menu

Hier kun je zien welke berichten wwelover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A-Team, The (2010)

Alternatieve titel: The A Team

3,5
Ik moet zeggen dat The A-team me heel erg is meegevallen. Al moet ik voorop stellen dat ik geen fan was van de serie, en slechts enkele afleveringen heb gezien. Maar ja de film bevat veel meer actie natuurlijk, en is minder lief dan de serie. Vond het verhaal niet eens zo slecht,al was het eerste uur wel nogal saai. Het was grotendeels wel voorspelbaar, maar er zaten wel wat leuke verrassingen in. De actie was prima, niet heel hoogstaand maar wel goed te doen. En de cast.. Jammer van Jessica Biel, totaal ongeloofwaardig persoon. Liam Neeson is een topacteur, maar niet echt geschikt als Hannibal. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik commotie rondom Quinton 'Rampage' Jackson erg overdreven vind. Alsof Mr. T daadwerkelijk kon acteren. Vond Quinton het nog wel aardig doen, op het begin na. Bradley Cooper is topgast en heel goed gecast. Zelfde geld voor Sharlto Copley.

3.5*

About Time (2013)

4,0
Hele fijne film met een heerlijke sfeer. Het tijdreizen is ook niet te ingewikkeld en heeft een leuke toevoegde aan het verhaal. Wel opmerkelijk dat Rachel McAdams hierin speelt, terwijl ze al eerder in de Time Traveler's wife speelde. Maar dat is natuurlijk geen probleem verder want ze doet het leuk. Sowieso is de cast uitstekend. Bill Nighy is natuurlijk een held en ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd van 'Kitty Kat' was. De humor is weer goed, alleen af en toe wat awkward momenten waar ik zelf slecht tegen kan.

4*

Abre los Ojos (1997)

Alternatieve titel: Open Your Eyes

4,0
Hele bijzondere film. Een erg aangrijpend verhaal aan de ene kant maar de film kent ook de nodige feelgood momenten, natuurlijk vooral dankzij de aanwezigheid van Penelopé Cruz, een vrouw waar ik toch wel steeds meer verliefd op word, al is ze hier natuurlijk ook wat jonger dan nu. Ook complimenten voor de make up department, Ik begrijp dat Vanilla Sky gebaseerd op deze film, misschien dat ik die dan ook eens ga kijken, al betwijfel ik of het kan tippen aan deze. Mooie muziek en ook behoorlijk spannend verder.

4*

Achtste-groepers Huilen Niet (2012)

Alternatieve titel: Cool Kids Don't Cry

4,0
Mooie film, herinner me nog goed dat ik in groep 8 zat en het boek werd voorgelezen, dat de helft van de klas zat te janken. En ondanks dat er qua verhaal veel dingen zijn waar ik een beetje moeite mee heb zoals de mobiele telefoons kan ik de film daar niet op afrekenen. Het is verder gewoon mooi gefilmd en vooral erg goed geacteerd en gecast. Alleen Hanna Verboom en Lieke van Lexmond vond ik nogal misplaatst, zeker omdat Verboom al in zo'n ziekenhuisserie zat. Maar zeker voor jongere kijkers is dit een absolute aanrader.

4*

Adaptation. (2002)

4,0
Een heel aparte maar fascinerende film, met een uiterst origineel verhaal. Erg grappig hoe ze het hebben verwerkt allemaal, chapeau voor de gebroeders Kaufman En natuurlijk voor de regisseur. Het zag er allemaal erg mooi uit, en was goed te volgen. En natuurlijk met zo'n geweldige cast, kan het ook bijna niet misgaan. Vooral Nicolas Cage en Chris Cooper vond ik sterk acteren, Streep was wel okay maar vond ik nou niet echt opvallen.

4*

Adjustment Bureau, The (2011)

3,5
Zeker geen slechte film, vind het idee ook erg goed, echter ontbreekt de spanning wel een beetje. Het is wel boeiend, maar met zo'n concept hadden ze wel net een andere kant mogen gaan, en niet te veel op het zoete gericht. Maar desondanks wel vermaakt met de film, sterke Matt Damon ook.

3.5*

Adoration (2013)

Alternatieve titel: Two Mothers

3,0
Schitterende locaties en wat is Naomi Watts toch een mooie vrouw zeg, niet te geloven dat ze bijna 45 is. Daarnaast is ze ook gewoon een geweldige actrice. De hele cast is overigens erg sterk. Qua verhaal was het te wisselvallig, het ging af en toe veels te snel. Het had kleiner en intiemer gemogen. Maar al bij al geen verkeerde film.

3*

Adult World (2013)

3,5
Heb een zwak voor dit soort komedies en al helemaal voor Emma Roberts. Haar karakter is erg geinig maar wordt wel een beetje te irritant op een gegeven moment. En echt realistisch is het niet. Toch is het een aardig verhaal. De travestiet vind ik niet echt veel toevoegen aan het verhaal, maar wordt wel aardig neergezet. En John Cusack is ook wel grappig.

3.5*

Adventureland (2009)

3,5
Beetje teleurgesteld in deze film, had er namelijk nogal hoge verwachtingen van doordat Ryan Reynolds meedeed en natuurlijk door de regisseur. Maar ja, de rol van Reynolds stelde niet veel voor, hij deed het leuk dat wel maar hij was er te weinig. Het verhaal is ook niet zo heel bijzonder, de grappen zijn wel aardig en af en toe is het echt hilarisch vooral de stukken met Bill Hader. Leuk voor een keertje.

De cast is sterk, de hoofdrolspeler heeft veel potentie. Stewart heeft ook al meerdere malen bewezen een talentvolle actrice te zijn, met name in Into The Wild. En ja de rollen van Ryan Reynolds en Bill Hader zijn erg vermakelijk en goed neergezet. En Margarita Levieva is echt onwijs knap. Wowie

3.5*

Adventures of Tintin, The (2011)

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

4,0
Zeer leuke verfilming van de leuke stripboeken van Kuifje. Het is wel een typische Spielberg film, maar ja dan als animatie, en het is hem zeer goed gelukt. Nou is het natuurlijk een ander soort animatie als de meesten, maar het is zo onwijs knap gemaakt, niet normaal meer. En daarbij vond ik het 3D ook eindelijk weer eens geslaagd. De opening op de markt waarin je al die striptekeningen ziet is wel erg sterk. Het verhaal is natuurlijk van zichzelf al boeiend genoeg en de film heeft dat ook niet tekort gedaan. Daarbij is de casting uitstekend, Craig als badguy is even wennen maar hij doet het goed en net als de rest. Vooral de keuze voor Pegg en Frost als Thompson en Thomson is subliem. En de muziek van Williams maakte hem goed af. Ook de humor is leuk voor jong en oud, het is sowieso niet kinderachtig te noemen. Genoeg actie, ook al zie je natuurlijk geen bloed ofzo.

4*

Age of Adaline, The (2015)

3,0
Het concept is wel leuk, maar er is voor mijn gevoel te weinig uitgehaald. Het had zoveel interessanter kunnen zijn. En nu is het verhaal een beetje karig. Het springt wat heen en weer maar wordt nooit echt pakkend. Maar voor de zondagmiddag is het wel ok. Blake Lively is naast beeldschoon ook een prima actrice. Michiel Huisman is vooral voor zijn looks gecast volgens mij, doet het wel okay maar wordt wel compleet weggeblazen door Harisson Ford (geen schande). Dat was echt de verrassing van de film voor mij. Heb hem sowieso wel hoog zitten, maar Ford is ieder moment fenomenaal sterk en ontroerend. Jammer dat de film daar niet meer op gefocust is.

3*

Airplane! (1980)

Alternatieve titel: Flying High

4,5
Geweldige film, één van de beste op het gebied van 'flauwe' komedies. Bijna alle grappen zijn wel geslaagd. Het verhaal is simpel maar erg leuk bedacht en wordt door de briljante grappen leuk. Zoals gewoonlijk bij dit soort films is het verhaal niet zo van belang want je weet toch wel wat er gaat gebeuren. Ook de slapstick grappen zijn nog redelijk geslaagd, al heb ik de meeste wel vaker gezien maar dat is voor mij nooit zo'n probleem.

Het leuke aan de film is, de combinatie van opvallende personages en hun acties. Bijvoorbeeld de co-piloot die gewoon een basketballer is, en in zijn korte broek daar zit. De twee zwarte passagiers die niet te verstaan zijn, de übernichtigere medewerker die constant rare opmerkingen maakt. En natuurlijk mijn grote held Leslie Nielsen met zijn rol van dokter. Geweldig om te zien, zit er gewoon rustig met zijn stethoscoop in het vliegveld. En zijn briljante opmerkingen gecombineerd met hem als persoon.

De cast is erg leuk, zoals ik al zei Leslie Nielsen steelt de show. Robert Hays is ook leuk. Vrijwel iedereen deed het goed, alleen Julie Hagerty vind ik vreselijk slecht. Totaal geen aanleg voor acteren.

4.5*

Ajeossi (2010)

Alternatieve titel: The Man from Nowhere

4,5
Ik ben ontzettend gepakt door Ajeossi. Ik ben absoluut geen kenner van de Aziatische filmwereld. Al heb ik wel enkele van de grote namen gezien. Daardoor kwam ik ook bij deze uit. Hij stijgt voor mij zeker uit ten opzichte van andere 'wraakfilms'. Mede doordat de film visueel zo onwijs strak is, bleef ik onder de indruk. Al is dit wel iets wat je meer ziet in Zuid-Korea. Het verhaal is ook gewoon goed, het brengt ook de nodige realisme mee. Met name het eind. Dat hij gewoon naar de gevangenis moet. Verder vond ik het ook wel mooi om te zien dat één van de badguys die ook in de ambulance zat ook zichtbaar ontroerd was. Ik had toen al het gevoel dat hij zou ingrijpen en dat de ogen van de chirurg zouden zijn.

De actie is natuurlijk geweldig. Vooral de laatste actiescene slaat echt alles. Geniaal! Wat ook komt door Bin Won. Hopen dat hij niet in Hollywood beland om enkel wat trucjes te doen. Hij heeft wel meer in zijn mars. Ook het jonge meisje was verrassend sterk. Verder was ik ook enorm geraakt door de muziek. Vooral het nummer "Dear".

4.5*

Aleksandr Nevskiy (1938)

Alternatieve titel: Alexander Nevsky

4,0
Opnieuw een geslaagde film van Eisenstein, weer een verademing voor die tijd mag ik wel zeggen. Het verhaal is historisch gezien mooi, al weet ik nou niet of er veel mee gesjoemeld is om het wat mooier te maken voor Rusland, maar ja dat is geen punt vind ik. Ik vond het erg vermakelijk en doet niet onder van oorlogfilms van nu. Verre van zelfs. De gevechten waren erg mooi in beeld gebracht alleen af en toe vond ik het wat te lang duren. Meest indrukwekkende was natuurlijk de scene waarin al die mensen op de brandstapel kwam.

Acteerwerk was goed, moest natuurlijk wel goed op de ondertiteling letten want kan er geen touw aan vast knopen, iets waar ik met Duitse, Engelse en Franse films veel minder last van heb.

Muziek vond ik erg mooi, één van de mooiste scores die ik heb gehoord en zeer passend bij de beelden, alleen jammer van sommigen stiltes zo nu en dan.

4*

Alice in Wonderland (2010)

4,0
Hate it or Love it, zou ik zeggen, maar I Love it. Ben een groot Tim Burton fan, en ook een Johnny Depp liefhebber, en ik moet zeggen dat ik heel erg genoten heb van dit magische sprookje. Was vooraf niet echt bekend met het verhaal van Alice, heb ook nooit het boek gelezen of de tekenfilm gezien. Dus ik kan niet met commentaar komen dat het verhaal verkracht is ofzo, vond het namelijk een supertof verhaal. Hij duurde niet eens lang, had nog wel wat uitgebreider gemogen zelfs!

Het ziet er natuurlijk ook nog eens prachtig uit, heerlijke effecten. En eigenlijk net als in Willy Wonka een geweldig decor. Dat heeft Burton weer goed geregeld, want die soldaten van beide kanten waren ook erg mooi. En de beesten. En natuurlijk de Red Queen, geweldig dat hoofd! Of die twee dikkertjes, goed gecast ook die gast van Little Britain.

De score was ook heel mooi, de moeite waard om aan te schaffen zelfs.

De cast is natuurlijk niet enkel Johnny Depp, maar hij steelt wel weer de show. Hij is natuurlijk de ideale man voor dit soort rollen. En je ziet hem ook genieten. En natuurlijk die andere vast Burton klant, Helena Bonham Carter is ook heerlijk om te zien. Hoofdrolspeelster Mia, was ook prima! Viel een beetje weg in hun schaduw, maar was wel gecharmeerd van haar. Dacht overigens dat de boer gespeeld werd door een Johnny Depp of Jim Carrey look a like, maar dat is dus Crispin Glover, die grappig genoeg Willy speelde in Epic Movie (de rol van Depp dus). De stemmen van Alan Rickman en Stephen Fry waren ook goed gekozen.

4.5*

Alice through the Looking Glass (2016)

3,5
Niet zo sterk als het eerste deel, waar ik destijds vooral visueel erg van heb genoten, maar alsnog een vermakelijke Disney film. Het is wat zoet allemaal natuurlijk zoals je kan verwachten van Alice. Een grote en bekende cast, waar eigenlijk vooral Sacha Baron Cohen de show voor mij steelt, terwijl het eigenlijk gewoon een herhaling is van wat hij normaal doet. Visueel is de film vaak ook indrukwekkend, vooral in de bioscoop. Ze weten de wereld mooi en fantasievol neer te zetten. Verhaal zelf is niet echt denderend, maar wordt veel goed gemaakt met leuke grapjes.

3.5*

Alien (1979)

4,0
Science Fiction en Horror nou niet mijn favoriete genres, zeker horror niet. Maar de film was vermakelijk, meer dan dat zelfs hij was gewoon goed. Het is geen meesterwerk, maar het is knap gedaan en dertig jaar later doet hij niet onder van Science Fiction van nu, want voor mij draait het niet zo zeer om Special Effects (al moet het er natuurlijk niet cheapy uitzien) Het einde was wel jammer, toch wat voorspelbaar. Om te zeggen dat het eng was? Nou nee, maar de schrikmomenten zijn erg sterk. En op het eind na is het geen clichéfilm. Ook de muziek is goed. De (voor mij) onbekende cast vind ik niet echt bijzonder, het is niet slecht maar het had veel beter gekund.

4*

Alien: Covenant (2017)

3,0
Ben niet per se een fan van de franchise, maar waren tot dusver meestal leuke films. Vond Prometheus ook gewoon meer dan okay. Alien: Convenant is helaas wel wat minder. Het is niet slecht, maar je kan goed zonder. Duurde sowieso een tijdje voor de film een beetje opgang kwam en daarna werd alles zo voorspelbaar dat er weinigs spanning meer inzat. En dat is toch wel een gemis hier. De cast is wel okay, op Fassbender na niemand echt heel bijzonder. Visueel is het natuurlijk wel allemaal erg strak.

3*

Aliens (1986)

4,0
Na Alien nu dus ook Aliens gezien, toch opvallend dat de sequel van een grote film met een grote regisseur, een grote andere regisseur heeft, maar dat terzijde. Ik vind de films que stijl ook niet echt op elkaar lijken. De Special Effects zijn helaas gedateerd en dat stoort, maar daar moet je maar doorheen kijken. Het is wederom een spannende film, hij duurt wel wat te lang. Maar ik heb eigenlijk dezelfde mening over Aliens als over Alien. Vind ze ook even goed. Alleen vind ik het einde echt volstrekt belachelijk, typisch Hollywood. Casting is wederom niet super, de 1 doet het aardig de ander doet het minder.

Toch top entertainment dus 4*

Alita: Battle Angel (2019)

3,0
Op geen enkel vlak vond ik de film indrukwekkend. Natuurlijk het ziet er mooi uit, maar niet zo vernieuwend als Avatar was. Verhaal kan volgens mij veel meer meegedaan worden, maar Cameron valt weer in een bak van clichés en Rodriquez maakt dat alleen maar erger af en toe met de slowmotion beelden en typische muziek. Maar de actie is leuk en het wordt nooit dramatisch. Misschien alleen die jongen, die was bij vlagen wel dramatisch. Maar voor de bios een prima filmpje.

3*

All Good Things (2010)

3,0
Interessante film, maar er had meer ingezeten want het is een erg boeiend verhaal. Af en toe zaten er spannende stukken in, maar die leiden vaak tot niks. Maar de film heeft als groot pluspunt dat er ontzettend goed geacteerd word, met name door de rijzende ster Ryan Gosling. Maar ook Kirsten Dunst is weer erg goed, en mooi. Ik wist vooraf niet dat het waargebeurd was, tenminste dat het daarop gebasseerd is. Las ergens dat de man waarop het gebasseerd is het zelfs een goede film vond. Beetje vage zaak.

3*

All Is Lost (2013)

3,5
Film is me heel erg meegevallen. Vond het helemaal niet saai. Visueel is het me sowieso erg bevallen. Natuurlijk kun je je vraagtekens zetten bij enkele punten in de film. Waarom niet eerder gebruik gemaakt van de lucifers en dan op een iets veiligere manier. Robert Redford is indrukwekkend, natuurlijk geen Oscar 'waardige' performance maar de complimenten zijn wel terecht.

3.5*

All Quiet on the Western Front (1930)

4,5
Wat een geweldige film. Denk wel de beste oorlogsfilm die ik heb gezien (niet dat dat er veel zijn). Het verhaal is zo mooi en heel erg aangrijpend. Je ziet echt wat oorlog met soldaten doet en dan met name de banden onderling is erg mooi neergezet. Misschien zijn de acteerprestaties dan wel niet van iedereen denderend maar hindert niet in deze film.
Ook de beelden zijn echt prachtig. Voor een film uit 1930 zijn de gevechten behoorlijk spectaculair. Zelfs mijn broer die even meekeek geloofde niet dat deze film zo oud was.
Wat me wel op viel is dat er geen muziek is gebruikt tijdens de film en dat het toch niet echt ontbreekt, dat vind ik erg knap gedaan.
4.5*

All Stars 2: Old Stars (2011)

3,0
Ben geen fan van de serie en het is een tijd geleden dat ik deel 1 heb gezien, maar deel 2 was okay. Het heeft absoluut de nodige komische momenten, maar het is allemaal wel heel erg uitgekauwd en voorspelbaar. Voor voetbal hoef je niet naar deze film te gaan, want dat is behoorlijk ondergesneeuwd hier. Ook is het gevaar dat enkele 'typetjes' niet overeind blijven in deze film, met name Peter Paul Muller die hier met vrijwel dezelfde rol natuurlijk als Martin Morero gewoon na 20 minuten niet meer leuk is, en dat heeft niks met het verhaal te maken overigens. En de rol van Cas Jansen was helemaal belachelijk. Natuurlijk hebben ze met de dood van Kamerling het nodige moeten sleutelen, maar ik vind het niet echt bijzonder gedaan. Gedeelte in Frankrijk was overigens veels te lang. Acteerwerk is allemaal redelijk. En als je een fan bent van de serie is het vast heel erg leuk, maar voor de 'neutrale' kijker is gewoon geestig maar niet bijzonder.

3*

Alle Tijd (2011)

3,0
Ik had niet erg hoge verwachtingen van de film, omdat de trailer nou weinig goeds liet zien, met name op gebied van acteerwerk. Wat ook wel betekend dat ik niet heel tevreden ben over het acteerwerk in de film. Sommige dialogen kwamen er gewoon niet lekker uit. Met name Karina Smulders vond ik niet echt goed, was allemaal too much. Ook Paul de Leeuw moet oppassen dat hij niet doordraaft met zijn rol, maar hij wist me toch meerdere malen te raken. Het verhaal was al behoorlijk op tafel gegooid in de trailer, dat is toch wel erg zonde. Maar het was een aardig verhaal, niet heel origineel maar wel ontroerend en geestig hier en daar.

3*

Alles Is Familie (2012)

3,0
Zo nu en dan geestig. Maar het verhaal klopte niet echt. Film moet het hebben van aardige cast. Van Houten is altijd fijn en ook Bruijning doet het leuk. Römer daarentegen is wederom tenenkrommend slecht. Als ik me niet vergis heb ik ook tot tweemaal toe een shot gezien waarin de monden niet bewogen maar er wel geluid uitkwam, dat is wel erg slordig gedubbed/synced. Leuk voor een keertje, de muziek was wel goed (en dan niet de muziek van Rómers personage)

3*

Amantes del Círculo Polar, Los (1998)

Alternatieve titel: The Lovers of the Arctic Circle

4,5
Wat een verschrikkelijke mooie film zeg, van de Spaanstalige films is dit toch zeker degene die het meeste indruk op me heeft gemaakt. Ondanks dat het verhaal misschien wat traag oogt, is het echt een lust voor het oog. Visueel alleen al is het erg sterk, goed camerawerk en het afwisselen van het door de ogen van Ana en Otto vond ik ook goed. Het verhaal is gebouwd op toevalheden, maar dat is in deze film een pluspunt. Ik vond het verhaal erg mooi en meeslepend. Ook door de chemie tussen Ana en Otto natuurlijk. Nou lees ik op moviemeter wat kritiek op de score, maar ik vind het juist een schitterende en vooral subtiele score.

4.5*

Amazing Spider-Man 2, The (2014)

3,5
Aardig voor in de bioscoop natuurlijk, maar heb me meer gestoord aan dingen dan bij deel 1. Vind dat de nadruk teveel op humor ligt. Spiderman moet lijkt wel bij alles wat hij doet een leuke one-liner zeggen. En het werd ook af en toe te romkom gefilmd. Meer actie was fijn geweest. Maar al bij al wel vermakelijk en een leuke cast. Wel jammer dat de trailer zoveel heeft verpest.

3.5*

Amazing Spider-Man, The (2012)

4,0
Mede dankzij de technische progressie is The Amazing Spider-Man een stuk beter dan de laatste trilogie, ook qua verhaal is het beter. Niet dat die films slecht waren, maar toen ik ze onlangs herkeek vond ik het toch niet zo heel bijzonder. Garfield is een uitstekende Peter Parker, wel wat minder sullig maar dat vind ik niet echt een probleem. Het is allemaal iets 'realistischer' en Emma Stone is natuurlijk heerlijk.

Het is wel heerlijk gefilmd moet ik zeggen trouwens, ik merk persoonlijk niet meer echt zoveel van 3-D, maar de special effects waren gewoon zo hard nodig ten opzichte van die vorige 3 films.

4*

American Carol, An (2008)

Alternatieve titel: Big Fat Important Movie

3,5
Geinige film. Niet hoogstaand maar wel vaak gewoon grappig. Lekker flauw en leuke persiflage's. Beter dan Epic Movie etc. Ik denk dat ze er wel nog meer van hadden kunnen maken qua verhaal. Maar ja. Ook erg leuk dat Leslie Nielsen meedoet, die man blijft een held!

3.5*