• 9.175.478 stemmen

Geregisseerd door: Roman Polanski

Met onder meer: Jodie Foster, Kate Winslet en Christoph Waltz

Releasedatum: 8 december 2011

Plot Carnage

"A new comedy of no manners"

De film speelt zich af in het hedendaagse New York. Twee getrouwde stellen ontmoeten elkaar kort nadat hun zoons ruzie hebben gehad. Michael en Penelope, van wiens zoon zijn tanden eruit zijn geslagen met een stok, nodigen Alan en Nancy uit om de zaken uit te praten. De poging tot het hebben van een beschaafde discussie over wiens kind verantwoordelijk is voor de ruzie, en hoe de ouders invloed hebben op dit gewelddadige gedrag verandert al snel in een grote ruzie.

Nancy Cowan

Penelope Longstreet

Michael Longstreet

Zachary Cowan

Ethan Longstreet

Secretary (stemrol)

Walter (stemrol)

Michael's Mother (Telephone stemrol) (stemrol)

Dennis (stemrol)

avatar van ibendb

ibendb

Een oprecht grappige neerwaartse spiraal.

Foster, Winslet, Waltz en Reilly bewijzen dat ze over erg veel nuance beschikken en comedy goed onder de knie hebben. Ieder strontvervelend personage werd met volle overgave gespeeld. Geen enkele keer dacht ik aan de acteurs maar wel aan hun personage. Dat is een heuse opgave als je zo’n grote naam bent.

Wil niet zeggen dat er niets te zeggen valt over de film. Zo is er een klein kwartier een inkakmomentje en dit valt op in een vlotte film als deze. Ook het einde was me erg abrupt en mocht er iets meer met longtakes gewerkt worden.

Toevallig geen toneelvereniging regio Gent die dit stuk wil opvoeren? Ik ben alleszins vragende partij!

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Deze film kon me niet boeien. Halverwege uitgezet. Te saai voor mijn smaak en een onaangename sfeer. Beter Het Diner (Film, 2013) kijken. Ook niet briljant, maar beter dan Carnage.

avatar van Shadowed

Shadowed

De controversiële regisseur Roman Polanski dirigeerde deze film vanuit Parijs en baseerde het op een toneelstuk dat enkel 3 jaar voor deze film werd gepubliceerd. De uiteindelijke synopsis die zich ontrafelt op een enkele locatie en zich volledig focust op de relatieontwikkeling tussen vier personen is dan ook niet verrassend, maar Polanski werkt het vooral kort door de bocht uit. De onderlinge verhoudingen zijn komisch en boeiend, maar escaleren behoorlijk snel zonder dat de kijker een enig gevoel van stress, frustratie of why kan ervaren. Eenmaal de alcoholische dranken er worden bijgepakt heeft Carnage zelfs de neiging om te ontsporen en wekt de indruk dat geen van de personen tegen een enkel glas aan drank kunnen. Het acteerwerk is erg sterk en de inhoudelijke vorderingen zijn interessant, maar het relatief abrupte einde wekt de gedachte dat je als kijker eigenlijk zojuist maar heel weinig hebt meegemaakt. De precieze intentie van de film ontgaat me dan ook een beetje, maar vermaken doet het met gemak.

avatar van Warning

Warning

Op 1 locatie. Dialoog waar veel irriatities worden uitgesproken, houding is erg belangrijk.

avatar van Basto

Basto

Herzien

Goed geschreven, geweldig geacteerd en prima regie.

Enkel op visueel vlak heeft dit toneelstuk weinig te bieden. Leuk, maar 3,5 blijft staan, ondanks dat alles goed is.