• 9.375.163 stemmen

Met onder meer: Roger Moore, Lois Chiles en Michael Lonsdale

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 12 juli 1979

Plot Moonraker

"Where all the other Bonds end, this one begins!"

Een Boeing 747 met aan boord een spaceshuttle stort neer in de Atlantische Oceaan. De Britten ontdekken dat de spaceshuttle is verdwenen en moeten aan de VS hun verontschuldigingen betuigen. Ze laten het er echter niet bij zitten en James Bond wordt op de zaak gezet. Hij begint zijn onderzoek bij Drax Industries die de Moonraker ontwerpt. Al snel blijkt dat hij niet welkom is en Bond moet koste wat het kost ontdekken wat Hugo Drax te maken heeft met een onbekend ruimteproject en een zeer giftige uitgestorven orchidee.

avatar van andolini

Bond op de Star Wars-toer. Jammer

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik vond dit toch echt wel een hele goede Bond; ondanks dat het verhaallijntje wel wat ver ging. Maar ja, dat hoort nu eenmaal bij 007 he?

avatar van Redlop

Redlop

Eén van de beste Bond-films. Heerlijk ongeloofwaardig, erg grappige Moore en fantastische tegenstander Michael Lonsdale. Ook weer met Jaws.

avatar van thio95

thio95

Redelijke bondfilm, erg goed begin in Californie, Venetie en Rio. Jammer van het space-einde. Bond ontsnapt een paar keer mooi uit de handen van Drax (en Jaws). Een van de films waarin het lot van de hele wereldbevolking in de handen van Bond ligt, zo ongeloofwaardig dat het leuk wordt. (***)

avatar van Mischa

Mischa

Waar-de-loos! Het ziet er allemaal fantastisch uit, maar daar is ook meteen alles mee gezegd. De enige scène die me überhaupt iets deed, was die waarin de lieftallige Corinne Clery door Drax's Dobermanns wordt achtervolgd en opgepeuzeld. Vooruit, een 2.5

avatar van Wouter

Was het proloogje niet ook heel aardig?

avatar van Mischa

Mischa

Zag er goed uit, ja

avatar van John Doe

John Doe

andolini schreef:

Ik ben een echte Bond-fan, maar deze ging me toch wat te ver. 2,5*

'Deze ging me toch wat te ver' Wil je steeds dezelfde James Bond film zien ofzo? Dat de formule zo heilig is dat deze wordt uitgemolken. Met een rijke psychopaat die een nieuw ras ubermenschen wil kweken, kan je verwachten dat hij de keus neemt te verkassen naar de ruimte. in het echt bestaan ook ruimtebassisen en hey again, de betreffende rijke psychopaat is toevallig in een revolutionaire instelling (can you blame him?). Een James Bond film krijgt vaak meer charme door een vernieuwende omgeving van 'the evil psycho': in een vulkaan, in een reuzachtige onderwaterspin, Dr. No's basis, u name it. De keus voor deze locatie zorgt daarom voor een unieke sfeer. Enige aanmerking is die zieke vriendin van Jaws, wel geinig en ze is als reden voor de plot gebruikt waar Jaws zich tegen Drax keert. Spannende en mooi gefilmde sequel van mijn lievelings Bond.

davidov

touche J.Doe!....dat is frans voor tsjakka die zit!
er is veels te veel kritiek op onze beste James in deze film, ja ok hij gaat de ruimte in maar doe nou niet alsof space shuttles niet bestaan en alsof er marsmannetjes in de film voor komen (nouja 1 dan...die vriendin van jaws)

james bond heeft films waarin hij down to earth is (niet te letterlijk opvallen ivm moonraker) zoals from russia with love en for your eyes only en andere films van bond zijn over the top zoals you only live twice, the spy who loved me en deze...

het geniale van deze film zit hem voornamelijk in de spanning, op het moment supreme (dat is frans voor op het hoogtepunt) hoor je dat zenuwslopende muziekje (tuu tu tu tu tuuuu tu tu tu tu tuuuu) waarbij bond met een simpele druk op de knop 10 miljoen levens kan redden....als dat maar goed gaat

ja, nee deze film is misschien een beetje buitenaards af en toe, maar slecht is hij zeker niet...kom op het is bond, en het is allemaal mogelijk!

de humor is ook sterk aanwezig...geen enkele film is 007 zo droog:

"Dr. Holly Goodhead: You know him?
James Bond: Not socially. His name's Jaws, he kills people."

of

James Bond: Bollinger? If its '69 you were expecting me!

drax mag er ook wezen:

Hugo Drax: Mr. Bond, you persist in defying my efforts to provide an amusing death for you.
Hugo Drax: James Bond. You appear with the tedious inevitability of an unloved season.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Ik ben het met jullie eens. Ondanks dat Moonraker een 'buitenbeentje' is in de Bondreeks verpest het voor mij niets. Deze was vroeger altijd een favoriet van mij. Perfecte sfeer, en op geen enkel moment saai. Roger Moore samen met Sean Connerey zijn de échte agenten.

avatar van Freud

Freud

Ik lag slap toen ze met die laserpistooltjes begonnen te schieten, dat weet ik in elk geval nog!

avatar van dray

dray

Moonraker geeft gewoon het moment aan wat het bioscooppubliek destijds wenste te zien.

Hierdoor is het wellicht een gedateerde Bondfilm, maar dat is in principe met elke film uit deze reeks..

davidov

moonraker is letterlijk alleen maar gemaakt omdat star wars zo'n hit was en ze probeerden door deze film ertussen te proppen wat winst mee te nemen....ach.....tis vrij apart maarja het is wel geinig, en lachen om die laserpistooltjes? bond is zn tijd altijd al ver vooruit geweest

avatar van John Doe

John Doe

U-96 schreef:

Ik deel de mening.

avatar van De GeuS

De GeuS

Sean Connery is/was voor mij de enige echte James Bond.

Ach, het principe van JB komt toch altijd ongeveer op hetzelfde neer, maar het blijft er niet minder leuk om; mooie vrouwen, interessante badguys....

maar vanaf "goldeneye" vond ik het meer een MTV videoclip worden, waarna ik ben afgehaakt.

davidov

zit wat in, met pierce brosnan begonnen ze steeds meer de boel te vernieuwen in steeds grotere sprongen (goldeneye was wat moderner, TND was nog moderner, TWINE was al een stuk amerikaanser om van DAD maar niet te spreken) ik hoop dat ze inzien dat dat allemaal niet echt nodig is...maarja geld is belangrijker dan tradities, fans, of goede recensies blijkbaar.

Roger is voor mij eigenlijk de bond..komt omdat hij van mijn tijd is gewoon en sean wat te oud weer was....beetje het idee als bij een pas geboren dier, het eerste wat hij ziet is voor hem zn moeder. bij mij dus de enige echte.

avatar van WiLL

WiLL

Deze film en veel meer oudere Bond films hadden wij op videoband (philips 2000 videorecorder ). Moet deze film wel een keer of 8 gezien hebben. Vond eigenlijk geen enkele film slecht .. alle films hebben wat zwakkere momenten maar blijven gewoon goede Bond films.
Ik praat dan nu over de oudere films, tegenwoordig vind ik het iets teveel aktie hebben. Dialogen zijn er nauwelijks nog, alleen wat droge opmerkingen van Pierce Brosnan ... maar alleen droge zinnen oplezen werkt niet.
Ik zie graag wat meer dialogen en 1 vs 1 gevechten.
Moonraker bijvoorbeeld: Roger vecht met die chinees die hem aanvalt in een museum en dan in de piano dondert. Geweldig.
De confrontaties met JAWS zijn super. Allemaal "simpele" aktie maar het boeit mij 10 keer meer als een gebouw wat ontploft of Bond die 30 man achter elkaar afschiet.

Helaas zal het alleen maar erger worden, want het "grote" publiek houd hier blijkbaar van ... en daar draait het jammer genoeg om :/
De spionage/thriller/komedie wordt minimaal en de aktie neemt het over. Jammer.

Maar deze topic gaat over Moonraker en dit was nog een ouderwetse goede Bond film. 4* !!!

avatar van Redlop

Redlop

Dit vind ik ook één van de beste Bonds. Gaat ook niet te ver qua SF. Space shutles bestaan, laserpistolen bestaan, radaronzichtbaarheid bestaat en met een ruimtestation zijn ze druk bezig.

Onzichtbare auto's bestaan weer niet.

Deze Bond is vooral legendarisch om de tegenspeler. Michel Lonsdale.

'How would OScar Wilde have putted it. To lose one Moonraker is a disaster...to lose two can be regarderd to as a practical joke...'

Maar You Only live Twice en Octopussy zijn nog iets beter. Mijns inziens...

Met Roger Moore is ook James Bond gestopt. De films na Roger Moore zijn smakeloos en zullen nooit meer in charisma, humor en romantiek kunnen evenaren.

De Bond tegenstanders leven niet meer veilig achter een ijzeren gordijn...Spectre heet nu El Qaida.

davidov schreef:

Moore is ouder dan Connery....

Ook ik ben opgegroeid met Moore, maar zag door de jaren heen toch in dat Connery gewoon veel beter was.

davidov

Dat Moore ouder is dan connery weet ik ook wel. (1927 en 1930 om precies te zijn)

Maar ik refereerde dan ook niet naar de leeftijd van connery maar naar hoe gedateerd zijn films alweer waren.

Connery beter? mwah hij is 100% zeker de james bond uit de boeken dat wel, maar ik persoonlijk vond het altijd veel leuker om naar Roger te kijken dan naar Sean. Sean was meer de stoute jongen die achter de meisjes aanzat, Moore is de melige mafkees die te pas en te onpas gevat doet.

Dit is nogal een persoonlijk iets trouwens, ik weet dat dit heel erg kan verschillen....anderen vinden pierce weer het beste geloof het of niet. Verder is het allemaal lastig met elkaar te vergelijken, nu met 1962 is een wereld van verschil....hou je rekening met het tijdverschil? of vergelijk je ze met de originele boeken? of kijk je naar het $$ succes van de films? of kijk je naar het succes van de acteurs na hun rol als 007?

avatar van Wouter

Ik kijk naar wie ik de beste vindt. Moore heeft humor, maar op elk ander valk wint Connery het. Een heel erg veel betere acteur ook.

Desalniettemin is mijn favoriete Bond er één met Moore...

davidov

connery is een betere acteur dat ben ik zeker met je eens (voor serieuze rollen dan).

Maar ik kan zoiezo niet zeggen echt wie ik het beste vind want ik vind ze allemaal hun sterke en zwakke kanten hebben.

Zo is connery altijd vrij saai vind ik, drno frwl tb daf....zijn allemaal films die ik niet echt leuk vind....zitten wel 3 goede tussen maar ik vind ze gewoon half zo leuk als die bijv van Moore.

Moore was echter altijd zo flauw, ik vind het leuk maar ik ken ook mensen die dat haten. Het probleem van de films van Moore was dus dat ze steeds minder serieus werden, waar FRWL en drno nog vrij realistische thrillers waren....kon je dat van the spy who loved me en moonraker niet zeggen.... (desalniettemin vind ik ze erg leuk...en is TSWLM voor mij zelfs de voorbeeld 007 film)

davidov schreef:

Zo is connery altijd vrij saai vind ik

SAAI!? The most sexy man ever alive?

De man was charmant én gevaarlijk. En een geniale acteur.

, drno frwl tb daf....zijn allemaal films die ik niet echt leuk vind....

Vreemd. Maar dan nog kan hij wel goed zijn. Ik vond Lazenby om te huilen, maar de film toch wel aardig.

davidov

nouja ik moet zeggen dat ik het meer over die 4 films van hem heb.....ze verbleken nogal qua spanning en sensatie met de rest van de reeks....op TB na die had wel heel wat spektakel maar het deed me geen ruk, een onderwater-stoei-scene-van-25-minuten....tergend langzaam.

Connery vind ik een geweldige acteur in tientallen films, maar in james bond....tja op goldfinger en ook een beetje you only live twice na beleef ik veel meer plezier aan de films van roger moore.

George vind ik zo slecht nog niet...kan niet veel zeggen na 1 film, sean heeft zn ups en downs...roger ook...dalton en zelf brosnan hebben hetzelfde. Kvind ze allemaal wel wat leuks hebben (sean dus ook, die jonge snoepert)

En trouwens wouter....als je daadwerkelijk wouter heet...maar ik weet niet aan welke kant van het geslacht jij staat maareh:

SAAI!? The most sexy man ever alive?

Het feit dat sean the most esxy man ever alive is maakt mij nog niet opgewonden, en zorgt er al helemaal niet voor dat ik een film verukkelijk zal vinden.

avatar van Ramon K

Ramon K

Hallo hey, een man die zeker in zijn schoenen staat mag een andere man toch wel sexy vinden zonder dat ie meteen als homoseksueel wordt bestempeld. Jezus!

davidov

niet alles hoeft serieus opgevat te worden, en het sloeg voornamelijk op het vreemde argument.

ik zeg toch ook niet Die another day is een geweldige film want brosnan is een lekker ding? (niet alleen een vreemd maar ook een argument dat nergens op slaat)

George vind ik zo slecht nog niet...kan niet veel zeggen na 1 film,

Het was gewoon geen acteur, maar een houten klaas.

Ken geen down van Connery. Zelfs in de mindere Bonds was hij in ieder geval goed.

Ik ben toch echt een kerel en hetero bovendien, maar kan natuurlijk wel genieten van de dierlijke sexuele uitstraling die Connery heeft.

Daar hoef je geen homo voor te zijn, hoor.

davidov schreef:

We hebben het Connery dan ook mee4r dan over een lekker ding. Ik geloof dat je het niet helemaal begrijpt. Hoe jong ben je?

davidov

Het was gewoon geen acteur, maar een houten klaas.

mwa...houten klaas...zo zou ik het niet noemen maar je hebt wel gelijk....he wasnt made for the job om het zo maar te zeggen

mja en nee....in daf vind ik hem gewoon verschrikkelijk...nou...ok...gewoon niet zo goed. Het is wel een acteur van een hoog kaliber.

Daar hoef je geen homo voor te zijn, hoor.

once again, het was gewoon een lullige opmerking die niet al te serieus genomen moet worden. Ik begrijp wat je bedoeld maar ik zette gewoon vraagtekens neer bij het feit dat je zei dat het daarom meteen geen saaie film zou zijn. maargoed dat had dus beter weg gelaten kunnen worden.