• 9.380.493 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

avatar van The One Ring

The One Ring

The Last schreef:

Zou me niks verbazen als deze film alle blockbusters van de laatste jaren verplettert.

The Dark Knight is nu officieel de tweede meest succesvolle film allertijden. Daar gaat Bond zeker niet overheen.

avatar van The Oceanic Six

Je weet het niet, JB is enorm populair. Denk dat ie heel heel goed bekeken zal worden. En uiteraard gaan velen hun Bond collectie met de dvd uitbreiden.

avatar van The One Ring

The One Ring

James Bond is populair, maar niet populair genoeg. De meest succesvolle Bond tot nu toe is Casino Royale, maar die eindigt op plaats 42 van meest succesvolle films allertijden, met een bedrag dat ongeveer de helft is van The Dark Knight (om van Titanic nog maar te zwijgen!). Overigens had ik het wel fout dat The Dark Knight de tweede meest succesvolle film ooit is. Hij staat op 5. Hij is in Amerika wel nummer 2.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

The Oceanic Six schreef:

Inderdaad!

Bond blijft altijd echt onwijs populair!

avatar van dionj

dionj

The One Ring schreef:

Ik weet zeker dat de Batman-reeks vóór The Dark Knight een heel stuk minder populair was dan Bond.

avatar van Knisper

Knisper

The Dark Knight had al 40 pagina's commentaar op Moviemeter voordat hij uberhaupt uit kwam. De hype is dus al heel wat minder.

Leland Palmer

Zo'n hype zullen we - hoogstwaarschijnlijk - met een Bond film nooit beleven. Deze films zijn constant erg populair, maar een échte uitschieter zie ik nog niet snel komen, ondanks dat de laatste al behoorlijk succesvol was.

avatar van Film Pegasus

The One Ring schreef:

Het zou me ook verwonderen als hij Dark Knight zou verslaan. Maar een mooie tweede van 2008 zou best wel kunnen. Het succes van Casino Royale was vrij groot en heeft een nieuw publiek aangesproken. Een flater zal het in elk geval niet zijn.

Ben zelf gewoon benieuwd naar de film zelf, kijkcijfers zijn maar echt interessant voor de mensen die langs de kassa passeren.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Meestal doet de tweede James Bond film van de respectievelijke James Bond acteur het minder dan zijn voorganger. Zo deedt "The Man with the Golden Gun" het minder dan "Live and let die", "Licence To Kill" minder dan "The Living Daylights" en "Tomorrow never dies" minder dan "Goldeneye".

Ik denk dat dit vooral komt omdat het nieuwe er een beetje van af is als de acteur voor de tweede keer Bond speelt, maar ook omdat de hype van de tweede Bond van diens acteur altijd een stuk minder hype krijgt dan zijn eerste, en dat is nu dus ook het geval.

avatar van deTuinman

deTuinman

Bond populair? Mja misschien de naam ja, maar mensen zitten niet met rijen te wachten op de films van nu. Het blijven stoffige films. James Bond is echt de vergrijzing ondergaan.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Dat verklaart de box-office nummers, de "slechte" DVD-sales en dat ze nooit op TV komen.

The One Ring schreef:

Ik bedoelde ook niet de boxoffice. Meer de film zelf, kwalitatief dus.

Met The Dark Knight voor zich, zal dat echt niet gaan lukken

avatar van Film Pegasus

deTuinman schreef:

Casino Royale had bijna 600 miljoen dollar aan de box office. Dat is het meeste ooit voor een Bondfilm. Dan heb ik het nog niet over de hopen merchandising en dvd-verkoop. 't Blijft altijd kwestie van smaak, maar je kan er in elk geval niet omheen dat de film commercieel enorm hoog in de markt ligt en er voor Bond nog steeds een groot publiek is.

Leland Palmer schreef:

Met The Dark Knight voor zich, zal dat echt niet gaan lukken

Dat is vooralsnog subjectief.

Momenteel worden films als TDK beschouwt als 1 van de beste ooit. Zodra de film uit is op dvd en de hype volledig achter de rug is, gaat het rustig aan achteruit. Gebeurde precies hetzelfde met Jurassic Park en Titanic.

Maar goed, ik ga pas echt oordelen als ik zelf TDK ook heb gezien.

The Last schreef:

[Zodra de film uit is op dvd en de hype volledig achter de rug is, gaat het rustig aan achteruit. Gebeurde precies hetzelfde met Jurassic Park en Titanic.

Als je hier de stemhistorie ziet, is het duidelijk dat Titanic alleen maar omhoog is gegaan met het gemiddelde de laatste jaren. Wat Bond betreft: ieder voor zich, maar over het algemeen is een vergelijking met The Dark Knight kansloos, want die zal er toch op alle fronten met kop en schouders bovenuit blijven steken.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

tenzij craig onverwacht overlijd!

The Last

inderdaad. Daardoor is die hype van TDK ook vnl. door onstaan. Of Bond of TDK nou beter is, is natuurlijk subjectief.

Leland Palmer

Dat lijkt me logish, maar ik bedoelde dat deze Bond hoogstwaarschijnlijk niet zo'n hoog gemiddelde gaat halen en over het algemeen gewoon minder gewaardeerd gaat worden. De één zal deze veel beter vinden dan TDK natuurlijk, maar laatstgenoemde staat gewoon bekend als een meesterwerk en die status zal voor een Bond film veel moeilijker te verkrijgen zijn.

avatar van thunderball

thunderball

Maar...eh.. wat kan mij het nou als Bondfan schelen of ie meer of minder opbrengt dan TDK?]

Ik kijk hier nu eenmaal gewoon veel meer naar uit dan Batman, hoewel ik die ook altijd goed heb gevonden.

Ik vond TDK een goede film, maar nou ook weer geen meesterwerk.

Eigenlijk was het een gewoon misdaadverhaal met een waanzinnig goede schurk.

Feitelijk valt daar ook iedere Bondfilm op af te rekenen:

wanneer de schurk sucks heb je meestal een matige Bondfilm.

Wat de hype betreft:

De ECHTE hype van de Bondfilms lag midden jaren '60 met als veroorzaker Goldfinger, gevolgd door de nog grotere commerciele knaller Thunderball. Daar is qua hype TDK nog niks bij. Van af toen werd je overspoelt met Spy films en TV series die allemaal een graantje van het Bondsucces mee wilde pikken.

Ik hoop gewoon dat QoS een lekker vlot verhaal heeft met gevaarlijke echte stunts (geen computeronzin), mooie vrouwen (en dat zit aan de beelden en foto's te zien wel goed), een gevaarlijke schurk en de nodige klasse & beetje humor.

thunderball schreef:

We vroegen het ook niet aan jou Nee, maar het ging erom dat deze alle blockbusters zou gaan verslaan. Dan is de vergelijking met TDK niet erg vergezocht natuurlijk.

thunderball schreef:

Vnl. ook de reden waarom ik al het hele jaar uitkijk naar deze film. Daarom vond ik Casino Royale ook zo geweldig, geen lompe CGI, bluescreens of iets in die richting. TDK heb ik bewust overgeslagen. Ik wacht wel tot de dvd uitkomt.

thunderball schreef:

Feitelijk valt daar ook iedere Bondfilm op af te rekenen: wanneer de schurk sucks heb je meestal een matige Bondfilm.

Oneens. Ik was in bijv. The Spy Who Loved ook niet gecharmeerd van Lindstorm, en nog steeds reken ik het als één van mijn favoriete Bonds. Zelfde verhaal met From RUssia with Love.

avatar van thunderball

thunderball

In Spy was het Stromberg (die ik overigens wel goed vond met zijn zwemvlieshanden), maar hij werd wat in de schaduw gezet door zijn belangrijkste henchman Jaws.

FRWL had juist toch wel een paar zeer goede schurken:

Lotte Lenya als Rosa Klebb en de fantastische Robert Shaw als Red Grant. Dan tel ik nog even dat schaak- en plangenie en Blofeld zelf niet mee.

The Last

Vind die hele Blofeld-gebeuren sowieso erg oninteressant. Alleen Pleascence vond ik nog wel aardig in YOLT, maar Kojak en die andere kerel zijn lachwekkend.

Maar goed, TSWLM en FRWL bevatten dan ook een sterk verhaal (en geweldige henchmen) om alsnog boven het gemiddelde uit te steken.

avatar van dionj

dionj

Merchandising speelt ook een enorme rol. TDK had wel iets van 30 posters en had heel erg veel reclame gemaakt. Sony Pictures is van plan om QoS ook een mega-campagne aan te meten. Deze campagne moet nóg groter worden dan die van CR.

Ach, wat boeien die statistieken nauw eigenlijk?? Het gaat toch er toch om dat het een goede film wordt en dat jij heb ook goed vind...??

avatar van jumpstylemovie

The name is Bond.....James Bond T_T

Bron = 3FM

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Klopt. Volgens mij de eerste film van james bond waar deze woorden niet in gezegd worden. (ook ergens gelezen)

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

of 1 zinnetje een hele film bepaald!

avatar van joostie

joostie

Net de eerste recensie gelezen op internet.

Hier een paar zinnen uit.

''It’s a miracle anyone survived filming long enough for Bond to kill them in the movie''

M:“Bond, if you could avoid killing every lead there is, that would be appreciated.” He dryly replies, “I will do my best” then heads off in designer suits to slay some more.

''The predominant colour here, though, isn’t environmental green — it’s blood red.

''this film is not as ground-breaking as Casino Royale. But it will kick the living daylights out of any rival action-hero franchises''

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機