Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Harrison Ford, Emmanuelle Seigner en Betty Buckley
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 september 1988
Plot Frantic
"They've taken his wife. Now he's taking action."
Richard en Sondra Walker bezoeken een medische bijeenkomst in Parijs. Als Richard na de bijeenkomst een douche neemt, verdwijnt zijn vrouw. Aangezien hij de taal totaal niet beheerst maakt dit het hem nog moeilijker om hulp te zoeken. De politie doet niks, dus besluit hij zelf op zoektocht te gaan.
Dr. Richard Walker
Peter
Edie
Kidnapper
Obiwannes
Vond het niet zo'n goeie film, niet zo goed geacteerd van Ford ook. Vond het verhaal ook saai, en dan gaat het op de koop toe nog over een schakelaar van nucliaire bommen ook nog, dat sloeg wel een beetje af vond ik.
Jammer van het slappe einde (anti-climax), maar verder vind ik het wel een onderhoudende thriller.
De plot is soms wat te onwaarschijnlijk, toch verder wel een vakkundig gemaakte film met inderdaad een typische Polanski sfeer. Vanwege het belabberde einde van de film een halve punt aftrek.
FisherKing
een van de mindere Polanski's maar da's altijd nog goed voor 3 sterren en zeker met een leuke Ford!!
sydney
Goede film. Misschien sta ik een beetje alleen hierin. Maar Ninth gate vond ik ook goed, terwijl veel mensen het niets vonden. Ik hou van zulke films. Dat zal het wel zijn.
narva77 (crew films)
Die Emmanuelle Seigner, die zit in nog meer films van Polanski; zeker het lievelingetje van Roman.
Vind ik niet erg trouwens, ze zag er goed uit
FisherKing
Ja , hij heeft twee kinderen van/met haar; Morgane en Elvis
narva77 (crew films)
Ohh eh dat verklaart een hoop
...(Narva zakt door de grond)...
Verhaal beetje ongeloofwaardig. Acteer werk van ford wel aardig. Hou persoonlijk niet zo van Polanski. 2,5*
Macmanus
erg spannend, tot dat je weet waarom zijn vrouw is gekidnapt is, ik had iets heel erg onverwachts verwacht en dat bleek niet echt zo te zijn.
Jammer maar toch 3,5 sterren voor het goeie acteer werk van Ford.
Zavo
Vanavond op tv, ik ben benieuwd. Ik voor dit weekend drie Polamski's op het programma staan, deze en Chinatown en Nodw Wodzie (beide geleend van iemand).
montenegro
NARVA,kijk ook eens naar "Bitter Moon",1992.
Dan heb je twee prachtige vrouwen in één film die kunnen acteren.
jay73
Met een halve ster opgewaardeerd. Was toch beter dan ik me kon herinneren. Harrison Ford is toch DE man voor dit soort rollen. Finale had inderdaad wat interessanter gekund.
Zavo
De film begint heel goed, met dat typische Polanski-sfeertje, maar zakt langzaam weg naar een teleurstellend einde. 3,5*
narva77 (crew films)
NARVA,kijk ook eens naar "Bitter Moon",1992.
Dan heb je twee prachtige vrouwen in één film die kunnen acteren.
Die ken ik ook ja, heel goede film, maar helaas niet te koop op dvd.
Pierre1
Wat ook suf is, Ford neemt een snuif coke van die zwarte dealer, haalt flink op. Een paar minuten laten staat ie z'n neus uit te wassen
Alsof dat zin heeft, de coke is na die dikke snuif allang opgenomen in je bloed. Als je dan gaat spoelen ben je echt niet minder high
Wolverine
Autorijden vanaf de bijrijdersplaats is ook een kunst die alleen Harrison Ford waarschijnlijk goed beheerst. Ford in heel de film weer in zijn bekende foute rol met de al even bekende lading amerikaanse saus die we van hem gewend zijn.
willum
Nou ik vond dit wel een goeie film, hij begon heel lullig, maar werd na een half uurtje erg interesant en spannend. Hij werd eigenlijk steeds beter gaandeweg de film vorderde.
Ik ging me op een gegeven moment zelf ook afvragen hoe ik zou reageren in zo'n situatie. Frantic heeft me tot het eind aan geboeid, dat heb ik lang niet bij elke film. Goed verhaal, goed geacteerd, Emmanuelle Seigner ziet er lekker uit. Wat wil je nog meer !
4 sterren.
Pierre1
Autorijden vanaf de bijzitplaats is ook een kunst die alleen Harrison Ford waarschijnlijk goed beheerst.
Hahahahahahaha, daar zat ik ook al verbaasd naar te kijken
Lijkt me moeilijk schakelen en koppelen.
sydney
Hahahahahahaha, daar zat ik ook al verbaasd naar te kijken
Lijkt me moeilijk schakelen en koppelen.
haha! A typical american pakt altijd een auto met automaat.
Sjan
Vaardig gemaakte thriller die jammergenoeg af en toe iets te traag was. Verder degelijk acteerwerk. 3.5*
Jack Sparrow
Dit was wel een redelijke film met een aardig spannende opbouw. Vooral omdat je echt in het begin net als Ford niet weet waar zijn vrouw zit, dit maakt de film toch interresant, de spanningsopbouw hierbij is wel okee, het einde van de film vond ik echt slecht, dit had echt beter gekund Aardig thrillertje dus, 3 sterren.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Midnight Express
Biografie / Misdaad, 1978

Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Documentaire, 2007
parijs, frankrijkhotel roomman vrouw relatiegetrouwd stelvrouwman woman relationshipman looking for wife spionagedokterintrigueneo-noirmissing wife