menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van joolstein. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019

Cleaver: Rise of the Killer Clown (2015) 2,5

vandaag om 04:10 uur

Carley, een jonge studente, gaat op halloweenavond babysitten bij een klein meisje.Terwijl er een killer in het stadje rond loop. Waar hebben we dat al meer gezien..? Juist Halloween en dit is gewoon niets anders dan een Low-budget versie van Halloween maar dan met een killer-clown. Erg low-budget want er waren zelfs een paar scènes waar speelgoedauto's werden gebruikt. Raar was het feit dat ondanks dit een Britse film is, ze proberen je te laten geloven dat het zich afspeelt in Amerika. Nu is Carlton Layton aka Cleaver de clown niet echt een kwaadaardig gek. Blijkbaar deed hij zijn intreden in de film Slasher House en kregen daarna alle moordenaars een eigen film. De effecten hier zijn vrij middelmatig, vaak weggemoffeld door de camera precies in een verkeerde hoek te plaatsen, zodat het niet te zien is. Ik moet de regisseur Mj Dixon wel credit geven want de film zag er best goed uit in neon-rood en groen. Een goede film is het niet maar heel slecht was het ook niet. Het keek zelfs nog wel aardig weg ook!

» details   » naar bericht  » reageer  

Le Notti Erotiche dei Morti Viventi (1980) 1,0

Alternatieve titel: Erotic Nights of the Living Dead, gisteren om 06:32 uur

Direct in de eerste minuten wordt er al droog-geneukt, het zet de toon voor de rest van de film. Pijp/neuk-scenes worden afgewisseld met softcore-scenes en volgen elkaar in snel tempo op. En zo moet je anderhalf uur lang een enorme reeks aan seks-scenes doorstaan. Opwindend kan ik ze niet noemen, eerder vermoeiend. Uiteraard bezitten dit soort films ook geen goed plot, dus daar was ook niets te verwachten. En met een belachelijk speeltijd van 2 uur is het dus wachten op de levende doden uit de titel en die we al éénmaal hebben kunnen aanschouwen.Echter die zombie zag er meer uit als een afgekeurd exemplaar van een fulci film. Blijkbaar was die sowieso een dankbaar bron om na te doen. Zodoende werd het lange wachten niet beloond! De rest van de zombies die je krijg te zien waren maar erg magertjes. Niet veel schokkends aan! Meer dan een incompetente puinhoop zag ik hier niet in.

» details   » naar bericht  » reageer  

Emanuelle e gli Ultimi Cannibali (1977) 2,0

Alternatieve titel: Emanuelle and the Last Cannibals, gisteren om 05:50 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 1,5 sterren

» details  

La Bimba di Satana (1982) 0,5

Alternatieve titel: Satan's Baby Doll, gisteren om 04:39 uur

Italiaans onzin die niet om aan te zien was. De poster is het enige wat eigenlijk noemenswaard is. Jammer dat er niets in de film te zien is ...van die duivel. Zwaar misleidend dus! Blijkbaar is (wikipedia) deze film een soort remake van de film Malabimba – The Malicious Whore (niet gezien) en werd deze gemaakt voor het jaren '80 porno-publiek. Het verklaard waarom er één miserabele poging tot horror in de film is te vinden en verder alleen maar goedkope naakt/seks-scenes zijn te zien. Waaronder oeverloos durende pijp-scenes en een penetratie-scene. Later schijnt er ook een softcore-versie zijn gemaakt. Voor de film zal het niet veel uitmaken, die blijft armoedig slecht. De film speelt zich af in een landhuis en een kelder maar met die locatie wordt niets gedaan. De film is een sfeerloos en een saaie reeks seksuele scenes die aan elkaar zijn geregen door een dom plot over een geest.

» details   » naar bericht  » reageer  

Kataude Mashin Gâru (2008) 3,5

Alternatieve titel: The Machine Girl, gisteren om 03:03 uur

Doldwaze geflipte over de top Japanse splatter-horror over een schoolmeisje met een machinegeweer als arm, die wraak wil nemen op Yakuza-ninja’s en iedereen die verder nog haar pad kruist. Wat volgt zijn geweldige slachtpartijen met rond spuitende bloedfonteinen. Bewerkstelligt door wapentuig als eerder genoemde machinegeweer, katana maar ook een drilboor-bh en een vliegende guillotine. Spannend is de film nergens. De overdaad aan bloed en ledematen maken van de film een bizarre komedie. ‘The Machine Girl’ neemt de gewelddadige Aziatische pulpfilms uit de jaren zeventig en doet hier zelfs nog een schepje bovenop! De special effecten zijn niet altijd even overtuigende CGI, maar dit drukt de pret niet. De film is duidelijk met liefde in elkaar is gezet. Voor de liefhebbers is dit een top-notch!

» details   » naar bericht  » reageer  

Gwen (2018) 4,0

gisteren om 01:16 uur

Wonderschoon speelfilmdebuut van regisseur William McGregor (hij heeft ook verschillende afleveringen van Poldark gedaan). Nu kan ik sowieso al erg genieten van dit soort donkere op volksverhalen lijkende films met enigszins historische achtergrond. Echter weet deze film over drie vrouwen die proberen te overleven in de harde wereld van de koude, winderige bergen van Snowdonia, Wales, die blijkbaar altijd in grijze, mistige onweersbuien zijn gehuld, me onverwacht in verrukking te brengen.

Een moeder en haar twee dochters hebben een zwaar leven in dit geïsoleerd gebied, terwijl de industriële revolutie ook tot dit onherbergzame gebied doordringt in de vorm van een leisteen/mijnbouwmaatschappij. Vechtend tegen ziekte, barre omstandigheden, een afwezige vader door oorlog en vijandige dorpelingen en met hun enige houvast; het geloof. Moeder Elen (Maxine Peake )is hardvochtig en toont maar weinig liefde voor haar dochters. Kortom diepe ellende! De Horror komt dus vanuit het leven zelf.

Hoewel de film nauwelijks bloederig is, wordt er behendig veel spanning gecreëerd doordat er op de boerderij mysterieuze omstandigheden voorvallen. Is er door macabere, paganistische rituelen soms hekserij in het spel? Daarnaast wordt dit nog meer versterkt door de gespannen relatie tussen moeder en dochter. De aanwezigheid van alleen fakkel en kaarslicht helpt dit nog meer te versterken. Langzaam ontplooit de film zich richting de escalatie van angst en terreur. Het kiest zeker niet voor een gehaaste weg!

In het middelpunt van het verhaal staat de tienerdochter. Dit zou niet zo sterk zijn zonder ook capabele actrice aan het roer. Maar Eleanor Worthington-Cox doorstaat dit met verve! Ze doet dan ook wel wat denken aan Anna Taylor-Joy, die in 2015 een soortgelijke rol speelde. De cinematografie, met name het geïsoleerde en bedreigende landschap is verbluffend en sfeervol. De subtiele suggesties, dat aanhoudende gevoel van onbehagen maken deze film effectief. Meedogenloos somber maar ooo zo mooi!

» details   » naar bericht  » reageer  

Temnye Vody (1993) 4,0

Alternatieve titel: Dark Waters, afgelopen woensdag om 23:59 uur

She who was and is not, and yet is.

Deze film van de Italiaanse regisseur Mariano Baino is een Britse co-productie die de eerste westerse film die na de val van de Sovjet-Unie in Oekraïne is opgenomen. Het is zeker geen makkelijke film! Zo is de film doordrenkt met invloeden. Het verhaal had wel wat weg van The Wicker Man. Qua stijl laat de film zich nog het best vergelijkingen met het werk van Dario Argento , Alejandro Jodorowsky en Ken Russel en met een grote dosis H.P. Lovecraft. (ergens in de verte heeft "The Shadow Over Innsmouth" model gestaan) Maar dat Lovecraftiaanse zit niet alleen in wat het verhaal vertelt, maar ook hoe het verhaal verteld wordt; In flashback en vreemde droomsequenties

Het eerste dat opvalt is dat er in het begin van de film de ​​score mist. Er is geen muziek, en trouwens, ook geen enkele dialoog. Het enig geluid is dat van het water. Regen beukt neer, het motregent, druppelt door scheuren in het plafond van het klooster. En de gehele verdere film blijf doordrenkt met water en regen. Daarnaast is de regisseur een meester in het spelen met licht en schaduw en dat past enorm goed in de wereld die hij creëert. Het klooster, dat elektrische verlichting mist, wordt alleen verlicht met kaarsen. De schaduwen van de kaarsen stuiteren en flikkeren en de muren kronkelen tussen licht en duisternis. Dit effect is het duidelijkst zichtbaar in de catacomben.

Elizabeth, een jonge vrouw, reist naar een geheimzinnige eiland alwaar ze een ​​mysterieus klooster wil bezoeken in de hoop te weten te komen waarom haar vader het financierde. Bij aankomst sluit ze vriendschap met een novice genaamd Sarah, en dan begint het rare gedoe. Terwijl buiten de onweer en wind razen, voeren de nonnen in de tunnels onder het vervallen klooster rare rituelen uit die zeker niet in de Bijbel te vinden zijn. Zijn ze gek op vuur en is er een vreemde blinde orakel-schilder. Ook zijn er vele hints naar een onheilspellende demon-cultus.

Voor een eerste lange film en laag budget zullen er zeker aanmerking zijn op de film. Maar eerlijk gezegd, staan ​​ze niet echt in de weg om volop te genieten. Dit is gewoon een goede, enge film met een natte regenachtige sfeer. Het kan voor sommigen misschien te langzaam gaan en is misschien ook een beetje raar, maar ik vond dit een erg goede horrorfilm!

» details   » naar bericht  » reageer  

Mal Nosso (2017) 2,0

Alternatieve titel: Our Evil, afgelopen woensdag om 06:04 uur

Het idee van debuterend regisseur Samuel Galli is goed, maar ik ben minder te spreken over de uitwerking ervan. Dit begint al bij de gore, is er in de eerste minuten een leuk akelig moment draait de camera het volgende moment discreet weg. Wel was het leuk om in flashback het verhaal waarom... te zien. Eerst in de jaren tachtig, als een depressieve tiener en later als zichzelf maar dan een vijftien jaar of zo ervoor. Onbegrijpelijk waren de twee lange droomsequenties waarin Arthur een clown ontmoet, geen van beide lijkt iets nuttigs toe te voegen, en zijn oeverloos saai. Gek genoeg wordt het gruwelijke wezen dan wel weer in alle glorie vertoond. Dit is duidelijk het product van een beginnend regisseur; er zijn veel leuke of goede ideeën maar in totaliteit is het te onevenwichtig om te spreken van een echt goed film.

» details   » naar bericht  » reageer  

Estranged (2015) 3,0

afgelopen maandag om 22:56 uur

Uiteindelijk was het best een leuke Thriller die hier en daar wat leent van het horror-genre. Aan het begin als we January en haar vriend Callum zien rijden op een scooter, had ik mijn bedenkingen maar zodra ze terugkeert naar haar ouderlijk huis, een gotisch landhuis op het Engelse platteland, wordt je nieuwsgierig naar het mysterie van de familie. En er is absoluut iets mis met haar familie. De onthulling komt wel relatief vroeg, maar is de opmaat voor een stel meer verontrustende scenes. Het is dan ook een beetje jammer dat de film zich niet meer op het horrorvlak begeeft. Het verhaal was interessant, maar misschien kwam het er niet zo goed uit als het had gehoopt. Er zitten zeker een paar sterke momenten in, sterke cast met prettige hoofdrolspeelster en een paar erg goede bijrollen, het camerawerk is wel net iets te degelijk en de CGI gore-effecten waren een beetje een teleurstelling maar over het algemeen overheerste een tevreden gevoel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Angélique et le Sultan (1968) 3,0

Alternatieve titel: Angelique and the Sultan, afgelopen zondag om 23:09 uur

Vijfde en laatste deel over de avonturen van Angélique en ik vond deze de zwakste. Eigenlijk is dit, in combinatie me deel vier, niets meer dan een langgerekte film. Waarbij deze maar vrij weinig had te bieden. Veel van de film gaat over Osman Ferradji die probeert Angélique op diverse manieren over te halen zich te schikken in haar lot Er zijn nog wel enkele leuke scenes en mooie beelden, zoals van de tocht door de woestijn. Maar er is teveel oninteressant gedoe, zoals over de tegenstelling van moslims en christenen. Veel spanning is er niet in dit het avontuur, eveneens romantiek, of veel intriges. Zelfs Michèle Mercier ziet er minder sprankelend uit. Het ontbreekt de film aan goede charme, en is daarmee een lichtelijke teleurstellende afsluiting van een verder leuke onderhoudende reeks.

» details   » naar bericht  » reageer  

Practical Magic (1998) 2,5

afgelopen zondag om 10:25 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Indomptable Angélique (1967) 3,5

Alternatieve titel: Untamable Angelique, afgelopen zaterdag om 22:51 uur

Michèle Mercier was wel klaar met Marquise des Anges, ze wilde haar niet meer spelen! Om de fans toch te plezieren maakt ze nog twee aflevering. Echter het vierde deel en het vijfde ("Angélique et le sultan") uit de Angélique-saga zijn eigenlijk één lange film (ook zo opgenomen) verdeeld in twee delen. Wanhopig op zoek naar haar echtgenoot Jeoffrey de Peyrac komt ze terecht in de Middellandse Zee gebied. Jammer dat de koninklijk politieagent Desgrez afwezig is en ook apotheker Savary heeft maar een erg bescheiden rol. Opvallend aan deze is ook dat de hachelijke avonturen van Angélique veel minder goed aflopen! Er zijn veel meer "gedurfde" scènes: een verkrachting, Angelique wordt aan gevangenen geven die haar dan ook aanranden, om vervolgens psychisch gemarteld te worden in een kerker met katten en verkocht als blanke slavin op de slavenmarkt. Daarnaast zijn het de zeegevechten en de manier waarop het leven aan boord van galeischip en piratenschip zijn verbeeld die hier een allesbehalve saaie zit van maken. Weliswaar minder goed en doordat het een tweeluik is niet af, maar nog wel een fijne avonturenfilm.

» details   » naar bericht  » reageer  

Angélique et le Roy (1966) 3,5

Alternatieve titel: Angelique and the King, 16 augustus, 23:04 uur

In dit derde deel is zien we Angélique weer terug nadat ze net voor de tweede maal weduwe is geworden. Haar charmes worden nu gebruikt door koning Louis XIV - de Zonnekoning, om de Perzische ambassadeur te bespelen. De scriptschrijver(s) zijn er in dit deel, beduidend beter in geslaagd om er een fijn spannend verhaal van te maken. Het was een genot om te zien hoe Angélique, meerdere machtige mannen van zich af houd en ondertussen de vrouwelijke concurrentie aan het hof zonder veel moeite weet te pareren. Ook haar vriend Desgrez (Jean Rochefort) is weer van de partij, apotheker Savary (Pasquale Martino) was een goede toevoeging en aan het einde een verassing. Michèle Mercier aanwezigheid en de aandacht voor leuke details maken dat deze film nog steeds erg fijn werkt. Vol met avontuur, romantiek en passie ten tijde van de zeventiende eeuw is deze uit de jaren ’60 stammende film wederom heerlijk kijkvoer/plezier.

» details   » naar bericht  » reageer  

Merveilleuse Angélique (1965) 3,5

Alternatieve titel: Angelique: The Road to Versailles, 16 augustus, 23:03 uur

De tweede film uit een reeks van vijf, gaat verder waar de vorig ophield; Angélique's hart is gebroken en ze zint op wraak voor de dood van haar innig geliefde man Jeoffrey de Peyrac. Angélique wordt hierbij geholpen door de bendeleider Calembredaine/Nicolas. Echter is Giuliano Gemma geen Robert Hossein en ook de dichter die zichzelf ‘ de wind’ (Jean-Louis Trintignant) noemt kan hem niet vervangen. Gelukkig zitten er in deze film erg leuke scherpe woordenwisselingen tussen de koninklijk politieagent Desgrez en Angélique. Michèle Mercier is een schoonheid en beleeft ook in deze film weer haar avonturen. Verder zien we deugdzame erotiek en zijn er naast een hoeveelheid aan mooie japonnen ook de nodige intriges. Zodoende is dit wederom een prima avonturenfilm die geen moment verveelt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Angélique, Marquise des Anges (1964) 3,5

16 augustus, 06:25 uur

Tegen de achtergrond van het Frankrijk, van koning Lodewijk de Veertiende maken we in dit eerste deel van een reeks films naar de romans van het echtpaar Anne en Serge Golon, kennis met Angélique de Sancé de Monteloup, de dochter van een vooraanstaande familie van het Franse platteland. De film is onvervalste kasteelromantiek met weelderige kostuums, fraaie decors, zoete muziek en een veelheid aan intriges, liefdesperikelen en avonturen. Toch is dit best een fijne ‘cloak & dagger’ film. Dit komt vooral doordat we hier een held met decolleté zien. Weliswaar wel veilig en dus geen hele stoere avonturierster maar een sterke femme fatale, die menigmaal nog wel moet worden gered.De acteerprestaties van Michèle Mercier die de zeer vrouwelijke hoofdrol speelt, zijn niet heel groot maar ze doet wel precies wat de film nodig heeft. Haar tegenspeler Robert Hossein, vlotte dialogen en een goed regisseur doen de rest om hiermee een erg fijn startsein te geven voor de serie van vijf films.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Den (2013) 2,5

16 augustus, 02:23 uur

Het was zeker niet slecht, zelfs genoten van de film maar het deed ook niet veel meer dan wat we al niet eerder zagen in slashers. Het enige wat dit deed onderscheiden was de manier waarop ze het lieten zien. De film wordt namelijk getoond via vensters op computerschermen, mobiele telefoons en webcams. (al is de film daar niet altijd even consequent in) Ik keek de film op een laptop en aan het begin dacht ik... help wat gebeurd er nu, het kostte me dan ook even voor ik het door had! De film had ook geheel onverwacht een aantal bloederige kill-scènes. Het maakt samen met de laatste scene dat deze variatie op het found footage vrij degelijk was! Niets nieuws maar wel solide genoeg.

» details   » naar bericht  » reageer  

Searching (2018) 2,5

15 augustus, 21:16 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Cross Bearer (2012) 2,0

15 augustus, 06:09 uur

Een gewelddadige religieuze gek brengt dood en verderf voor een stel junkies, strippers en pooier in een vervallen flatgebouw.Low-budget, dus is het geklets overvloedig, het bloedvergieten en bloot compenseren nog enigszins maar de dialogen en het acteren zijn verschrikkelijk.De kills komen niet verder dan Hamer, slaan, bloederig gezicht of hoofd. Toch vond ik deze film net iets genietbaarder, dan wat de regisseur een jaar later zal maken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Godzilla: King of the Monsters (2019) 2,5

Alternatieve titel: Godzilla II: King of the Monsters, 15 augustus, 04:57 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Godzilla (2014) 3,0

15 augustus, 02:44 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

The Banana Splits Movie (2019) 2,5

14 augustus, 06:34 uur

Dus je hebt geen idee wie The Banana Splits zijn, hè? Ik ook niet! En we zijn waarschijnlijk niet de enige. Maar ze waren blijkbaar een populaire live action en animatieserie over een fictieve rockband bestaande uit vrolijke pluizige dieren Bingo, Fleegle, Drooper en Snorky, die hun eigen serie hadden van 1968-1970, gemaakt door William Hanna en Joseph Barbera (Scooby Doo, Flinstones, Yogi Bear)

En die kindershow is nu omgebouwd door Warner Bros en Syfy voor een horrorfilm. Een film die zelfs R-rated is. Het zou ook best goed kunnen zijn, als er andere schrijvers aan het werk waren gezet want nu is het script zo belabberd cliché. Echt alle clichés komen langs; papa die geen tijd met de familie wil doorbrengen omdat hij vreemd gaat, stoere jeugdige broer met hart op de goede plaats, zijn love-intrest, Stoere moeder, de vader die zijn dochter pusht voor het sterrendom, de alcoholische CO-ster, en een paar fans die een telefoon binnensmokkelen enz.

Jammer was het dat de film zich niet afspeelde tijdens 68-70, dit had zeker meer sfeer gegeven. Gek genoeg zijn de kills hier, uitzonderlijk bloederig en vol in beeld. En die bloederige momenten houden de film overeind Sowieso zijn de poppen of eigenlijk robots, het leukste van de film. Stem-acteur Eric Bauza weet de Splits zowaar erg grappig te maken. Het zijn de pluspunten in een verdere clichématige film Toch waren het nog best een vermakelijke 89 minuten.

» details   » naar bericht  » reageer  

The House That Dripped Blood (1971) 3,5

Alternatieve titel: Het Huis Dat Doodt, 14 augustus, 03:45 uur

Tussen 1965 en 1973 bracht Amicus studio's een heel stel anthologie-films uit, geïnspireerd op macabere verhalen met een moraal uit de E.C. Comics. En doordat er vaak gebruikt werd gemaakt van acteurs uit de Hammer-films zoals Peter Cushing en Christopher Lee worden ze nog weleens door elkaar gehaald.Echter speelt Amicus zich altijd af in de huidige tijd.

Het huis (uit de titel) is een MacGuffin om vier verhalen te vertellen;
01. "Method For Murder" waarin een schrijver (Denholm Elliott, Marcus Brody uit Indiana Jones) de fijne lijn tussen werkelijkheid en fictie niet meer kan onderscheiden. Eenvoudig maar erg leuk verhaal, dat wel het nadeel heeft dat de kijker vijftig jaar later wel weet hoe het zal verlopen. Gelukkig kwam er dan nog een tweede twist.

02. "Waxworks" Twee vrienden (Peter Cushing en Joss Ackland) raken in een tijd dat wax-museums uit de mode zijn, beiden gefixeerd door een prachtige wassen-pop van een vrouw, die ze doet denken aan een vrouw uit het verleden. In script niet zo sterk maar beide acteurs weten het leuk te brengen.

03. "Sweets For The Sweet" Een gouverneur (Nyree Dawn Porter) wordt ingehuurd om te zorgen voor een lief maar teruggetrokken kind wiens vader (Christopher Lee) haar streng opvoed. Terwijl gebeurtenissen zich ontvouwen, beseft de gouverneur dat alles niet is zoals het lijkt met het kind. Het beste verhaal mede doordat je heel goed kan mee leven met het meisje. Het verhaal leent zich ook goed voor een langere speelfilm.

04. "The Cloak" onaangename op leeftijd zijnde horror-acteur (Jon Pertwee,Doctor Who) koopt een mantel in een tweedehandswinkel om realistischer te kunnen te acteren maar krijgt meer waar voor zijn geld dan hij had verwacht. Pertwee speelt wel leuk en Ingrid Pitt is charismatisch maar door de luchtige bijna komische noot is het niet heel bijzonder.

Het enige nadeel van de anthologie is dat het beetje alledaags of degelijk overkomt. Er is net niet dat speciale. Het is dan ook nergens baanbrekend of bijzonder, maar het kijkt wel ontzettend lekker weg. En soms is dat alles wat je nodig hebt.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Revenant (2009) 1,5

14 augustus, 02:19 uur

Met een mix tussen horror en komedie ben ik waarschijnlijk niet de meest geschikte persoon om hier echt iets van te vinden. Het hier aangehaalde 'S.o.t.D.' was eveneens geen succes voor mij. Maar vreemd genoeg moet ik zeggen... was het wel leuk om de situatie te bekijken vanuit de zombie zelf en waren er bepaalde scenes die ook best grappig waren! Helaas overheerste de onnodige, flauwe momenten. De meeste aandacht ging uiteraard naar de komedie en de film hoef het helemaal niet te hebben van goede make-up of van veel speciale effecten. Echter door regisseur Prior's achtergrond in special effects (films als ‘A Nightmare on Elm Street’ 3&4 of Phantasm 2,3&4) zijn die kwaliteiten wel aanwezig! Dit komt tot een climax in een prachtig vormgegeven pratend hoofd. Ondanks dat er enigszins potentie in zat was het helaas te teleurstellend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Paura nella Città dei Morti Viventi (1980) 4,0

Alternatieve titel: City of the Living Dead, 14 augustus, 01:05 uur

Dit is een uitstekende film van de Italiaanse horrorgrootmeester Lucio Fulci (het is inmiddels mijn negende) Nu is het scenario niet het sterkste punt; Iets met heksen en het dorpje Dunwich waar de poorten naar de hel opengaan. Waaruit de ondode moeten herrijzen. Gelukkig speelt dat zich pas af in het laatste half uur. Maar geen zorgen er is voor die tijd genoeg te genieten van een keur van magnifieke ranzigheid. Uiteraard ook wel nodig omdat we met een horror-film van doen hebben! Maar achter die smerigheid zit ook zinnenprikkelend camerawerk verscholen. Doordat Fulci close-ups van ogen en de manier hoe hij de straat toont, moest ik zelfs denken aan de spaghettiwestern van bv. Sergio Leone. Van absolute schoonheid was de scene van de levend begraven, schijndode vrouw. Hij laat haar baden in doods-blauw licht, terwijl de roos op haar borst een blaadje verliest en het donker om haar heen knaagt aan de kist. Een prachtig beklemmend gedeelte en zo zijn er nog veel meer te vinden. Met zo'n presentatie en zeer goede Gore is dat gewoon genieten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Poltergeist (1982) 2,5

13 augustus, 16:41 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Witchboard 2: The Devil's Doorway (1993) 2,0

13 augustus, 01:08 uur

Regisseur Kevin Tenney maakte zeven jaar later een sequel op de film uit 1986. Helaas is dit heel erg een product van zijn tijd, een typische jaren '90 horror dus. Wat betekent dat er één of ander detective-verhaal wordt vermengt met wat horror-dingetjes. Niet dat het saai of heel slecht is, het is gewoon onopvallend en veilig. De R-rating die deze film bezit is meer voor het taal-gebruik dan dat er sensationele of schokkende elementen in zitten. Ami Dolenz moet van stijf tutje veranderen in een sexy bitch, dit lukt maar net doordat haar borstomvang toereikend was. Een paar droombeelden, waar ze te zien is in een sexy nachtjapon, overtuigde een stuk meer! Ook de moorden waren gewoon slecht. De eerste was buiten beeld, en was zelfs vrij lullig. Zeker als je bedenk dat de aanzet er na toe, best goed was! Tja en op de volgende moord moet je een uur of zo wachten. Wel is er nog een poging om te moorden maar dan blijkt de geest niet zo heel doeltreffend te zijn. Doorsnee en maar net prima entertainment.

» details   » naar bericht  » reageer  

Witchboard III: The Possession (1995) 3,0

12 augustus, 22:08 uur

"I'm not going to kill you. I'm going to F*CK you!"

Twee jaar naderhand, kwam er ook nog een deel 3 in deze serie, opnieuw geschreven door Kevin Tenney en eveneens opnieuw is er geen verband met de andere films Ditmaal zat er wel een andere regisseur in de regiestoel maar het behoudt wel zijn basisidee van bezetenheid door een Ouija-bord. Al zijn de O zo bekende spiegels ook van de partij! Dit is veruit de mafste van de serie en ik moet bekennen dat ik het toch wel erg genietbare Schlock vond. De film heeft soft-core scenes en er is meer bloed in de eerste 20 minuten dan dat er in heel deel 2 was te zien. En daar stop het niet bij! Al had er nog wel iets meer bloed en ook naakt mogen wezen! Daarnaast bezit de film ook een paar bizarre ideeën. Ooit een kill gezien met opgezette vlinders? Of een hitsige demon, die tot het bittere einde paringsdriften heeft? Uiteraard zijn de 90's digitale effecten door het lage budget, wat trashy (gedateerd).Het is belachelijk. Maar zo verschrikkelijk belachelijk dat ik ervan heb genoten!

» details   » naar bericht  » reageer  

Catacombs (1988) 2,5

Alternatieve titel: Curse IV: The Ultimate Sacrifice, 12 augustus, 10:27 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Witchboard (1986) 3,0

11 augustus, 23:21 uur

Ver voordat ze in horror in zwang raakte, maakte Ouija-borden hier en daar weleens hun opwachting in films. Zelden lag de focus van het verhaal op deze Ouija-borden, totdat in 1986 dan deze Heksenbord werd uitgebracht. Enfin, ondertussen weten we wel hoe zit met die borden. Toch is dit een zeer vermakelijke horrorfilm en wat het mist aan verfijning en spanning, maakt het goed doordat het een zeer sympathieke film is met een fatsoenlijke cast en een leuk plot. Veel bloed of naakt is er in deze film niet te vinden. Regisseur Kevin Tenney benadering van het verhaal is dan ook net even anders dan wat anderen in de jaren '80 deden of zouden hebben gedaan en dat maakte deze film toch best interessant. Al weet hij, door de opvoering van het medium, het niet de hele film vasthouden. En dan bezit film natuurlijk Tawny Kitaen, zij is de perfecte kruising tussen het buurmeisje en een sekssymbool, en de demonische wending is zelf bewonderenswaardig. Een groot aanwinst voor deze film! Tot slot nog een leuk weetje: Het huis in deze film was ook te zien in Willard (1971) en Waxwork (1988)

» details   » naar bericht  » reageer  

The Possession of David O'Reilly (2010) 2,5

Alternatieve titel: The Torment, 11 augustus, 13:16 uur

Deze film was best een behoorlijke, mits je houd van films die voor een kleine budget zijn gemaakt en POV-opnames bezitten. De film deed mij dan ook een qua opzet een beetje denken aan The Blair Witch Project. Van die zenuwachtige camerabewegingen, maar nu dan met lange shots van deuren, kamers en gangen en wel met eenzelfde spanning, totdat er iemand het licht uit deed en...het wel erg vaag werd! Als ik de hoofdrolspelers niet meer kan volgen, (had werkelijk geen idee meer wie,wat of waar) en tja... dan kan ik ook geen spanning beleven!? En dat was toch wel jammer want dit was zeker wat beters dan de meeste FF-films. Het had een aardig script, het camerawerk was fijn, niet al te wankel en er zijn zelfs een paar effectieve momenten. Maar over het algemeen is het gewoon niet eng/spannend genoeg doordat het domweg te donker was.

» details   » naar bericht  » reageer  

Midnight Movie (2008) 3,5

11 augustus, 12:29 uur

Hmm, blijkbaar een film die kijkers verdeeld in voor- en tegenstanders. Ook wel een beetje gek want deze film biedt genoeg vermaak, heeft een retro mooie zwart/witte 70's en een retro gekleurde 90's -uitstraling en levert sterke punten op de factoren waar fans op zitten te wachten: aardige gore en een fijne killer! Die deed wel wat denken aan: Skeletor uit He-man Oké niet geweldig acteerwerk (welke slasher wel?) en misschien niet ieders ding omdat er niet één, maar TWEE films tegelijkertijd worden gevolgd? Echter vond ik dat toch best redelijk creatief bedacht. Enfin ikzelf hoor dan ook meer in de eerste categorie!

Alles draait om de film van de geïnspireerde indie-filmmaker Ted Radford uit de jaren zeventig. Om het zo echt mogelijk te maken, vermoorde hij zijn acteurs echt en beland in een instituut voor gestoorden. Het is natuurlijk niet moeilijk om te raden, dat het schrikbewind van Ted Radford nog niet afgelopen is. En tijdens een nachtelijke vertoning van de film in een vervallen theater in de jaren negentig verschijnt hij weer ten tonele.

Logica en gebreken zullen er uiteraard ook wel zijn (wederom welke slasher niet?), maar op de een of andere manier werkt het geweldig. Het is een cool idee en met het algemene slashers-uitgangspunt wordt er een leuke nieuwe draai aan het sub-genre gegeven. Denk dat deze film een beetje wordt onderschat; het is low budget,(en heeft daar wat last van) maar het doet wel wat een horror-fan graag ziet in een horrorfilm; gore, babes en een moordenaar die je bij blijft. Fans van het horror-genre moeten hier toch mee uit de voeten kunnen?

» details   » naar bericht  » reageer  

Ava's Possessions (2015) 3,0

10 augustus, 23:32 uur

Oké het uitgangspunt is best bijzonder. Maar dat er geen horrorfilms zijn over wat gebeurd naar een demonische bezetenheid heeft denk ik ook een reden want wat is precies het nut ervan? Je haalt daarmee de horror uit het verhaal. Daarom moet deze film ook verschillende zij-plotjes gebruiken om het verhaal gaande te houden. Al dan niet met wat horror-elementen. Gelukkig weet het, met een lichte flair en mild drama, erg leuk te brengen. Grote verdienste was dan ook de luchtige sfeer. Ook het speelse camerawerk, de (neon) belichting en de details van de aankleding waren hierin een belangrijke factor. En dan was er natuurlijk nog Louisa Krause, haar frivole verschijning en idem dito acteerwerk, maakte dat het redelijk aangenaam is om naar de film te kijken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Storm of the Century (1999) 3,0

Alternatieve titel: Stephen King's Storm of the Century, 9 augustus, 20:32 uur

“Geef me wat ik wil, dan ga ik weer weg”,

Deze voor televisie geproduceerde miniserie gebaseerd naar een verhaal van schrijver Stephen King moet het vooral hebben van de suspense. Hierdoor ontstaat er een redelijke spanning. De bewoners van Little Tall Island, het dorpje waar ook King's Dolores Claiborne zich afspeelt, krijgen te maken met een zware sneeuwstorm en een demonisch figuur. Veel van de spanning komt omdat de ware identiteit en redenen en motieven van de mysterieuze vreemdeling André Linoge, die de dorpsbewoners terroriseert, lang in nevelen blijven gehuld. Het acteer en camera-werk zijn zoals in vele van de verfilmingen, braaf en degelijk en regisseur Craig R. Baxley (hij zal zich hierna nog tweemaal aan een verfilming van King wagen) blijft qua horror wel redelijk op de vlakte. Desalniettemin was wel een kijkbeurt waard.

» details   » naar bericht  » reageer  

Busanhaeng (2016) 3,0

Alternatieve titel: Train to Busan, 8 augustus, 20:51 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Cell Count (2012) 2,0

6 augustus, 22:00 uur

Het ongelukkige probleem van deze film, is dat het de mysterie niet erg goed uitvoert. Film waarin verschillende mensen gevangen zitten in een afgesloten kamer of faciliteit zijn doorgaans redelijk spannend. Echter hier sjokt de situatie zich maar voort, er zijn geen echte verrassingen, er komt niets onder het tapijt uit vandaan, er is geen urgentie voor het iets dat binnen het complex lijkt te gebeuren. Zeker, na een tijdje introduceert de film wel een ​​aantal scènes met beste wilde effecten. Veelal in het tweede gedeelte van de film en waarbij het Anus-gezicht, wat op de poster is te zien, het meeste opviel! Nieuwsgierigheid naar wat er aan de hand is er onmiskenbaar gewekt, ongelukkig wordt deze nooit bevredigd, het niets meer dan het met regelmatige tussenpozen verstrekken van rare effecten. Om vervolgens aan het einde een nog grotere nieuwsgierigheid op te werpen. Moest er een ooit sequel komen?? De ambitie van schrijver-regisseur Todd E. Freeman zijn bewonderenswaardig maar in plaats van de ideeën te ontwikkelen,blijft hij ze opvoeren. De film wilde dan ook teveel en vergat onderweg een degelijk verhaal te vertellen, en er was gewoon niet genoeg actie van Anus-gezicht!

» details   » naar bericht  » reageer  

La Casa Sperduta nel Parco (1980) 2,0

Alternatieve titel: The House on the Edge of the Park, 6 augustus, 19:39 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 1,0 sterren

» details  

Shocker (1989) 2,0

Alternatieve titel: Wes Craven's Shocker, 5 augustus, 22:27 uur

Het is eind jaren '80 en om te proberen een breder publiek te trekken, schuiven films in horror-genre meer op naar cartooneske humor. Ook Freddy Krueger was door de vele vervolgen, niets meer dan een persiflage van zichzelf geworden. En juist dan komt de regisseur Wes Craven met een vergelijkbare verhaal?

En deze film is niet best! De film bevat geen expliciet in beeld gebrachte moorden en is het groteste gedeelte suggestief. Daarnaast bezit de film knullige CGI uit een beginnend computer-tijdperk. De killer ziet er weinig overtuigend uit; een fris geschoren en gewassen man met een slagersmes. De hoofdrolspelers Michael Murphy en Peter Berg zijn zo even nog slechter.

Ook is de film inconsequent waar het eerst over-hopt van lichaam naar lichaam, kan het later door het elektriciteit-netwerk om vervolgens in de tv te belanden. En serieus een meisje met het uiterlijk van een onschuldig engeltje, als geest? De humor is domweg flauw en de soundtrack van bekende uit de hardrock is zelfs voor de 80's al ouderwets. En dan was er nog het feit dat film te lang is. Nee dit was echt onder de maat.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mamula (2014) 2,5

Alternatieve titel: Nymph, 5 augustus, 01:02 uur

Ik hoopte op een typische B-film met mooie meiden in bikini, een aquatisch schepsel, en uiteraard wat bloederige Chaos. Dat liep toch even anders! Karakter-ontwikkeling is natuurlijk goed maar alle personages in de ze film hebben zoveel achtergrondverhaal? De film verliest zoveel tijd aan subplots, die echt nergens heen gaan. Dat ze domweg iets vergeten? Het grootste deel van de film gaat ook niet eens over een creatuur uit de zee. Het leek wel een slasher maar dan met een half bejaarde killer waar dan vooral veel voor weggerend moest worden. En dan is er nog een oude, eenzame visser, gespeeld door niemand minder dan, Franco Nero, vooral om wat aandacht voor de film te krijgen. De film is vooral middelmatig maar door de locatie, wat bloed en dames in bikini is er ook soms wat te genieten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pernicious (2015) 3,0

4 augustus, 14:14 uur

Oké, het zijn dingen die je eerder hebt gezien of die misschien beter zijn gedaan maar dit is wel een prima vakkundige horror volgens het boekje. Referentiekader; Het ziet er een beetje uit als het beste werk van Charles Band.

Drie lekkere Amerikaanse meiden (Ciara Hanna, Emily O’Brien, en Jackie Moore) komen aan in Thailand voor liefdadigheidswerk en krijgen te maken met één of ander zogenaamde Thaise folklore.De mooie dames (voor ieder wat wils) hebben net genoeg talent om het kijkerspubliek het verhaal in trekken. Uiteraard zijn de zonnige locaties van Bangkok en Ayutthaya ook een plezierig aspect van de film. De andere kwaliteit van de film zijn de snelheid, er gebeurd steeds wel wat, en de fantastische gore.

De verantwoordelijke voor die speciale effecten zijn echter geen kleine jongens! Anthony Julio en Jeramie Cruise waren betrokken bij films als; Star Trek, The Avengers of The Maze Runner. Daarnaast heeft Jeramie Cruise aan vele horrorwerkjes meegewerkt; Murder-Set-Pieces, The Song of Solomon. Terwijl Anthony Julio zich kon uitleven in Grey's Anatomy.

Het zou wat leuker geweest zijn als de onthulling nog implicieter en minder volledig uitgespeld had kunnen zijn, maar hey, als je een film vol zit met mooie Eye-Candy (degelijk met kleding aan), te gekke speciale F / X-werk en een Thaise setting, dekt dat toch veel tekortkomingen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Assassinaut (2019) 3,0

4 augustus, 10:43 uur

Voor een bescheiden budget gemaakte film, waarin een paar leuke ideeën, indrukwekkende visuele effecten en een verrassende hoeveelheid liefde ervoor zorgen dat het een alleraardigst boeiende film is geworden. Helaas zorgen soms de pacing- en budgettaire-problemen er voor te dat het niet zijn volledige potentieel bereikt.

Blijkbaar hebben buitenaardse soorten in verder toekomst de aarde aangevallen, zodoende reist een team van vier tiener-astronauten naar een presidentieel ruimtestation, maar naar een aanslag crashen ze op een verre planeet. En die vier hoofdrolspelers (Shannon Hutchinson, Marie Jasmina, Johnathan Newport, Yael Haskal) deden het absoluut niet slecht!

Met een te laag budget, een SF maken, breng enige vorm van hinder met zich mee! Zo ziet de buitenaardse planeet er wel heel verdacht veel uit als de aarde. Is alleen aan gekleurde pakken, waarin de tieners lopen te zien dat het astronauten zijn. Echter als Science Fiction elementen wel te zien zijn, zijn ze erg goed!

Dat brengt ons bij het gedeelte waar de film schittert, dat in zijn speciale FX. En dat wordt al vrij vroeg in de film duidelijk wanneer iemand er een lichaam opensnijdt en er een gigantische oogbol wordt onthult. Voor Horror-fans valt hier dan ook best te genieten. Regisseur Drew Bolduc weet als effecten technicus hoe visuele effecten eruit moeten zien! Hij heeft hier ook al zijn sporen verdiend, met Return to Nuke 'Em High Vol. 1 en zijn eigen 'The Taint'

Uiteindelijk is dit een interessante film, maar krijg je wel het gevoel dat het gewoon niet zo geweldig was (door budgettaire reden) als het had kunnen zijn. Al met al schiet 'Assassinaut' misschien iets tekort aan de diepgang, maar weet voldoende te intrigeren. Gebreken zijn er zeker, maar ik denk wel dat deze komen van verschillende opkomende talenten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Night of the Demon (1957) 3,5

Alternatieve titel: Curse of the Demon, 3 augustus, 23:21 uur

Als de film het had moeten hebben van de knullig uitgevallen papier-maché-demon dan was deze film nu een gedateerde curiositeit geweest. Dat monster werkt namelijk tegen de film en is demystificerend. Het was de wens van de Amerikaanse producent om deze demon te tonen. Gelukkig bezat regisseur Jacques Tourneur, bijgestaan door schrijver Charles Bennett genoeg talent om hier toch een zeer geslaagde film van te maken.

Scenarist Charles Bennett schreef in de jaren dertig en veertig, zeven films voor Hitchcock. Het is dan ook niet vreemd dat sommige scenes aan hem doen denken. Zo zouden de scenes van de excentrieke Karswell en zijn moeder of die prachtige trein-scène waarin Karswell wanhopig probeert te voorkomen dat Holden hem het dodelijke stukje papier teruggeeft en daarmee met de vloek opzadelt, niet misstaan in een thriller van Hitchcock.

Toch zijn er ook genoeg eigen scenes die erg mooi zijn. Wat te denken van; de plots opstekende storm, een seance, de kat als een beschermer die maatje groter bleek te zijn, een hypnose, het plot bezit dus voldoende escalerende gebeurtenissen om de vaart er goed in te houden. En aangevuld doordat het prachtig in beeld is gebracht, zoals het mistige onheilspellende donkere bos.

Het maakt de film tot een bonafide klassieker, al had ik misschien toch liever de suggestie van het monster gezien.

» details   » naar bericht  » reageer  

I Didn't Come Here to Die (2011) 2,5

3 augustus, 21:09 uur

De tagline op de poster vermeld; "One of the best horror film debuts since Sam Raimi unleashed 'The Evil Dead' upon the world"

Euh nou nee, niet echt! Wat een slechte reclameslogan! Het komt simpel genoeg niet eens in de buurt. Hoewel de film wel charmant en het ​​hart op de goede plaats heeft, mist het inventiviteit. De fake-Grindhouse-filters zijn ook in 2011, niet echt nieuw meer. Al past deze gekozen exploitatiestijl nog wel bij het lage-budget. Echter je moet bijna 40 minuten wachten voordat er een paar gore scènes en een korte blik op de borsten van Emmy Robbin zijn te zien. Ook het script was onevenwichtig. Het kwam op mij over alsof ze een leuk idee hadden (uit Tucker & Dale) maar dat de koek algauw op was en ze niet wisten hoe ze het verder moesten uitwerken. Zodoende krijgen we ook een verhaaltje over dat het land gedoneerd was door de ouders van een dood meisje maar was daarom het stuk land vervloekt of was het toch allemaal het lot? Geen idee, en na het einde krijgen we eerst nog als anticlimax een heel relaas van een agent. Door al dat gepraat, werd het voor mij algauw een middelmatig filmpje!

» details   » naar bericht  » reageer  

100 Tears (2007) 3,5

3 augustus, 14:42 uur

Regisseur en special effecten-kunstenaar Marcus Koch startte na een paar shorts en zijn film ROT, uiteindelijk zijn carrière bij Troma met Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV. Maar Anno nu mag je toch wel spreken van een aardig mooie C.V. en wordt hij regelmatig gevraagd om de special effecten voor Low & No-Budget films te doen.

Natuurlijk neemt hij soms ook zelf plaats in de regiestoel. Dit is zijn tweede film. Waarin een standaard-slashers-verhaaltje wordt gecombineerd met een niet versmaden Gore-fest. De film kent twee verhaallijnen; één met Jen en Mark, die samen privé-detective spelen, nu is dit weinig interessant en uiteraard tenenkrommend slecht geacteerd (hoort zo'n beetje bij dit soort werkjes) De andere gaat over Gurdy The Clown aka the Teardrop Killer die op zoek is naar geliefde en dochter. Gelukkig is deze een stuk fijner van aard!

Niet dat nu dat verhaal bijster goed was maar dat gedeelte van de film bezit tenminste prima gore effecten. Alhoewel soms te donker (net als soms de rest van de film) en doordat er gekozen is om Gurdy een reusachtige vleesmes mee te geven, zijn de moorden niet heel gevarieerd. Gelukkig overtuigd de film op bloederigheid wel goed! En is deze film zeker geen verkeerde zit!

Saillant Detail: Het nummer wat veelvuldig is te horen is Voltaire - When You're Evil

» details   » naar bericht  » reageer  

Hide and Seek (2005) 1,5

3 augustus, 11:50 uur

De cast met bekende namen als; Robert De Niro, Famke Janssen,Elisabeth Shue en een zeer jonge Dakota Fanning kunnen zelfs niet voorkomen dat dit een draak van een film is. Het is een nietszeggende doorsnee horrorfilm, een thriller met psycho-nonsens. Wie een beetje heeft opgelet bij het horrorgenre weet al vanaf het begin waar alles op uit zal draaien. Het is niets meer dan een bloemlezing uit het grote boek der griezelclichés. En het einde is ronduit teleurstellend. Ongeïnspireerd en routineus. Grote vraag was hoe regisseur John Polson het na het al even teleurstellende Swimfan (typisch voorbeeld van een slechte B-film) voor elkaar kreeg om een film te maken met deze bekende namen?

» details   » naar bericht  » reageer  

Slaughter High (1986) 2,0

2 augustus, 22:24 uur

Oef, dit was iets waar ik maar weinig mee kon! Het duurt veel te lang voordat er doden gaan vallen. De killer is vanaf de eerste minuten al bekend. Veertig minuten door Porky-taferelen worstelen valt dan ook niet mee! En gaat het los blijft het nog steeds een behoorlijk slordige film met een paar aardige kills en nog veel meer... domme acties. Enfin het is een slasher, echter zelfs daarvoor al... het gebouw is op slot, duidelijk verlaten en rijp voor de sloop. Waarom ga je naar binnen? En hoe zit dat met de elektriciteit en stromend water? Carol die we aan het begin de grap onder de douche zien uithalen, was Caroline Munro, één van de vele Bond-girls uit The Spy Who Loved Me (1977) en hier duidelijk te oud voor! En het einde was één grote klap in je gezicht. Over het algemeen, is dit dan ook één van domste toevoeging aan het slasher-genre. Een paar punten voor het bloed en een paar borsten.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Bad Man (2018) 2,5

1 augustus, 22:58 uur

Ik vind het werk van regisseur Scott Schirmer en consorten vaak redelijk interessant om te bekijken. Zo was zijn Found (2012) zeer goed en Harvest Lake (2016) vreemd maar helaas minder bevredigend. Ook Headless (2015) van Arthur Cullipher is een groot favoriet. Diezelfde Cullipher speelt hier de clown. Dit deed hij al eerder in de film The Legend of Wasco (2015) Beide clowns hebben dan ook overeenkomsten.

Naast dat was er ook een zeer interessant plot. Ik wilde deze film dan ook echt leuker vinden. Maar het blijkt dat de film iets mist. Veel van het geweld wordt buiten beeld gehouden, er is tot de laatste 10 minuten geen bloed of gore te ontdekken. En afgezien dat erin het plot sprake is van seksslaven, is seks en/of naakt nergens aan de orde. Gezien er dus potentieel was voor grafisch verontrustend materiaal en een cast en crew die bereid is om dit ook te tonen, is het dubbel verrassend dat Schirmer ervoor koos zoveel buiten beeld te houden. Ook deed de interview / flashback-stijl de film geen goed. Het verpest vanaf het begin, veel van de spanning.

Dat was erg jammer want als alle registers waren opgetrokken was dit waarschijnlijk een niet versmaden horrorfilmpje geworden. Nu is het niet veel meer dan een te veilig filmpje, dat het probeert met psychologische spanning maar waarvan de acteurs niet bij machten zijn om dit goed te doen en dat daardoor faalt om echte een goede horrorfilm te zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mausoleum (1983) 3,0

31 juli, 23:37 uur

Een goed gemaakte horrorfilm is deze 'Mausoleum' niet, het is nog wel een vermakelijk en dat is nog best positief voor deze cheesy 80’s film. De film heeft twee elementen die maken dat de film genietbaar is.
We zien "Playboy Bunny" Bobbie Bresee als "Scream Queen" met gloeiende groene ogen, twee jaar voordat ze dit nog eens deed in 'Ghoulies'. Uiteraard was het geen probleem om er soms erg luchtig bij te lopen.

De andere fun-factor komt van de SFX. Die is voor een low-budget film nog best goed. Ik keek naar een één op één kopie van een VHS. Waarvan ik niet weet of er ingesneden was, al bestaat dat vermoeden er wel want heel erg bloederig was het niet. Wel is de demon te zien en die was best gaaf! Haar borsten veranderen zelfs in nog twee kleinere demonen. Nadeel was dat de demon ondanks die moordende borsten, meer met telepathisch te werk ging. Ook waren er de kekke eighties-kleurtjes!

Tja... en wie wist er überhaupt niets beters te bedenken dan de naam; 'Nomed' ?

» details   » naar bericht  » reageer  

The Countess (2009) 2,5

Alternatieve titel: Die Gräfin, 31 juli, 21:11 uur

stem geplaatst

» details  

Leningrad (2009) 3,0

Alternatieve titel: Attack on Leningrad, 30 juli, 23:27 uur

stem geplaatst

» details  

Cujo (1983) 3,5

30 juli, 11:58 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Bathory (2008) 4,0

Alternatieve titel: Bathory: Countess of Blood, 29 juli, 23:57 uur

stem geplaatst

» details  

Dawn of the Dead (2004) 3,5

27 juli, 10:17 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

La Nuit A Dévoré le Monde (2018) 1,5

Alternatieve titel: The Night Eats the World, 27 juli, 10:15 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Blood Runs Cold (2011) 3,0

26 juli, 21:59 uur

Bij de geschatte kosten voor deze film staat $5000, een erg laag budget dus!? Of dat inderdaad zo is weet je natuurlijk niet maar de film ziet er wel heel erg goed uit! (voordat geld?) Acteerwerk is daarentegen niet heel overtuigend maar de dames verliezen wat kledingstukken, dus werden we handig daarvan afgeleidt! En laten we wel wezen, dit is een op-en-top slasher-film! Geen uitleg over de achtergrond van de moordenaar, domme actie van het slachtvee, enfin, je weet het allemaal wel! Het draait allemaal om de moordenaar en zijn bloederige werk. En wanneer het moorden begint, wordt het ook duidelijk dat een groot deel van het budget in de gore is geïnvesteerd. Het spat, gutst en giet een karmozijnrode vlek over het maagdelijke witte landschap. De kijker krijg met dit bloederig entertainment, waar voor zijn geld, ondanks het feit dat er een behoorlijk aantal vreselijke low-budget inspanningen zijn te zien.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ruben Brandt, a Gyűjtő (2018) 2,5

Alternatieve titel: Ruben Brandt, Collector, 26 juli, 12:50 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

The Return of the Living Dead (1985) 3,0

Alternatieve titel: Ze Zijn Terug en Hebben Honger, 26 juli, 09:13 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

The Wizard of Gore (1970) 3,5

24 juli, 11:25 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

The House of the Devil (2009) 3,5

24 juli, 11:18 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Vittra (2012) 3,5

Alternatieve titel: Wither, 23 juli, 23:37 uur

Fijne en verontrustende, no-nonsense horrorfilm. Het is dan ook niets meer dan een zeer goedkope en domme verkooptruc om op de poster "De Zweedse Evil Dead" te zetten. Want er is hier geen eigenzinnige, sarcastische hoofdrolspeler. Er is hier geen Ash-equivalent. Geen kettingzaag als hand. Geen POV-stijl camera-werk. Geen Necronomicon enz. Het is het groepje vrienden dat naar een hutje in het bos gaat en daar een vorm van horror overkomt. Een verhaallijn die al veel vaker hebben gezien! Alsof we die allemaal moeten vergelijken met de Raimi-klassieker? Het hutje in het bos is een slimme en kostenbesparende setting, die mits het goed wordt uitgevoerd zeker een meerwaarde heeft.

En dat doet deze film! Vanaf de start springen we er meteen in, niks eerst je vermoeien met een lang kennismakingsverhaal. Nee bam... bloed vanaf het begin (de rest komt later wel) en stoppen met gore doet de film niet meer! Ja zekers we hebben het allemaal weleens eerder gezien! Maar de effecten zij hier fantastisch, met veel verontrustende beelden in de hele film, helemaal tot aan de laatste momenten. En we hebben het hier over praktische effecten, niet over CGI.

Binnen het Horror-genre, is het vrij moeilijk om met een ​​interessante of op zijn minst inventief onderwerp te komen wat nog niet is geëxploiteerd. Deze film doet ook nergens een poging omdat te zijn maar als ik de som der delen optelt; een plezierige horrorfilm met redelijk laag budget maar met effecten van hoge kwaliteit dan is dit absoluut wel één van de betere binnen het hutje in het bos (The Cabin in the Woods) subgenre.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Burning Moon (1992) 3,5

22 juli, 23:12 uur

No-budget Films van Olaf Ittenbach kenmerken zich vooral door één ding;de dialogen en het acteren zijn lachwekkend slecht. Het maakt zelfs bijna niet uit welk jaar een film van hem komt. Behalve dan dat de aankleding wat veranderd en je kan zien hoe groot het budget moet zijn geweest. In de drie jaar na zijn eerste film is er dan ook niet heel veel veranderd.

Deze film is eigenlijk anthologie die uit twee verhalen bestaat, beide worden door een opstandige en aan drugsverslaafde tiener (Olaf Ittenbach) verteld aan zijn jongere zusje voordat ze gaat slapen. Het eerste verhaal met als titel "Julia’s Love" gaat over het meisje Julia, die een blind date heeft met een seriemoordenaar. Het tweede verhaal, "The Purity," gaat over een moordlustige priester die uiteindelijk in de hel terecht komt voor zijn daden.

Alhoewel er misschien iets meer aandacht was voor de verhalen, draait alles om de gore. En die is zoals vanouds. Ittenbach is en blijft de Duitse keizer van de (underground) Gore. Met elk verhaal en elke moord wordt er één tandje opgeschakeld; Kelen worden doorgesneden, afgehakte ledematen, headshots en zelfs een kijkje in de hel waar helemaal los wordt gegaan!

De undergroundhorror-liefhebbers worden op hun wenken bediend met deze typische Ittenbach, lachwekkend slecht, soms best wel goed, maar altijd overtreffen met top bloederigheid.

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet Master II (1991) 4,0

Alternatieve titel: Puppet Master 2, 22 juli, 13:39 uur

“No one escapes.”

Na een succesvol eerste deel komt er uiteraard ook een tweede, ditmaal nam de man die verantwoordelijk was voor de grandioze stop motion effecten, hoogstpersoonlijk plaats in de regiestoel. Veel blijf hetzelfde als we terug keren naar Bodega Bay Inn hotel alwaar een groepje paranormale onderzoekers, het vreemde wat er daar gebeurde uit de eerste film willen onderzoeken.

Sequels kunnen soms zwichten onder het gewicht van het succes van de eerste film, maar doordat de originele Puppet Master al niet overal even degelijk was, krijgt Puppet Master II alle gelegenheid om de ideeën uit te breiden, en heeft het geen last om de poppen te introduceren. In een flashback zien we wat meer achtergrond-informatie over André Toulon, zijn vrouw Elsa in Caïro. Hier zien we ook nog een interessant wezentje dat de Homunculus (verwijzing naar een lichaam zonder ziel) werd genoemd. Ook doet Eriquee Chaneé zijn intrede als soort Invisible Man / Dark Man- look-a-like ' O, wie O wie zal dat zijn?

Het toevoegen van een soort jaren '30 Mad Scientist-plotje geef de film een bijzonder leuke invalshoek. De film doet dan ook niet onder voor de eerste, sterker soms overtreft hij deze ruimschoots. Een nieuwe film betekende ook een nieuwe pop en dat werd Torch, met aan zijn rechterhand een vlammenwerper. Helaas moest onder druk van de studiobazen van Paramount, Leech Woman het loodje leggen.


Desondanks dat Puppet Master II ook zijn eigenaardigheden heeft weet het door zijn fijne low-budget aantrekkingskracht, plus een goede toevoeging van een nieuwe pop en wat achtergrondverhaal over Toulon, wederom erg goed te scoren. Op naar het volgende deel!

Salliant detail: In de film is ook de pop Mr. Punch te zien, een killer pop die te vinden is in de film Dolls (1987)

» details   » naar bericht  » reageer  

Razor (2007) 2,0

Alternatieve titel: To Ksyrafi, 21 juli, 13:46 uur

Met superlage of No-budget films ben ik wel bekend. Het zijn vaak filmpjes die door fans van het genre zijn gemaakt. Het is dus vooral een kwestie van niet teveel verwachten. Zo ook bij deze Griekse horror.

Helaas is dit een prutswerk van je welste geworden. Ten eerste zijn er domweg te veel personages. Acteerwerk is uiteraard slecht maar de teksten die ze hier uitkramen zijn wel heel erg. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens de ellelange erotisch bedoelde scènes. "I will F*^% you!"??? En dat dan ook nog op het nummer; "Tears in heaven" Oké we zien wat borsten voorbij komen. (dat was dan nog iets van een pluspunt)

En dan de kills! Hier hoort de film zijn kracht aan te ontleden maar die zijn ondermaats. Veelal zijn het repetitive moorden. We zien het gezicht van het slachtoffer, scheermes, dildo, gesel en dan cirkelzaag. Alles te donker waardoor er niet al te veel is te zien. Nee, zelfs aan de eisen van extreme cinema voldoet het bijna niet!

Het is misschien een dappere poging maar goed kan ik dit niet vinden.

» details   » naar bericht  » reageer  

La Cara Oculta (2011) 3,0

Alternatieve titel: The Hidden Face, 19 juli, 17:26 uur

Degelijk en veilige thriller, die soms wat beter is dan degene die gemaakt zijn voor tv. Dit zit hem vooral in de goede clou. Helaas komt die clou niet echt als een verassing. Helaas is er gekozen om de hoe en waarom van de clou te tonen. Dit was wel leuk gedaan maar hierdoor blijft ook vrij veilig. Daarnaast gaan Columbiaanse mensen blijkbaar graag in bad en onder de douche. Niet heel bezwaarlijk want daardoor zien we regelmatig Martina García in haar Eva-kostuum. De film kijkt fijn weg, is soms spannend maar is te degelijk om erg schokkend te zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Der Hauptmann (2017) 3,5

Alternatieve titel: The Captain, 18 juli, 14:51 uur

stem geplaatst

» details  

La Vita È Bella (1997) 2,5

Alternatieve titel: Life Is Beautiful, 13 juli, 13:07 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

The Gunman (2015) 3,0

13 juli, 12:52 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Puppet Master: The Littlest Reich (2018) 4,0

11 juli, 23:33 uur

Shit, it's Junior Führer!

En toen was daar; "The Littlest Reich" het dertiende deel (inclusief de spin-off) van de franchise. (alle films achter elkaar bekeken) En gek genoeg overtreft deze film alle andere delen! Schrijver S. Craig Zahler,(eveneens regisseur van bv. Bone Tomahawk en Brawl In Cell Block 99) gooit alle verhaallijnen van voorgaande delen weg en bouwt een nieuw verhaal.

Edgar, striptekenaar en net gescheiden gaat samen met zijn nieuwe vriendinnetje buurmeisje Ashley en zijn beste vriend/baas Markowitz naar een conventie, in een hotel (uit de eerste Puppet Master) waar gevierd wordt dat het 30 jaar geleden is dat de beruchte Toulon-Moorden plaatsvonden. De onschuldige meegebrachte speeltjes ontketenen een tweede Holocaust.

Horror-fans kunnen hun hart ophalen met erg fijne bloederige en sadistische scènes. En naast bijrollen voor Barbara Crampton, Udo Kier en Michael Paré, zijn er voor de echte fans ook knipoogjes naar de vorige films. De poppen Blade, Pinhead, Tunneler en Torch (heet nu wel Kaiser) zijn terug! Compleet vernieuwd en aangevuld met een ruim scala aan nieuwe poppen;Happy Amphibian, Mechaniker, Grasshupfer, Mr. Pumper, Autogyro, Junior Führer en Money Lender.

"The Littlest Reich" doet alles precies goed! Het is volkomen ongepast en dat maakt het juist zo leuk. Nazi-poppen die erop uit zijn joden, zwarten en homoseksuelen te vermoorden en dat op de meest extreem creatieve en bloederige manieren. Dit is de beste ‘Puppet Master’ uit de hele serie. (al vind ik de tweede om nostalgische reden net iets beter)

» details   » naar bericht  » reageer  

Leprechaun (1993) 3,0

11 juli, 14:36 uur

stem geplaatst

» details  

Puppet Master: Axis Termination (2017) 3,5

10 juli, 22:32 uur

Dit was zonder meer de sterkste van de "Axis Trilogie", Alhoewel het misschien nog wel een die-hard fan- film is, doet het wel heel veel goed! Charles Band kruipt hier weer terug in de stoel als regisseur. De hoofdpersonages Danny en Beth worden in luttele minuten aan het begin al afgeschoten. Bijna alsof de regisseur wilde zeggen "fuck off"

Het is nu de beurt aan kapitein Brooks om samen met de Russische dwerg (ja inderdaad een dwerg) Dr. Ivan Ivanov, zijn dochter Elisa Ivanov (die Tania Fox zag er leuk uit) en Georgina Vale te strijden te trekken tegen de Duitsers. Bijgestaan door onze poppen-helden; Blade, Jester, Pinhead, Tunneler, Leech Woman, en Six Shooter.

Het groepje bezit speciale bovennatuurlijke krachten en die zijn nodig omdat de nazi's onder leiding van Sturmbahnfurher Krabke en Doktor Gerde Ernst beide met bijzondere krachten bezig zijn om mensen te vermoorden. Grinnik... er leek inspiratie gehaald uit superhelden films! Zij worden bijgestaan door Bombshell met machine-geweerborsten, Nazi weerwolf Weremacht, en robot-tank Blitzkreig. En dan is er nog de sexy Oberheller Friede Steitze aka Lilou Vos met injectiespuiten aan de vingers van één hand. (A Nightmare on Elm Street 3?)

Naast dat hier het bloed rijkelijk vloeit (van alle voorgaande delen is dit misschien wel de bloederigste) is er tevens weer wat naakt te zien. De donkere voodoo-priesteres Vale showt ons tweemaal haar borsten. Ook is het de meest kleurrijke film en de regisseur begint eindelijk een aantal ambitieuze beslissingen te nemen als het gaat om de verlichting en stijl van de film.

Ja hier heb ik naar zoveel mindere delen weer heel erg van mogen genieten! Dit deed zeker niet onder voor de eerste drie delen!

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet Master X: Axis Rising (2012) 2,5

10 juli, 20:24 uur

Axis Rising gaat verder waar de vorige film (Axis of Evil) was gebleven, de Japanse vrouw Ozu (totaal andere actrice) was gevlucht, met Tunneler (ook Leech Woman & Jester maar dat lijken ze hier te zijn vergeten) Zij ontmoet Moebius een Duitse bevelhebber die haar naar wat gedoe neerschiet en de pop meeneemt.

Ondertussen worden Danny en zijn meisje Beth (ook zij zijn totaal andere spelers)ontvoerd, om later te worden opgezadeld met Sergeant Stone (een verschrikkelijk overdreven toevoeging) Belangrijker is dat alle favoriete poppen terug zijn op één na! Blade, Pinhead, Jester, Leech Woman, Tunneler, en Six Shooter, allemaal krijgen ze de kans om hier op de een of andere manier licht te schitteren. Dit komt omdat ze het aan de stok krijgen met vier nieuwe poppen; Bombshell (een rondborstige vrouwelijk pop die machinegeweren herbergen) Blitzkrieg (een tank / machine hybride), Weremacht (een nazi-weerwolf) en Kamikaze(tja hoe zal die eruit zien?) die van de tegenpartij zijn!

De film volgt verder de trend waar ook de rest van de films last van had, door niet al te opwindend actiegericht te zijn. Er zijn een paar doden, maar niets is gek of heel bloederig. De film is natuurlijk goedkoop en ook niet de beste van de franchise. Maar ook deze was wel weer vermakelijk en meer was er ook niet te verwachten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet Master 5: The Final Chapter (1994) 3,0

Alternatieve titel: Puppet Master 5, 10 juli, 20:04 uur

“You do see my problem, don’t you? You are asking an awful lot of me. A little monster, an agency or cult protecting some ancient magic… you must admit it is rather fantastic.”

Een succesvolle franchise moet op zijn minst één deel hebben, die beweert dat het de laatste is. Zo... aan regisseur Jeff Burr om er één te maken! Aangezien er kosten werden gedrukt door deel vier en vijf te gelijkertijd op te nemen, maar een jaar na elkaar uit te brengen, gaat het dan ook direct verder waar zijn voorganger was gebleven.

Met een krampachtig poging laten ze Rick Myers en degene die zijn borg betaald, Dr Jennings terugkeren naar Bodega Bay Hotel. Dr Jennings wil natuurlijk meer weten en hij neemt drie 'Home Alone'-achtige boefjes mee. Ondertussen, is Sutekh (weet je nog? De demon uit de andere dimensie?) boos omdat zijn kleine Totem-hulpjes, van de laatste film, zijn gedood, dus hij heeft een ander plan.

Deze film bezit nog steeds de betere speciale effecten, dan die je bij het lage budget zal verwachten. De reden voor die indrukwekkende poppenanimaties is dat David Allen nog steeds betrokken was bij de film. Echter was dit wel zijn laatste film. Hmm, dat zal de titel verklaren!

Verder voelt deel 5 vooral meer als een (te) lange derde act van deel vier in plaats van een op zichzelf staande film. Het resultaat is dan ook een film die niet echt tevreden stelt en niet echt veel doet tijdens zijn speelduur. (er is zelfs nog een flashback, die herhaalt zeven minuten lang deel vier) Mensen gaan naar het hotel, ze worden gedood, sommige marionetten vechten, daarna is er het einde. De vierde en vijfde film kan je dan ook het beste kijken na elkaar zodat deze dient als een soort postscriptum op de voorgaande film. Dan is er nog wel wat lol in te beleven.

» details   » naar bericht  » reageer  

Curse of the Puppet Master (1998) 2,5

Alternatieve titel: Puppet Master 6, 10 juli, 20:04 uur

Jane: you have big hands
Robert: ya they come with the rest of me

Vanaf deze film is het echt nog voor de Die-Hard fans gemaakt want iedereen die niets met het hele Puppet Master-ding hadden, moeten nu allang zijn afgehaakt! En het mogen duidelijk zijn dit is zeker niet de beste in de serie. Het is een echte DeCoteau-film wat betekent weinig gore, een minimaal aan vrouwen en menigmaal een ontbloot mannen-lichaam.

Andre Toulon is vervangen voor een nieuwe meester die Dr. Magrew heet, samen met dochter Jane is hij de eigenaar van de attractie; Magrew's Marvels. Maar als lokale pompbediende Robert 'Tank' Winsley wordt uitgenodigd om te helpen doordat hij het houtsnijwerk-vakmanschap beheerst, komt de waren aard van Magrew aan het licht.

De film heeft ongelooflijke fouten, maar het grootste struikelblok, is het hergebruik van beelden van de poppen uit eerdere films, meerdere keren passen die oude beelden niet eens in de nieuwe film.Toch verdient de film en regisseur ook wel lof want hij bracht Leech Woman weer even terug! Ik kan het niet helpen maar inmiddels waardeer ik de vertrouwde gruwelijke kleine vriendjes zo dat ik niet al te streng kan zijn voor ze!

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet Master: Axis of Evil (2010) 2,5

10 juli, 17:37 uur

Deze negende (tiende) film vertelt het verhaal van wat er gebeurde nadat in het eerste deel, Andre Toulon zelfmoord heeft gepleegd. Vandaar dat we dit gedeelte ook in deze film zien. En ik moet zeggen het was geen eens een verkeerde poging van regisseur David DeCoteau en schrijver Domonic Muir (Critters)

De jonge Danny Coogan en zijn vriendinnetje Beth stuiten op een plan van Duitsers en Japanners om een fabriek te saboteren. Ze besluiten hier een popje voor te steken! Wel jammer is dat de poppen opnieuw voor de goede zaak waren en tevens slechts een bijzaak waardoor ze dan ook maar mondjesmaat in actie kwamen.Toch verdiend DeCoteau wederom punten omdat hij Leech Woman weer weet terug te brengen en er ook weer bloed mag vloeien! Ook is er door vermoedelijke het Aziatisch tintje, een nieuwe toevoeging van een Ninja. Het einde laat de deur wijd open voor een vervolg (dat dan ook een paar jaar later is gekomen) Het is zeker geen slechte aanvulling tot de serie. Het is ook niet echt geweldig, maar toch wel weer... redelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet Master vs. Demonic Toys (2004) 2,5

Alternatieve titel: Demonic Toys 3, 9 juli, 22:13 uur

You see this bruise? This is reality! Baby Oopsy kicked my butt!

Full Moon brachten jarenlang hun films uit via Paramount Pictures, maar nadat deze uit elkaar gingen, moesten ze bezuinigen op hun budgetten maar wilden wel proberen om zoveel mogelijk films uit te geven. Zodoende maakte ze een deal met Sci-Fi Channel (voordat ze zichzelf SyFy noemden) om twee van hun franchise samen te brengen, wat uiteindelijk resulteerde in Puppet Master vs. Demonic Toys.

Nu had Full Moon niet heel veel inbreng bij deze productie en het was duidelijk SyFy die de touwtjes in handen had. Dit betekende geen naakt, minimaal bloed (er is een ogen-uit-je-hoofd--ontploffing) en bovendien geen Leech Woman. Enfin het treffen draait om de stukken speelgoed; Blade, Pinhead, en Six-Shooter staan aan de goede kant (Jester is er ook maar doet niets) en de kwade kant wordt vertegenwoordigd door Baby Oopsie, Grizzly Teddy en Jack Attack.

Het verhaal is prima voor het grootste deel, maar een beetje voorspelbaar, en hoewel de poppen en speelgoed over het algemeen vrij onbelangrijk zijn, doen ze tenminste iets. Ook krijgen we tenminste een eindgevecht tussen de hoofdpersonages neef Robert Toulon (Corey Feldman) met zijn dochter Alex en Erica Sharpe (Vanessa Angel) van Sharpe Toys. Daarnaast is de gehele film voorzien van een kerstfeest-sausje Niet slecht, niet geweldig, maar zeker wel vermakelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Retro Puppet Master (1999) 2,5

Alternatieve titel: Puppet Master 7, 9 juli, 21:16 uur

Het zevende deeltje over onze Marionetten-meester is weer een prequel. Tijdslijnen kloppen inmiddels niet echt meer maar soit! De inmiddels op leeftijd zijnde Toulon (wederom Guy Rolfe) vertelt zijn poppen hoe hij in het bezit kwam van het geheim om ze levend te maken.

Wat we krijgen te zien is een liefdesverhaaltje tussen een jonge Toulon (Greg Sestero, om zijn acteerkwaliteit aan te tonen; in 2003 zal hij spelen in de film de 'The Room') en Ilsa de dochter van de Zwitserse ambassadeur.Daar tussendoor loopt dan een verhaaltje van magiër Afzel ( Jack Donner) en ja echt... daar hebben we hem weer demon/Egyptische god Sutekh.

De speciale effecten (eigenlijk niets anders dan 'doods-golven' die uit de handen van de mummies kwamen) waren zo ... jaren 90, ? Het komt dus wederom neer op de poppen en die zijn ditmaal uiteraard in retro! Tenminste we zien vier bekende; Blade, Pinhead,en Six Shooter dragen alle dezelfde naam maar Retro Tunneler krijgt de naam Drill Sergeant, wat ik een veel betere naam vond! Ook zijn er weer twee nieuwe Marionetten Dr. Death en Cyclops. Het is de charme van die mannetjes die me ook hier weer weerhouden van een al te slecht cijfer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet Master: The Legacy (2003) 0,5

8 juli, 05:54 uur

Oei wat was dit?? Was dit een poging om iedereen die laatste delen niet heeft gezien alsnog een kans te gunnen? Een pijnlijk gebrek aan budget? Was het een soort best of scenes? Was het bedoeld als extra op de volgende dvd? Een wel erg langgerekt Tv-spotje dat je voorbereidt op de volgende film? Was het bedoeld als een soort viering dat de serie bijna 15 jaar bestond? Geen idee, maar als dit echt als film was bedoeld is het zo'n beetje het slechtste wat ik ooit heb gezien ! Er is zelfs niet eens een echt einde?

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppetmaster (1989) 3,5

Alternatieve titel: Puppet Master, 7 juli, 18:35 uur

“Metaphysically speaking, I killed myself.”

Toen in 1988 de studio Empire Pictures (bekend van cultpareltjes Tourist Trap, Re-Animator en Dolls) failliet ging richtte Charles Band in 1989 de nieuwe studio Full Moon Features op. Een kenmerk van de studio moest zijn om met weinig geld vooral horror en Science-fiction films voor de ‘home video’ markt te gaan maken die in eerste instantie niet onder hoeven te doen voor de ‘grote’ films.

De eerste film werd 'Puppetmaster' Als regisseur is de keus op de redelijk bekwame David Schmoeller gevallen, waarmee Charles Band al films als Tourist Trap en Crawlspace had gemaakt. De naam voor de film werd gevonden in een andere B-film waar Charles Band bij betrokken was namelijk: Dungeonmaster. Maar het 'geheime wapen' was toch wel David Allen, een stop motion effecten kunstenaar die al heel wat naam had gemaakt met o.a. eerder genoemde Dolls. Overigens heeft deze film, afgezien dat ook hier de levende poppen een creatie van David Allen waren, er verder niets mee van doen! Elke vergelijking loop dus een beetje mank. In de poppenmeester zit zelf een seks-scène en is ook niet zo sprookjesachtige.

De film is vooral vermakelijke cheesy camp! De interacties en personages zijn vrij cliché en niet eens heel interessant. Dat de film een echte B-cultklassieker is geworden is te danken aan de geweldige poppen! Daar lig de kracht en de fun van de film. Elke pop is vakkundig ontworpen en heeft genoeg persoonlijkheid zodat iedereen die kijkt zijn eigen favoriet zal hebben. Er zijn vijf poppen; misschien de meest iconische is Blade met uiteraard een mes, maar ook een haak. Daarnaast is daar de oersterke Pinhead met een heel klein eierhoofdje, Tunneler met een drilboor op zijn hoofd, Jester, met een hoofd dat bestaat uit drie schijven en mijn persoonlijk favoriet; Leech Woman die bloedzuigers kan uitkotsen.

Door beperkte middelen wordt lang niet alles uit de poppen gehaald maar ondanks het beetje duffe plot, maar met de aanwezigheid van schitterende poppen en verrassend goede special effecten, zeker gezien het lage budget van de film, stelt de film zeker niet enkel teleur. De studio zal erna deze film zelfs om bekend komen te staan! Met deze eerste film heeft de horror-filmwereld er een paar vermaarde horrorfiguren bij! En dat is een onomstotelijk feit.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Man Who Killed Don Quixote (2018) 3,0

7 juli, 18:17 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Thelma (2017) 3,0

7 juli, 18:00 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Puppet Master 4 (1993) 3,0

Alternatieve titel: Puppet Master: When Bad Puppets Turn Good, 7 juli, 04:46 uur

“The magic that gives my puppets life was stolen from a tribe of ancient Egyptian sorcerers, who pledged their allegiance to the demon lord Sutek.”

Het vierde deel van de Puppet Master-franchise gaat eerst nog verder vooruit in de tijd. En introduceert een demonische element in de film, als een tovenaar een papieren rol steelt van hen. De film bezit een paar leuke campy 90's momenten maar gaat helaas ook verder met de trend dat de poppen eerder voor het goede dan voor het kwade zijn.

Dan verplaats het verhaal zich naar 'opnieuw' de Bodega Bay Hotel, de setting van de eerste twee Puppet Master-films. Waar Rick Myers in alle rust aan een special project kan werken, met de typische jaren '90 computer en robots. Uiteindelijk worden daar ook de poppen ontdekt en krijgen ze last van Totems, die blijkbaar met pakketdienst worden toegezonden? Al kunnen ze ook verschijnen via een Ouija-bord.

De poppen leveren gelukkig nog wel veel van de actie. Leech Woman en Torch, schitteren hier helaas met afwezigheid, alhoewel Torch wel is te zien op een poster! En dan is er ook nog een nieuwe marionet, Decapitron, die verwisselbare hoofden heeft. De ene is een rare, zwarte die in het hoofd van Toulon kan veranderen, terwijl een andere een tesla toren is die hem in staat stelt om elektriciteit af te vuren op demonen. Raad eens wat er gebeurt.

Het lijkt er verdacht veel op dat niemand de moeite heeft genomen om even de andere delen te bekijken. Enfin, uiteindelijk is deze film, ondanks de vreemde wendingen, die niet allemaal werken, nog steeds wel een bevredigende tijdverdrijf vooral door de creaties.

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet Master III: Toulon's Revenge (1991) 3,5

Alternatieve titel: Puppet Master 3: Toulon's Revenge, 6 juli, 20:34 uur

“Herr Toulon has developed a method of animating his puppets without string. It’s as if they were alive.”

En naar een sequel komt een prequel! Ook ditmaal is er een andere regisseur, David DeCoteau. Veelal bekend van legio pulpwerkjes die voor een habbekrats in elkaar zijn gezet en homo-erotische films. Ook de kwaliteit van zijn films is nog al eens onder de maat. Dit derde deel werd in slechts 8 maanden na de tweede film al geproduceerd en uitgebracht. Het is dus best verbazingwekkend dat deze film niet eens zo heel slecht was!

Gek genoeg zijn de killer-poppen hier regelrecht de goeden. Hmm, een horrorfilm waarin de moordenaars de helden zijn? Wie kunnen er dan nog de slechteriken zijn, tja... de nazi's? De film vertelt het verhaal van poppenspeler Andre Toulon, voordat hij zelfmoord pleegt omdat hij de gevangenneming door de nazi's wil vermijden. Als je heel oplettend ben, zal je opmerken dat die tijdslijn totaal niet klopt.

Ondanks dit een origine-verhaal is, wordt er ook een nieuwe pop geïntroduceerd; Six-Shooter, een cowboy met zes armen. Gaaf is ook dat we de creatie van Leech Woman te zien krijgen. Regisseur DeCoteau ging daarmee in tegen de wens van de studiobazen, dat is ieder geval wel zijn verdienste! Het zijn dan ook voor derde maal dat de creaties van David Allen, de stop motion effecten kunstenaar, die show stalen! Leuk was ook dat Guy Rolfe, de man uit Dolls (1987), hier de rol van André Toulon speelt. Regisseur DeCoteau levert met dit derde deel een bovenverwachting leuke film af!

» details   » naar bericht  » reageer  

Nobi (1959) 3,0

Alternatieve titel: Fires on the Plain, 5 juli, 20:53 uur

stem geplaatst

» details  

The Thirteenth Floor (1999) 4,0

5 juli, 03:19 uur

De titel van deze film slaat op de verdieping van een kantoorgebouw waar wetenschappers via een geheim computerprogramma afreizen naar de virtuele jaren '30. (hoge flats bezitten overigens vaak geen 13e verdieping) Virtual reality was rond '98 en '99 een vrij populair thema met films als Dark City, The Matrix en eXistenZ. Allemaal behandelen ze ongeveer dezelfde interessante thematiek maar wel elk op hun eigen manier. Deze film neemt Daniel Galouye's SF-roman Simulacron-3 uit 1964 als uitgangspunt. Deze roman werd al eens verfilmd als het tweedelige Welt am Draht (1973) Maar hier wordt er een gecompliceerder moordmysterie aan toegevoegd. De film bevat wel veel minder special effecten (had waarschijnlijk een lager budget) maar maakt effectief gebruik van simpele middelen om geloofwaardige technologie neer te zetten. Een slimme keuze om geen hightech virtuele wereld te ontwerpen maar Los Angeles van de jaren dertig in sepia-tinten te presenteren. Met een goede balans tussen actie, filosofische vraagstukken en romantiek is dit een meer dan vermakelijke sciencefiction.

» details   » naar bericht  » reageer  

Welt am Draht (1973) 2,5

Alternatieve titel: World on a Wire, 5 juli, 02:35 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Dark City (1998) 4,5

5 juli, 02:25 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Neverlost (2010) 2,5

5 juli, 01:26 uur

Met vlagen een boeiende Low-budget film van de Canadese filmmaker Chad Archibald met als basisverhaal; een man die de liefde van zijn leven verliest in een huisbrand, in zijn verdere leven ongelukkig is. Uiteraard de bron van zijn slapeloosheid en door slaappillen in een andere realiteit kan komen. En die pillenfles raakt bijna leeg...

Visueel best aardig, maar de verhalende structuur sprong teveel van de hak op de tak. Het concept is vrij dun, soms redelijk voorspelbaar en word uitgerekt over een iets te lange speelduur. Ook de personages zijn niet interessant genoeg om je te laten meevoelen met hun sores. Acteerwerk was daarbij ook niet heel erg goed waardoor het allemaal nog minder werd. Maar toch.. de film deed iets goed, het bezat iets frivool, een soort ongedwongen luchtigheid waardoor ik tot het einde bleef kijken. Heel goed was het misschien niet, maar op één of andere manier vond ik het wel leuk.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Drownsman (2014) 3,0

5 juli, 00:27 uur

Zo slecht was dit niet!

Een vrij eenvoudig, oude school eerbetoon aan de creatie's van weleer (Freddy Krueger, Candyman) Monsters die ons uit de stoel lieten springen door geloofwaardige alledaagse dingen. Hier is het Madison (Michelle Mylett) die na een traumatische bijna-verdrinkingservaring een verlammende angst voor water ontwikkelt. Onderdeel van haar Hydrofobie is een duister figuur, een killer van de andere kant; de "Drownsman" die overal waar water is, klaar lig om je te grijpen. Regelmatig is de film erg mooi vormgegeven en met een goede atmosfeer in plaats van bloed, gore en een overmaat aan FX te gebruiken. Als je opgroeiend met soortgelijke films, kun je zeker zien op wiens werk het is geïnspireerd, maar Chad Archibald (en mede-schrijver Cody Calahan) weten er nog genoeg eigens in te stoppen. Sebastian Donner is een prima toevoeging aan de al bestaande angstaanjagende monsters, eentje waarvan ik best meer van wil zien!

» details   » naar bericht  » reageer  

From Here to Eternity (1953) 3,5

4 juli, 17:19 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Yi Dai Zong Shi (2013) 4,0

Alternatieve titel: The Grandmaster, 3 juli, 22:31 uur

stem geplaatst

» details  

Un Couteau dans le Coeur (2018) 1,5

Alternatieve titel: Knife+Heart, 2 juli, 22:42 uur

Weinig geslaagde poging om homo-Giallo te maken. Nu is er wel een gemaskerde moordenaar (inclusief zware handschoenen) en soms zijn er de kleurenfilters die bij het Giallo-genre horen maar verder lijkt dit veel meer op een soort hommage aan de homoporno uit de jaren zeventig. De moordenaar is niet heel erg actief en de moorden niet schokkend. Het moordwapen was dan nog wel een aardige vondst. Het verhaal draait daarnaast veel meer om de relatie van Anne (Vanessa Paradis) en Loïs, die als editor aan haar films werkt. Ondertussen zien we jaren zeventig-homobars, nachtclubs, darkrooms en een finale in een pornobioscoop. Denk dat er soms ook grappig bedoelde scenes moesten zijn geweest maar deze waren dan vooral voor insiders. Nee, ik vond hier niet veel aan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Gräns (2018) 3,5

Alternatieve titel: Border, 2 juli, 20:37 uur

In deze film zien we Tina, een vrouw met een bijzonder onaantrekkelijk uiterlijk, die van een afstand schaamte en angst ruikt. Die buitengewone gave maakt haar tot een gewaardeerd collega bij de grenswacht van een internationale veerlijn. Het is de start van een bizarre, romantische drama-film rond een Scandinavische mythe, die tevens nog wat conventies leent uit de genrefilm.

Gräns (grens) is gebaseerd op een kort verhaal van de schrijver John Ajvide Lindqvist. Deze schrijver is ook bekend van het prachtige 'Let the Right One In'. Zo overweldigend als die film vond ik deze niet. Dit komt vooral omdat de Iraans-Deense regisseur Ali Abbasi (Shelley) het gebeuren nogal afstandelijk filmt/toont. En dat terwijl je door het onalledaagse uiterlijk je toch al meer moeite heb als kijker om een emotionele binding te krijgen. Wel spelen Eva Melander (Tina) en Eero Milonoff (Vore) erg goed en zijn op vakkundige wijze onherkenbaar gemaakt met een dikke laag make-up. Tegenover dat gebrek aan emotionele herkenbaarheid staat wel een leuk plot.

Helaas zit het bedoeld of onbedoelde metafoor een betere film in de weg. Het zijn dan ook juist de buitenissigheden en paar scènes die je eerder in een (horror)genrefilm zal verwachten die van deze drama c.q. Arthouse-film iets anders dan andere maakte. Zoals bv. de minst opwindende seksscène, aller tijden!

» details   » naar bericht  » reageer  

Herutâ Sukerutâ (2012) 4,0

Alternatieve titel: Helter Skelter, 2 juli, 18:26 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

The Head Hunter (2018) 4,0

2 juli, 17:09 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Feedback (2019) 3,0

1 juli, 19:30 uur

In deze debuutfilm van regisseur en schrijver Pedro C. Alonso en zijn co-schrijver Alberto Marini (schreef ook Mientras duermes), is Jarvis Dolan een sterjournalist (Eddie Marsan) van de succesvolle Londense radio "The Grim Reality." Aan het begin van zijn programma weten een paar gemaskeerde de studio binnen te treden om een ​​schandaal aan het licht te brengen. Het is het begin van een pittige thriller, (niet zo zeer een volbloed horror) die ruimschoots voldoet aan de verwachtingen om je anderhalf uur te vermaken. Een radiostudio is op zich al een unieke setting, er hangt een soort magische sfeer rond die ruimte en met de overtuigende interpretatie van Eddie Marsan, is de film een goede middenmoter geworden. Tevens goede performance van Ivana Baquero (Pan's Labyrinth), Paul Anderson (Brimstone) en Richard Brake (31) Uiteraard zijn er wat losse eindjes maar over het algemeen was ik hier zeer positief over te spreken!

» details   » naar bericht  » reageer  

Play or Die (2019) 2,5

1 juli, 18:24 uur

Het is niet denderend goed, maar men probeert tenminste wel er iets van te maken! Zo is de gekozen locatie van een verlaten psychiatrisch ziekenhuis best tof en door het gebruik van rode en groene lampen ziet het er soms best mooi uit. Mede daardoor weet het ook griezelige sfeer op te roepen. Helaas impliceert de film vaak dat er bloed gaat vloeien maar levert dit maar mondjesmaat.Hierdoor blijft het geheel nogal tam. Ander opmerkelijk iets was het uitspreken van de zinnen, kan het niet helemaal duiden maar er was iets waardoor het dialoog of spel nogal houterig werd. Nee, de film was niet helemaal overtuigend, soms ook wat simplistisch maar toch nog wel aardig om te kijken!

» details   » naar bericht  » reageer  

I'll Take Your Dead (2018) 3,0

1 juli, 17:41 uur

Deze film focus zich op een man genaamd William (Adam Devine) en zijn dochter Gloria (Ava Preston) Hun beide leiden een geïsoleerd leven op een stuk afgelegen land. Echter verdient William op een bijzondere wijze wat bij en staat zodoende bekend als de "Candy Butcher."

Regisseur Chad Archibald (The Drownsman, Bite en The Heretics) levert wederom weer een aardige film af, maar ditmaal zijn het de beetje lomp gemixte genres die de film naar beneden halen. Waarbij vooral het bovennatuurlijk horrorgedeelte slecht overtuigd. Het had best achterwege gelaten kunnen worden!

De start met de situatie waar het meisje in opgroeit en waar ze mee te maken krijg waren voldoende om het spannend te houden. Echter in de derde akte verandert de film in een soort van huis-invasie flick, sleuren ze er nog wat spoken bij en verliest veel van zijn eerder verworven geloofwaardigheid. Verder is het nog wel een prima film met wat spanning, prima acteerwerk en soms sfeervolle beelden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sahara (1943) 3,0

1 juli, 09:40 uur

stem geplaatst

» details