• 9.369.469 stemmen

Beauty Is Not a Sin (2024)

Oorsprong: Denemarken / Italië

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Laura Grassi, Stefano Gaetano en Domenico Lo Surdo

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Beauty Is Not a Sin

In een Italiaans stadje gaat een jonge vrouw biechten. Ze onthult aan de priester fantasieën over hebzucht, lust en verleiding. De priester maakt een geloofscrisis door nadat haar biecht verlangens aanwakkert die hij niet kan negeren. Hij deelt in haar zonde door middel van een verboden daad.

avatar van John Milton

John Milton

Prettige verschijning hoor, die Laura Grassi. Helemaal niet erg om 7 minuten naar te kijken! En Refn's gelikte popsausje maakt het op het andere vlak ook een prima wegkijkende short.

John Milton schreef:

Ja knappe meid, jammer dat die pastoor erbij zat. Ik vond het echt een Nicolas Winding Refn cliché filmpje.

Ziet er meer uit als een reclamespot voor motors.

Het kijkt wel makkelijk weg maar origineel? Nou nee.

avatar van John Milton

John Milton

Die mening snap ik ook volledig! Dat vond ik het evenmin, maar wel erg vakkundig gemaakt en aangenaam om naar te kijken op een oppervlakkige manier.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Kort en mooi maar eerder een commercial dan iets van een boeiende kortfilm. Vanwege de lengte nog wel uit te zitten maar eigenlijk duurt dit ding al net te lang want er wordt echt inhoudelijk te weinig getoond. 2,5*.

avatar van Serpicos

Serpicos