• 9.179.882 stemmen

Met onder meer: Crystal Reed, Taylor Hickson en Emilia Jones

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 24 mei 2018

Plot Ghostland

"You really thought you’ve been scared?"

Een moeder van twee kinderen erft het huis van een tante. Ze gaat naar het huis en brengt er de nacht door. Gedurende de nacht krijgt ze te maken met moorddadige indringers en vecht ze voor de levens van haar dochters. Zestien jaar later komen de twee zussen, die inmiddels volwassen zijn, opnieuw samen in het huis. Al snel ontstaat er een vreemde situatie.

avatar van Film Pegasus

Sfeervolle horror van Pascal Laugier die ook al Martyrs maakte. En je ziet enigszins wel wat vergelijkingen. Martyrs heeft een beter script en uitgangspunt. Al is Ghostland zeker geen slechte film.

Het acteerwerk is best wel sterk en dan vooral de jonge actrices. Zeker niet evident, want het is best wel meer dan de gewoonlijke screamqueens. Emilia Jones (Beth) was nog maar 16 jaar. Hopelijk maakt ze later nog meer naam.

De film draait voor een groot deel natuurlijk om de plottwist, maar dat zorgt eerder voor een spannend geheel dan dat het een hoogtepunt op zich is. Daarvoor is het niet speciaal genoeg, maar het geeft wel dat ietsje meer mee. Het zijn hoofdzakelijk de jumpscares, het harde geweld en de spanning die de film zo goed maken.

avatar van horizons

horizons

Film Pegasus schreef:

Ze speelde eerder al sterk in Brimstone.

avatar van Film Pegasus

horizons schreef:

Ze speelde eerder al sterk in Brimstone.

Was mij dan helaas niet blijven hangen, al is Brimstone wel een goeie film. Moet ik zeker op letten als ik de film nog eens zie.

avatar van El ralpho

El ralpho

Eendagsvlieg

Hoewel ik Martyrs (van dezelfde regisseur), nog steeds een meesterwerk vind, stelt Pascal Laugier mij met Ghostland voor de tweede maal teleur. De eerste keer ging het om The Tall Man uit 2012, en hoewel Ghostland wel weer net wat beter is, lijkt het er voor mij steeds meer op dat deze regisseur een eendagsvlieg blijkt te zijn.

Het verhaal herbergt te weinig verassingen, en voelt daarnaast ook gekunsteld en geforceerd aan. Ik had een grotere vindingrijkheid van de regisseur verwacht, of op zijn minst een sterkere uitwerking. De eerste twist greep mijn aandacht, maar ik had verwacht dat het vanaf dit moment alleen maar nog interessanter zou gaan worden. Helaas bleek sprake van het tegenovergestelde.

Al vrij vroeg in het verhaal wordt helder dat Beth in een fantasiewereld leeft. Het grootste probleem vanaf dit punt is dat Laugier al zijn kruit verschoten heeft en verder niks meer te bieden heeft. Hij wist mij namelijk totaal niet mee te voeren in de afwikkeling van het verhaal omdat deze heel voorspelbaar en langdradig werd. Wat ook niet hielp was dat de twee psychopaten gewoon niet huiveringwekkend of interessant genoeg waren om mijn aandacht vast te houden.

Mijn beoordeling is gebaseerd op de opbouw omdat deze nog wel aangrijpend was. Helaas wordt de film heel slepend zodra de aap uit de mouw is. En dat is zonde, want dat had zeker niet gehoeven. Deze gemiste kans maakt de eindbeoordeling des te zuurder.

avatar van shugenja

shugenja

Ik vind het niet veel soeps. Standaard alles. Laugier mixt er nog een flauw twistje in van "droom of niet?" Beetje gemep en geschreeuw. In de blender, even roeren en klaar. Laat de beste man terug naar Frankrijk gaan wellicht krijgt hij dan weer inspiratie voor iets origineels want hier zit niemand op te wachten.

Het is gerust niet slecht gewoon prima maar ja we weten dat hij films kan maken. Maar dit voelt als een automatische piloot film. Ik heb echt het idee dat Laugier op een dood spoor zit met dit soort films. Snap dat hij na zijn vorige, lauw ontvangen, rolprent weer meer richting martyrs achtig werk opschuift maar dit werkt zo niet. Hopelijk gaat hij verder met iets anders.

Martyrs is een soort film die je een keer kan maken. Denk ik. Deze poging is gefaald wat mij betreft.

avatar van Basto

Basto

Shocktober #9

Wat is dit toch een fantastische horrorfilm. Wat mij betreft top 10/20 van deze eeuw. Duidelijk geïnspireerd op The Texas Chainsaw Massacre maar het is wat mij betreft de enige die zich daar ook mee kan meten qua terror en spanning zonder daar veel expliciet gore voor nodig te hebben.

Net als in zijn magnum opus Martyrs leeft Lauger zich uit op twee meisjes in een kelder. Maar de setting, een oud huis vol poppen, de geluidsband en het camerawerk zijn uitermate effectief. Er zijn weinig films die mij zo achter de bank doen wegkruipen.

Liefhebbers van een makkelijk en logisch verhaal zullen wellicht afhaken op deze bij vlagen surrealistische raamvertelling maar ik ben fan. Het is onbegrijpelijk dat Lauger niet meer van dit soort films maakt, want dan laat hij laat Aja, West, Peele, Aster en alle anderen wat mij betreft achter zich als horrormeester van deze eeuw.

4,5* blijven fonkelen.

avatar van Boeikens

Boeikens

Geen twijfel dat die zussen deze psychotraumatische beleving als pure horror ervaren, maar dat maakt voor mij van deze film nog steeds geen horrorfilm.

Verder wel zeer sfeervol met indrukwekkend acteerwerk van die zusjes.

Het geheel loopt vlot en ergens wel zeer bruut maar mist op de duur toch wat variatie en had wat langer mysterieus kunnen blijven.

avatar van jipt

jipt

Ik krijg niet snel jeuk of kriebels bij een horrirfilm, maar deze was heel intens. Erg goed! 4,5*

avatar van St. Nicolas

St. Nicolas

Wauwie! Wat een film weer van Pascal.
Knap hoe hij onder het toch enigszins clichématige/entertaining oppervlak een diepgaander verhaal weet te verwerken. Eentje die daadwerkelijk alles een stuk duisterder maakt en de boel nog een tijd laat nadenderen. Hetzelfde deed ie al met Martyrs en The Tall Man. Martyrs was bijvoorbeeld niet gewoon een pure martel-film, er zat een hele gedachte achter. Er lijkt bij hem toch altijd een diepere laag in te zitten. En hoe! Pascal werkt met meta-lagen en plottwists waar je u tegen kunt zeggen! Deed me eigenlijk gek genoeg een beetje denken aan Adaptation.

Ook heerlijk hoe hij altijd z'n verhalen altijd een totale omslag van 360 graden laat maken. Deze is een stuk toegankelijker en meer entertainment-waardig dan een Martyrs, maar qua verhaal weer gewoon typisch Laugier.

Erg goed. Even een half uurtje nog laten zweven in m'n gedachten en toch maar een halfje omhoog.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Apparte film die ik in het begin redelijk tot matig vond, maar door een bepaalde grote twist later in de film toch ineens een stuk interessanter vond worden.

6.7 wordt afgerond naar boven 3.5*

avatar van DragQueen

DragQueen

Sfeervol en spannend horror-drama. Het script kent een goede vertaling naar het scherm. Ook visueel ziet het er goed uit. De lugubere settings worden vakkundig in beeld gebracht. Verder weet de twist de boel interessant te houden en wordt er puik en met inleving geacteerd door de cast. Prima kijkvoer.

3,5 Ster.

avatar van ibendb

ibendb

Incident in a Ghostland begon als een sterke thriller met een vlot tempo en leuke wendingen op een toch wel bekend verhaaltje. Halverwege kakt het in mijn mening erg hard in en ik weet dat veel mensen hier niet mee akkoord gaan. Ik vond het een te harde herhaling van zetten. De film is zeker niet bang om de vaak gebruikte elementen van horrorfilms te recycleren: poppen, mensen met beperking die creepy moeten zijn, jumpscares die vaak pijnlijk ongeïnspireerd overkomen,... Als je dit samen optelt kan de best originele plottwist daar niet tegenop.

Anderzijds is er erg sterk acteerwerk te zien. De twee tienermeisjes schreeuwen de longen uit hun lijf en ik was er zo van verbaasd. Ook heeft de film best creatieve look die me wel kan bekoren.

avatar van lang pee

lang pee

Ik vond dit absoluut niet fantastisch zoals vele hier, ook bij imbd krijgt hij maar 6,4, dus de meeste vinden hem niet echt onvergetelijk. Inderdaad een hoop cliche's bij elkaar en daar een vervelende film van gemaakt met veel irriterend gekrijs. Het ligt zeker niet aan het acteren maar dit kon mij absoluut niet boeien...

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

lang pee schreef:

Staat hier in de film kasten.zou hem eens moeten bekijken.zag vergelijkingen met the texas chainsaw massacre,tja dat kan goed en kan verkeerd gaan.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Een heleboel gekrijs,wijven gekrijs.onduidelijk verhaal over een soort van boodschappen wagen.dan zitten ze ineens in een oud vervallen huis,martelingen door de een of andere onnozele gek die nauwelijks vooruit komt.spannend nou nee,en een THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE is het al helemaal niet.die vergelijking kan ik er echt niet uit halen.nou hebben die fransozen een toch al typische manier van film maken,en dat is bij deze niet anders.mijn ding is het niet echt,dan had er toch ook echt een kettingzaag moeten wezen om de ingestorte boel nog overeind te houden.

avatar van Phantasm

Phantasm

Spannende hororfilm. Prima mee vermaakt.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Dit was echt een geweldige Horrorfilm !

Je maakt zo intens mee wat die twee zussen aan Horror ervaren en daarbij wordt geweldig geacteerd door beide zussen.

Martyrs was ook een geweldige film van deze regisseur maar deze film doet daar naar mijn mening niet veel voor onder.

avatar van huiguh

huiguh

Zo vaak voorbij deze film gescrold op Netflix, toch maar een keer aangezet. Mijn ervaring is dat het dan ook vaak bagger is, maar 1 keer in de zoveel tijd wordt je blij verrast. Dit was zo'n keer. Fantastische film, wat een acteerprestatie ook van met name 'Beth'.

Dikke 4,5 ster.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Met redelijke verwachtingen deze nieuwe van Laugier bekeken en ben helaas teleurgesteld. Het is vooral erg degelijk en weinig verrassends, zeker nadat duidelijk werd hoe de vork in de steel zat. Daarna was voor mij de spanning weg en volgende een herhaling van welbekende zetten om een onbevredigend eind aan de film te maken.

Op zich 90 minuten vermaakt hoor maar niet meer dan dat.

avatar van Dentheman

Dentheman

Review Moviemeter horror challenge 2023: Ik vond dit een hele goede film. Tuurlijk, zitten wat clichés in en hier en daar wat jumpscares waar je ze toch wel aan ziet komen, maar al met al vond ik de twist die erin zat en het beangstigende van de situatie waar de meiden zich in bevinden toch erg goed vorm gegeven. Dissociatie om een traumatiserende ervaring de baas te kunnen, ik weet niet of het in het echt ook zo gaat als in deze film (vanuit mijn werk hoor ik wel eens dat het meer een out-of-body-experience is/kan zijn), maar desalniettemin prima gebruikt in mijn optiek. Minpuntje is voor mij wel de situatie tegen het einde van de film, ik zal niets verklappen voor diegenen die hem nog moeten zien, maar dat vond ik dan weer redelijk "hollywood"...