• 9.383.419 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens

Gesproken taal: Engels, Koreaans, Kantonees, Duits, Spaans, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 9 januari 2003

Plot Die Another Day

"He's never been cooler."

Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar een nieuw hi-tech wapen met ongekende krachten.

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

ik hield zo-ie-zo niet van james bond maar dit vond ik helemaal niks

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Maar een gemiddelde van 2,93 sterren. Dat vind ik wel weinig. Vooral omdat mijn tv-gids hem 5 van de 5 sterren geeft. Ik ga dus zeker kijken vanavond om te zien wie ik vind dat gelijk heeft...

avatar van as

as

Fangs schreef:

Laat me raden: De Veronica gids...?

welke tv gids heb jij?

mag ik raden?

uhm.... veronica magazine?

as schreef:

Laat me raden: De Veronica gids...?

haha

avatar van Redlop

Redlop

Film begint om 20:30 en niet om 22:45.

avatar van ChielB

ChielB

Het fijne SBS gooit er natuurlijk weer Hart van Nederland middendoor, vandaar dat het laatste deel van de film rond 22.45 verder gaat.

Het is, zoals eigenlijk elke Bond-film, een leuke, vermakelijke film. Veel zaken gewoon lekker negeren of met een korreltje (bus) zout nemen en je kunt een prima avondje vermaak krijgen.

avatar van alexis

alexis

jb kijkt altijd wel lekker weg alleen balen van dat sbs' hvn

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Dit is niet de eerste keer dat er aangegeven wordt dat een film om 22.45 uur begint op SBS6 in plaats van 20.30 uur. Foutje in de database en/of PHP-script misschien?

avatar van Jordy

Jordy

foutje van Henk denk ik

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik vind het één van de betere Bond-films. Coole personages en weer volop actie. En Halle Berry:)

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Ik kijk heb hem nu voor het eerst. Beetje gemengde gevoelens. De actie en acteurs zijn zeker niet slecht alleen het zou ook gewoon een standaard actiefilm kunnen zijn. De Bond-sfeer is er totaal niet. Jammer dat Michael Madsen een zo klein rolletje heeft, hij is een van mijn favoriete acteurs. Halle Berry vind ik de beste Bondgirl ooit Je kan duidelijk zien dat de makers met deze Bondfilm ook in de Verenigde Staten flink wilde scoren, mede door de aanwezigheid van Halle Berry en Michael Madsen in de film (in de VS erg beroemde en bekende acteurs). Zo weer verder kijken, het blijft verschrikkelijk dat SBS6 tussen films die langer duren dan 2 uur Hart van Nederland ertussen gooit.

avatar van De GeuS

De GeuS

Phil Leotardo schreef:

Halle Berry vind ik de beste Bondgirl ooit

Ik heb ze wel eens mooier gezien.

BoordAppel

Prima Bond. Net genoeg over the top en goed geregisseerd. Jammer van dat flitsende gedoe maar blijkbaar is dat niet de schuld van de regisseur. De actie was in ieder geval goed in beeld gebracht. Die onzichtbare auto was geinig en levert een aantal leuke scenes op.

Wel jammer van een aantal erg neppe special effects, met zo'n budget zou dat toch een stuk beter moeten kunnen. Vooral het tsunami surfen zag er niet uit.

De titeltrack vind ik eigenlijk wel een aardig nummer maar totaal niet geschikt als Bondnummer.

avatar van ChielB

ChielB

Bondnummers zijn vaak wat apart, zou niet weten waarom de titelsong niet goed is.

Het surfen was inderdaad erg cheap gedaan. Of het zag er uit 1960 uit met een overduidelijke studio-achtergrond, of het was duidelijk dat er een computer-animatie te zien was. Voor de rest wel lekker vol Bond-actie, dus ik heb me weer prima vermaakt. Uitkijken maar vast naar de volgende....

avatar van Caligula

Caligula

Beste Bond-film van Brosnan. De onzichtbare auto gaat zelfs voor een Bond-film te ver.

Naomi Watts

Vermakelijke Bond weer maar ik ben ook best een Bond liefhebber. Weer wat leuke gadgets, goede actiescenes. Alleen jammer van Berry, een erg teleurstellende Bond girl.

Over Bond Girls gesproken, ik raad de casting aan eens aan te kloppen bij Naomi Watts, ze is brits en ze is niet vies van James Bond films. Hoeft ze dit keer niet haar intrigerende en schattige accent te verbergen. 3,5*

BoordAppel

Bondnummers zijn vaak wat apart

Dat vind ik wel meevallen.

Nog steeds geen idee trouwens waarom zoveel mensen over de onzichtbare auto vallen. Iets wat over een jaar of 20 gewoon zal bestaan.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

BoordAppel schreef:

Ik vond die kunstmatige zon veel spannender. Zou dat ook over een jaar of 20 mogelijk zijn?

Ik denk het ook. [/sarcasm]

BoordAppel

Ze zijn al druk bezig met het ontwikkelen van onzichtbare dingen. Heb ik al eens eerder hier gepost. Kwestie van tijd tot dat geperfectioneerd wordt.

Over die kunstmatige zon zijn overigens ook al plannen. Zou vooral handig zijn in gebieden waar de zon amper komt.

Natuurlijk is alles in deze film over the top, maar daar is het ook een Bond voor. Met deze technieken zijn echter wel serieuze wetenschappers bezig.

Mee eens.

Vandaag voor de tweede keer gezien, en ben niet veel positiever geworden over deze film. Ik struikel gewoon over teveel dingen. Bond wordt na een mislukte missie lange tijd gevangen gehouden en gemarteld. Na terugkomst wordt zijn 00-status ook nog verwijderd door MI6. Dat maakt Die Another Day een buitenbeentje. Het gehele verhaal vind ik erg matig en de personages nog meer.

Ik struikel verder over de gigantische overvloed aan special effects en ultramoderne technische dingen; het leek af en toe wel een Science Fiction-film. Bijvoorbeeld de onzichtbare auto, de satteliet en dat RoboCop-pak van (zoek) op het einde, vond ik echt te ver gaan. De Brosnan-Bonds zijn steeds een stap verder gegaan wat dat betreft.

De gehele Bondsfeer is weg, enkel op Pierce Brosnan en zijn humor na. Blijft altijd leuk hoe Bond ongeïnteresseerd in sektie Q zijn snufjes krijgt toegediend met de nodige dosis humor.

Ik ben over nog meer dingen gestruikeld, maar die laat ik maar zitten. Van Halle Barry viel ik ronduit op m'n bek, auw. Heb echt nog nooit zo'n slechte Bondgriet gezien.

Verhoogd van 2.0 naar 2.5 sterren. Die Another Day vind ik zonder twijfel de minste Bondfilm, maar ik heb me goed vermaakt en afgezien van dat het een Bondfilm is, waren de aktiescènes best goed.

- 2.5 -

avatar van alexis

alexis

grappig aan deze film is ook dat er veel eerdere scènes uit jb inzitten zoals dat uit de zee opkomen van halle in vergelijking met die ursula uit dr no...

BoordAppel schreef:

Dat vind ik wel meevallen.

negative!

het kan gewoon niet, aantal problemen:

schaduw kan je niet wegtoveren

werkt alleen als je er recht tegenaan kijkt (andere invalshoek en je ziet niet schuin door de auto heen)

enne onzichtbare wielen?

kortom, bond deed altijd aan gadgets maar niet aan SF (in engeland zijn ze bezig met een tank te maken met dezelfde gadget als bij 007 zn auto, maar dat werkt slechts als camouflage)

Trouwens de regisseur is wel verantwoordelijk voor veel ongein uit deze film, gezien ik verschillende keren heb gehoord dat hij met veel "vernieuwende" ideeen kwam... of gewoon brosnan opdroeg zijn wapen met 2 handen vast te houden.

Moet zeggen nadat ik de film vandaag voor de 10+e keer heb gezien, dat ik hem toch wel weer wat beter vind...Echter ik blijf over een waslijst van dingen struikelen die echt niet hadden mogen gebeuren. Deze films is mijn moonraker

Naomi Watts

Dat kan ik begrijpen maar ik dacht nog wel aan wat langer dan 20 jaar. Een onzichtbare auto klinkt voor mij erg 'surreal'.

BoordAppel schreef:

Iets wat over een jaar of 20 gewoon zal bestaan.

Dan kan je pas echt spreken van spookrijders.

avatar van V

V

davidov schreef:

het kan gewoon niet, aantal problemen:

schaduw kan je niet wegtoveren

Bij Bond is het over the top en dus zitten er zeker dingen in die nooit zullen kunnen. Met die schaduw heb je een goed punt. Maar in elke Bond zitten wel onmogelijke dingen.

Het zou hetzelfde moeten werken zoals ze het in de film beschrijven: een laser die de ogen registeert en zo kan weten wat je zou zien als de auto er niet zou staan. Die lasers bestaan al, maar de technologie staat nog in de kinderschoenen.

BoordAppel schreef:

Die lasers bestaan al, maar de technologie staat nog in de kinderschoenen.

Erg knap dat mensen dat kunnen, maar in godsnaam, wat heb je eraan? Ik zie dat net als de bekende internetcomputer in je koelkast, het vijfde wiel op de wagen.

BoordAppel schreef:

klopt, zitten altijd dingen tussen die wel en niet kunnen, maar in deze film ligt het er wel erg dik op vind ik zelf.

ze leggen het anders uit in de film

"camera's aan de ene kant van de auto projecteren wat zij zien aan de andere kant van de auto"

Dat werkt dus als je --> [] --> tegen de auto kijkt

kijk je echter: []

..................../

Dan zie je alsnog hetzelfde beeld als in de 1e situatie en dus niet wat er daadwerkelijk achter de auto zit (en het is onmogelijk om een projector te maken die op iedere vierkante centimeter beeldjes kan projecteren van 180 verschillende invalshoeken)

Camouflage kan wel (hele auto wat witter maken of groener etc kan wel, echter de banden kan weer niet)