wright (Leiter) weer mee zullen doen, omdat het prettig werken met hen is.

SPECTRE zal niet meer terug keren, Quantum hoogstwaarschijnlijk wel en is volgens hem meer verfijnd.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

2011, zucht ik kan nu al niet meer wachten

avatar van megaman

megaman

En vooral omdat ik had gehoopt dat QoS wat traditioneler zou zijn. En de vraag is: Zal Bond 23 die pas in 2011 uitkomt dit keer WEL een typische Bond film worden? En wordt er nog wat extra werk verricht in dat halve jaartje extra. Grotere sets wellicht? Verder verwacht ik na het lange wachten wel weer een wat traditionelere Bond film. Niet direct over-the-top, fantasievol en flauw maar wel iets wat echt overkomt als een James Bond film. Judi Dench zie ik uiteraard graag terug in Bond 23. Felix Leiter vind ik dan weer minder een must. Na twee films (net als Jack Wade en Sheriff Pepper) met hem er in mag hij best een keer overgeslagen worden lijkt me. Wat betreft de organisatie: het zou tof zijn als Bond dieper in de wereld van Quantum duikt en zodoende meer teweten krijgt over het doel van de organisatie. Net zoals je bij Connery's films langzaam meer uitleg kreeg over SPECTRE. Wellicht een uitgeholde vulcaan van Quantum in Bond 25?

avatar van The Last

The Last

thunderball schreef:

't is niet alleen meer verfijnd, maar het lijkt me wel een erg overdreven omslag als in de volgende film SPECTRE ineens aan bod komt. Lijkt me dus meer dan logisch dat Quantum gewoon terugkomt.

The Last schreef:

Ik vertaalde gewoon wat Wilson in een Engels interview heeft gezegd.

Hij noemde het ZELF meer verfijnd, althans hij zegt letterlijk a little more sophisticated

en verder dat SPECTRE niet zal terug keren.

Overigens heeft hij het meer over de mogelijkheid dat Quantum in de toekomst terug zal keren, niet perce in de volgende film.

avatar van The Last

The Last

Dan vind ik het alsnog kul van meneer Wilson. Er liggen nog zoveel vragen open en dan wilt hij niet perse in de volgende film Quantum terughalen...

The Last schreef:

Quantum komt terug. Let niet teveel op hem, hij zei eens dat hij na QOS een lange vakantie ging nemen en begin volgend jaar begint het werk aan de volgende al

avatar van musicwoman

musicwoman

Een vraagje omdat er een vaag einde kwam bij Quantum en niet duidelijk was wie nou de baas is van die bande. Zal er een vervolg komen hoe het verloopt met mr whit bijvoorbeeld. En dan de hele bande oppakt om uitroeid?

FilipSTG

Dominic Greene legde Bond alles uit tijdens de autorit naar de woestijn. Wij krijgen dat niet te horen, en daar zal waarschijnlijk op verder gewerkt worden; Bond zal nu nog meer kunnen uitpluizen, tot bij dé leider misschien. En ik zei het al, Mr. White keert waarschijnlijk ook terug. Jesper Christensen doet dat trouwens goed.

thunderball

Blijft gissen natuurlijk hoe ze met de volgende film verder zullen gaan, daar ze pas in januari van het komend jaar beginnen over de volgende film te brainstormen.

avatar van TrozA

TrozA

Ik vind het wel leuk dat ze een opvolger voor die SPECTRE-organisatie hebben Ik denk dat het ook gewoon SPECTRE in een modern jasje zal zijn 2011 was natuurlijk te verwachten als volgende releasejaar, i.v.m. het 50-jarig jubileum. Ik hoop, en ga er ook wel van uit, aangezien zowèl Wilson als Broccoli ervaren Bond-producers zijn, dat de volgende Bond-film weer (bijna) alle oude Bond-elementen zal bevatten, en dat ze een betere regisseur zullen kiezen. Eerlijk gezegd verheug ik me, ondanks het enorm teleurstellende Quantum of Solace, werkelijk al gigantisch op de volgende Bond!

avatar van r_AW

r_AW

Gister in de bios gezien, vond em aardig. Liep mooi over van het verhaal van Casino Royale en had een paar vermakelijke scenes.

Niet de beste Bond film ( bij lange na niet ) iets te hoog Mission Impossible gehalte, maar schaf em wel aan om de collectie compleet te houden. ( die ik overigens nog steeds eens moet add-en hier )

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Daniel Craig is in mijn ogen een hele goede bond opvolger! maar hij doet de Bond sfeer verminderen. in mijn ogen niet echt jammer. nu is er een Bond verfrissing in beweging gezet. Bond film's blijven Bond film's, maar nu zijn ze rauwer met Craig, en dat is wat de serie nodig had dacht ik zo. Bond film's waren nooit echt mijn film's, maar Daniel Craig heeft mij laten verrassen in deze en de vorige natuurlijk! verhaal redelijk, film goed en Craig geweldig! laat hem maar 20 jaar Bond zijn.... 3.5

p.s. jammer dat op de poster die bloedvlek weg is van zijn shirt...........

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Tegenvaller. Gedurende de film dacht ik telkens: 'dit valt toch wel mee, zo slecht is dit toch niet?', aangezien vrijwel iedereen zich negatief uitliet over deze film. Maar toen de film was afgelopen schudde ik toch van nee. Want wat had ik nou uiteindelijk gezien? Ik weet het nog steeds niet precies, vrijwel alles wat Casino Royale zo goed maakte, was hier afwezig. Er was geen spanningsboog, je leefde niet mee, het verhaal was niet duidelijk en alsnog flinterdun (een zeldzame combinatie), en de klassieke bondelementen waren er niet. Daarbovenop waren de actiescènes ook nogal verwarrend in beeld gebracht. En waar was de ouderwetse 'eindbaas'?

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機