menu

Film / Toplijsten en favorieten / Beste oorlogsfilms

zoeken in:
Waarom noemt niemand the thin red line?

The Thin Red Line (1998)

Als ik dit draadje bekijk is het begrip oorlogsfilm een beetje breed genomen. Een film die handelt ten tijde van de kruistochten is natuurlijk een oorlogsfilm.
Het mooie van the thin red line is dat het over oorlogvoeren gaat. Niet over d-day of een andere veldslag. In die zin is Apocalypse now ook een perfect voorbeeld. Deze gaat over oorlog. Niet over een toevallige veldslag.

avatar van John Milton
Staat erin hoor Ziegler, op plekje 24. Klik maar op de linkjes onder dat screenshot...

Oke, ik had moeten zeggen 'waarom noemen zo weinigen . . . . '.

Edit: ik kijk wat verder terug en gelukkig wordt hij al vaker genoemd.


avatar van TornadoEF5
John Milton schreef:
Ik zou niet gelijk voor de redux gaan bij Apocalypse now, maar er zijn er vast genoeg die denken JM wat roep je nu. Das Boot zijn ook meerdere versies van in omloop, maar daar durf ik momenteel geen advies over te geven. Denk dat ik de director's cut van 208 minuten meermaals gezien heb, en die kon ik zeer waarderen.


Neen, ga sowieso de 150 min versie kijken. Als ik het een goede film vind, dan zal ik ooit wel eens de redux zien. Zelfs als ik het niet goed vind, zal ik ook wel nog eens de redux kijken, wanneer ik er "rijper" voor zal zijn. We zien wel. Van Das Boot heb ik de blu-ray dus ik ga wel zien welke versie ik zie. Uiteindelijk moet je het toch maar op je laten afkomen.

Ik kijk eigenlijk nooit de director's cut. Ik mag toch aannemen dat ze in eerste instantie een zo goed mogelijke film maken?

avatar van John Milton
Wie zijn ze? De studio gaat niet altijd akkoord met de versie die de regisseur inlevert. Je mag aannemen dat ze allebei een visie hebben over wat het beste is. En wanneer een studio de visie van een regisseur overruled is dat soms een verbetering (schijnbaar was de eerste versie van The Godfather een drama), soms verknippen ze een film totaal. En daar zijn helaas genoeg voorbeelden van.

Bij een Blade Runner maakt het niet veel uit. Maar bij een Troy, een Kingdom of Heaven of de LOTR trilogie maakt het mij wel degelijk uit. Het is niet zo dat de kortste in de bioscoop verschenen versie persé de beste is

Maar het is toch diezelfde maatschappij die later de director's cut uitbrengt? Ik heb het gevoel dat het een verdienmodel is eerlijk gezegd.
Maar goed, ik heb er nog niet veel gezien. Ik herinner me de langere versie van Amadeus. Voegde niets toe aan een toch al uitstekende film. Behalve 20 minuten. Ook al zoiets: waarom duurt de dirctor's cut altijd langer? Of kent iemand een voorbeeld waar dat niet het geval is?

avatar van John Milton
Ziegler schreef:
Ook al zoiets: waarom duurt de dirctor's cut altijd langer? Of kent iemand een voorbeeld waar dat niet het geval is?


FSM Board: Director's cuts shorter than the original releases - filmscoremonthly.com

Maar dat is idd zeldzaam

Grappig om door te nemen dat draadje. Vooral een Oliver Stone die bij Alexander maar blijft monteren en op 4 versies uitkomt! Of Mann die in 2e instantie hier en daar een zinnetje weghaalt.

halo mensen weet er iemand van jullie hier wat zijn de beste oorlog films op blu ray die echt de moeite van het kopen waard zijn. bedankt alvast voor het antwoord

avatar van John Milton
blackwolves schreef:
halo mensen weet er iemand van jullie hier wat zijn de beste oorlog films op blu ray die echt de moeite van het kopen waard zijn. bedankt alvast voor het antwoord
heb je de voorgaande pagina's doorgenomen?

Gaat het erom of de oorlogsfilm goed is, of het meer specifiek een goede uitgave op blu-ray is?

ElPatron
Niet de beste oorlogsdrama's, maar wel de meest weerzinwekkende - beslist geen gezellige filmavond wanneer je ze gaat zien:

1. The Grey Zone uit 2001,
2. Son of Saul uit 2015,
3. ???

Son of Saul kijk ik om die reden ook niet. Ik heb genoeg gezien op dat vlak. Geen behoefte aan meer, hoe goed het wellicht cinematografisch ook is.

avatar van Shadowed
1. Idi I Smotri
2. Schindler's List
3. Son of Saul

avatar van Kondoro0614
blackwolves schreef:
halo mensen weet er iemand van jullie hier wat zijn de beste oorlog films op blu ray die echt de moeite van het kopen waard zijn. bedankt alvast voor het antwoord


Unsere Mütter, Unsere Väter (2013) .

geplaatst:
De beste oorlogsfilms vindt ik

Anne Frank the whole story
suskind
schindler's list
playing for time
escape from sobibor
jakob the liar
allied
australia
bankier in het verzet
das boot
de fuke
die blechtrommel
haar naam was sarah
het bittere kruid
het bombardement
het meisje met het rode haar
holocaust serie
la vita e bella
oorlogsgeheimen
oorlogswinter
pearl harbor
riphagen
snuf de hond in oorlogstijd
soldaat van oranje
sonny boy
sophie's choice
suite francaise
the book thief
the boy in the striped pyjamas
the pianist
the zookeeper's wife
zwartboek
the diary of anne frank 1959
de tweeling
der untergang
defiance

Gast
geplaatst: vandaag om 00:08 uur

geplaatst: vandaag om 00:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.