• 9.383.735 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens

Gesproken taal: Engels, Koreaans, Kantonees, Duits, Spaans, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 9 januari 2003

Plot Die Another Day

"He's never been cooler."

Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar een nieuw hi-tech wapen met ongekende krachten.

avatar van dray

dray

Dat geblah blah over die onzichtbare auto. In de jaren 60 had je al items in de James Bond films die niet konden. (jet-pack achter in de kofferbak..?) So what? Dat hoort toch bij een Bond film?

Relax, sit back & enjoy! Dat is mijn motto bij James Bondfilm. En ik geniet er nog steeds van.

avatar van Caligula

Caligula

Onzichtbare auto??? Dan moet ik volgende keer eens beter kijken ...

davidov

jetpacks bestaan, wat heet dat ding dat je in de film zag (thunderball heet de film) was nog echt ook...

En de truuk bij bond is dat het ver gaat, het een gadget is die vernuftig is, maar dat het nog geloofwaardig is. En dat is de auto gewoon niet, het wekt meer op je lachspieren ipv dat ik zeg "wow". En dat doen wel meer dingen tijdens deze film. Zoals ik eerder zei, het is meer een missionimpossible dan een bond film op sommige momenten

avatar van dray

dray

davidov schreef:

Een gebruikte JetPack in je kofferbak wegmoffelen is ook onmogelijk. Maar ik heb tóch liever een onzichtbare auto dan een tune van The Beachboys in 'A View To A Kill'. (minder storend)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Erg knap dat mensen dat kunnen, maar in godsnaam, wat heb je eraan?

Wie weet waarvoor het nog ooit van pas kan komen. Toen ze het wiel uitvonden waren er misschien ook mensen die zoiets hadden van: en nu?

(en het is onmogelijk om een projector te maken die op iedere vierkante centimeter beeldjes kan projecteren van 180 verschillende invalshoeken)

Nu nog wel.

Dat is jammer. Bij mij werkte het wel.

dray schreef:

whaha touche

Nu nog wel.

sommige dingen zullen gewoon niet kunnen, bedoel zo kunnen ze ook bond een pen geven waar een helikoptertje uit klapt waar 007 aan kan hangen en zo over de atlantische oceaan kan vliegen...

Dat is jammer. Bij mij werkte het wel.
jah ik vond dat ze het zich te makkelijk maakten, met CGI kan je immers inmiddels alles doen, zo ook wat ik net beschreef... en dat zou bij mij exact hetzelfde effect oproepen. CGI in een actie film kan mij niet verbazen...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

sommige dingen zullen gewoon niet kunnen

Dat klopt. Maar het is toch niet zo moeilijk te geloven dat zoiets zal komen?

CGI in een actie film kan mij niet verbazen...

Of een stunt of scene nu echt wordt uitgevoerd of met CGI, het gaat om het resultaat. Als het er goed uitziet hoor je me niet klagen. Die auto zag er goed uit, die surfscene absoluut niet.

davidov

nou camouflage op die manier wel, maar onzichtbaar vind ik net te ver gaan...

dat 2e ben ik met je eens, het zag er wel bijzonder mooi uit de auto en de surfscene niet... desalniettemin vond ik het net over het randje die auto (en die surfscene was al helemaal stom, wat is de lol daar nou van? wrong movie imho)

avatar van LeeGer

LeeGer

Deze bondfilm is me veel te amerikaans.

Ik mis de britse gentleman-bond, die zie je hier bijna niet terug. En de slechterik past ook beter in een Spiderman film dan in een bondfilm.

avatar van Marki_san

Marki_san

Dit was de eerste Bond Film die ik ooit heb gezien. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er spijt van heb dat ik het heb gekeken. Ik kon liever een boek gaan lezen, dat zou spannender zijn.

De film had een verschrikkelijke flutverhaal. Dat soort verhaal dat pubers geweldig vinden. En die slechterik met dat pak op het einde...kom op zeg. Ik noem deze Bond Film "opgegeilde Power Rangers".

avatar van gotti

Niet zo lopen zeiken allemaal. Een goeie Bond film. Punt.

avatar van mister blonde

mister blonde

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

3.5* voor deze Bond-film met soms storend neppe effecten, maar wel met genoeg actie, avontuur en grappen.

mister blonde schreef:

begin was prima, daarna werd het ronduit matig. Punt.

stukken van de film waren sterk, anderen waren pijnlijk slecht. Punt.

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

Dat ijspaleis vond ik trouwens ook overdreven en niet bij Bond passen.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Phil Leotardo schreef:

Jammer dat Michael Madsen een zo klein rolletje heeft, hij is een van mijn favoriete acteurs..

Michael was uitstekend in de Tarantino films maar die Amerikaanse inbreng bij Bondfilms vind ik gewoon niet passen

U-96 schreef:

Dat ijspaleis vond ik trouwens ook overdreven en niet bij Bond passen.

integendeel dat past bijzonder goed bij bond

denk aan: holle vulkaan (YOLT), eigen eiland (TMWTGG), grote tanker plus onderwater basis (SWLM), ruimte station (MR), basis onder een meer (GE), stealthboot (TND).

Regelmatig heeft de villain in een bond film een krankzinnige basis, en zo dus ook het ijspalijs (een opgeblazen versie van een bestaand concept)

avatar van kevin_vs

kevin_vs

de tijd klopte niet......

was al bekend...

Maar wat vreemder is, is dat het dinsdag 18:16 is en de tijd van gisteren staat er nog op

Tijden blijven altijd nog even staan (hoe lang weet ik niet).

davidov

was dat ook zo op de vorige site? volgens mij niet namelijk, dacht dat na een paar uur op de nieuwe dag het wel weg was (niet na 18 uur nogsteedS)

niet dat het veel uitmaakt verder

Tony Montanja

Michael Madsen was uitstekend in de Tarantino films maar die Amerikaanse inbreng bij Bondfilms vind ik gewoon niet passen

Michael Madsen had maar een heel klein rolletje in deze film, hoe kun je dan zeggen dat hij niet in de bondfilm past.

mister blonde schreef:

begin was prima, daarna werd het ronduit matig. Punt.

Ieder mens heeft weer een andere mening en ga dan niet lopen zeggen "punt".

Marki_san schreef:

Aan gebrek aan spanning lag het zeker niet in deze film naar mijn mening en er zat een heel duidelijk verhaal in. En met dat pak, tsja dat zijn nou films. Als je naar alle films gaat kijken van wat wel en wat niet kan dan ben je snel uitgekeken denk ik. .

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

Tony Montanja schreef:

Ieder mens heeft weer een andere mening en ga dan niet lopen zeggen "punt".

Hij begon daar niet mee hoor Tony.

dray schreef:

Daar ben ik het dus volledig mee eens

Tony Montanja

Hij begon daar niet mee hoor Tony.

Ow ja voor Gotti bedoelt dan....

avatar van gotti

Sorry, punt.

avatar van Redlop

Redlop

Marki_san schreef:

Dit was de eerste Bond Film die ik ooit heb gezien. ...soort verhaal dat pubers geweldig vinden...opgegeilde Power Rangers".

Ik heb alle Bondfilms gezien en vrees dat je helemaal gelijk hebt.

Ik vond het een opgesmukte Jean Claude van Damme SF-film. Een belediging voor de Bondtraditie.