menu
zoeken in:
avatar van wackyboy
Ik was even benieuwd waarom Roman Polanski zelf zijn BAFTA award niet kwam ophalen.
Mocht hij Engeland ook niet in?
Uitleveringsverdrag misschien?

avatar van BoordAppel
Wat een mietje eigenlijk die Polanski. Als ie gewoon ns zn gevangenisstraf gaat uitzitten dan kan ie tenminste weer overal heen.

FisherKing
BoordAppel schreef:

Wat een mietje eigenlijk die Polanski. Als ie gewoon ns zn gevangenisstraf gaat uitzitten dan kan ie tenminste weer overal heen.
Welke gevangenisstraf ?
Us is gewoon mad met straffen, voor je het weet krijg je de doodstraf, voor niks !!

avatar van titan
FisherKing schreef:Welke gevangenisstraf ? Us is gewoon mad met straffen, voor je het weet krijg je de doodstraf, voor niks !!


Polanski kon in de jaren '70 niet met zijn poten van een minderjarig meisje afblijven en is daarvoor bij verstek veroordeeld in de VS. Hij is bang dat hij zijn straf alsnog moet uitzitten als hij in Amerika komt.

neo (crew)
en wat te denken van de manson kwestie...

avatar van BoordAppel
FisherKing schreef:

Welke gevangenisstraf ?
Us is gewoon mad met straffen, voor je het weet krijg je de doodstraf, voor niks !!

Ja, das dan ook weer waar. Maar als je met je fikke niet van een klein onschuldig meisje af kan blijven mag je dr wel ff over nadenken in t cachot, om maar ns een dom woord voor gevangenis te gebruiken.

avatar van herman78
ik wist daar helemaal niets van. ik dacht nog, ik zoek ff op dat dat meisje 18 of 19 was en het allemaal wel mee valt. maar dat arme kind was pas 13. nu zijn meisjes tegenwoordig vroegrijp, maar 13 is wel erg jong. zeker als je zelf 43 bent...

meer info vind je hier: http://www.vachss.com/mission/roman_polanski.html

"The grand jury charged Polanski with giving a drug to a minor, committing a lewd act upon a person less than 14, rape of a minor, rape by use of a drug, oral copulation and sodomy. All the charges are felonies."

In het artikel staat dat het allemaal bij Jack Nicholson thuis gebeurd is.

Perverts.

neo (crew)
als je denkt dat dit al erg is moet je maar eens de verhalen lezen over woody allen.

avatar van herman78
je bedoelt met zijn huidige vrouw die zijn kleinkind had kunnen zijn?

neo (crew)
ja oa dat. ook heeft hij al een hele lange tijd een voorliefde voor hele jonge meisjes en is volgens wat bronnen al meerdere malen daardoor in de problemen gekomen.

avatar van Zavo
Jullie oordelen wel lekker makkelijk he? (Boordappel, Herman78)
Jullie weten zeker precies wat er gebeurd is? In andere verhalen wordt weer gezegd dat dat meisje al veel sexuele ervaring had, aan de drugs was en het zelf wilde. Ze heeft het hem inmiddels ook al publiekelijk vergeven trouwens. Natuurlijk maakt de pers er meteen 'verkrachting' van.
Ik wil niets goedpraten, maar ik ga er dus ook niet zo makkelijk over oordelen als ik niet precies weet wat er gebeurd is.

Maar het feit dat Polanski gevlucht is geeft in ieder geval wel te denken.

avatar van titan
Zavo schreef:

Jullie oordelen wel lekker makkelijk he?


Hij is veroordeeld door een rechtbank, die doen dat natuurlijk niet zomaar.

avatar van BoordAppel
Zavo schreef:

Jullie oordelen wel lekker makkelijk he? (Boordappel, Herman78)
Jullie weten zeker precies wat er gebeurd is?

Ja, ik ben dat meisje. Hij is veroordeeld en dan moet je zitten ook. De laffe haas is gewoon gevlucht. En dat meisje zal best wel een crack-hoer zijn geweest maar daar had meneer Polanski eerder aan moeten denken.

avatar van Zavo
titan schreef:

Hij is veroordeeld door een rechtbank, die doen dat natuurlijk niet zomaar.

Nou, bij Amerikaanse rechtbanken vraag ik me dat wel eens af, maar goed.
Hij is veroordeeld voor "engaging in unlawful sexual intercourse with a minor", omdat hij dat toegegeven heeft in een soort deal, ze zouden hem dan niet meer voor "rape" en al die andere dingen vervolgen. Hij is daarna gevlucht omdat hij vond dat hij al genoeg gestraft was (hij had 3 maanden verplicht psychiatrisch onderzoek achter de rug). Dat zijn de feiten, veel meer weten we er niet over, dus dan moet je er ook niet zo makkelijk over oordelen vind ik.

Queto Yurlunyur schreef:

Maar het feit dat Polanski gevlucht is geeft in ieder geval wel te denken.


Zou ik ook doen als ik de bak in moest

Menni
Bedankt, Zavo, voor je wijze woorden! Al dat veroordeel met enkel wat dingen die mensen ooit vaag ergens hebben gelezen, komen me zo de strot uit dat ik er maar niet meer op reageer. Levert enkel meer ergernis op. Polanski zou niet de eerste zijn die veroordeeld is omdat een meisje dat zegt dat ze 18 is in iemands kruis grijpt. Schijnt vooral bij beroemdheden nogal eens voor te komen. Misschien is Polanski ook wel gewoon een gore klootzak hoor. Zou ik ook best kunnen worden, als mijn vrouw werd vermoord en daar een cult-hype omheen ontstond. Maar laat het publiek zich vooral houden bij het simpelweg bekijken van z'n films. Met privélevens hebben we helemaal niks te maken. The Pianist nog niet gezien trouwens .

"Minderjarig, minderjarig.....
Ik zeg altijd: als je 29 februari geboren bent, DAN ben je minder jarig."
Theo Maassen, 'Ruwe Pit'

cornelis schreef:

"Minderjarig, minderjarig.....
Ik zeg altijd: als je 29 februari geboren bent, DAN ben je minder jarig."
Theo Maassen, 'Ruwe Pit'


Theo rules!

avatar van herman78
Wel, misschien was ik wel te snel in mijn oordeel, maar goed, al was dat het meisje een doorgewinterde nymfomane, ik vind het redelijk pervers als je als 43jarige je vergrijpt aan een 13jarige. je zou gewoon beter moeten weten.

natuurlijk was ik er niet bij en ken ik de omstandigheden niet, maar het feit dat ie veroordeeld is, zegt wel genoeg me dunkt.

overigens vond ik the pianist een prachtige film. hij staat zelfs in mijn top 10 op dit moment, maar daar zal die wel uitvallen aangezien ik hem vrij recent gezien heb.

Menni
'Waarheid' kan heel erg relatief worden als 'ie over verschillende schijven is gegaan. Want wie heeft Polanski aangeklaagd? Ik gok de ouders van het meisje, die natuurlijk volstrekt over hun toeren en misschien wel ontoerekeningsvatbaar zijn op het moment dat ze ook maar vermoeden dat een man hun dochter 'iets' aandoet.

Ik doe zelf vrijwillig jeugdwerk en kan je wel vertellen dat om dit soort dingen ik dus tegenwoordig zeker nooit meer meisjes naar de wc begeleid (en dat is zonder overdrijven veranderd dankzij Dutroux). Een gerucht, zeker door kwaadwillenden, is heel snel verspreid. Of je dan schuldig bent of niet, doet er zelfs bijzonder weinig toe, JUIST omdat mensen die geruchten zo snel geloven. Dat risico heb ik trouwens op ander vlak van net iets te dichtbij meegemaakt. Maar goed, laat ik dat er toch maar nogmaals bij zeggen: Polanski kan best een enge, schuldige kerel zijn hoor, sluit ik helemaal niet uit . Of een hele vriendelijke, schuldige kerel. Tevens puik regisseur.

IMDB, vandaag:
She [Geimer] recalls, "It was not consensual sex by any means. I said no, repeatedly, but he wouldn't take no for an answer. I was alone and I didn't know what to do. It was scary and, looking back, very creepy."

Zavo zegt:
Ze heeft het hem inmiddels ook al publiekelijk vergeven trouwens. Natuurlijk maakt de pers er meteen 'verkrachting' van.
Jij lijkt een tegenstelling te maken van iets dat geen tegenstelling is. Ze lijkt hem inderdaad vergeven te hebben ja, maar dat betekent geenszins dat het dus geen verkrachting was. Verkrachting is bij meerderjarigen al vreselijk moeilijk te bewijzen, dus het minste wat je kan doen is minderjarigen beschermen (al of niet tegen zichzelf) met wat wetten. Als mannen van een 13-jarige 'denken' dat ze een 18-jarige is, moeten ze hun lul maar niet zo graag volgen en de consequenties slikken.
Zo. Bij deze oordeel ik dus lekker wel. En ik vind Rosemary's baby een stomme film.

Menni
Renske, dat waren mijn woorden niet, je quote verkeerd. En verder ben ik het volledig met je eens, verkrachting van minderjarigen is zowat het meest verachtelijke dat ik me voor kan stellen. Ik vind alleen dat meerderjarigen ook bescherming mogen hebben tegen eventuele (en zo eventueel is dat helemaal niet) verdraaide verhalen cq leugens en yep, (roddel)pers. Er komen me net iets te veel mensen onschuldig in de bak of op andere manieren in diskrediet om hier niet met grote zorgvuldigheid mee om te gaan. Wat dat oordelen betreft: ga je gang, maar zou je dit ook doen als je in de plaatselijke krant of voor mijn part op Internet las dat je beste vriend beschuldigd werd?

.. Rosemary's Baby heb ik te jong gezien, doe ik nog wel 's. Knife in the Water is een absoluut meesterwerk.

Menni
P.S.: off-topic, ik zie hier dat je Y Aura-t-il de la Neige à Noël? in je top 10 hebt staan.. hulde!

avatar van Zavo
De woorden van het slachtoffer zou ik ook maar niet klakkeloos geloven, het is al zo vaak gebeurd dat beroemdheden vals beschuldigd werden door mensen die zo veel geld en aandacht probeerden te 'verdienen'. Ik zeg niet dat dat hier zo is, ik denk ook wel dat er iets is gebeurd is tussen Polanski en dat meisje, maar wat precies weet ik niet en dus ga ik niet zo makkelijk oordelen (ik zeg dus ook niet dat Polanski onschuldig is). In dat stukje op imdb zegt ze ook dat ze begrijpt dat hij gevlucht is en dat de rechter meer aandacht voor z'n eigen reputatie had (http://us.imdb.com/PeopleNews/2003/20030225.html).

renske schreef:
Menni zegt:
(quote)
Jij lijkt een tegenstelling te maken van iets dat geen tegenstelling is. Ze lijkt hem inderdaad vergeven te hebben ja, maar dat betekent geenszins dat het dus geen verkrachting was.


Wel goed quoten he? Ik schreef dat, niet Menni.
Ik zeg helemaal niet dat het geen verkrachting was OMDAT ze hem vergeven heeft, dat maak jij er nu van. Dat zijn twee losstaande dingen, verdraai m'n woorden niet aub.

En ik vind Rosemary's baby een stomme film.

Nou dan moet je de volgende keer het geluid maar aan zetten.
Misschien vond je z'n film sowieso al niet leuk, maar het zou natuurlijk nergens op slaan de film te beoordelen op het prive-leven van Polanski. Dat is net zo iets als zeggen dat Bobby Fischer niet kan schaken. Al vermoordt Polanski 200 mensen, het blijft een van de beste regisseurs ooit (vind ik).

avatar van Zavo
Menni schreef:

Knife in the Water is een absoluut meesterwerk.

Meesterwerk vind ik iets te veel, maar ik ben blij dat er meer mensen zijn die deze film kunnen waarderen! Ik heb hem zelf 4 sterren gegeven. Mijn favoriet blijft The Tenant, wat ik wel een meesterwerk vind.

Sorry dat ik verkeerd quote, maar ik blijf erbij dat zoals Zavo die zinnen achter elkaar schreef, z/hij de schijn wekt dat het een tegenstelling is. Maar dat is hij dus niet met me eens en nu hebben we een zeikdiscussie waar ik me zelf in gemengd heb door te gaan oordelen over Polanski maar geef toe dat Polanski een gelukkerd is door niet alleen een strafrechtelijke maar eveneens een veroordeling van jullie verstandige mensen te ontlopen, juist omdat hij gevlucht is.
Dat ik Rosemary's Baby een domme film vind heeft niks te maken met of Polanski een verkrachter is ja ofte nee. Maar okee: door de volgorde waar ik mijn zinnen zet, vraag ik daar een beetje om. Mijn verontschuldigingen.
Overigens -voor de liefhebbers- staat er in de Trouw van vandaag (op de voorpagina van de Verdieping) een interessant artikel over tamelijk nieuwe experimenten waarin slachtoffers en daders elkaar ontmoeten. Begeleid uiteraard.
Zo, nu ga ik lunchen en bang afwachten op de reactie.
Menni, vond jij dus Y aura.. ook een klein meesterwerkje? Hiep hoi!!

Menni
Renske, waarom zou je bang zijn voor reaktie als je zo netjes genuanceerd e.e.a. toelicht? Oja, nu je het zegt, dat roept bij menigeen nogal 's botte tegenreaktie op (bij gebrek aan intelligentie ofzo, maar da's iets voor weer een heel ander forum ). Dan heb ik nog liever een zeikdiscussie hoor, waar hier volgens mij trouwens geen sprake van is. Dat Polanski erg veel geluk in zijn leven heeft gehad, durf ik wel tegen te spreken. Daar hoef ik The Pianist nog niet eens voor gezien te hebben, de Manson-verhalen zijn voor mij al genoeg om levenslange verstrooidheid te 'rechtvaardigen' (ook hier weer: da's wat anders dan verkrachting goed praten). Een land ontvluchten lijkt me, wat voor reden er ook achter zit, ook niet per definitie garantie voor gelukzaligheid. Maar goed, aan het systeem ontsnappen heeft hoe dan ook soms iets handigs, daar heb je gelijk in.

Nee.. genieten van die prachtige film van Sandrine Veysset, DAAR krijg je wél een lekker gevoel van! 't Kost soms even moeite, want hij IS me toch langzaam, maar de sneeuwvlokjes zijn zowat het meest magische filmmoment dat ik ooit heb beleefd.

Menni schreef:

Een land ontvluchten lijkt me, wat voor reden er ook achter zit, ook niet per definitie garantie voor gelukzaligheid.

Da´s waar. En Veysset´s film is langzaam ja. Ik ben blij dat ik ´m in de bioscoop gezien heb en niet op tv (Hoewel ik de even langzame Ruby in Paradise ook op tv gezien heb en dat werkte wel maar ja, wie zei dat ik logisch ben). Daardoor hebben de beelden veel meer impact.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:12 uur

geplaatst: vandaag om 07:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.