menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van joolstein. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019

Piercing (2018) 3,0

gisteren om 19:29 uur

stem geplaatst

» details  

A Sweet Sickness (1968)

gisteren om 16:36 uur

Behoorlijk sullige film over een meisje dat het in Hollywood probeert te maken zonder elke producer of public-agent seksueel te bevredigen. Terwijl ondertussen de ene naar de andere dame uit de kleren gaat of weinig erotische striptease houden (heen en weer huppelen en bewegen van hun kruis) Het geluk was wel dat deze in het hippie-tijdperk is gemaakt. Menig dame had toen geen moeite om naakt te tonen en deze zagen er dan ook nog wel appetijtelijk uit. De verkrachting waar sprake van is in het plot was vooral een domme vertoning. Ook de ietwat bizarre toneelveiling waarbij een dame haar kleding aan bieders doorgeeft, was eerlijk pijnlijk dan erotisch. Het was 1968 dus geheel in Flower-power stijl komt er aan het einde van de film een scene met chloroformeerde psychedelische orgie. Waarbij het zogenaamd trippen kwam van een camera die ietwat scheef werd gehouden en veelvuldig op en neer bewoog. Het deed me vooral denken aan foeilelijke handcam-beelden. En dat terwijl ze niet eens bestonden! Saaie GAAAAP-film!

» details   » naar bericht  » reageer  

The Final Wish (2018) 3,0

afgelopen dinsdag om 13:57 uur

Het oude gezegde luidt: "Wees voorzichtig met wat je wenst" en dat geldt zeker in een horrorfilm. Wensen komen uit, maar bijna nooit op de manier die je verwacht en altijd voor een prijs. Je kan niet zeggen dat dit baanbrekend was. Deze Djinn-verhaallijn is al oud, (gaat zelfs helemaal terug naar The Monkey's Paw (1933) maar de film weet het wel erg leuk te brengen. Op de poster is te lezen van schrijver van 'The Final Destination' en met de aanwezigheid van genre-favorieten Lin Shaye en Tony Todd schept het ook verwachtingen. Deze worden niet helemaal ingelost, het ontdoet zich niet altijd van de clichés maar het is wel een goed gemaakte film. Niet elke film behoef natuurlijk origineel te zijn! De film slaagt erin redelijk in om onderhuidse spanning te creëren. Ook het interieur van het huis was lekker spookachtig met het antiek wat de vader had verzameld. Er zijn een paar beelden met bloed en gore te zien, maar dat is uiteindelijk niet wat de film voor ogen heeft. Het kent een meer traditionele aanpak van minder is meer. En eerlijk gezegd werkt het! Het zal niet hoog op eindlijstje verschijnen of de beste van het jaar zijn, maar het was best leuk om eens een keer wat anders te zien dan de zoveelste slasher of tieners-die-de-verkeerde-keuzes-maken-film.

» details   » naar bericht  » reageer  

Killer Barbys vs. Dracula (2002) 2,5

afgelopen dinsdag om 11:09 uur

Dit vervolg op de Killer Barbys uit 1996 komt toch aardig dicht in de buurt van de slechtste vampier-film ooit! Het is een slechte film. Absoluut! Toch heb ik de film met een grote grijns op mijn gezicht zitten bekijken! Er is niet veel verhaal - behalve het feit dat Dracula verliefd is op Silvia Superstar en haar wil bijten! Dr. Seward (Dan Van Husen; House of Blood,Nosferatu: Phantom der Nacht (1979) duikt op om de vampier te verslaan. Echter één klein probleempje, hij is blind. Verder lijkt de film één grote videoclip voor de pop-punk liedjes van The Killer Barbys. Ook Bela B. van de band ''Die Artzte'' is te horen en komt langs om samen met Silvia het liedje "Candy" van Iggy Pop te zingen. De insteek lijkt ditmaal alleen maar om lol te hebben. Er zijn ook een paar geslaagde grappen. Jammer dat er geen naakt in de film zit. Dit had het voor de kijker ook wat leuker gemaakt. En ondanks dat er bloed is te zien, is dit overal overduidelijk nep! Dit vervolg was niet zo goed als de eerste maar ik vond hem nog wel verdraagzaam leuk!

» details   » naar bericht  » reageer  

Killer Barbys (1996) 3,5

Alternatieve titel: The Killer Barbies, afgelopen maandag om 05:01 uur

Met vele long takes, een langzaam tempo,slechte compositie en goedkope productiewaarde is Killer Barbys (de titel is veranderd omdat Mattel dreigde te procederen) een typische Franco-film. Zwarte komedie maar het leek soms ook Scooby-Doo, Where Are You!, naakt, een griezelig oud kasteel, een paar dwergen, onaangename camerahoeken, iets met een monnik die wacht (ik had echt geen idee wat!), Lichamen die aan het plafond bloed hangen uit te druipen, een pop-punk soundtrack (of eigenlijk maar één nummer “I love you, I love you, I’m gonna kill you tonight!”), mensen die dingen doen en andere dingen doen en dan weer iets anders doen ... en geen van die dingen is angstaanjagend of zelfs nodig voor de plot, maar het is allemaal zo licht verteerbaar humoristisch en charmant, dat ik ook niet anders dan positief kan zijn! Wat nog in de buurt van horror kwam was Mariangela Giordano. Ze was bijna zestig jaar oud maar speelt hier een langdurige naaktscène. Het hoogtepunt van de film is Silvia Superstar die rondloopt in een rood slipje en een te kleine Spider-Man t-shirt, en dat is minstens twee keer zo veel dan als ze op het podium draagt ​​(een teeny-weenie zwarte bikini) wanneer ze met de band zingt. En dan te bedenken dat dit in 1996 is gemaakt! Dit was erg fijne “eurotrash”!

» details   » naar bericht  » reageer  

Mary Queen of Scots (2018) 3,0

afgelopen zondag om 07:32 uur

stem geplaatst

» details  

Infidus (2015) 4,0

afgelopen zondag om 04:12 uur

Necrostorm Productions, de Italiaanse studio die ook verantwoordelijk was voor Adam Chaplin en Hotel Inferno komt ditmaal met een grimmige en grafische verhaal van wraak en wordt getoond vanuit het perspectief van twee verschillende slachtoffers. Geschoten in en rond de achterbuurten van Rome, voornamelijk in zwart en wit (behalve de dromen en flashbacks, die in full colour worden gepresenteerd) En laat je niet misleiden want dit is Necrostorm en doet precies waarom ze zo goed zijn! Regisseur Giulio De Santi (Hotel Inferno) heeft naast de regie ook meegeschreven aan de film Het geweld is dan ook van de meest grafische en intense bloed en gore die we kunnen verwachten. De verdorvenheid spat van je scherm! Het verhaal wordt zeer visueel verteld, met niet veel dialoog. In het Italiaans met Engelse ondertitels. Beide hoofdrolspelers weten daarnaast prima emoties over te brengen wanneer ze afzonderlijke hun weg naar gerechtigheid beginnen. Verdeeld in zes hoofdstukken, die zo de samengevoegde themasegmenten verdelen. Dit is een indrukwekkende film met een duister en wreed verhaal over snuff-films, verraad en wraak en die zowel gewelddadig verontrustend is maar op hetzelfde moment ook oprecht en emotionele momenten weet te tonen.

» details   » naar bericht  » reageer  

St. Agatha (2018) 3,5

16 februari, 03:04 uur

stem geplaatst

» details  

Double Agent 73 (1974) 2,0

15 februari, 04:49 uur

Deze film had een aardig idee en viel geheel tegen verwachtingen in, ook nog enigszins mee. Ik had het heel wat slechter verwacht!

Jane Tennay, een rondborstige agente, nummer 73, krijgt een camera in haar borsten geïmplanteerd.
om bij een stel schurken langs te gaan en zo de identiteit van hun baas te kunnen achterhalen. Dus om heel kort te zijn zien we haar schurken ontmoeten, uitschakelen, en elke keer als ze een foto wil nemen, moesten de kleren uit. Het maakt de film ondanks zijn karige 73 minuten die hij duurt, opvallend eentonig en langdradig. De moord-scène waren nog de moeite waard, soms zelfs best inventief en met bloed. Echter de slaphangende borsten van Chesty Morgan moesten blijkbaar de enige attractie in de film vormen. Die shots waren algauw vermoeiend en al helemaal oninteressant. Daarnaast was het acteerwerk van hoofdrolspeelster Chesty Morgan ook nog eens vreselijk slecht. Het was wel geinig om zo een keer gezien te hebben maar daar houd het wel mee op!

» details   » naar bericht  » reageer  

BloodRayne II: Deliverance (2007) 2,5

15 februari, 01:16 uur

Het beste dat je over BloodRayne 2: Deliverance kunt zeggen, is dat het zeker niet Uwe Bolls slechtste film is. Ook zijn er betere manieren te bedenken om anderhalf uur door te brengen, maar het is ook niet zo dat de film ronduit on-kijkbaar is.

Dit is een vervolg op BloodRayne (2005) en speelt zich ± honderd jaar later af in de tijd van het Wilde Westen. Billy The Kid (Zack Ward) is een vampier die zich gevestigd heeft in het kleine dorpje Deliverance. The Kid is van plan om via de spoorweg heel Amerika te overspoelen met vampiers. Aan Rayne, een dhampir (half mens en half vampier) om hem tegen te houden.

De film ziet er best aardig uit met mooie, sfeervolle locatieshots en een goede aankleding. Echter beschikt Rayne wél over vecht- en hak-kwaliteiten maar het bloed blijf achterwege. Natassia Malthe (Elektra) vervangt Kristanna Loken als Rayne en alhoewel ze ook mooie Eye-Candy is, houdt zij netjes haar kleren aan. En dat terwijl dit het soort film is waarin onfunctioneel naakt juist bijna een verplichting zou moeten zijn. Ook dat deed de vorige dus een stuk beter! Boll plagieert verder hier en daar van Spaghetti-westerns maar de combinatie van Vampieren en Cowboys wil nergens echt goed werken.

Helaas is dit wel minder want de elementen die de eerste BloodRayne leuk maakte zijn verdwenen! Uwe Boll keerde nogmaals terug voor een derde BloodRayne-film. Deze had als voordeel dat de film, net als de game, zich afspeelde in de 2e Wereldoorlog.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Thing with Two Heads (1972) 2,5

15 februari, 00:47 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Destroyer (2018) 3,5

14 februari, 19:11 uur

stem geplaatst

» details  

The Golem (2018) 3,0

Alternatieve titel: Ha'Golem, 13 februari, 22:03 uur

Alhoewel de Golem, een schepsel uit de Joodse legendes, binnen de populaire cultuur geen onbekende is, verschijnt hij niet heel vaak in films. 'Der Golem, wie er in die Welt kam' uit 1920) een Duitse expressionistische film van Paul Wegener is denk ik de meest bekendste. De regisseur-broers Doron en Yoav Paz (JeruZalem) wekken in deze periode-folk-horror het mythische wezen met wat Kabbalistische spreuken, water en vruchtbare grond dan ook weer tot leven.

En dat doen ze best verdienstelijk! Door de setting plaats te laten vinden rond 1673 in een Litouws afgezonderd dorp doet het je onontkoombaar denken aan die andere zeer bekende folk-horror-film uit 2015. Verder lijken het Jiddisch en Slavisch volkssprookje van de klei-jongen en 'Fiddler on the Roof' model te hebben gestaan voor het verhaal. Echter alles wel met een moderne draai want het is hier een vrouw die touwtjes in handen heeft. Actrice Hani Furstenberg levert in deze film dan ook buitengewoon goede prestaties.

De broers weten prima om te gaan met het beperkte budget. Het bloed en gore zijn over het algemeen CGI maar door vaak maar vluchtig in beeld te zijn weten ze dit aardig te maskeren. Jammerlijk is dat het Golem-kind, algauw gewoon een "creepy kid" met soms een CGI-gezicht en zwarte ogen werd. Daarnaast is het script wel erg gemakkelijk, voorspelbaar en zeker naar het einde toe te dramatisch. Desondanks dat dit een prima folk-horror is, blijft het helaas hangen in de middenmoot.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Black Gestapo (1975) 3,5

12 februari, 22:44 uur

Je kan bij 'Black Gestapo' genoeg gebreken vinden maar deze blaxploitatie-film slaagt er door zijn charme in om de meeste van die klachten te overwinnen. Ik had dan ook een hele leuke tijd! Het plot gaat over groep militante zwarten in de wijk Watts van Los Angeles, waar zij proberen met Gestapo-manieren de maffia de baas probeert te worden. Er is een verkrachting, er zijn martelingen(iemand verlies zijn testikels) vuurgevechten en ontploffingen. Daarnaast zijn er genoeg ontblote borsten te zien in de film, inclusief in een cameo die van Uschi Digard. Ondanks dat de film ook het publiek probeert te choqueren (in de jaren '70), blijft het effectief vertelde verhaal genoeg vermaken. Er is zelfs een boodschap over macht en corruptie, (niet dat je erop zat te wachten) Het is gewoon volop genieten. Vuig, smerig en maar ook een tof juweeltje van regisseur Lee Frost.

» details   » naar bericht  » reageer  

Supervixens (1975) 1,0

Alternatieve titel: Supervixens' Oase, 12 februari, 20:31 uur

Tja... mijn eerste film van regisseur Russ Meyer en vermoedelijk zal het ook direct mijn laatste zijn (denk niet dat ik me nog eens wil wagen aan zoiets) want deze X-rated live-action versie van de Road Runner vond ik helemaal niets! Die tekenfilms zijn ook nog veel spannender! De humor is helemaal niet leuk, verschrikkelijk niveautje onderbroeken-lol. Het geheel wordt begeleid door afgezaagde muziek en met veel close-ups van vrouwelijke rondingen. Super Vixens ontstijgt nergens de sfeer van een Tiroler seksfilm. Het ontbrak er nog net aan dat Super Vixen, naakt boven op een fallische rots, de eind-slogan “That’s All Folks!” riep, maar scheelde niet veel.

» details   » naar bericht  » reageer  

BloodRayne (2005) 3,5

11 februari, 08:37 uur

Je mist niets als je Bloodrayne niet kijk en de Duitse Uwe Boll is zeker niet de meest getalenteerde regisseur. Alleen wel jammer dat veel van zijn films, alleen al door zijn naam afgescheept worden als slecht. Want ondanks dat er van alles aan te merken is, overheerst vaak na het zien één(niet alle) van zijn films, ook voldoening. Ik vergelijk het een beetje met vermaak op de kermis.

Deze film is gebaseerd op de third-person shooter video game waarin Rayne (Kristanna Loken) een dhampir, half mens en half vampier is, die zich wil wreken op de vampier Kagan (Ben Kingsley) Het plot is dus domweg de ontstaansgeschiedenis van Rayne. Simpel en doeltreffend.

Regisseur Uwe Boll doet mij altijd weer versteld staan, hoe hij met beperkte middelen toch heel wat voor elkaar krijg. Zo bevat de cast prima acteurs, al komt hun spel niet altijd uit de verf. Michelle Rodriguez (Fast & Furious), Michael Madsen (veel Quentin Tarantino-films), Meat Loaf, Udo Kier( van art house tot gore-films), en Ben Kingsley (die is altijd wel te vinden voor een snabbel) Nu stijgt er ook niemand met acteerprestaties bovenuit de middelmatigheid uit. Dit komt omdat vooral doordat er letterlijk uit het script wordt voorgelezen.

De vecht-scenes kennen geen sterke choreografie en zien er soms wat houterig uit maar volstaan verder nog prima. Daarnaast zijn er redelijk wat bloederige scenes die zeer goed zijn. Kan ook niet anders want special effecten artiest Olaf Ittenbach (zelf ook regisseur) was betrokken bij deze scenes.Ik wil niet zeggen dat dit een hele goede film was maar uitermate vermakelijk was het zeker wel!

» details   » naar bericht  » reageer  

Bath Salt Zombies (2013) 1,5

10 februari, 10:52 uur

De titel 'Bath Salt Zombies' is een verwijzing naar Mephedrone, in Nederland ook wel ‘miauw miauw’ genoemd of als truc om de wet te omzeilen badzout. Het is een Drugs die vanwege bizarre en gevaarlijke bijwerkingen al menigmaal de krantenkoppen heeft gehaald. Sommige die onder invloed zijn krijgen de neiging om andere mensen te bijten/op te eten.

De regisseur haakt dan ook in op dit fenomeen en noemt de film een punk-rock hommage aan 'Reefer Madness' de voorlichtingsfilm over de gevaren van marihuana. Het is goed dat hij het vertelde want dat komt helemaal niet over in de film. Dit is meestal erg flauw en nogal saai. De Rode plekken onder de ogen van de verslaafde zijn eerder belachelijk en zijn van verf of lipstick. Andere special effecten worden uitgebeeld in animaties, deze zijn op zich nog wel leuk maar werken de film ook tegen want het mist vooral aan betere effecten of bloed. Wat dus wel zien is frontaal naakt van een vrouw aan het bijna begin van de film. En tja...al die dialogen over de achtergrond of de laboratoriumresultaten van de drugs, door niet heel erg bijzonder acteurs en die hadden veel beter achterwege kunnen worden gelaten. Een armetierig filmpje van een regisseur die het best beter kan!

» details   » naar bericht  » reageer  

Les Gardiennes du Pénitencier (1979) 0,5

Alternatieve titel: Jailhouse Wardress, 9 februari, 22:25 uur

Toen ik de film keek, vond ik het chaotische, fragmentarische en soms spraken de personages terwijl er geen bewegende monden te zien waren. Filmisch zijn de makers behoorlijk de weg kwijt. Achteraf blijkt dat er bestaand filmmateriaal bij elkaar gesprokkeld is om deze film te maken. Het verklaard een hoop... zoals die abrupte overgangen of de zeer slecht bij de rest van de film passende flashbacks. In één zo’n flashback ontstaat er ook een eigenaardig in beeld gebrachte ruzie tussen een vrouw en haar tja wat was het vriend/ vader/klant. De nazi-associatie en (half)naakte vrouwen die gemarteld en onteerd worden, hadden stof moeten doen opwaaien, het is hier volkomen nutteloos. De de seksuele handelingen waren slaapverwekkend. De filmmakers hadden vermoedelijk geen idee wat ze aan het doen waren. Het resultaat was een bedroevend slechte en brave zogenoemde exploitatiefilm!

» details   » naar bericht  » reageer  

Hereditary (2018) 3,5

9 februari, 21:19 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

The Lego Movie 2: The Second Part (2019) 3,5

Alternatieve titel: The Lego Movie 2, 9 februari, 19:33 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

The Hole in the Ground (2019) 3,0

8 februari, 22:55 uur

Een mysterieus zinkgat in het bos, een eigenaardige buurvrouw en een moeder met een zoon waarvan zijn karakter begint te veranderen. Dit zijn prima ingrediënten om een spannende horror film te maken. Nu zijn er binnen de moderne horror grofweg twee soorten films; de ene leunt zwaar op schrik-effecten vaak begeleidt door hard geluid, de andere films proberen het meer over een artistiekere boeg te gooien en gebruiken het meest van de tijd voor karakteropbouw, waarbij de horror nogal eens zoek raakt. Deze film behoort meer tot de laatste categorie. Echter is het juist de geluidscore die hier voor enige spanning zorgt. Nergens anders wil het echt spookachtig of angstaanjagend worden. Daarnaast is het mysterieus zinkgat te weinig gebruikt om van enige dreiging te spreken. En ook de de relatie tussen de moeder en het ventje Chris en zijn verandering waren nogal onderontwikkeld. De echte kracht van de film ligt bij de performance van actrice Seána Kerslake. Zij weet op zeer goede wijze een medeleven-gevoel op te wekken. Helaas schuurde het jongetje dan wel weer dicht tegen het irritante aan. Verder was er ook nog de oud-gediende James Cosmo (Highlander 1986, Braveheart 1995) aanwezig in een bijrol. De film was slordig in het plot maar bezat wel een goede sfeer en het open einde, (dit zal niet iedereen even fijn vinden)stond open voor eigen interpretatie. Dat einde vond ik wel goed, maar de film zelf had niet echt een grote impact. En meer dan een aardige aanvulling op het horror-genre was het dan ook niet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Wolfhound (2002) 3,0

8 februari, 16:55 uur

Deze soft-erotische film waar ook wat afgezaagde goedkope horror in te zien was, was nog eens zo slecht niet. De effecten zijn goedkoop en worden selectief gebruikt, zodat we nooit weerwolf- of honden transformaties zien. Er zijn wel een paar close-ups van grommende honden die dit moeten vervangen.Het verhaal is vrij mat en het achtergrondverhaal is op zijn best wazig.De film heeft dus grote tekortkoming, maar het slaagt er tegelijkertijd in om wel de aandacht vast te houden. En dat is best een prestatie van regisseur Donovan Kelly, die zelfs assistentie kreeg van pulp-meester Jim Wynorski. "Wolfhound" is daarmee leuke low-budget, video-trash en de allerleukste traktatie was Miss Playmate van het jaar 1995, Julie Cialini.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sharkansas Women's Prison Massacre (2015) 2,0

Alternatieve titel: Sharkansas, 8 februari, 13:36 uur

Een goede B-film gaat erbij mij altijd wel in en bij regisseur Jim Wynorski ben je meestal wel aan het goede adres, als het gaat om het leveren van dit soort entertainment. Was... want tegenwoordig lijkt het of hij zijn creativiteit kwijt is of geen kans meer ziet om iets anders te maken of dat het hem gewoon niet meer kan schelen. De lijst met beestjes-films lijkt alsmaar langer te worden.

Als die low-budget regisseur dan een film maakt met een titel die suggereert dat er elementen in zitten uit women in prison-films gecombineerd met een killer-shark ben ik op zijn minst geïnteresseerd. Tja, het bleek toch wel weer een teleurstelling. Het bevat alle elementen van wat een enorm vermakelijke exploitatiefilm zou kunnen zijn, rondborstige vrouwen en een haai waarvoor je nergens veilig ben, maar helaas de film speelt gewoon zelf op te veilig zijn .Het typische Syfy-spul; Véél suggestie, Géén bloed en ondanks het vele Eye-Candy wat er te zien is, zijn er Géén naakte vrouwen. Hoe dan ook, ik had nog wel enigszins plezier met de film maar als je rondborstige vrouwen hebt die vechten met haaien die op het land kunnen zwemmen, moet je voluit gaan of het laten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Darktown Strutters (1975) 2,5

Alternatieve titel: Get Down and Boogie, 8 februari, 02:31 uur

Startend met de openingstitel: 'Any similarity between this true life adventure and the story Cinderella ... is bullshit.'

Tja... en wat was dit nu weer; slapstick Blaxploitation? Een onzinnig absurdistisch blaxploitation ... ding? Het was belachelijk en flauw en hilarisch en onnozel, en met momenten van verbazingwekkende rare dingen. Ik zou het zeker geen goede film noemen, maar het is zo'n ongegeneerde maffe film.

Het gaat over een Sparerib-magnaat en een leger van mannen met varkensmaskers die ​​een racistische samenzwering smeden om prominente zwarte mensen te klonen (voorloper van Get out?) met een gigantische kunstmatige baarmoeder, tegengewerkt door Syreena (Trina Parks) die het onderzoekende hoofd is van een bende dansende vrouwelijke Trike-rijders.

De film zit verder vol met gave coole jaren '70 kostuums, locaties en muziek. De 'The Dramatics' treden dan ook op in de cel? Alleen voor dat maffe script was dit een hogere waardering waard geweest maar doordat slapstick-achtige actiegedoe (die me deden denken aan Benny Hill (inclusief de begeleidende muziek) wordt het toch lager.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sorceress (1982) 3,5

Alternatieve titel: The Devil's Advocate, 7 februari, 19:56 uur

Fantasiefilms van vandaag de dag bezitten verbluffende visuele effecten, en vertonen maar weinig gelijkenis met de Sword & Sorcery-films uit de jaren '80. Echter ik heb een zwak voor ze en ze zijn voor mij dan ook enorm vermakelijk. Zo ook dit werkje uit de New World- studio van Roger Corman.

Na het zien van Conan the Barbarian (1982) met Arnold Schwarzenegger; wist Roger Corman, een producent met maar weinig budget, dat Sword & Sorcery-films goud waren en gaf (toen nog) schrijver Jim Wynorski snel de opdracht om naar huis te gaan en een script binnen een week tijd terug te brengen, met als enige aanknopingspunten dat er twee vrouwen in moesten zitten en het fantasie moest zijn.

Voor de regisseur werd bevriende regisseur Jack Hill (Spider Baby (1964) The Big Doll House (1971), Coffy (1973), aangetrokken en geschoten werd in Mexico met een grotendeels Mexicaanse cast afgezien van zijn hoofdrolspeelsters, dat waren de blonde tweeling Leigh en Lynette Harris, voormalig playboy Playmates.

Omdat dit een film is met een zeer beperkt budget, hebben naast de acteerprestaties ook, de speciale effecten, make-up, geluid en sets er allemaal onder geleden. Overal zagen de speciale effecten er cartoonesk uit en de Harris-dames deden hun best.En klap op de vuurpijl laten ze ook een paar keer zien waarom ze duidelijk geen mannen zijn!

De film is denk ik zeker één ​​van de meer bizarre fantasy B-films van de vroege jaren '80. Met een Viking, die niet in het tijdsbeeld paste, een neppe en geile Sater, mannen in apenpakken, een kosmisch gevecht tussen twee goden waarvan één een gevleugelde leeuw annex handpop was en een naakte held Erlick vastgebonden aan een ingevette staak om gefolterd te worden. De film is een vreselijke puinhoop, maar verdorie wat is het leuk! En blijkbaar was de film ook nog succesvol!

Regisseur Jack Hill was achteraf niet zo erg te spreken over de film en de gang van zaken. Er was hem meer budget belooft en Sid Haig had de rol van Sater moeten spelen. En wilde dan ook zijn naam niet verbinden aan de film. Vandaar dat die naam van de regisseur werd veranderd in "Brian Stuart" Dit zijn de eerste namen van Roger Corman's zonen. De film is voor de regisseur inderdaad anders dan de rest van zijn oeuvre maar echt ervoor te schamen is ook niet nodig want dit was toch bijzonder goede pulp!

» details   » naar bericht  » reageer  

Camel Spiders (2011) 2,5

Alternatieve titel: Extraction, 7 februari, 02:12 uur

Tja, uiteraard is deze film geen hoogvlieger. Het is ook niet de meest inventieve creaturen-film maar het zou nog veel erger kunnen! In een voor de hand liggende SyFy-stijl (de film is er niet voor gemaakt) zien we soldaten per ongeluk rol-spinnen (Solifugae,ook wel bekend als kameelspinnen) meebrengen naar een woestijn van de Verenigde Staten. Originaliteit is natuurlijk ver te zoeken. (denk dat na haaien, erover spinnen misschien wel de meeste films zijn gemaakt) De film zit vol met middelmatige CGI-spinnen en explosies en dat is ook van de cast te zeggen. Verder is er veel actie in de vorm van schiettuig. Helaas is er geen naaktheid te bekennen. De film is kort van duur en verre van geweldig, maar het is ook verre van slecht. Met ander woorden is middelmatigheid ten top!

» details   » naar bericht  » reageer  

Dinosaur Island (1994) 1,5

7 februari, 02:11 uur

Een stam van in bikini lopende vrouwen, echt verschrikkelijke dinosauruseffecten, halfslachtige soft-erotische scenes en pogingen tot humor maken van deze film niets anders dan ondubbelzinnige onzin. Vreemd genoeg kwam deze film uit een jaar na 'Jurassic Park' maar zijn er hier nog steeds ouderwetse stop motion rubberen dinosaurussen. Absoluut van het kneuterige soort. B-film regisseurs Fred Olen Ray en Jim Wynorski regisseren samen deze film met borsten, schaars geklede vrouwen en sporadische een dinosaurus.Misschien wel het meest opvallende aan de hele film is de poster(van Boris Vallejo) want die is verschrikkelijk gaaf. In zijn eigen genre is het niet eens heel slecht maar het blijft natuurlijk niet minder dan goedkope trash.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Lost Empire (1985) 3,0

7 februari, 02:11 uur

In 1985 verscheen de eerste film van een regisseur Jim Wynorski genaamd, deze man zal tot de dag van vandaag B&C-films blijven maken. En ik denk dat je dus wel kan spreken van een echte pulpmeester. En deze eerste film was een B-film in elke betekenis van het woord; middelmatig acteerwerk, goedkope speciale effecten en een fantastische cheesy soundtrack. Samen met een maf plot weet de regisseur hier een te gekke film van te maken. Met genoeg elementen uit verschillende genres. Er is Humor, actie, women-in-prison, zelfs een beetje horror en een vleugje James Bond, helaas net niet genoeg ontblote borsten om van soft-core te spreken. Low-budget is het zeker en dat is te zien ook! Als dat geen pure exploitatie is? De super-schurk Dr. Sin Do is niemand minder dan Angus Scrimm ("The Tall Man" uit Phantasm (1979) en Raven De La Croix (uit (Up! (1976) loopt rond in een wit soort indianen-pakje. Voor liefhebbers van B-films is dit een reuze leuke film!

» details   » naar bericht  » reageer  

The Curse of the Komodo (2004) 2,5

7 februari, 02:11 uur

Met een titel als 'De vloek van de Komodo' en met Jim Wynorski een meester in pulp is het niet heel moeilijk te raden wat we in deze film gaan zien! Inderdaad er is een CGI-Komodo-Monster! En die monstereffecten zagen er nog best fatsoenlijk uit (voor een B-film), rechtstreeks uit de computer maar ietwat schatplichtig de jaren '50. Hoewel ik wel wilde dat het schepsel meer had te doen dan alleen maar opdagen, op één plek blijven staan ​​terwijl ze erop schieten, dan omdraaien en weggaan. De explosies waren dan weer van een heel andere kwaliteit. 'Actrice' Glori-Anne Gilbert gaat zowaar ook nog even zwemmen in een meer zonder badkleding aan! Ondanks dat ze erom bekend staat had ik het hier niet verwacht! Het is direct het spannendste wat er in de film gebeurd! Er is echt niets schokkends of andere verrassingen te zien, de film is rechtaan rechttoe maar wel (zoals we van regisseur Wynorski kunnen verwachten) cheesy genoeg om een nog goede tijd te beleven.

» details   » naar bericht  » reageer  

Blood Beat (1983) 3,0

5 februari, 19:54 uur

'Blood Beat' is één van de wat obscure horrorfilm uit 1983. En wat voor één... het verhaal is vreemd en slaat misschien wel nergens op, de film ziet er verder enigszins uit als een home-video en het geluid is zo slecht, soms hoor je niet veel doordat de Carmina Burana iets te hard staat. Al is er wel soms een toffe soundtrack. De film neemt eerst nog wel de meest elementaire opstelling van een slasher aan; familie in een afgelegen hut die bij elkaar komt voor de kerst en dan wordt aangevallen door een kwade kracht. Maar euh... moeder blijkt paranormaal te zijn, schildert en raakt regelmatig in trance. Er waart een samoerai rond die is gekoppeld aan het libido van Sarah, de vriendin van zoonlief vriendin. Dochterlief heeft ook een gave. Waarom er met een kerst een samoerai verschijnt in Wisconsin? Het moet iets met WW-2 te maken hebben. Tja...maar wat, dat zullen we nooit weten. Dit is een toch wel erg fijne rariteit uit de jaren '80. En net als Wendy kan ik niet anders dan ook fan worden!

» details   » naar bericht  » reageer  

Overlord (2018) 2,5

4 februari, 22:12 uur

Soms weet je het al bij de aankondiging van een film. Het pakt je of het pakt je niet. Maar soms zijn er ook momenten van twijfel. Dat gevoel had ik heel sterk bij Overlord, een B-film maar met een veel groter budget. Dit was vooral te zien in de openingsscène van de film. Indrukwekkende scenes van vliegtuigen die een handvol Amerikaanse soldaten tijdens de vooravond van D-Day achter de vijandelijke linies gaan droppen.

Maar waar de opening historische accuraat probeerde te zijn, werd dit ondergraven om van het centrale personage (politiek correctheid?) een zwarte soldaat te maken. Enfin,we moeten de film ook niet al te serieus nemen. Eenmaal achter die vijandelijke linies verandert de film in het gegeven over Duitse experimenten. (niet de eerste die daarover handelt) Waarbij er ook duidelijk aanwijzingen zijn dat er naar de film ‘Frankenstein’s Army’ van regisseur Richard Raaphorst is gekeken. Maar hoewel er aardig wordt gestrooid met lugubere beelden, bekruipt toch de indruk dat het qua horror allemaal wel wat steviger had gemogen.

Overlord is dan ook een typisch voorbeeld van een film waarbij je het gevoel krijgt dat er veel meer mogelijk was geweest. De uitwerking van het verhaal en de hele opbouw missen de finesse. Het is geen grootse film, heeft duidelijk last van mensen niet tegen het hoofd te willen stoten, (Zwak in zijn gore en waar waren het hakenkruis of het SS-teken?) maar door zijn pulp -cartoonesk-achtige sfeertje weet net genoeg te entertainen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Albino Farm (2009) 2,5

4 februari, 15:54 uur

Deze film trekt de 'gebaseerd op een waar verhaal'-kaart maar meer dan dat er een legende over Spring-lawn Farm bestaat en die inderdaad bekent staat als Albino-boerderij is dit niets minder dan clichématig formule-werk. We zagen dit al in “House of 1000 Corpses”, “Wrong Turn”, “Hills have Eyes”, “Dying Breed” en zoveel andere films. In deze film wordt er als uitleg nog gerefereerd naar een misplaatst bijbel-citaat Leviticus 21:16. Positief was het uiterlijk van de gemuteerde rednecks, dit was uitstekend prothetische effecten. Helaas werden alle intense scènes 's nachts of in donkere grotten gefilmd en is er maar weinig goed te zien. Bij het bekijken van de eind-credits krijgen we te zien dat een aantal van de ongewoon ogende beesten ook namen dragen; “Pig Bitch”, “Smash Face”, “Big Eye”, “Split Lip”, Bird Girl” en “Pin Head”…uh nee...het was niet Doug Bradley! Als ik de film moet omschrijven met één woord zal dat woord: 'Onopvallend' zijn! Als het geweld begint, is het nog relatief vermakelijk, maar helemaal bevredigend is het niet!

» details   » naar bericht  » reageer  

Suor Emanuelle (1977) 2,0

Alternatieve titel: Sister Emanuelle, 4 februari, 12:45 uur

'Suor Emanuelle' is een van de Laura Gemser Black Emanuelle-films buiten de officiële-serie. En deze is ditmaal gesitueerd in het "nunsploitation"-genre. Emanuelle probeert haar seksueel getinte leven achter zich te laten en is nu non in een klooster. Als de jonge Monica haar intrede doet in het klooster, om her-opgevoed te worden, gaat het uiteraard mis. Echter van seks tussen nonnen is geen sprake. Wel zien we Laura Gemser een paar een erotische scene spelen met haar (in het echte leven) man. Hij heeft hier misschien wel de langste rol in zijn carrière. Verder komen alle andere erotiek van de toen achttienjarige Mónica Zanchi en in hetzelfde jaar ook zal spelen in Emanuelle and the Last Cannibals (die scene met de rokende aap). Helaas is de film een stuk softer dan die sleazy Joe D'Amato-films uit diezelfde periode of de latere Bruno Mattei-films. Geen verkrachtingen of andere schokkende gebeurtenissen, afgezien van soft erotiek gebeurd maar bar weinig in deze film. En ik zag de ongecensureerde versie want de orale seks scene in de trein en de lesbische scene met de stiefmoeder zaten in de film (de bioscoop-versie blijkbaar niet) Echter ook in die versie schijnt geknipt te zijn want er is sprake van een banaan in bij die laatst genoemde scene. Dit is meer een film voor fans van de Emanuelle -erotiek dan voor kijkers die iets heftiger hadden verwacht. Enfin voor een erotische film was het misschien zo slecht nog niet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Eine Armee Gretchen (1973) 1,5

Alternatieve titel: Fräuleins in Uniforms, 4 februari, 12:45 uur

Blote meisjes bij de dokter, Blote meisjes in de trein, Blote meisjes onder de douche, Blote meisjes in het veld, Na een tijdje worden het ook copulerende meisjes in het bos of copulerende meisjes in een bunker of huis. Voor een (s)exploitatie-film zijn er meer dan voldoende naakte vrouwen te zien. Wat de film mist aan plot compenseert het met vrouwen in Eva-kostuum. Alles begeleidt door triomfelijke marsmuziek en ander goedkope geluidsstukken. Blijkbaar was er wel een toereikend budget om aan tientallen nazi-uniformen en decoraties, Russische tanks, geweren, afweergeschut, een vliegtuig, een trein en zelfs een grote Swastika-taart te komen. Gek genoeg waren die toegevoegde actiescènes nog van een redelijke kwaliteit ook! Deze Duisters gingen feestend en seksend ten onder. En op één of andere manier weten ze er ook een happy end uit te persen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Violenza in un Carcere Femminile (1982) 3,5

Alternatieve titel: Violence in a Womens Prison, 3 februari, 18:02 uur

Deze film is samen met Blade Violent - I Violenti (1983) opgenomen en heeft nagenoeg dezelfde cast maar heeft verder maar weinig gemeen. Sterker dit is stukke beter (lees heftiger) De muziekscore was bij deze film overigens ook van Luigi Ceccarelli. De Nederlands-Italiaans van Indonesische origine, Laura Gemser, alias de `zwarte Emanuelle` (met één 'm'!) is meerdere keren naakt te zien en betrokken bij verschillende catfights waarvan één op een vloer vol met uitwerpselen Ook zien we Emanuelle in een isoleercel met alleen ratten als gezelschap, wordt er een homoseksueel gedood door zijn heteroseksuele medestudenten na een striptease, en de nodige andere verkrachtingen, martelingen, vrouwen die met elkaar de liefde bedrijven en braak-scènes. Alle clichés van het perverse vrouwengevangenisleven komen aan bod! Ja dit was een erg geweldige sleazy women in prison-film.

» details   » naar bericht  » reageer  

Emanuelle e gli Ultimi Cannibali (1977) 3,0

Alternatieve titel: Emanuelle and the Last Cannibals, 3 februari, 16:17 uur

Italiaanse pulpregisseur Joe D'Amato regisseerde meerdere Black Emanuelle en met deze vijfde combineerde hij de gebruikelijke erotiek met kannibalen. En stond daarmee samen met Deodato zo'n beetje aan het begin van een heuse kannibalen- hype. Nog niet expliciet en gruwelijk zoals in de jaren '80 Cannibal Holocaust maar al wel erg leuke sleaze en campy- vermaak zoals het hoort! De film bevat uiteraard alle clichés van het genre: moordpartijen, naakt, een expeditie westerlingen met conflicten, bizarre rituelen, een verkrachtingsscène (al is het slachtoffer hier in trance), een heerlijke cultsoundtrack, ronduit verschrikkelijk acteerwerk en uiteraard het eten van mensenvlees. Echt schokkend is het niet. Nu blijft de film natuurlijk wel trouw aan de kern van soft-erotische film. Er is dus buitensporige hoeveelheid (vooral vrouwelijk) naakt aanwezig wat ten kosten gaat van hoeveelheid scenes met bloed. Met name de titelheldin gaat om de haverklap uit de kleren voor seksscène. De seksuele contacten van Emanuelle leiden soms tot erg komische momenten; zoals wanneer ze bij een patiënte ongevraagd haar vingers in haar kruis steekt om vervolgens seksuele intimiteiten van de zuster te veroordelen of wat te denken dat er tijdens een lesbische scene er een rokende aap zit toe te kijken. Het cijfer staat dan ook niet zo zeer voor kwaliteit, maar vooral voor het vermaak.

» details   » naar bericht  » reageer  

Blade Violent - I Violenti (1983) 2,5

Alternatieve titel: Women's Prison Massacre, 3 februari, 10:43 uur

"Shut up!.., Or I'll bite your nipples off!!"

Een van de vele films waar Laura Gemser als Black Emanuelle in speelde Opmerkelijk is dat deze women in prison tegelijkertijd opgenomen is met Violenza in un Carcere Femminile (1982) en bezit praktisch dezelfde cast maar zijn compleet verschillend. Deze is ook pas een jaar later uitgebracht en is duidelijk de mindere van de twee. Ditmaal is Emanuelle een journaliste die onschuldig in de gevangenis is terechtkomen door een corrupte officier van justitie. Later zorgen vier manlijke ontsnapte gevangenen voor opschudding. Gek genoeg is van een Massacre geen sprake! Toch zijn er een paar scenes die de moeite waard waren en de film redde van een te grote miskleun. Er is een ziek spelletje Russische roulette, er wordt een scheermes verborgen in een vagina en Emanuelle doet aan een potje arm-worstelen met pestkop Albina. Nu heb ik niet alle films van Gemsers 'Black Emanuelle' gezien maar misschien is deze ook nog bijzonder omdat ze niet naakt te zien was! De elektronische muziekscore door Luigi Ceccarelli paste hier perfect! Het aanwezige grafische geweld en de gruizige toon maken nog genoeg goed om het niet een heel slechte film laten zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fascination (1979) 2,0

2 februari, 14:29 uur

Inmiddels mijn vierde film die ik van Jean Rollin ziet en het allegaartje van Art-house ontmoet Trash is ook hier weer vertegenwoordig. Begin me tevens af te vragen of zijn stijl mij wel lig. Nu heeft hij altijd wel een paar boeiende aspecten in zijn film zitten. Zo ook hier wel weer want het is best een sterk beeld als een half ontkleedde Brigitte Lahaie met een grote (Magere Hein-)zeis in haar handen te zien is. De uitwerking helaas een teleurstellend bloedeloos schouwspel. Daarnaast zijn een invalshoek als het (ossen)bloed drinken tegen bloedarmoede of het hebben van gevoelens voor het mannelijke slachtoffer door één van de vrouwen op zijn minst interessante gedachtegangen. Ze blijven helaas onduidelijk of er wordt niets mee gedaan. De film zorgt vrijwel nergens voor spanning, lekkere gore-momenten of (seksuele) prikkeling. En de ophef die wordt gemaakt over het geheim (de beloofde orgie ) die zich om middernacht in het landhuis zal openbaren, stelt ook erg teleur. Het was het allemaal net niet maar Rollin is in ieder geval consequent in mijn waardering voor zijn werk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Moonshine Mountain (1964) 1,5

Alternatieve titel: White Trash on Moonshine Mountain, 2 februari, 12:27 uur

Deze film van Herschell G. Lewis over Hillbilly's is prima zoals het is. Het vertelt het verhaal van een countryzanger genaamd Doug Martin en daar zit ook een beetje het probleem. Want Lewis werkt uiteraard met een laag budget en daardoor wordt veel van de speeltijd gerekt door erg veel Hillbilly-muziek. En die muziek is nu niet direct mijn favoriete genre. Daarnaast is het typische low-budget; veel gepraat en gebeurd er weinig en wat er gebeurd is bijna niet in beeld! Het is wel een beetje een vreemde eend in oeuvre van Lewis; er is geen gore of naakt of uitbuiting of iets anders gewaagdst. Het is een vrij eenvoudig verhaal van een grote stadsmuzikant in het midden van nergens met als enige spanning een corrupte sheriff. Waren er niet hele stukken met (voor mij) vreselijke countrymuziek te zien en horen had ik misschien iets positiever geweest, nu was er bijna geen doorkomen aan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Braid (2018) 3,5

2 februari, 09:12 uur

"Dream forever, for time in dreams is frozen"

Deze film is erg intrigerend, een gelaagd doolhof vol adembenemende beelden, metaforen en raadsels. Dat het zo spannend en raadselachtig is, komt voor een gedeelte doordat de lijnen tussen droom en werkelijkheid erg vaag blijven.

De twee meiden Tilda en Petula besluiten door omstandigheden waar ze in verkeren om te gaan stelen van hun rijke, maar psychotische, oude vriendin Daphne, maar om dat te doen, moeten ze meegaan met haar fantasieën. 'Dat spel; Moeder, dochter en doktertje' bezit drie regels; 1. Iedereen moet het spelen. 2. Geen buitenstaanders toegestaan. 3. Niemand verlaat het spel.

De film begint als een soort trashy, enigszins trippy B-film horror-thriller, echter neemt het steeds meer een soort brein-brekende trip aan die in de laatste handeling behoorlijk maf eindigt.De beelden in de film bezitten soms een claustrofobische atmosfeer mede doordat de dames snoepen van PCP. Maar later blijkt ook hoe verstrengeld deze vrouwen eigenlijk met elkaar zijn. De film is gemaakt door Mitzi Peirone een vrouw en ook de cast bestaat voornamelijk uit vrouwen. Een echte vrouwen-film dus en bij deze film is dat absoluut in de positieve zin! Actrice Madeline Brewer is fantastische als de Psycho-bitch. Van de andere twee dames viel Sarah Hay mij ook nog op.

Nu had ik gehoopt dat het wat meer los ging met de horror helaas was dat niet het geval en ook op het gebied van naakt was het netjes. Echter samen met hier en daar wat oneffenheden in het verhaal blijft te film wel genoeg intrigeren om van een zeer leuke film te spreken!

» details   » naar bericht  » reageer  

Die Säge des Todes (1981) 3,0

Alternatieve titel: Bloody Moon, 31 januari, 23:26 uur

Bloody Moon is een slasher die een jaar na Friday the 13th uitkwam en gemaakt is door regisseur Jess Franco. Deze boekte faam met erotiek,daarom bevat de film een aardige hoeveelheid borsten. Nu is dit een horror daar draait het natuurlijk om de moorden en die zijn buitengewoon vermakelijk, maar knullig in uitwerking. Al krijgen woorden als: Puntborsten, kip zonder kop en rondhangen wel een nieuwe betekenis.Tel daarbij op de ingrediënten; disco, incest en dierenleed (onthoofde slang) En de Trash-waarde van de film stijgt omhoog! Saai is hij niet, want er gebeurt altijd wel iets ongeloofwaardig. De dialogen zijn werkelijk tenenkrommend. En aangezien de meeste acteurs afkomstig zijn uit Duitsland is het jammer dat er een Engelstalig geluidsspoor aanwezig is, met gebruik van matige stemacteurs. Ach de algehele stupiditeit weet me nog best te vermaken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Polar (2019) 3,0

31 januari, 13:09 uur

Deze film is een samenwerkingsverband van Dark Horse Entertainment (Sin City, 300, Hellboy) en Netflix en weet zeer goed te vermaken. Heerlijke cinematografie, vreemde stripboek-personages harde bloederige actiescènes, stomende seks alleen niet bepaald vernieuwend in termen van verhaallijn. Regisseur Jonas Akerlund gaat met zijn creatieve invulling los op een soundtrack door Deadmau5. De combinatie van ironie, bloed & bloot is zeer goed te pruimen. De lijst met personages is lang en vele zijn bekende gezichten opvallende waren Mads Mikkelsen inclusief ooglap en hij is vrij cool, Spring Breakers Vanessa Hudgens eens niet als een mooi poppetje, Matt Lucas (Little Britain) weet met de schurk mr. Blut afkeer te wekken, de Duits -Costa Ricaanse Ruby O. Fee vooral stomend hete verleidster en de mooie Vikings Katheryn Winnick heeft net iets te zwak personage. Verstand op 0 en genieten is dus de boodschap!

» details   » naar bericht  » reageer  

Allan Quatermain and the Lost City of Gold (1987) 3,5

30 januari, 14:16 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Allan Quatermain and the Temple of Skulls (2008) 1,0

30 januari, 14:08 uur

In deze The Asylum rip-off van "Indiana Jones and the Crystal Skull," zijn gek genoeg geen tempels of schedels te vinden. Wel is er Allan Quatermain maar of dat veel had uitgemaakt? In het kort de film doet er een half uur over om de reizigers bij elkaar te laten komen om ze daarna rond de 30 minuten te laten reizen naar hun doel. Zucht, de helden lopen in deze film wat af! Ondertussen worden er beelden getoond van Afrikaanse dieren in het wild en landschappen, zo van het Discovery kanaal. Echter dat doel is niet de tempel maar gevangenschap? Met National Geographic dansjes van inboorlingen en uiteindelijk ook nog een groot plot -gat tot gevolg. Meestal stopt men in een film wat gevaarlijke ontmoeting zodat er wat actie ontstaat. Tja... hier zijn wel CGI-sprinkhanen, een (echte) neushoorn en inboorlingen maar die zijn nergens een echte bedreiging. Nee, ik vond dit niet goed!

» details   » naar bericht  » reageer  

Vampire Hookers (1978) 2,5

Alternatieve titel: Cemetery Girls, 30 januari, 09:10 uur

“Doesn’t anyone understand poetry anymore.”

'Vampire Hookers' is één van de vele (s)exploitation die de Filipijnse regisseur Cirio H. Santiago heeft gemaakt. Volgens IDMB was hij zelfs één van de pioniers in "Blaxploitation" en een zakenpartner van Roger Corman. En dit was best een leuke kennismaking met de man zijn films.

De film is hilarisch slecht maar daardoor doet deze B-film zowat alles goed wat je van dit soort lage budget films mag/kan verwachten. Beginnende met John Carradine (Richmond Reed) die de vierde wand doorbreekt en vurige citeert uit Baudelaire's "Metamorphoses of the Vampire" Deze vampier Richmond Reed leeft in de catacomben onder een oude kerk of mausoleum en samen met drie mooie vampirella's Cherish, Suzy en Marcy brengt hij de dagen door met het drinken van Bloody Mary's en veelvuldig citerend uit Shakespeare en Whitman.

Nu is de horror nergens in de film eng en het bloed dat er is te zien is erg summier. Ook de komedie is mager nergens zal je moeten schuddebuiken van het lachen. Echter heeft de film een soort excentrieke charme die de tijd voorbij doet glijden. Tot aan een 10 minuten durende bedscène, tja die was teveel van het goede! Het is dan ook geen bijzonder goede film, maar het is op zijn minst dom genoeg voor ​​leuk tijdverdrijf. Al was het maar voor de scène met Pavo in gesloten doodskist! En oh, Carradine speelde hier eigenlijk gewoon onder zijn eigen naam!

» details   » naar bericht  » reageer  

Mistress of the Apes (1979) 1,5

29 januari, 14:22 uur

"Why don't you just shut up and function?".

Het was een poging tot romantiek van de schurk aan het begin van deze film. Dit is duidelijk er eentje in het kader; "Wat heb ik nu weer zitten kijken?" Maar dan wel in negatieve vorm. Al zijn sommige dialogen nog wel lekker cheesy en quoteable. Het verhaal is niet echt de moeite waard om iets over te zeggen. Het plot klopt niet want het gaat om de ontbrekende schakel tussen apen en mensen en er zijn meer mannen dan vrouwen te zien. Donker Afrika is duidelijk een park en naar wat recensie te hebben gelezen blijkt dit Malibu State Park te zijn. Een paar elementen in dit verder goedkope prul waren dan nog intrigerend of eigenlijk meer vreemd.

De (s)exploitation bestaat eruit dat Barbara Leigh tweemaal (off-screen) wordt verkracht Verder gebeuren er nogal wat dingen in het pikkedonker waardoor het allemaal niet is te zien. Echter de meeste vreemde scenes (ze geef borstvoeding aan een baby van de apen en heeft later seks met diezelfde ontbrekende schakel. Was dat niet een vorm van bestialiteit?) zijn voor de blonde Jenny Neumann. Maar de scene waar er opeens een liedje begint te spelen en Neumann een banaan eet span werkelijk waar de kroon! Hier te zien Ook raar was het dat Buchanan voor het maken van die aapachtige Oscar-genomineerde Rob Bottin en Oscar-winnaar Greg Cannom bereidt heeft gevonden om te helpen. Het mocht allemaal niet baten! Regisseur Larry Buchanan is een goede kandidaat om te nomineren voor de 'Slechtste regisseur.'

» details   » naar bericht  » reageer  

Clash of the Empires (2012) 2,5

Alternatieve titel: Age of the Hobbits, 29 januari, 10:45 uur

Wegens een rechtszaak is de titel van Age of the Hobbits verandert in Clash of the Empires maar het is niet moeilijk om te raden dat dit een 'Mockbuster-versie is van 'The Hobbit' en/of LOTR. De fantasie-setting is vervangen voor de jungle van Maleisië. De halflingen zijn niet anders dan inheemse Kleine Mensen. Deze worden ontvoerd door de steen-stam en wat volgt is reddingsoperatie die voert langs een stam van 'reuzen' (waaronder Bai Ling en Christopher Judge) De gehele film is over-dubbed omdat op Judge na niemand Engels sprak. Doordat het lokale spelers betreft is het acteerwerk ook niet sterk maar desondanks volstaat het prima. Digitale CGI is er ook in de vorm van giftige hagedissen, reuzen-spinnen en de kannibalen (niet in beeld helaas)-stam vliegt zelfs op draken. De kwaliteit van de CGI is net zo goed (of slecht) als van menig SyFy-productie. Helaas zijn er geen epische gevechten, en die er zijn, blijven vooral knullig. Deze film is dan ook alleen voor mensen die van The Asylum productie houden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Space-Thing (1968) 1,0

29 januari, 10:45 uur

Beter dan een goedkoop ruimtescheepje wordt het niet of het moeten de opening-credits zijn! Die zijn geschilderd op het lichaam van een naakte dame in prachtige hippie bodypaint-handschrift Gewoonweg geweldig! (schrijver Cosmo-Politan) De film is duidelijk met een zeer klein budget gemaakt, dit voegt nog wat charme toe, vooral door de ultra-goedkope sets en kostuums van de mooie vrouwen. Een voice-over haalt vervolgens veel van diezelfde charme weer weg. Oplettende zullen ook het modelruimtescheepje, van het begin, herkennen uit een bepaald tv-programma. Vermoedelijk heeft regisseur Dave Friedman het in een hobbywinkel gekocht maar waarom hij nooit is aangeklaagd, geen idee! Een Star Trek Nudie Cutie maar erg goed vond ik het niet!

» details   » naar bericht  » reageer  

Troma's War (1988) 3,0

Alternatieve titel: 1,000 Ways to Die, 29 januari, 10:45 uur

Oorlog is he(i)l-larisch

Bijtende satire uit het Reagan/Rambo-tijdperk. Echter verliest Troma nogal de focus met hun kenmerkende komische insteek (ziekelijke humor en alles behalve subtiel) en uiteindelijk eindigt in een verwarde puinhoop. Het verhaal is op zich simpel; vliegtuig uit Tromaville stort neer op een onbewoond eiland al vlug ontdekken ze dat het eiland gebruikt wordt als basis voor internationale terroristen van alle soorten pluimage. Algauw is het een krankzinnige actiefilm waarin het groepje overlevenden een paar kampen van goed getrainde terroristen uitroeit.Uiteraard wordt er geen kans onbenut om bloed, ingewanden, halfnaakte vrouwen te laten zien en uiterst politiek -incorrect zo'n beetje iedereen te beledigen. Gek genoeg schijnt dit de duurste Troma-film te zijn. Echt het eraan af zien deed ik niet. Al met al nog wel een leuke Troma maar minder uitbundig/vreemd als andere.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sinister Squad (2016) 2,5

29 januari, 10:45 uur

Je neemt het basisconcept achter DC’s 'Suicide Squad' vervang deze voor bekende en copyrightvrije sprookjes- en literatuurpersonages en je komt redelijk in de buurt van 'Sinister Squad' een mockbuster uit de koker van The Asylum. Alice (Christina Licciardi aanstekelijk 'acterend' en best leuk om te zien) verzamelt een groep van goederiken; goudlokje (met pistolen), de rattenvanger(passief), de gekke Hoedenmaker en de tweelingbroers Tweedledee en Tweedledum. En deze bonte groep verzamelt een team van sprookjesachtige slechteriken; Blauwbaard, de grote boze wolf, de hartenkoningin, Carabosse, een mensenetende heks, en natuurlijk Repelsteeltje. Samen nemen ze het op tegen de Dood maar wat die nu precies wilde was niet duidelijk! De hele film vindt plaats in een verlaten pakhuis, dat omgedoopt is tot 'Het vergrootglas' (het deed me wel wat denken aan Agents of S.H.I.E.L.D.) Licciardi mocht na deze film nogmaals verschijnen als Alice in het tweede deel van de Avengers Grimm. Tja, wie bekend is met The Asylum weet ook wat hij kan verwachten! (Weinig kwaliteit) Dit is dan ook zeker niet de beste film die er is, maar ik kon er nog best plezier aan beleven!

» details   » naar bericht  » reageer  

Avengers Grimm: Time Wars (2018) 2,5

29 januari, 10:45 uur

Net als bij het Marvel Universum volgt er na een Avengers Grimm deel 1 natuurlijk een deel 2 (of misschien eerder een derde want het blijkt dat sommige personages uit deze ook voorkomen in Sinister Squad (2016). Ondanks dat vele die eerste film al helemaal niets vonden, zag ik als één van de weinige daar nog wel de lol van in! De aantrekkingskracht van die film zat hem vooral in de stoere prinsessen die heerlijk knokkend hun mannetje stonden. Tja en logischerwijs haal je juist dat element uit de film? De (niet zo) super-schurk is hier Magda, de koningin van Atlantis, die met haar leger soldaten de oceaan uit kom stormen. Nou ja vier soldaten en voor de rest waren het niet erg goede digitale gekopieerde en geplakte figuren. Ondanks de titel Time Wars een directe verwijzing was naar Infinity War, is deze film veel meer een rip-off van 'The Ant-Man' Avengers Grimm 1 was goedkoop maar had nog genoeg Gonzo-energie om voorbij te glijden, echter was deze alleen maar goedkoop.

» details   » naar bericht  » reageer  

Avengers Grimm (2015) 3,0

28 januari, 07:55 uur

The Asylum is een filmmaatschappij die bekend staat om zijn slinkse wijze van meeliften op blockbusters. Oftewel ze maken "mockbusters" Deze ‘Avengers Grimm’ hoopt dan ook een graantje mee te pikken van het succesvolle ‘Avengers: Age of Ultron’ en de hit-serie 'Once Upon a Time'. Het verhaal is vooral simpel; Assepoester(Milynn Sarley), Doornroosje(Marah Fairclough), Sneeuwwitje (Lauren Parkinson), Rapunzel(Rileah Vanderbilt) en Roodkapje (Elizabeth Peterson) belanden door een magische spiegel in onze wereld en moeten voorkomen dat de superschurk Repelsteeltje bezit neemt van de aardkloot. De uitwerking is eigenlijk niet het vermelden waard, computereffecten zijn goedkoop, de cast afgezien dat een leuke dames zijn, niet heel bijzonder zoals ook de regie niets bijzonders is. Echter vermakelijke (het is en blijft een Asylum) is het allemaal nog wel!

» details   » naar bericht  » reageer  

Ms .45 (1981) 3,5

Alternatieve titel: Angel of Vengeance, 26 januari, 21:46 uur

Ms. 45 was een succesvol grindhouse-film. En speelt zich af in New York van eind jaren '70, begin jaren '80 een totaal ander New York dan nu. Rauwer, bruter, harder. De Big Apple was een Urban circus met freaks en psycho's. Tegen deze achtergrond ontmoeten we de timide Thana, een meisje dat niet kan praten. Zij wordt op één avond tweemaal verkracht en daardoor slaan bij haar de stoppen een beetje door. De film combineert het bekende pad van revenge/thrillers als "I Spit on Your Grave" (1978) en "Death Wish" (1974) en combineert dit met het meer psychologische verval van "Repulsion" (1965) Het meest bijzondere aan deze film is dan ook dat er aan het eind in plaats van een triomfantelijke gevoel, zoals de meeste films met verkrachtingswraak, het een stuk somberder is. Zeer positief was ik over actrice Zoë Tamerlis, zij was zeer overtuigend als de wraakengel des doods Thana. Uiteindelijk is Zoë Tamerlis ten onder gegaan aan de gevolgen van haar verslaving. Er zijn voor deze film natuurlijk al andere hardere films met hetzelfde onderwerp gemaakt maar door de tijdsperiode (New York jaren 80), een zeer goede actrice en het verhaal meer naar het psychologische en feministische te laten neigen is dit een zeer fijne film.

» details   » naar bericht  » reageer  

Hotel Inferno 2: The Cathedral of Pain (2017) 4,0

Alternatieve titel: Hotel Inferno 2, 26 januari, 12:55 uur

Necrostorm is een filmmaatschappij, die de Italiaanse horror-film weer terug op de kaart zet. Hun catalogus groeit gestaag en de films die ze uitbrengen kenmerken zich vooral door Gore in de overtreffende trap. Geld om hun films te maken verkrijgen ze door fundraising. Het zijn dus bij uitstek low-budget-films.

Dit is het tweede deel in de Hotel Inferno-reeks. De uit het eerste deel bekende eerste-persoon schietspel-stijl (het geef je het gevoel alsof je een videogame aan het kijken/spelen ben) is ook hier weer aanwezig. Ik had het bij deze films zelfs nog meer! Verder is het natuurlijk meer gore, meer splatter en meer Frank Zimosa.

Ditmaal worstelt Frank zich, via een Labyrint van verschillende kamers, een weg door de hel om zijn ziel terug te winnen en zichzelf op aarde te laten herrijzen Ondertussen mag hij opnemen tegen verschillende demonen. En daar is het waarom dit een meer dan prima film is; Erg gave spectaculaire effecten, prachtig vormgegeven monsters die zo weg lijken te zijn gelopen uit het verhaal van Dante. Misschien dat deze film iets toegankelijker is omdat het allemaal fantasiemonsters zijn maar er zijn genoeg gruwelijkheden en bloedfonteinen.

Naast dat de mutanten, demonen, monsters, maskers, rekwisieten vooral uit practical gore bestaan was er ook wat CGI te zien. Dit maakte de finale wat zwakker. De monster-hoofden waren wel zelfgemaakt maar het zweven was duidelijk uit een computer. Storend was het zeker niet. Als je een liefhebber bent van low-budget en zeer uitbundige Gore dan heb je met deze film zeker een top-film!

» details   » naar bericht  » reageer  

Errementari (2017) 4,0

Alternatieve titel: Errementari: The Blacksmith and the Devil, 24 januari, 18:59 uur

'Errementari' is een erg fijne Baskische versie van misschien wel één van de oudste sprookjes ter wereld – dat van de smid en de duivel. Volgens deskundigen is het rond de zevenduizend jaar oud en in maar liefst 35 verschillende talen doorverteld. Wat opzet betreft weet regisseur en schrijver Paul Urkijo Alijo het maximale uit het verhaal en het budget te halen. (hij werkte zeven jaar aan zijn speelfilmdebuut) Ook wat aankleding betreft, de make-up en de visuele effecten is deze film een ware lust voor het oog. De beelden en shots zijn dan ook mooi en sprookjesachtig. Het verhaal heeft zoals gebruikelijk bij sprookjes een kleine moraal en boodschap maar wordt vlot en goed vertelt waarbij er genoeg ruimte wordt gemaakt om stukje en beetje het achtergrondverhaal van de drie hoofdfiguren;de smid, Usue en Sartaël uit de doeken te doen. Dit is een zeer sympathiek griezelsprookje waar ook af en toe tijd is voor luchtigheid is zoals bv. wanneer de duivels en demonen zich laten bedwingen door simpelweg kikkererwten voor hun bokkenpoten te gooien, aangezien ze die dan dwangmatig moeten tellen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Quién Sabe? (1967) 3,0

Alternatieve titel: A Bullet for the General, 22 januari, 21:55 uur

stem geplaatst

» details  

San Geng (2002) 3,5

Alternatieve titel: Three, 21 januari, 05:01 uur

stem geplaatst

» details  

Outlaw King (2018) 3,5

20 januari, 22:24 uur

Verwacht bij deze film geen bioscoop-spektakelfilm alla 'Braveheart' In deze film is niets episch, er zijn geen ‘freeeedoooooms’ te horen. Dit is veel meer een degelijk middeleeuws epos dat duidelijk neigt naar de historisch kwaliteit van een tv-film.

'Outlaw King' begint in 1298 William Wallace is verslagen door Edward I van Engeland maar is ontsnapt. En Robert de Bruce en John Comyn krijgen de titel 'beschermheer van Schotland' Iets later zien we Robert de Bruce door onrecht en de executie van Wallace (1305) de wapens opnemen tegen de Engelsen en slagen waar Wallace faalde.

Cinematografisch is het allemaal erg mooi. Schotse landschappen in overvloed, de grote veldslagen vol actie zien er indrukwekkend uit. Voor liefhebbers toch een must-see, want visueel is het gewoon goed. Wat wel slecht is aan de film is de uitwerking om iets meer medeleven te krijgen voor de personages te wensen overlaat. Nu is dat ook gedeeltelijk door de keuze voor acteur Chris Pine. Zijn mooie ogen zijn misschien een publiekstrekker, de beste man loopt de hele film rond met dezelfde blik en erg schoon rond. Nu zie ik ook maar weinig goeds in deze acteur.

Echter is het niet alleen aan zijn aanwezigheid te wijten maar ook aan het script. Het lijkt niet uit het hart te komen, maar vanaf het papier. Robert lijkt maar nauwelijks uit het veld te zijn geslagen als zijn echtgenote Elizabeth in gevangenschap zit. En Florence Pugh, die Elizabeth speelt (wat een talent), blijkt ook niet uit de verf te komen. Meer dan af een toe een romantische intermezzo zat er niet in. De overige personages zijn niet veel beter.

Dat was een gemiste kans, maar het is nog wel een lekker modderige en onverbloemd gewelddadige rechttoe rechtaan zwaardvechtersepos en een genot om naar te kijken. Maar wel thuis op de bank!

» details   » naar bericht  » reageer  

Uchu Daikaijû Dogora (1964) 3,5

Alternatieve titel: Dagora, the Space Monster, 20 januari, 06:13 uur

stem geplaatst

» details  

A Night in the Woods (2011) 1,0

20 januari, 03:25 uur

On-origineel, weinig inspirerend en ondraaglijk saai.Schaamteloos gekopieerd en dan toch nog mislukt Deze found-footage-film biedt niets nieuws tussen het toch al niet heel bijzondere genre. Meest opvallende was dat de camera-beelden als ze gewoon stil stonden erg mooie plaatjes liet zien. Achteraf bleek dat regisseur Richard Parry een documentairemaker was en vermoedelijk zijn dan ook in het bezit was van een paar goede camera's! Oh, en als klap op de vuurpijl is er een scène waarin ze zingen, alsof de film al niet al erg genoeg was! Je heb meer plezier, meer spanning en meer entertainment als je een nacht in je eigen tuin doorbrengt dan met deze film.

» details   » naar bericht  » reageer  

Guys and Dolls (1955) 2,5

20 januari, 03:25 uur

stem geplaatst

» details  

The Perfect Host: A Southern Gothic Tale (2018) 2,0

Alternatieve titel: The Perfect Host, 17 januari, 21:25 uur

Door de titel "een Zuidelijk-gotische verhaal" en de poster werd ik nogal op het verkeerde been gezet. Oké de titel klopte wel want er is een verouderd vooroorlogs herenhuis, het speelt zich af in het zuiden van Amerika en er is ook een lieftallige gastvrije oude vrouw. Echter draait de film teveel om het wel en wee van Julie(Suilma Rodriguez) en haar dochter Ellie. En daardoor veel minder om de wel of niet van de bovennatuurlijke zaken. Gek genoeg want de film is opgenomen in één van de bekendere spookhuizen van Amerika; het Allen House, waarin 1949 LaDell Allen Bonner zelfmoord pleegde (Julie en Ellie sliepen in deze kamer) Ook laat dat verhaal nogal wat vragen onbeantwoord. Het hoogtepunt is nog enigszins de moeite waard maar komt ook niet heel onverwachts. Je weet al heel gauw hoe de vork in de steel zit en om daarvoor eerst onnodig veel ander bijzaken te bekijken? Het voelt vooral als één groot intermezzo. Was dan alles slecht, nee eigenlijk niet! Er zijn geen goedkope jumpscares, geen abrupte geluidsuitbarstingen, het camerawerk was best goed maar ja verder ook niet veel andere horror-elementen! Erg jammer!

» details   » naar bericht  » reageer  

Anna Karenina (2012) 3,5

17 januari, 21:20 uur

stem geplaatst

» details  

Leatherface (2017) 3,5

17 januari, 17:27 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Urufu Gai: Moero Ôkami-otoko (1975) 4,0

Alternatieve titel: Wolf Guy, 17 januari, 12:56 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

The Spiral Staircase (1945) 4,5

Alternatieve titel: De Wenteltrap, 17 januari, 12:48 uur

Een geïsoleerd herenhuis terwijl er buiten een storm woedt en op de achtergrond speelt er spookachtige muziek. Het zijn de ingrediënten voor Sinistere Gothic-films. Voor mij werkt dat vaak sfeer-verhogend en is het gegarandeerd genieten. Zo ook deze! Actrice Dorothy McGuire verhoogd als de sympathieke zwijgende heldin de pret nog meer. Zij is de enige persoon (de onschuld zelve) die geen achterdocht heeft wanneer blijkt dat er een seriemoordenaar rondwaart die het heeft voorzien op jongedames met een handicap. Overigens is dit een film en killer die duidelijk de latere Italiaanse Giallo en menige andere film heeft geïnspireerd. Indruk maakte ook de fantastische fotografie van de Italiaanse Nicholas Musuraca. Hij was ook verantwoordelijk voor sfeervolle cinematografie van een vijftal Val Lewton-films zoals Cat People (1942) en The Seventh Victim (1943) De vele kleurrijke (bij)personages en de plagerijtjes onderling maken deze film af! Tja, hier kan ik dus van genieten!

» details   » naar bericht  » reageer  

Poltergeist (1982) 3,0

17 januari, 09:58 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) 2,5

Alternatieve titel: The Assassination of Jesse James, 17 januari, 08:35 uur

De soms prachtige oogstrelende beelden, het prima acteerwerk en de muziek van Nick Cave en Warren Ellis kunnen niet voorkomen dat ik mij stierlijk heb zitten vervelen bij deze film. De western als meditatieve zen-film. Nee, dat is niet bepaald het soort film dat ik graag zie. De beelden op het scherm vertellen ook niet veel van het verhaal, dat wordt gedaan door voice-overs. De beelden dienen dus feitelijk slechts alleen als ondersteuning. De nadruk wordt gelegd op het artistieke. Wat nog eens benadrukt werd door het tempo dat behoorlijk laag ligt (de filmduur van bijna drie uur is ook veel te lang) Dit is dan ook weer typische zo'n karakterfilm waar filmrecensenten mee lopen te dwepen maar waar ik maar heel weinig mee kan!

» details   » naar bericht  » reageer  

Rob Roy (1995) 3,0

16 januari, 15:35 uur

stem geplaatst

» details  

Il Buono, il Brutto, il Cattivo (1966) 4,0

Alternatieve titel: The Good, the Bad and the Ugly, 13 januari, 20:05 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Lifeforce (1985) 3,5

13 januari, 09:50 uur

Dit is bovenverwachting een zeer goede film met behoorlijk goede speciale effecten. Een sexy sciencefiction-avontuur uit 1985 van Tobe Hooper. Gebaseerd op de roman The Space Vampires (1976) van Colin Wilson. Door de openings-voice-over en de aanwezigheid van Patrick Stewart was er een knipoog naar Star Trek. Maar de meeste aandacht gaat naar de naaktscènes van de debuterende Franse actrice Matilda May. De opvallende combinatie van horror en Science-fiction elementen in het scenario werd mede geschreven door Dan O’Bannon (Yep, van Alien en Total Recall) en Don Jakoby (Arachnophobia) Er zijn zombies, aliens, vampieren, reuze-vleermuizen, een behoorlijke hoeveelheid bloed en had ik al de mooie Mathilda May genoemd? In Amerika werd er flink in de film geknipt (11minuten minder) door het aanwezige naakt en zodoende is de film nooit een succes geweest. Uiteindelijk is 'Lifeforce' een zeer vermakelijke film die zichzelf gelukkig nooit te serieus neemt. Hoofdattractie zijn de prima speciale effecten en de mooie naakte ruimte-vampier chick in deze over-de-top 80's Sci-Fi horrorfilm.

» details   » naar bericht  » reageer  

Hell Fest (2018) 3,5

12 januari, 16:34 uur

‘Hell Fest’ is niets anders dan een old school slasher met alle standaard ingrediënten van dit horror-genre. Toch heb ik me meer dan prima vermaakt met de film! Wat de stalkende gemaskerde killer betreft kan ik ook kort zijn: het had beter gekund. Het groepje jongeren annex slachtvee zijn verder niet al te bijzonder maar dat is verre van een probleem bij dit type film. Het hoort er allemaal bij in de gebruikelijke slasher. Gelukkig heeft het team van de productie-design zich niet ingehouden, de setting zijn dan ook prima. De film heeft een prettig kleurenfestijn en het Halloween horrorpretpark is groot genoeg om voor redelijke diversiteit te zorgen. Het is zo'n goede locatie dat het eigenlijk gek is dat er niet veel méér slasher voor zo'n locatie kozen. (ken er zelf maar twee; The Funhouse en Blood Fest) Op dit punt slaagt de film dan ook zeer goed! Om de bioscoop te halen was er blijkbaar een PG-13 aanpak nodig. De kills zijn dan ook niet heel bloederig maar voldoende om te overtuigen. Hell Fest is domweg prima vermaak voor een avondje griezelen, niets nieuws maar het doet precies wat je mag verwachten van een (lichtgewicht) slasher!

» details   » naar bericht  » reageer  

Jo-seon-mi-nyeo-sahm-chung-sa (2014) 3,5

Alternatieve titel: The Joseon Beautiful Three, 11 januari, 22:56 uur

Gladde maar charmante actiekomedie, die inderdaad trekjes heeft van Charlie's Angels of de vrouwelijke Drie Musketiers. En er is niets mis met de verschijningen van de mooie Koreaanse dames; Ha Ji-won, Kang Ye-won en Son Ga-in. Ze zijn schattig, en hebben voldoende chemie. Al ontgroeien de dames ook niet echt hun tv-kwaliteiten. Son Ga-in deed het als K-pop bekendheid (Brown Eyed Girls) nog eens zo slecht niet, als de deugniet van het stel! (links op de poster) De eerste helft van de film heeft wat op start problemen (het lijkt alsof ze nog moesten zoeken naar de goede vorm) maar geleidelijk wordt het wat serieuzer en weet zo boeiend genoeg te blijven. Ko Chang-Seok is de leider van de drie vrouwelijke premiejagers die de koninklijke familie beschermen tegen een staatsgreep en een stalen jojo vormt het hoogtepunt tijdens de actiescènes. Met een paar individuele mooie shots blijkt deze film toch best plezierig te zijn. Al is het ook niet groots.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Bookshop (2017) 3,0

Alternatieve titel: La Librería, 11 januari, 20:41 uur

Deze verfilming van Penelope Fitzgeralds gelijknamige roman heeft een Spaanse producent en regisseur, maar verder is de film zo Brits als wat. De boekhandel die Florence Green (Emily Mortimer) wil openen is niet veel meer dan een MacGuffin om de strijd tussen de gegoede klasse, die in het Groot-Brittannië van 1959 nog aan de touwtjes trekt, en de opkomende gewone man, die een steeds belangrijke rol in de maatschappij heeft, aan te tonen. Het boek is een laagdrempelige kunstvorm waarvan iedereen kan genieten en waar de elite niets van moet hebben. Echter is het ook een luie verfilming waarin alles wordt gezegd en niets wordt getoond. Dat het huis krakkemikkig is, zie je geen moment. Waarom de personages doen wat ze doen? Het wordt niet duidelijk. Regisseur Isabel Coixet weet de sfeer van een naoorlogs vissersplaatsje in Engeland nog wel goed te treffen en Emily Mortimer en Bill Nighy maken er nog iets van (de meest interessante scènes zijn die tussen hen) maar kunnen verder ook niet voorkomen dat het vooral een brave film is zonder veel pit.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018) 3,5

Alternatieve titel: Guernsey, 11 januari, 04:59 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Sharpe's Peril (2008) 3,5

11 januari, 04:13 uur

stem geplaatst

» details  

Day of the Animals (1977) 2,5

Alternatieve titel: Something is Out There, 11 januari, 03:45 uur

‘It’s a weird day, Sun is burning right through you, and it ain’t even hot.’

In de de jaren zeventig van de twintigste eeuw kwam het milieubewustzijn opzetten (het gat in de ozonlaag) en uiteraard verschenen er dan ook meerdere ECO-Horrorfilms waarin de natuur terugslaat door middel van (al dan niet gemuteerde) diersoorten. Zo ook deze! Haviken, gieren, een roedel honden, ratten, poema’s, een beer en talrijke andere dieren hebben het voorzien op een groepje rugzaktoeristen.

Nu heeft de regisseur de reputatie om succesformules schaamteloos te kopiëren en blijkt dit dan ook niets minder dan een rip-off van zijn eigen film; Grizzly (1976), maar dan met meer dieren. Ook de aanwezigheid van Christopher George, die de hoofdrol als de gids Steve speelt, bevestigd dat ook nog eens! Niet dat het iets uitmaakt want een van de zwaktes van de film is dat het niet lukt om sympathie op te brengen voor geen één van de personages. Van de dieren gaat verder ook maar weinig dreiging uit en in de twee scènes waar dit wel gebeurd, blijkt dat die domweg geleend zijn uit de film The Birds (1963) Nu is de mens zélf zijn grootste vijand, en tja...het is Leslie Nielsen die ons dit duidelijk moet maken. Dit lukt hem geen moment. Als curiosa is de film nog wel leuk.

Zo zijn Lynda Day George die reporter Terry Marsh speelt en Christopher George in het echt man en vrouw. En advocatenvrouw Mandy die als eerste ten prooi valt aan agressieve roofvogels, is een dierentrainer Susan Backlenie genaamd. Haar naam zal zo gauw niet iemand iets zeggen maar zij werd vooral beroemd/bekend als Chrissie Watkins, het meisje dat aan het begin van JAWS wordt verorberd.

» details   » naar bericht  » reageer  

P.S. I Love You (2007) 3,5

10 januari, 00:51 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Keepers (2018) 3,5

Alternatieve titel: The Vanishing, 10 januari, 00:11 uur

Ondanks dat de film de gebaseerd-op-ware-gebeurtenissen-kaart trek is vrijwel alles in de film verzonnen. De film gaat over wat er kan gebeurd zijn in de dagen voor de mysterieuze verdwijning van drie vuurtorenbewakers in december 1900 op het Eilean Mòr, het grootste eiland van de Flannan Isles, een archipel vlakbij Schotland. Er is nooit een aanwijzing gevonden omtrent wat er werkelijk gebeurde in de nacht dat de drie mannen verdwenen. Het mysterie leent zich dan ook dankbaar voor (sterke) verhalen, opera, gedichten, een liedje van Genesis en natuurlijk films.

Wie meer over het mysterie lees "The Mystery of the Flannan Island Lighthouse " komt er achter dat dit verhaal wel het meest onwaarschijnlijke is. Toch levert een best goede en spannende thriller /drama-film op! Drie mannen; een oude rot Thomas Marshall (Peter Mullan) teruggetrokken en achtervolgd door persoonlijke tragedie, James Ducat (Gerard Butler) een liefhebbende echtgenoot en vader en een natuurlijke mentor voor de jongere, onervaren Donald McArthur. (Connor Swindells) die moeten zien om te gaan met onverwachte omstandigheden tijdens hun zes weken bij de geïsoleerde vuurtoren.

Het verhaal dat hier werd vertelt was een soort bewerking van “The Treasure of the Sierra Madre,” maar dan bij de zee. Ook dat was een film waar mensen die elkaar amper kennen worden gedreven door hun hebzucht, paranoia en schuldgevoelens. Het is Gerard Butler die hier toch heel wat beter werk liet zien dan in de middelmatige actiefilms waar hij de laatste tijd nogal vaak in verscheen . Voeg daar nog het mooie werk van de Deense Kristoffer Nyholm (Forbrydelsen) aan toe.

Met andere woorden; ook al is het een oud en bekend verhaal,en doen Nyholm en zijn uitstekende cast er niets nieuws mee, vertellen ze het hier wel goed. En als het dan ook nog eens afspeelt op een prachtige locatie, dan valt er best veel te genieten!

» details   » naar bericht  » reageer  

El Pacto (2018) 2,5

9 januari, 06:11 uur

Deze debuutfilm van regisseur David Victori herbergt zowel goede als slechte elementen. Het grootste probleem komt van het script.De film start met zeer goed psychologische thriller idee en houd je geïntrigeerd aan het scherm maar na een bepaalde tijd stort het in naar middelmatige tv-film. En zijn het vooral toevalligheden en clichés die de film niet laten stijgen naar iets beters!

Advocate Mónica (Belén Rueda) gaat een sinister cultisch contract aan om haar diabetische tienerdochter Clara (Mireia Oriol) in levend te houden, terwijl politieagent en ex-man Álex (Dario Grandinetti), enkele bijzondere incidenten onderzoekt. Ook hier liet het script het afweten. De moeder-dochter-relatie is niet goed uitgewerkt. Clara is teveel het passieve, onwillige slachtoffer van de ongewenste aandacht van haar moeder en er is geen gevoel van echte liefde tussen hen. En dat geldt ook voor ex en vader Álex. Geen van deze prima hoofdrolspelers kent veel diepgang. En dan is er nog het contract zelf. Dit wordt nooit volledig toegelicht. Wederom is dit te wijden aan het script! De 'Albinospinnen', levenswortels, paradoxale zandlopers en het lot, miste kracht. Jammer, want als er risicovoller beslissingen waren genomen en het fantastische karakter beter was uitgewerkt, dan was deze film zeker heel wat beter geweest!

Om met positieve af te sluiten; een film met Belén Rueda (Julia's Eyes The Orphanage en The Body) is natuurlijk nooit verkeerd om te kijken en op het niveau van cinematografie is er ook niets te verwijten. Er zijn zeker een aantal zeer interessante beelden. Ditmaal is het een gemiste kans maar wie weet dat de regisseur in de toekomst nog brengt! Er zijn genoeg goede en leuke ideeën in de film te vinden, ze kwamen er gewoon niet helemaal goed uit!

» details   » naar bericht  » reageer  

The Sisters Brothers (2018) 4,0

9 januari, 01:19 uur

stem geplaatst

» details  

The Ballad of Buster Scruggs (2018) 4,0

9 januari, 01:19 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

The World in His Arms (1952) 3,0

8 januari, 20:37 uur

Romantische kleurrijke en onderhoudende avonturenfilm. Met op de achtergrond het fictieve verhaal over de aankoop van Alaska. Nog voordat dit in 1867 plaats vond en dus uiteraard in de film ook niet doorgaat. Vermoedelijk was deze locatie gekozen omdat in 1952 de Koude Oorlog in volle gang was en Alaska was met zijn aanwezige militaire bases hierin belangrijk. Zeehondenjager Jonathan Clark (Gregory Peck) is het die Alaska wil aankopen en ondertussen wordt hij verliefd op een Russische gravin Marina Selanova, die haar adellijke afkomst voor hem verzwijgt alsmede het feit dat de tsaar haar beloofd heeft aan prins Esmond middels een verloving. Hoogtepunt in de film is de opwindende zeilrace tussen de schoeners van Peck en Portugees Quinn. Regisseur Raoul Walsh weet de film aantrekkelijk te maken door een goede combinatie van actie / avonturen met romantiek. Actrice Ann Blyth was 23 jaar oud toen ze in deze film verscheen en was een mooie verschijning in haar jurken. Prima film met Actie in de vorm van knokpartijen en natuurlijk mocht de (nu) cliché fade-out kus niet ontbreken. De film is zeker genieten voor degene die weet wat hij kan verwachten van een film uit jaren '50.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dongwu Shijie (2018) 4,0

Alternatieve titel: Animal World, 8 januari, 06:10 uur

Enigszins vreemde film(verhaal) die visueel overweldigend is en waarin een soort superheld-gekke clown via een arcade-hal in gevecht komt met grandioze CGI-monsters en waarin een auto-achtervolging eindigt bij een extreem potje steen-schaar-papier. Dit alles geënsceneerd door Michael Douglas en onder toeziend oog van een tijger worden er door Yi Feng Li wiskundige theorieën (al snapte ik niet veel van al die
wiskundige raadsels) op de kaarten losgelaten. Misschien dat ze iets te lang daar in doorgaan maar soit! De manga-boeken waren ook mij niet bekend en zodoende werden voor mij niet alle vragen in de film beantwoord maar ik denk dat er een vervolg op deze film komt en die zal zeker met meer antwoorden komen! Tot die tijd valt er genoeg te beleven in deze overdonderende film vol speciale effecten!

» details   » naar bericht  » reageer  

November (2017) 3,5

7 januari, 22:01 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Joong-cheon (2006) 3,5

Alternatieve titel: The Restless, 7 januari, 11:25 uur

Deze film is een romantische fantasiefilm met wat Wuxia-achtige zwaardgevechten erin gegooid. Yi Gwak (Jung Woo-sung) een demon-jager die verliefd is op So-hwa (Kim Tae-hee) belandt in een wereld tussen hemel en aarde. Met een bescheiden hoeveelheid aan actie en een heleboel CGI-effecten is deze wereld het decor om een weelderig melodramatisch liefdesverhaal te vertellen. De choreografie van de gevechten is redelijk goed maar de gevechten zelf zijn een beetje te kort in beeld. Het verhaal is zoals meestal in Aziatische films wat (onnodig) complexer doordat dit wordt verteld met flashback in flashback. De sets zijn geweldig en alle effecten, kostuums alles ziet er prachtig uit. Kortom fatsoenlijk Zuid-Koreaans popcorn vermaak!

» details   » naar bericht  » reageer  

Isle of Dogs (2018) 4,0

7 januari, 10:48 uur

De negende film van Wes ­Anderson is opnieuw een verrukkelijke kijkervaring! Laat het maar aan hem over om fantastische visuele werelden te scheppen. Ditmaal keert hij terug met prachtige stop-motion animatie. Leuk is ook de interpretatie van taal. De film opent met de mededeling dat al het geblaf is vertaald naar Engels, terwijl mensen hun eigen taal behouden. Plottechnisch is de film misschien iets minder uitdagend dan eerdere films van Anderson maar de gortdroge humor is gebleven. Achter de mooie sets, de charmante personages en het bizarre verhaal schuilt een gepaste dosis tragedie. Hierdoor wordt deze Wes Anderson-film wederom meer dan zomaar een kleurrijke afleiding. Het feit dat de film zich afspeelt in Japan wordt benadrukt door een perfecte opzwepende soundtrack van Alexandre Desplat, die dan ook veelvuldig gebruik maakt van de taiko (Japanse drum). Heerlijk!

» details   » naar bericht  » reageer  

Sayat Nova (1968) 1,5

Alternatieve titel: The Color of Pomegranates, 7 januari, 10:10 uur

In de lijst van 366 Weird Movies staat deze film (op 238) Deze lijst ben ik aan het bekijken, zodoende dan ook deze een kijkbeurt gegeven. De film is als kijken naar een schilderij vol symboliek en surrealisme dat tot leven komt. Het is eenvoudig in zijn visuele benadering (voorstelling(en) die opgevoerd worden voor de camera) Echter barst de film uit zijn voegen van religieuze symbolen en iconografie. Maar zonder enige vorm van kennis over de kunstenaar (Sayat Nova was een Armeense priester en dichter), de cultuur of de religie (soms al vermoeiend op zichzelf) levert dit een film die zwaar ontmoedigd. Dit was niets voor mij!

» details   » naar bericht  » reageer  

Cherokee Creek (2018) 1,0

6 januari, 20:02 uur

Dit is domweg één van de slechtste Bigfoot-film die erin pakweg de laatste 20 jaar moet zijn gemaakt. Er is een enorm gebrek aan scenes met actie. Meest van de tijd kijken we naar een stel mannen die rond een kampvuur, elkaar verhaaltjes vertellen. Saaier kan het niet denk ik? Pas rond het laatste half uur, proberen ze nog wat aardige goor er tegen aan te gooien. De film redden doet het echter niet. Vrijwel elk personage is vervelend en hoewel ik het niet erg vind om slecht acteren te zien, was dit toch echt beschamend. Het script is gewoon rotzooi en elke andere B (Bigfoot)-film is boven deze aan te raden. De ene ster die ik hieraan weggeef zijn voor de paar blote borsten en een paar scenes met wat bloed. Een kortere tijdsduur, minder geklets en meer splatter hadden van deze film vast en zeker nog iets kunnen maken. Nu is het vooral het zoveelste mislukte fan-vehikel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Captain Blood (1935) 3,5

6 januari, 11:39 uur

Deze film is gebaseerd op een populaire roman van Rafael Sabatini en gebruik beelden van de stille film The Sea Hawk (1924), die was gebaseerd op een andere roman van Rafael Sabatini. Dus over een echte remake kunnen we niet praten maar het zit er niet ver vandaan. Het was tevens de start van de glansrijke carrière van Errol Flynn en Olivia de Havilland die in deze film hun eerste hoofdrollen spelen. Uiteindelijk zullen ze nog in zeven films samen te zien zijn. Ook is het de eerst die ze onder regie van Michael Curtiz speelde, ook dit kreeg meerdere vervolgen. Het is een erg leuke actiefilm geworden vol koninklijke intriges, revolutie, slavernij, piraterij, wraak, verraad, en patriottisme uit een lang vervlogen tijd.

Het was mijn eerste film waarin ik Errol Flynn zag en ook al doet hij het hier erg goed het zal niet mijn favoriete acteur worden. Naast de twee genoemde zit de film verder ook vol met andere bekende. Zo is Lionel Atwill de slaven bezittende aanhanger van koning Jacobus II, kolonel Bishop en is Basil Rathbone te zien als schelmse Franse piraat Levassuer. Als de twee piraten slaags raken, zorgen ze voor één van de hoogtepunten uit de film.

Op de achtergrond van de film speelt er de geschiedenis vanaf 1685. Hierdoor krijg de film ook nog een leuk Nederlands tintje. Aangezien in 1688 Willem III van Oranje koning over Engeland en Ierland was geworden. En voor die Hollandse koning willen de kapers uiteindelijk wel vechten. Alles eindig natuurlijk met de in Hollywood gebruikelijke kus. Ik vond de film een heerlijke avonturenfilm uit de oude doos.

» details   » naar bericht  » reageer  

Lifechanger (2018) 3,0

5 januari, 21:21 uur

Het leven en de liefde zijn ingewikkeld genoeg. Stel je voor dat je om de 24 uur moet wisselen van lichaam voordat dit lichaam begint te sterven. Zou je lichaam na lichaam kunnen blijven consumeren? Hoe zou je iemand vinden om je leven mee door te brengen? Hiermee heb 'Lifechanger' een intrigerend uitgangspunt.

Het aannemen van de identiteit van zijn slachtoffers heeft wel iets weg van Gregory Hoblit’s Fallen (1988)
Het grote verschil is echter dat de film volledig wordt verteld vanuit het standpunt van de body-swapper, waarbij zijn stem (via voice-over van Bill Oberst Jr. uit tja...menig Horror-Film) aan de ​​personage is verankert, ook al wordt deze gespeeld door meerdere acteurs van verschillende leeftijden, etniciteiten en geslachten.

Naast dat Drew dus als stem de hoofdrol speelt, is de vaste factor de gebroken vrouw Julia Wilson die meestal in de plaatselijke bar is te vinden. Deze rol wordt geweldig goed gespeeld door actrice Lora Burke. Helaas werd Drew's constante behoefte om te moorden en te vluchten en te keuvelen met Julia aan de bar na een tijdje te repetitief.

Een ander ding waar de film me voor zich heeft gewonnen is het gebruik van speciale effecten. Ja, deze film maakt gebruik van ouderwetse speciale effecten! Van die heerlijke SFX die we kennen en waarderen van iconische en klassieke films. Verantwoordelijke hiervoor was David Scott (bv. 2004’s Dawn of the Dead, The Shrine, Pyewacket) Niet de minste dus, jammer dan ook dat er niet nog meer body-horror aanwezig was. De film steekt helaas nergens David Cronenberg naar zijn kroon. Daarom was het voor mijn horrorhart net iets te onbevredigend maar het is zeer zeker een warme film met mooie momenten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Galveston (2018) 3,0

4 januari, 22:56 uur

Het verhaal van Galveston is gebaseerd op een roman geschreven door Nic Pizzolatto, bekend van de serie True Detective, en kent geen ingewikkelde verhaallijn. Roy Cady (Ben Foster) een harde nietsontziende maffiaknecht die wanbetalers opzoekt en aanpakt, wordt door zijn baas in een hinderlaag gelokt. Hij schiet zich een weg naar buiten met tienerhoertje Rocky (Elle Fanning) die ook op het adres aanwezig was.

Films over de onderlaag van Amerika hebben we natuurlijk al genoeg gezien. Het is dan ook vooral door het goede acteerwerk van de twee hoofdrolspelers (Fanning en Foster) en de prima regie van Melanie Laurent (voornamelijk bekend als actrice; zo was ze o.a. te zien in Inglorious Bastards en Enemy, maar ze werkt ook als regisseuse) dat haar eerste Engelstalige film een geslaagd misdaad-drama is geworden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Patrick Melrose (2018) 3,5

3 januari, 21:01 uur

stem geplaatst

» details  

Ralph Breaks the Internet (2018) 3,5

Alternatieve titel: Wreck-It Ralph 2, 3 januari, 20:59 uur

stem geplaatst

» details  

Searching (2018) 3,0

2 januari, 22:23 uur

Redelijk spannende film in het 'Screenlife'-genre. Films waarbij het gegeven zich allemaal op een computerscherm afspeelt en waaronder onder ook; Unfriended (2014) (deze film heeft dezelfde producer) en Open Windows (2014) horen. Positief was het dat het hier nauwelijks aanvoelt als een gimmick. Toch ontkomt ook deze film, over onze sterk gedigitaliseerde samenleving, niet aan de beperking die het met zich meebrengt. Niet alles kan worden vastgelegd en daardoor begint tegen het einde de film wat geforceerd aan te voelen. Daarnaast speelt de regisseur net iets teveel op safe. Verder een uitstekende thriller die richting het einde net iets te lief is.

» details   » naar bericht  » reageer  

I Think We're Alone Now (2018) 3,0

1 januari, 18:15 uur

“I felt lonely when it was me and 1600 other people in this town.”

Post-Apocalyptische film in drie delen:
Deel 1: Del (Peter Dinklage) is de laatste man op de wereld. Door zijn lengte had hij toch al niet veel op met de mensheid en zodoende vult hij zijn dagen in eenzaamheid. Volgens een vast patroon ruimt hij de huizen van de dode en breng de geleende bibliotheekboeken terug naar de bibliotheek. De plaats waar hij ook is gaan wonen

Deel 2: Nadat er s'nachts vuurwerk was te zien ontdekt hij de volgende dag het jonge meisje Grace (Elle Fanning) Uiteraard is zij de tegenpool, ontstaat er een soort van band en uiteindelijk breekt de volharding en charme van Grace de verdediging van Del langzaam af. Toch blijf er rond Grace nog steeds een mysterie hangen.

Deel 3: Sommige van die vragen, worden beantwoord in dit laatste act. Echter met de twist schuift de film naar een compleet andere richting. Ik hou de details spoiler-vrij, maar het is een verhalende keuze die enigszins in strijd is met de opbouw van de rest van de film. In dit gedeelte zien we ook Paul Giamatti (Sideways 2004, 12 Years a Slave 2013) en Charlotte Gainsbourg (Antichrist 2009, Melancholia 2011) Alhoewel dit einde best interessant was valt het plots uit de lucht. Waardoor er opeens twee verhalen zijn en beide niet voldoende uitgewerkt.

Best jammer want Reed Morano (meerdere afleveringen van The Handmaid’s Tale) is een goed cinematograaf en regisseuse. Ze creëerde in dit post-apocalyptisch drama een visueel prachtig pijnlijk gevoel van melancholie door middel van duistere en rustige scènes en veel lege ruimtes.

» details   » naar bericht  » reageer