La Monja (2005)
Met onder meer: Anita Briem
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot La Monja
"Pray for mercy."
Een non wordt door een groep meisjes om het leven gebracht. Zeventien jaar later besluit de geest van de non, vervuld met wraak, om de dames één voor één te vermoorden. Deze besluiten dan om samen te werken, om zo de gruwelijke wraakacties van de non te stoppen...
Eva
Mary
Cristy
Eulalia
Chainsaw
Trailer lijkt redelijk sfeervol, maar wel een beetje cliché ...
BeyondTheGrave
Dit lijkt meer van het zelfde....urban legend achtige taferelen
as
Voor de liefhebber: in de 'schokkend nieuws' staat een aardig stuk over deze film en een aantal artikelen over de Spaanse (horror/fantasy) filmindustrie.
incubus
Gisteren de Spaanse DVD gezien.
De film heeft een gegeven om een tongue-in-cheek aanpak in de verf te zetten. Een non die zich via een tapkraan met water mengt en daarbij zijn slachtoffers stalkt, is niet bepaald een serieus gegeven. Daarom is het jammer dat de makers dit zo niet opgevat hebben en toch voor een serieuze aanpak gekozen hebben.
De film is samen te vatten in 70 minuten expositie waarin mensen ellenlang liggen te sluipen van set naar set zonder dat er werkelijk iets gebeurd. De andere 10 minuten is gevuld met het waternonnetje dat mensen voornamelijk buiten beeld vermoord. Het enige noemenswaardige zijn twee afgehakte armen en een coole onthoofding naar het einde toe.
Acteerprestaties zijn, zoals bij meerdere Fantastic Factory films, erbarmelijk slecht omdat de Spaanse acteurs immens lelijke Engelse accenten erop nahouden. Ze concentreren zich zo op de dialogen dat ze onnatuurlijk overkomen.
De film heeft genoeg plot om een kortfilm van 15 minuten mee te vullen maar is helaas gerokken tot 80 minuten. Ik heb het helemaal gehad met de talloze Ring-clonen die geen spanning, vaart of sfeer meer hebben. Saai, saai, saai, saai. Als het zich nu eens niet zo serieus nam en gewoon heerlijk over-the-top was dan had dit nog wat kunnen worden.....
.... maar helaas: 1,5 ster
pietjuh
Ik vond het een aardige film, vooral de ontknoping op het laatst was wel een beetje verassend doordat het het ook niet echt duidelijk was hoe en wie. Zeker de moeite waard en er zat ook nog wel een beetje humor in met een knipoog naar ander films. Zeker de moeite waard om te kijken.
4* van mij
ria1961
ik ben nog niet zo lang hier,maar waar vind ik dit "schokkend nieuws"
tomtomdvd
4* van mij
Mee eens! Beste een goede horror film (zeker voor spaanse begrippen). Je zit de hele film te wachten hoe die non is vermoord. Er zitten wel een paar gejatte stukjes van andere films in; let op de persoon die op de vliegtuigvleugel zit (Twilight Zone) en nog wat andere stukjes (ik zal niet alles verklappen). 4 sterren, is oke
Scopan#1
Ik had hoge verwachtingen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de film, zowel acteren als complot, erg tegen viel. Op zich is het een aardige film om naar te kijken als je echt niets te doen hebt, maar daar is alles mee gezegd.
Naar mijn mening was het verhaal sterker geweest als de gebeurtenis rondom de non zich eerst afspeelde en daarna de rest.
Nu begrijp je weer waarom in de meeste films het 'monster' pas op het laatste moment zijn gezicht laat zien. Bij deze film, zie je het al in de eerste scene, waardoor de overige momenten van die 'oja' momenten worden.
Acteerwerk was ook echt 'B'. Kortom een echte b film. Wat mij betreft een 1.5.
ps. haha...die manke vrouw die in Barcelona woont in de film, jezus...die laat je toch niet meer op film verschijnen tenzij het een freakshow betreft, wat was die verbouwd...hahaha....mega memmen...strak getrokken kop, en dan echt mislukt....
Explosive
Ik vond het een aardige film. Zekers geen horror. Het verhaal was goed ). Het einde was inderdaad verrassend.
Films van dit genre lijken allemaal op elkaar, en de meeste verhalen zijn hetzelfde. Maar goed, dit was toch een aardige film.
voor mij 3*
as
ik ben nog niet zo lang hier,maar waar vind ik dit "schokkend nieuws"
steefwijnen
Niet de moeite waard als je een beetje horror verwacht. Maargoed toch een 1,5 ster omdat mijn vriendin hem wilde afkijken.
moviemike
Een degelijk Spaans horrorwerkje dat duidelijk is gaan gluren bij films als 'I know what you did last summer' en 'final destination'.
Niet veel bijzonders, maar als je jezelf een avondje wil vermaken kan hij er wel door.
Een geflipte non die je komt vermoorden via het kraantje van je bad, dat is op zich al het bekijken waard!
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Vond het een goede horror, einde had ik niet verwacht, wel verdiende 7 dus 3.5 ster
Escobar
Een goede thriller/horror als je van dit soort films houd is het zeker een aanrader. Alleen een paar dingen waren voor mij iets te toevallig zo'n groot gebouw en ze vinden elkaar zo makkelijk. En staat al meer dan 15 jaar leeg en er staat nog gewoon stroom op jaja.
Het leuke van deze film vind ik wel dat je niet alleen aan het einde speciaal effecs ziet(zoals in veel van dit soort film gebeurd) maar gewoon de hele film door.
Ik geef 3.5*
Rianneke_Dan
Vond er echt niet veel aan.
Saaie scene's, slecht geacteerd.
En soms waren de affecten ook niet veel, plus het zat vol cliche's, tenminste ik zag alles aankomen.
1,5 voor de moeite.
Patat
Matig horrorfilmpje van Europese makelij.
De film bezit zeker een aantal goede scènes en tijdens de tweede helft van de film zit de sfeer ook goed.
Toch kan hij me niet echt overtuigen, plotwendingen voel je van ver komen en het einde was alles behalve bevredigend.
Mijn oordeel: een matige 2,5/5.
voskat
Ongelooflijk slecht geacteerde prutfilm.
De La Madrid kan er helemaal niks van.
Laat Spanjaarden in godsnaam Spaans spreken.. zeker als het verhaal zich in Spanje afspeelt. Zucht.
vinketering
Goeie film, zit een lekker tempo in, heeft alleen op het eind even een 'wegzakkertje'. De laatste 10 minuten zijn wel weer heel goed!
3,5 ster
blondegod8
Toch wel de moeite waard om te kijken. Voor spaanse begrippen lijkt mij dit een redelijk thriller. (niet echt horror) Laat dit een begin zijn van meerdere soortgelijke films uit Spanje! en ach.........ieder begin is moeilijk. 3.5 *!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
denk toch wel dat dit origineel is een moordende non, heb ik toch nog niet in andere films gezien, maar daarom moeten ze nu niet meteen die non mengen met water, da's wel wat overdreven
bih
Ik vond dit absoluut geen slechte film, er zaten flink wat schrikmomenten er in! maar om nu te zeggen dat het een super horor is? nou nee ben ik niet echt mee eens. ik ben gek op horrors en thrillers en zo een film moet echt heel wat enge momenten hebben om mij flink de stuipen op het lijf te jagen, maar dat had deze film niet. voor mensen die wel van eng maar niet heeel eng houden is dit een prima film. voor echte horror/thriller fanaten zoals ik , is dit een matige film. ik geen een 3,5.
Spartaan1986
Niet onaardig maar na de zoveelste vergezochte twist op het einde toch teleurstellend
HoRRoR-Freak23
nou het zal mij benieuwen ik ga deze film vanavond kijken , hoop dat er wat schrikmomenten in zitten
frodette
Oooh wat was ie eng zeg !!!
Niet dus !! ( wel enkele keren geschrokken, die non komt soms zo onverwachts tevoorschijn )
Het is zo'n typische horror, er wordt iemand vermoord en z'n geest neemt wraak, echt doorzichtig.
Het was een goede film, maar niet eentje dat ik opnieuw zou bekijken.
voskat
Voor Spaanse begrippen is dit prut.
En dit is absoluut geen "begin". Er worden al jarenlang uitstekende horrors en thrillers in Spanje gemaakt en dit is echt zwaar ondermaats.
%%%%%%
Slechte acteer prestaties de film kan je van begin tot eind helemaal voorspellen.Zeer saaie scenes en de film is ook niet echt lang houdbaar 1 ster

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Two Distant Strangers
Sciencefiction / Drama, 2020

The Nun
Horror / Thriller, 2018
barcelona, spanjewaterbloedvergietengeweldevil nunritual murdersubjective camera