• 9.370.349 stemmen

Met onder meer: Anita Briem

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot La Monja

"Pray for mercy."

Een non wordt door een groep meisjes om het leven gebracht. Zeventien jaar later besluit de geest van de non, vervuld met wraak, om de dames één voor één te vermoorden. Deze besluiten dan om samen te werken, om zo de gruwelijke wraakacties van de non te stoppen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van yordimontana

yordimontana

goede film

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Door de foute keuze van het Engels slecht geacteerd, maar zeker sfeervol en spannend. Lang niet zo slecht als andere users willen doen geloven. Ik heb me anderhalf uur redelijk tot goed vermaakt. 3*

avatar van jellebre

jellebre

zo slecht dat hij goed werd!

Het idee rond de film kon wel een goede horrorfilm worden, maar door het zwak acteren en het zeer ongeloofwaardig plot was het een zeer zwakke film.

Toch aan te raden om te kijken met je vrienden om eens goed te lachen.

avatar van aburex

aburex

Best wel een aardige horrorfilm met veel verwijzingen naar andere filmen van dit genre.

Vond het einde wel verrassend

avatar van Metalfist

Metalfist

Pray you don't see her...

Daarstraks deze in de Saturn zien liggen voor 2€. Het verhaal leek wel interessant maar ik verwachte toch wel een zware B-film maar voor die prijs kon ik hem moeilijk laten liggen. Maar gelukkig draaide mijn verwachtingen helemaal de andere kant op toen ik hem in mijn dvd speler stak.

Wat ten eerste wel spijtig is, maar daar kan de film zelf niets aan doen, is dat heel het plot al op de achterkant van de hoes wordt verteld (Mary is zwanger => de non wilt haar 'zuiveren' => de non sterft door toedoen van de 6 meisjes) Ik kon het in grote lijnen dus al voorspellen maar toch verveelde de film niet. Ook het deel met de schilderijen waarop je te zien krijgt hoe de 6 worden/werden vermoordt was wel goed gevonden. Het einde zelf is wat minder doordat het allemaal wat verwarrend wordt met Eve die de geest van de non in zich draagt. Dus ze is eigenlijk schizofreen en maakt iedereen af?

De effecten waren ook van een hoog niveau. Ik verbaasde me echt over hoe de non werd weergegeven. Ook de moorden op Sandy met de onthoofding en Christy in de lift zien er zeer gelikt uit.

De acteerprestaties vond ik in tegenstelling tot de meesten hier wel in orde. De enige die me irriteerde met haar verschrikkelijke accent was de vriendin van Eve, Julia. Die Anita Briem als Eve is trouwens ook een mooie verschijning.

Ik heb me in ieder geval vermaakt met deze Spaanse thriller/horror.

Ik vind het persomlijk wel een aardigi film best leuk om te zien

zitten ook wel een paar leuke specile efecten in voor de mennse die hem nog niet gezien hebben is het wel de moeite waard .

avatar van Vascago

Vascago

Dankzij het aardige verhaal en de redelijke sfeer nog 2 sterren. Voor de rest was het maar een rommeltje. Bar slecht acteerwerk en erg slechte special effects. De moorden stelden ook maar weinig voor.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Idd was het acteren niet zo best, erg voorspelbaar ook. Maar de non was goed in beeld gebracht. Voor een zondagmiddag goed te doen.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Best een spannende film en bevat enkele goede scene's. Helaas was het een groot minpunt dat er niet gekozen is voor Spaanse audio en dat er juist Engels werd gesproken. Daardoor ontstaat er irritatie van mijn kant voor enkele personages omdat er zo nu en dan met een vreselijk accent werd gesproken. Verder een film die wel goed wegkijkt en vermaakt.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Redelijke horror waarin het Engelse de Spaanse taal heeft vervangen en dat vond ik jammer.
Wat de non betrof, deze vond ik niet angstaanjagend en dat geldt eigenlijk voor de gehele film, de griezelfactor ontbrak enigszins. Wat ik jammer vond is dat ze steeds in dezelfde horizontale houding verscheen, net als een vogel door het beeld heen vloog. Dat had anders gekund.
Toch is het zoals ik al zei, een redelijke horror. Vooral als je gaat vergelijken met andere horrorfilms.
Er wordt helaas veel rommel op de markt gebracht.

avatar van Valak

Valak

Ik denk dat deze film stiekem gaat verdienen en wat bekendheid gaat vergaren door middel van onoplettende online kopers (of downloaders) op Bol, Zavvi of Amazon die eigenlijk deze The Nun op de kop willen tikken.

Heb de DVD hiervan ook in de kast staan; ben benieuwd, kan aardig genieten van Spaanse horrors.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben.