• 8.758.183 stemmen

• Google Play Bekijk via Google Play
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Frantic

"They've taken his wife. Now he's taking action."

Richard en Sondra Walker bezoeken een medische bijeenkomst in Parijs. Als Richard na de bijeenkomst een douche neemt, verdwijnt zijn vrouw. Aangezien hij de taal totaal niet beheerst maakt dit het hem nog moeilijker om hulp te zoeken. De politie doet niks, dus besluit hij zelf op zoektocht te gaan.

Basto

Na lange tijd herzien. Blijf erbij dat het maar een matige thriller blijft. Het is wel vermakelijk en goed gemaakt. En het is leuk dat we in het begin net zo weinig weten als Ford zelf. Maar later wordt het soms ook wat knullig zeker wanneer je later leert dat er drie verschillende geheime diensten bij betrokken zijn, maar de dokter en het hoertje hun eenvoudig het nakijken geven.

Al met al toch nog een 3,5 want het kijkt wel allemaal lekker weg en het sfeertje in Parijs is leuk.

avatar van AniSter

AniSter

Het Engelse woord 'frantic' heeft veel betekenissen, die allemaal wel van toepassing zijn op deze film. Met de mooie muziek van Morricone en 'I've seen that face before' van Grace Jones als rode draad. Prima film met een goed plot maar helaas net niet goed genoeg uitgewerkt door Polanski. Ik heb deze film nu voor de derde keer gezien en hij blijft goed; dit is echter zeker geen meesterwerk. De spanning blijft redelijk en het geheel blijft ondanks de speelduur toch boeiend. Het genre 'Mystery' kan ik niet echt plaatsen. Hier had eerder misdaad voor in de plaats mogen staan. Ford vertolkt in ieder geval een prima, en in deze film de beste, rol.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

AniSter schreef:

Het genre 'Mystery' kan ik niet echt plaatsen.

Niet weten wie de vrouw ontvoert en waarom vind ik behoorlijk "mystery"

avatar van blurp194

blurp194

Ik heb Frantic indertijd beslist gezien, maar er was niet heel veel van blijven hangen. Alleen het gedoe met de Eiffeltoren en het dak, zo'n beetje - en een vage herinnering aan dat Seigner er wel spannend uit zag. Bij herziening blijkt dat dan ook wel terecht te zijn, hoewel Seigner nu bepaald minder indruk maakt. Bepaald niet Polanski's beste werk, hoewel het zwakste punt wel het slappe script is. Nouja, in 1988 hadden we nog net het laatste eindje koude oorlog, misschien dat het daarmee wat beter lag.

Aan de andere kant is dit geloof ik wel de eerste in wat ondertussen zo ongeveer een genre op zich geworden is, en Liam Neeson als specialist met wat aanvoelt als tientallen titels volgens precies hetzelfde recept. Dat geeft toch ook wel weer wat aan.

blurp194 schreef:

Het zijn allemaal klonen van North by Northwest.

avatar van blurp194

blurp194

Basto schreef:

Het zijn allemaal klonen van North by Northwest.

Mwah, ja, misschien. Hoewel ik daar ook wel een hoop verschillen in denk te zien, als ik me die nog een beetje herinner (en dat is niet best eerlijk gezegd, ik heb het eigenlijk niet zo met Hitchcock). Ik zal 'm eens opzoeken.

blurp194 schreef:

Geef m nog eens de kans. Vind het zelf Hitchcock’s beste.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Niet echt de meest ingenieuze Polanski die ik al zag. Vond het bij momenten een vrij rommelig plot en niet zo duidelijk waar de politie nu wel of niet mee bezig was, laat staan dat ik dat wel wist van de ontvoerders. Harrison Ford moet het dan zelf maar uitzoeken en zijn belangrijkste aanzetten krijgt hij dan nog van de hotelreceptie. Ik vond ook Ford zelf nauwelijks geweldig in zijn rol zitten.

Al bij al spannend en onderhoudend genoeg om geboeid te blijven kijken, maar om het nu allemaal geweldig te vinden, dat zeker niet. Ook niet echt om nog eens op de lijst van "te herzien" te zetten.

De scène op het dak vond ik nog het leukst. Het einde daarentegen komt wat stuntelig over daar aan de Seine. Matige prent met een aantal laagtes. Niet superslecht, maar best vermakelijk, al was het maar voor Ford zelf.

getriggerd door "i've seen that face before" op de radio nog eens Frantic gezien. de film moet het niet hebben van zijn originaliteit of acteerprestaties, wel van de sfeer.