• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Roman Polanski

Met onder meer: Jodie Foster, Kate Winslet en Christoph Waltz

Releasedatum: 8 december 2011

Plot Carnage

"A new comedy of no manners"

De film speelt zich af in het hedendaagse New York. Twee getrouwde stellen ontmoeten elkaar kort nadat hun zoons ruzie hebben gehad. Michael en Penelope, van wiens zoon zijn tanden eruit zijn geslagen met een stok, nodigen Alan en Nancy uit om de zaken uit te praten. De poging tot het hebben van een beschaafde discussie over wiens kind verantwoordelijk is voor de ruzie, en hoe de ouders invloed hebben op dit gewelddadige gedrag verandert al snel in een grote ruzie.

Nancy Cowan

Penelope Longstreet

Michael Longstreet

Zachary Cowan

Ethan Longstreet

Secretary (stemrol)

Walter (stemrol)

Michael's Mother (Telephone stemrol) (stemrol)

Dennis (stemrol)

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Bij Roman Polanski:

Roman Polanski gaat God of Carnage verfilmen:

Jodie Foster en Kate Winslet in nieuwe Polanski | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Ben benieuwd hoe Waltz het gaat doen.

De nieuwe van Polanski! Dit kan eigenlijk niet slecht worden

avatar van Rosicky

Rosicky

Komedie? Die zag ik niet aankomen. Het acteursensemble plus Polanskie plus plotomschrijving doen mij een topthriller verwachten. Maar komedie?

jarno1975 (moderator series)

Ik denk dat de film voornamelijk uit lange conversaties bestaat, met hier en daar een komische noot. Een beetje in de trant van Sunset Limited, The (2011)

avatar van krizl

krizl

Een nieuwe Polanski kan nooit slecht zijn

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De aanwezigheid van Christophe Waltz is een dikke plus!

avatar van Montorsi

Montorsi

Volgens de releaselijst heet deze film 'God of Carnage'. Iemand enig idee hoe dat komt?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Zo heette die oorspronkelijk, maar dat was blijkbaar de werktitel.

avatar van Kisje

Kisje

Erg benieuwd naar de film

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Deze komt met stip binnen op mijn 'to see'-lijstje!

Poster geplaatst (grotere versie)

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Trailer. Jammer van Foster, hoera voor Reilly.

avatar van Wouter

Vind het allemaal wel heel klein en goedkoop aan doen. Steeds dezelfde setting en shots. Obviously based on a theater play.

avatar van timbo_

Christoph Waltz

avatar van Prudh

Prudh

Wouter schreef:

Klein en goedkoop maken nog geen waardeloze film. De cast is fenomenaal, evenals het script. Ontzettend veel vaart en tergende dialoog. Kinderen rossen elkaar op hun muil als ze ruzie hebben (uitgangspunt); volwassenen, met al hun levenservaring, moeten daar zo nodig over praten (gevolg). Hier een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Ik leed verder een beetje aan een Christoph Waltz overkill, maar hier is hij subliem. Die timing van hem, zijn gezichtsuitdrukkingen, yeah! Ik wil deze film eigenlijk gelijk nog een keer zien. Het huiskamerdrama is hier tot huiskamerkomedie verworden.

Nieuwe trailer (YouTube)

Iets langer dan de vorige.

avatar van Dreman

Dreman

Erg vermakelijke film, met veel geestige situaties en dialogen. De ongemakkelijke verstandhouding tussen de stellen is vaak bijna voelbaar. Er wordt goed geacteerd, Christoph Waltz is weer fenomenaal, alleen Kate Winslet vond ik de beschonken toestand niet echt geloofwaardig neerzetten. Filmduur is ook precies goed, veel langer moet een film in zo'n beperkte setting ook echt niet duren.

En hoewel de film uiteraard flink aangedikt is, is het wel even een mooi staalte spiegel voorhouden aan ouders die tegenwoordig(?) vaak gauw geneigd zijn de problemen met en tussen kinderen tot onnodige proporties op te blazen.

jarno1975 (moderator series)

nieuwe (lelijke} poster Let ook op de kleur van de broek van John Reilly die is blauw, maar in de spiegel is tie bruin

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Klein,eenvoudig,low-budget filmpje. Niet echt bioscoop "waardig". Wie er van houdt om 4 discussierende ouders te zien gedurende 79 minuten lang, moet zich hier lekker aan wagen. Ik vond het persoonlijk uiteindelijk beetje een slappe hap. De komische momenten waren ook erg ver te zoeken.

*2.5 voor John C. Reilly.

(p.s. ik snap niet waarom deze film zo een hoge score heeft op IMDB?)

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Wel 4 topacteurs zeg, kijk er erg naar uit!

avatar van nognooit

nognooit

Ga 'm donderdag zien.

Kreeg vandaag de trailer te zien in de bios (terwijl ik van plan was de trailer te mijden). De trailer wist mij niet te overtuigen (evenals de diverse posters), maar de cast samen met Polanski en het onderwerp zouden toch garant moeten staan voor een aardige tot goede film, denk ik.

avatar van K*D

K*D

Ik had m pas zaterdag zien Maar ik kijk er heel erg naar uit want ik verwacht er veel van! (Nu maar hopen dat ik niet teleurgesteld wordt dan he)

avatar van nognooit

nognooit

Teleurstelling.

Geen interessante personages met diepgaande dialogen.

Nee, het is allemaal erg kinderachtig en ook voorspelbaar.

Deels is dat natuurlijk ook de grap, dat de ouders net zo, al dan niet kinderachtiger zijn dan hun eigen kinderen.

Echt lachen kon ik niet om dat gegeven.

Het acteerwerk is verder prima en het is allemaal erg luchtig en oppervlakkig, niet mijn ding.

avatar van wibro

wibro

Deze film vanavond in de bioscoop gezien en ik moet zeggen dat ik mij prima heb kunnen vermaken met het ruziënde kwartet. De dialogen mogen dan wel niet diepgaand zijn maar komisch waren ze wel. Trouwens, hoe kunnen mensen die zich bezatten aan de whisky nu in godsnaam een diepgaand gesprek voeren. De acteurs deden het imo voortreffelijk. Dat moet ook wel want dit soort toneelverfilmingen die zich meestal op dezelfde locatie afspelen staan of vallen nu eenmaal met de cast. Acteren de spelers onder de maat dan kan de film als mislukt beschouwd worden.
Dit soort films moeten ook niet te lang duren. 80 minuten vind ik eigenlijk ook meer dan genoeg. Het einde vond ik zeer goed. Terwijl de twee echtparen elkaar de tent uit ruzieden hadden de zonen waar het allemaal om begonnen was zo te zien de ruzie weer bijgelegd en de marmot die door John Reilly het huis uitgeknikkerd was genoot van zijn gedwongen vrijheid.

avatar van Redefine

Redefine

Goede film die vooral leunt op het sterke acteerwerk van het viertal. Soms zag je wel duidelijk terug dat het een verfilming van een toneelstuk was. Dan zag je aan de timing dat het in het origineel de toon moest veranderen of er een andere richting opgegaan werd. Ook vond ik Foster aan het einde net iets over het randje gaan, waardoor ik haar rol wat minder sterk vond.

Maar daar staat tegenover dat ik haar in de rest van de film wel vond overtuigen en de andere drie ook op hun niveau zaten. Waarbij ik vooral Waltz geweldig vond met zijn terugkerende telefoongesprekken. En het is mooi om te zien hoe steeds de perspectieven veranderen en vooral welk tweetal het dan weer met elkaar eens is, om elkaar even later weer te irriteren, beledigen of figuurlijk de tent uit te vechten.

De dialogen zijn verder niet zo heel erg bijzonder, maar wel heel natuurlijk. En het zorgde voor een aantal leuke momenten. Kortom, wel weer een meer dan degelijke film van Polanski.

avatar van wibro

wibro

Ik moest bij het zien van deze film onmiddellijk denken aan die film uit 1966 van Mike Nichols met Elizabeth Taylor en Robert Burton; Who's Afraid of Virginia Wolf.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Een film van Roman Polanski met Kate Winslet, die ga ik niet missen. Het zal toch wel niet echt in New York gefilmd zijn, daar zie ik Polanski toch niet gauw weer werken?

avatar van Macmanus

Macmanus

In Parijs volgens IMDb.

avatar van Prudh

Prudh

Yup, in Parijs, al is er volgens mij wel door een second unit in NY gefilmd.