menu

Hier kun je zien welke berichten Aapje81 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aanrijding in Moscou (2008)

Alternatieve titel: Moscow, Belgium

3,0
Wel aardige film die zeker zijn momenten had maar nergens echt overtuigde. De personages deden mij te weinig en dat is toch wel belangrijk in een film als deze. Neemt echter niet weg dat er wel goed werd geacteerd. Maar hier ga ik voor mijn plezier geen tweede keer naar kijken.

Abduction (2011)

3,0
Tayler Lautner kan als acteur niet overtuigen maar de fysieke scenes doet hij niet onaardig. Na pakweg een kwartier wilde ik de film eigenlijk uitzetten maar toen kwam er wat tempo in en heb ik een aantal keren best wel kunnen lachen.

Wat deze film wel ok maakt zijn alle bijrollen. Zolang Lautner zelf maar niet al teveel in beeld komt is dit allemaal best goed te doen en ik kan me zo voorstellen dat een tiener publiek tussen de 12 en 17 jaar hier erg gelukkig van wordt.

Overigens vind ik het wel sympathiek dat ze Lily Collins hebben gecast. Er zullen maar weinig actrices zijn die Lautner niet weten te overschaduwen.

Gemiddeld.

Abominable Snowman, The (1957)

Alternatieve titel: The Abominable Snowman of the Himalayas

3,0
The Abominable Snowman heeft qua suspence en mooie landschappen voldoende te bieden. De moraal van de film komt ook wel goed uit de verf maar vooraf had ik toch wat meer van de The Abominable Snowman zelf verwacht.

Verder was het acteerwerk niet altijd even goed waardoor er wat saaie stukken in zitten. Vooral de scenes in het dorp waren nogal matig. Peter Cushing en Forrest Tucker spelen degelijk.

Gemiddeld

About a Boy (2002)

4,5
Prima film gebaseerd op het boek van Nick Hornby (ook verantwoordelijk voor High Fidality) Hugh Grant zet hier een uitstekende acteerprestatie neer en wat er over de man ook gezegd wordt hij beschikt over veel zelfkennis bij het uitkiezen van zijn rollen. Ik kan mij amper een rol herinneren waar hij miscast was. Ook deze is hem op het lijf geschreven.
Verder komt de humor van Hornby in de film prima tot zijn recht en alle acteerprestaties zijn redelijk tot goed. Speciale vermelding verdiend natuurlijk Rachel Weisz . Wat is dat toch een prachtvrouw en ze kan ook nog acteren

Access Code (1984)

1,5
Op de televisiezender AMC wordt toch wel een hoop rotzooi uitgezonden. Deze Acces Code is daar weer een prima voorbeeld van.

Werkelijk alles aan deze film is slecht en lachwekkend maar toch blijf ik met stijgende verbazing zitten kijken om uiteindelijk bevestiging te krijgen voor wat ik al vreesde. Van het begin tot het eind is dit goedkoop en pretentieus en uiteindelijk gaat het helemaal nergens over.

Het voornaamste probleem is het ontbreken van een budget. Regelmatig is er nergens een achtergrond te zien en zitten we alleen maar te kijken naar sigaren rokende mannen die willekeurig wat in de ruimte zitten te zwetsen. Daarnaast is er dan nog een klein mysterie dat eigenlijk de hele film vaag blijft en vooral weet te frustreren. Een enkele scene, zo vlak tegen het einde wist nog een beetje indruk te maken en zorgt ervoor dat ik niet de laagste score geef.

Maar daar staat tegenover dat het acteerwerk zo ongeveer over de hele linie rampzalig was. De film eruit ziet alsof hij in de jaren 60 is gemaakt en er een aantal achtervolgingen in zitten die zo lachwekkend zijn dat ze je eigenlijk gezien moet hebben.

Doordat ik vooral met grote verbazing heb zitten kijken beoordeel ik deze film als matig maar als ik hem nog eens een tweede keer zou moeten ondergaan zou ik niet verder komen dan heel slecht!

Accidental Husband, The (2008)

2,5
Erg clichematig, alleen Jeffrey Dean Morgan zet een leuke rol neer. Thurman en Firth draaien op routine en dat komt de film niet ten goede.

Doorsnee.

Accused, The (1988)

4,0
The Accused is natuurlijk vooral bekend vanwege die ene befaamde scene maar het is toch vooral een prima drama dat wordt gedragen door de uitstekende acteerprestaties van Jodie Foster en Kelly McGillis. Verder zit de sfeer er prima in en is de film na meer dan 25 jaar nog steeds relevant.

Zeer goed

Adam (2009)

3,5
Sympathieke film die het vooral moet hebben van de uitstekende acteerprestaties. Vooral Dancy zette een erg innemend rol neer. Het scenario volgt de gebruikelijke paden maar gelukkig word dat nergens storend.

Boven gemiddeld.

Adaptation. (2002)

4,0
Mooie creatieve film met een zeer overtuigende Cage. Helaas zakt het ergens op de helft wat in maar over het geheel genomen was dit zeker een hele interessante en intelligente film die precies geeft wat je van de regisseur mag verwachten.

Goed.

Adventureland (2009)

5,0
Vooraf waren mjin verwachtingen laag maar tot mijn stomme verbazing geef ik nu voor het eerst sinds lange tijd weer eens de maximale score.

Soms heb je van die films die alles goed doen. Vanaf minuut 1 werd hier de juiste toon gezet en eigenlijk werd het daarna alleen maar beter. De geweldigde eighties-sfeer, de gave muziek, de schitterende personages en vooral het uitstekende acteerwerk deden het heel erg goed bij mij.

Het is natuurlijk een beetje een cliche maar Kristen Stewart is hier inderdaad prachtig. Normaal gesproken doet zij mij vrij weinig maar hier zou ik zo verliefd op haar kunnen worden.

Maar zoals gezegd deze film is voor mij op elk front een aaneenschakeling van hoogtepunten. Ben zeer onder de indruk.

Grote klasse

After School Special (2003)

Alternatieve titel: Barely Legal

3,0
After School Special kan toch wel bestempeld worden als een kleine meevaller. De film is verre van geweldig maar het wordt allemaal sympathiek gebracht. Voor de mannelijke kijkers is het ook geen straf om naar Amy Smart en Sarah-Jane Potts te kijken.

Redelijk.

Age of the Dragons (2011)

2,0
De film begon sfeervol en de schattige draakjes vind ik alleen maar een pluspunt maar als dan halverwege de film Danny Glover op komt draven is het gedaan met de pret. Zelden heb ik iemand zo zien schmieren als in deze film. Eerlijk gezegd vind ik dat Glover de eerste 10 jaar in aanmerking komt voor een Razzie alleen al vanwege deze rol.

Verder is het nog relevant om te melden dat het allemaal losjes gebaseerd is op Moby Dick en dat Vinnie Jones een leuke bijrol heeft maar over de hele linie verpest Glover de film voor mij.

Matig.

Agora (2009)

3,0
Historisch interessante film met een indrukwekkende Rachel Weisz maar helaas is de film in zijn geheel te langdradig en niet boeiend genoeg. Het voornaamste probleem is het scenario. Er gebeurt van alles maar niets is pakkend of boeiend genoeg waardoor de verveling snel toeslaat en de film een langdradige aangelegenheid wordt. Alleen Weisz zorgt voor de broodnodige afwisseling. Had meer in gezeten.

Redelijk

Air I Breathe, The (2007)

Alternatieve titel: Fragmentos del Destino

3,0
Redelijke film die het vooral moet hebben van de cast die het niet onaardig doet. Tel daarbij een aantal mooie scénes en de film scoort net een voldoende. Het scenario en personages waren echter niet pakkend genoeg en het geheel kwam nogal onuitgewerkt en te dramatisch over waardoor het potsierlijk werd. Deze film zit teveel vast in de formule waarvoor is gekozen. Neemt echter niet weg dat Fraser en Gellar het heel aardig doen.

Air Up There, The (1994)

4,0
Hele sympathieke film. Niets meer niets minder in zijn soort zeer de moeite waard.

Airplane II: The Sequel (1982)

Alternatieve titel: Flying High II

3,0
De orginele Airplane film heb ik nooit in zijn geheel gezien maar wat ik ervan ken vond ik geweldig. Dit tweede deel zit sterk in het verlengde daarvan alleen is het allemaal net iets minder leuk maar dat maakt het nog altijd beter als de talloze parodiefilms van de laatste jaren. Vooral de subtiele momenten zijn een verademing. Enig nadeel is echter het scenario dat kant nog wal raakt en nauwelijks boeit.

Gemiddeld.

Alien Predator (1986)

Alternatieve titel: The Falling

0,5
Vooraf had ik wel zin in een lekkere pulp film en was dan ook aangenaam verrast toen de televisiezender AMC aan kwam zetten met deze titel. Dit moest toch wel zo slecht zijn dat het weer leuk zou worden. Helaas is niets minder waar. Dit is gewoon echt slecht en dan bedoel ik heel slecht.

Het acteerwerk, het scenario, de effecten. Alles aan deze film is goedkoop en misselijkmakend. In mijn beleving is dit Flop 100 materiaal.

Ontzettend slecht.

All In (2006)

3,0
Zwakke film met een oppervlakkig scenario, waardeloze dialogen en bij vlagen erg slecht acteerwerk. Toch heb ik wel genoten van deze film. Swain is echt een schatje en het is leuk om Gosset Jr nog eens in een klein bijrolletje te zien. Kortom eigenlijk waardeloos maar de film heeft zeker zijn charme.

All Saints (2017)

2,0
Aardig geacteerde EO film die voor elke atheïst een zware kluif zal zijn. Mocht je echter in een tolerante bui zijn dan is deze film in zijn genre nog best te verdragen.

Matig.

All Stars 2: Old Stars (2011)

1,0
Erg flauwe en af en toe zelfs smakeloze film. De acteurs bedoelen het vast goed maar dit materiaal is zo matig dat de irritatie voortdurend de overhand neemt. Lomp en oppervlakkig.

Zwak.

All the Boys Love Mandy Lane (2006)

Alternatieve titel: Mandy Lane

3,0
Redelijk onderhoudende kruising tussen een cocaine/snuif film uit de jaren zeventig en een standaard Slasher. De opbouw was heel aardig, daarna wordt het allemaal wat langdradig en het einde is best ok. Het enige wat mij echter bij zal blijven aan deze film is Amber Heard. Mooie meid en behoorlijke actrice. Verder kom ik niet van de indruk af dat er veel meer in had gezeten als alles wat zorgvuldiger was uitgewerkt.

Almighty Thor (2011)

1,0
Waarschijnlijk een van de slechtste films die ik in mijn leven heb gezien.

Vooraf wist ik natuurlijk dat ik naar een gedrocht ging kijken maar dat een filmmaker zo ver door de ondergrens kon zakken had ik niet zien aankomen. Werkelijk alles aan deze film is onbeschrijfelijk slecht.

Uiteraard ga ik dan toch maar een poging doen. Het acteerwerk was beschamend. Thor liep erbij als een soort stervoetballer die voortdurend zijn zin niet krijgt. De vader van Thor was in zijn heroiek zo over the top dat hij meer op een persiflage leek. En de boef Loki kon alleen maar heel zuur kijken.

Een volgend dieptepunt waren de dialogen. Zonder enige moeite werd soms 6x dezelfde zin herhaald. Als acteur lijkt het me ontzettend lastig om steeds maar weer dezelfde troosteloze rotzooi uit te moeten spreken.

En dan nog wel het allerergst waren de decors of vooral het gebrek daaraan. Vrijwel alles werd in close up gefilmd zodat je eigenlijk maar zelden kon zien waar iemand is of hoe armoedig de omgeving uitzag.

Nog slechter was waarschijnlijk het scenario maar daar ga ik niets over vertellen omdat ik steeds weer met stijgende verbazing heb zitten kijken welke onzin er nu weer uit de hoge hoed getoverd zou worden.

Meteen is dit laatste punt ook de reden waarom ik dit niet de laagste score geef. Telkens weer blijf ik mezelf verbazen hoe een film zo slecht kan zijn en vooral daarom kijk ik verder.

Ik denk dat de films van Ed Wood nu toch wel de troon zijn gestoten als slechtste films aller tijden.

Mocht het nog niet duidelijk zijn, dit was een gedrocht zoals je ze maar zelden ziet.

Almost Christmas (2016)

3,0
Kijkt lekker weg en is net iets beter dan de gemiddelde kerstfilm. Het acteerwerk en scenario zijn ok en de kerstsfeer zit er wel in maar had nog wel wat meer gemogen.

In het kerstfilm genre is deze boven gemiddeld.

Amazing Grace (2006)

4,5
Heb deze film met heel veel plezier gekeken. Het acteerwerk was uitstekend en het gegeven werd heel intigrerend en sfeervol neergezet. De personages waren keurig uitgewerkt en het uiteindelijke statement heel krachtig. Een van de betere in zijn soort.

Amber Alert (2016)

Alternatieve titel: I Have Your Children

2,5
Redelijke tv film, met matige acteurs die het beste proberen te maken van een scenario dat je al duizend keer eerder hebt gezien. Omdat je toch wilt weten hoe het afloopt blijf je kijken. De korte speelduur helpt daar ook wel bij.

Niets bijzonder maar ook niet vervelend. Klassieke middelmaat.

American Gigolo (1980)

3,0
Typische jaren 80 film die sfeervol begint maar lichtelijk ontspoort zodra er meer nadruk komt te liggen op een nietszeggende thriller plot, Gere is echter overtuigend als Gigolo en ook Lauren Hutton doet het prima. Alleen jammer dat er onvoldoende materiaal is om een hele film te blijven boeien. Wat meer erotiek en wat minder het verhaaltje had de film best goed gedaan.

Gemiddeld

American High School (2009)

1,5
Nogal Over The Top erotisch getinte High School film die opzichtig probeert te haken op het succes van American Pie. Veel in deze film is zo amateuristisch en smakeloos dat ik vooral ben blijven kijken omdat ik me telkens weer bleef verbazen over wat er nu weer zou komen. Zelden zoveel pijnlijkheid in een film gezien. Grappig wordt het nergens en erotisch al helemaal niet.

Tussen de Paris Hilton klonen is Jillian Murray echter wel prettig en bovendien de enige in de cast die een beetje kan acteren. Omdat ik de film toch met gemak heb uitgekeken en Jillian Murray niet heel verschrikkelijk was kan ik hier niet de laagste score aan geven maar slecht was het zeker.

Heel matig.

American Hustle (2013)

3,0
Amy Adams is indrukwekkend en ook Jennifer Lawrence is een goede actrice. De mannen overtuigen helaas wat minder. Bale zal nooit mijn vriend worden en ook Cooper was wel eens beter maar ze blijven onderhoudend genoeg.

Grootste probleem van deze film is echter de langdradigheid. Op een gegeven moment is het verhaaltje wel klaar maar moet er op allerlei geforceerde manieren toch nog iets worden gebracht. In mijn beleving was dit echter niet nodig.

Zoals gezegd Amy Adams maakt indruk maar dat is ook de voornaamste reden dat deze film geen lagere beoordeling krijgt.

Gemiddeld.

American Psycho II: All American Girl (2002)

Alternatieve titel: American Psycho 2

2,5
Deze film valt of staat met wat de kijker van Mila Kunis vindt. Ikzelf zie haar graag en vond dat ze het best leuk deed. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat de film niets met American Psycho te maken heeft. Toch heb ik me hier en daar erg vermaakt maar alles bijelkaar werkte het toch niet goed genoeg. Vooral richting het einde werd het allemaal wat minder en de muziek vond ik storend. Maar al met al voor degene die Mila graag zien is deze film toch zeer geschikt.

American Sniper (2014)

2,5
Laat ik allereerst schrijven dat ik absoluut niets met dit thema heb. Patriottisme, het leger, een of ander figuur die blijkbaar goed kan mikken. Het zal allemaal wel. Toch wilde ik de film een eerlijke kans geven al was het maar vanwege Bradley Cooper. Voor mij was zijn acteerprestatie dan ook het voornaamste pluspunt van de film.

Verder moet ik Eastwood nageven dat het eerste uur van de film behoorlijk sterk is. De spanningsopbouw en de ontwikkeling van de personages is hier goed gedaan. De tweede helft van de film is daarna een herhaling van zetten. Hierdoor krijgt de film een fragmentarisch karakter en staat in schril contrast met de sterke eerste helft.

Door het zwakke twee deel geeft de film uiteindelijk een leeg gevoel en is de patriottistische nasmaak erg wrang.

Gemiddeld