menu

Hier kun je zien welke berichten ibendb als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

ABCs of Death, The (2012)

2,0
Ik was hier benieuwd naar, maar ik ben wel teleurgesteld. Ik ga het niet over alle segmenten hebben, enkel de betere en mindere.

A: Vond ik best leuk en door dit stuk had ik echt veel zin in de film. Het was vies, maar niet gedurfd, en zelfs komisch. Het einde was leuk.

B: Dit stuk was eerlijk gezegd best eng. Dat verhaal over bigfoot joeg me de stuipen op het lijf en toen die bel hoorde, was ik stiekem wel een beetje bang.

D: Was erg mooi gefilmd met ook indrukwekkende beelden. Visueel het mooiste van allemaal.

F: Hierbij heb ik mij ziek gelachen. En dit enkel met de scheet in het begin. Dit zag ik niet aankomen en hierdoor lag ik ook plat.

K: Ook weer zo'n hilarisch filmpje. Dit keer over een drol die niet in de wc wil. Hoe kom je er toch op? De animatie was leuk en het slot verrassend.

L: Was ziek en fascinerend.

G, M en O: De slechtste van allemaal. Gewoon niet boeiend, goor, eng of grappig dus hoorden die drie hier eigenlijk niet thuis.

X: het kiezigste van allemaal. Ik heb het gore echt moeten doorspoelen, ik kon het niet aanzien.

Z: Het bizarste filmpje ooit! Nog nooit zoveel absurditeit in één filmpje gezien. Dit had beter bij de W van WTF gestaan.

Er zaten een aantal leuke segmenten in de film, maar nergens zit er een knaller tussen. Ook voelt het niet aan als geheel. De filmpjes duurden allemaal niet lang, maar de volle 2u ernaar kijken is toch wel een harde taak. Een kleine 2,5*

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

3,0
Dinner is served...

Toen ik voor het eerst over Abraham Lincoln: Vampire Hunter hoorde, vond ik het allemaal nogal belachelijk. Hoe kan je nu in godsnaam een horrorfilm over de Amerikaanse geschiedenis maken? Wel, zo moet het dus.

De film is een perfecte mix van horror, actie en een beetje drama. Het eerste deel draait vooral om Abe die wraak wil omwille van zijn ouders. Het middenstuk gaat eerder om de president zelf en of het einde wordt zowel actie en horror gecombineerd.

De special effects zagen er oogverblindend uit. Letterlijk, want m'n ogen deden pijn van die stomme 3D-bril. Sommige scènes (zoals de trein en de paarden) waren gemaakt voor 3D. Er waren wel een paar belachelijke stukken. Bv: tijdens het gevecht tussen de paarden pakt die vampier een paard en gooit die naar Lincoln.

Verder was het acteerwerk ook overal in orde. Mary Elizabeth Winstead, die geweldig was in Final Destination 3 en erg slecht in The Thing (2011), speelde verassend goed. Ook Dominic Cooper en Benjamin Walker speelden oké.

Wat me af en toe stoorde, was dat het geen traditionele vampiers zijn. Ze kunnen lopen door de zon, en een zilveren kogel kan ze doden. Normaal verbranden ze in de zon en moeten ze een staak door het hart krijgen als ze moeten sterven. Maar ja, er zijn zoveel varianten van vampiers (denk maar aan Twilight).

De film duurt ongeveer 1h 45m, maar ik had soms het gevoel dat 'ie wat langer duurde. Het was soms wel wat saai. Vooral in het middenstuk verloor de film zijn snelheid een beetje.

3,5*

Abyss, The (1989)

Alternatieve titel: Afgrond

2,5
Ik heb al niks voor duikboten en claustrofobische toestanden onder water, dus deze film was not my cup of tea.
James Cameron leverde het schitterende Titanic af dus was ik benieuwd naar zijn eerdere werken. En voor nog geen vijf euro kan ik de Special Edition toch niet laten liggen. De film lag al een tijdje te vergaan in mijn boekenkast, en vandaag was 'ie eindelijk aan de beurt.

Eigenlijk is de film een aaneenschakeling van voorspelbaarheden en clichés (dat laatste iets minder). Lindsey die toch nog overleeft na een lange reanimarie, Bud die na bijna dood te zijn werd geholpen door de aliens. Dat zag ik echt aankomen.

Het acteerwerk is in de film erg goed en geloofwaardig. De speciale effecten waren eigenlijk erg goed voor het jaar '89. Vooral het einde zag er erg mooi uit.

De film is eigenlijk een teluirstelling, maar toch nog een 2,5* voor de goede SFX.

Achtste-groepers Huilen Niet (2012)

Alternatieve titel: Cool Kids Don't Cry

3,5
Achtste-groepers Huilen niet is een mooi drama dat op het einde erg aangrijpend werd.

De introductie van Akkie en Joep werd erg mooi in beeld gebracht, maar het was wel voorspelbaar dat ze vriendjes zouden worden. Het hele leukemie-gebeuren wordt ook erg goed naar voor gebracht waardoor je meeleeft met alle personages (oké, niet alle personages. Dat stotterende jongetje werkte erg op mijn zenuwen). Het einde was goed en ik zou het zeker niet anders gewild hebben. Het acteerwerk was ook verbazend goed. Vooral Hanna Obbeek en Nils Verkooijen speelden erg overtuigend. 3,5*

Across the Line: The Exodus of Charlie Wright (2010)

Een gewone film.
Zat niet echt veer vaart in en er mocht wel wat meer actie in idd.

3*

Adventures of Tintin, The (2011)

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

3,5
Een Kuifje-film,...

Deze film is volgens de critici een familiefilm. En zo vaak hoor ik van mensen dat ze naar Kuifje willen. Maar er zijn niet veel kinderen meer die Kufje kennen. Ikzelf heb een paar strips gelezen, dus ik ben wel bekend met de jonge journalist.

The Adventures Of Tintin is een aangename, spannende en boeiende animatiefilm. De film was wel niet voor kleintjes, want er kwamen nogal wat erge stukjes in voor. Denk maar aan die krant. De animatie was werkelijk fantastisch. Zo gedetailleerd, allemaal. Ook de stemmen pasten goed bij het personage. Jamie Bell als Tintin, Simon Pegg ( ) en Nick Frost als Tompson en Tomson...

Een boeiende animatiefilm. 4*.

Alice (2009)

Leuke 'andere' versie van Alice in Wonderland.

Deze mini-serie is erg vermakelijk. Kathy Bates had ik nu echt niet verwacht als de Red Queen, maar ze speelde goed, net als al de rest. Een mooie 3,5*.

Alice in Wonderland (2010)

3,5
Chesire Cat was wel schattig.....

Alien (1979)

4,0
Alien ziet er op Blu-ray erg goed uit, dus zeker een aanrader op dat gebied.

Qua horror is er niet veel te zien in deze film. Het gaat eerder richting de thriller/sience-fiction. De film heeft een erg goede sfeer, en dat maakt hem ook zo goed. De alien zag er erg goed uit (vooral op het eind in de shuttle). Het acteerwerk is ook behoorlijk goed. Sigourney Weaver is een echte topvrouw hier. Een dikke 3,5*.

Aliens in the Attic (2009)

Alternatieve titel: Vreemde Gasten

2,5
Een matige film.

Maar ja, het is wel een familiefilm. Het is een leuk verhaaltje en zo, maar ik kon mij niet altijd volledig concentreren. Af en toe werd het wat saai. Acteerwerk was ook niet altijd even goed. een 2.5*

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked (2011)

Alternatieve titel: Alvin & the Chipmunks 3

2,0
Veel minder dan de voorgaande delen.
Het eerste deel was oké, het tweede iets minder, maar dit slaat echt alles. Het verhaal is erg cliché, de slechterik is zowat een softie en de humor is al helemaal niet grappig. Alle goede liedjes van de afgelopen jaren worden hier echt verkl**t. De piepstemmentjes van de Chipmunks en Chipettes zorgden zelfs voor hoofdpijn. Die Zoë was erg vreemd. Ze probeerden om haar enigzins grappig te maken, maar het lukt gewoon niet. Ze was ook erg gemakkelijk te overhalen. Sommige stukken uit de trailer zaten gewoon niet in de film.

Een kleine 2*.

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (2009)

Alternatieve titel: Alvin and the Chipmunks 2

3,0
6 hyperactieve eekhoorns die zingen? Neen bedankt.

Dit was wat ik zei voor ik de film keek. Nu moet ik zeggen dat dit deel beter is dan het eerste. Het acteerwerk is om van te huilen en de chipmunkstemmetjes te hoog. Maar de film heeft een echte feel-goodsfeer. De liedjes werken aanstekelijk. Een leuke vondst waren de Chipettes. Een schattig trio van eekhoornmeisjes.

Ian Hawke is echt een irriitant ventje. Net als een kakkerlak.

Een goede 3,5*.

Amazing Spider-Man, The (2012)

3,5
Beter dan de trilogie van Raimi.

Ik heb eigenlijk totaal niks met Spider-Man. Het verhaal is te bekend en de schurken zijn niet leuk. Vanaf dat de bad-guys bovenmenselijk zijn is het niet leuk meer. Kijk maar naar Sandman en Venom. Die vond ik veel minder dan bv. Dr. Octopus. Daarom was ik bang voor de slechterik in de reboot. The Lizard... Ik werd eigenlijk aangenaam verrast hierdoor. The Lizard is een menselijke bovenmenselijke (je weet wel...) schurk. Het was verfrissend. Waar ik ook bang voor was, was Andrew Garfield. Kan hij wel de rol van Peter Parker spelen? Kan hij ons Tobey Maguire doen vergeten? Het antwoord is ja. Hij kan dat. Hij zet een geloofwaardige Peter neer en ook Emma Stone vond ik geweldig. Sowieso heb ik een zwak voor haar. Ik bedoel: noem eens een film op waar zij niet in straalt. Al bij al is dit een goed begin voor een nieuwe reeks Spider-Manfilms. 3,5*

American Hustle (2013)

1,5
Come on, Baby, let's go dancing...

Man, man, man. Wat was dit?
Lang keek ik uit naar American Hustle. En dit alleen maar om Amy Adams en Jennifer Lawrence samen in één film te zien. De film werd erg opgehemeld door critici en mijn enthousiasme laaide ook op. Nu kon ik de film gisteren gaan kijken, en ik werd erg teleurgesteld.

De film begon erg verwarrend. Je wist niet wat er gebeurde en de beginscène had niks van nut. Ze hadden evengoed kunnen beginnen bij het échte begin. Nu, wanneer alles een beetje duidelijker werd, begon het wel te boeien. De scènes met Amy Adams en Christian Bale waren erg goed en hun romance was interessant. Jammer genoeg zakte het al snel in wanneer Jennifer Lawrence haar intrede doet. Het verhaal kabbelt door en steeds werd het ene lange gesprek opgevolgd door een nog saaier dialoog. De film mengt teveel personages door elkaar waardoor je ook niet meer kan volgen. Plots komt Robert De Niro enkele minuutjes in beeld, maar heeft totaal geen nut in de film.

Het acteerwerk was wel dik in orde. Iedereen zat goed in zijn rol, maar kwam niet uit de verf door het langdradige verhaal. De film had erg gemakkelijk een uur korter kunnen zijn. Het einde werd steeds uitgesteld door onnodige scènes. Erg jammer. Dit had veel meer kunnen zijn. We zaten in een halfvolle filmzaal, toen de film eindigde zaten we met een stuk of tien man minder. Zegt genoeg.

1,5*

American Pie (1999)

2,0
Gênante situaties, sexy vrouwen en een groepje maagden.

American Pie is niet zo hilarisch als de meesten beweren, maar toch nog vermakelijk. Vooral de scènes met Stifler's Mom waren hilarisch. Het verhaal is niet speciaal. Het is zelfs erg standaard. De uitwerking ervan is best goed. Het acteerwerk was echt bij sommigen erg slecht. Maar goede acteurs heb je helemaal niet nodig voor een chille komedie te maken. 3*

Anastasia (1997)

3,5
Anastasia.
Voor ik de film ging kijken heb ik wat achtergrondinformatie gezocht over de echte Anastasia Romanova. Die zou op haar 17de zijn gestorven samen met haar familie.
De film volgt niet het echte verhaal van de Russische prinses omdat ze er een kinderfilm van maakten. Al vind ik het wel jammer dat de slechterik in de film een zwarte magiër is. Het zou zeker gepast zijn als de Bolsjewieken de bedreiging van haar familie was.

Het verhaal is best wel erg mooi in elkaar gezet. De personages zijn best cliché, maar toch vermakelijk. Ook het plot is erg voorspelbaar. Maar wat de film samenhoudt, zijn de vele originele liedjes. Once Upon A December is veruit het beste liedje van de film. Het heeft een typisch Russische melodie en wordt erg mooi ingezongen. Het liedje van Rasputin (In The Dark of the Night) is ook erg aanstekelijk en gaf me ook kippenvel.

Een welverdiende 3,5*.

Angels & Demons (2009)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

3,5
Angels & Demons is beter dan The Da Vinci Code.

Hier heeft de film een verhaal dat tenminste te volgen is. De spanning zit goed, er zit een beetje humor in (ik zog ook wel een beetje). Best goed. 3.5*

Angels' Share, The (2012)

2,5
Holy Fuck, it's like The Sound of Music!

Deze film liet me met een onvoldaan gevoel achter.
Het eerste deel is niet leuk en soms zelfs saai. Ik lag bijna te slapen in de zaal. Maar wanneer ze op trektocht gingen met hun kilts aan vond ik de film wat leuker beginnen worden. De sfeer is heel anders en het drama maakt plaats voor wat meer humor.

Verder was het acteerwerk goed. Het Schotse accent was wel wennen, aangezien ik er bijna niks van begreep. Het verhaal was redelijk en de film had niet zo'n goede vaart. Jammer, want ik had me op een veel betere film verheugd.

2,5*

Anubis en de Wraak van Arghus (2009)

3,0
Beter dan het vorige deel.
In deze film zit er meer spanning. De film kon mij de gehele tijd blijven boeien. Ook werd er beter geacteerd. Peter van den Begin vind ik ook goed als Arghus (al heeft ie niks te zeggen...). Goede film. 3*

Anubis: Het Pad der 7 Zonden (2008)

Alternatieve titel: Anubis en het Pad der Zeven Zonden

2,5
Weer zo'n typisch Studio 100-filmpje.
Het hele idee is leuk bedacht, maar het is te kinderachtig geworden. Zoals hierboven wordt gezegd, werd er niet erg goed geacteerd. Vond ik wel storend. Gelukkig zit er genoeg humor in. Alhoewel die soms flauw kan worden. Een kleine 2.5*

Apocalypse Now (1979)

Alternatieve titel: Apocalypse Now Redux

2,5
Ik houd al niet van films met dit genre, dus ik zag er tegenop om deze film te bekijken.

Ooit had ik eens de Redux versie gekocht voor een euro of twee, en lang heb ik hem links laten liggen. Nu ik een hele stapel heb gemaakt met films uit m'n kast die ik nog moet zien, lag deze bovenaan. Apocalyps Now heeft een erg groot probleem. Hij duurt namelijk veel te lang. Drie uur en een kwartier lang zit je te kijken naar een groep soldaten die een kolonel moeten vermoorden. Het eerste anderhalf uur gaat nog, maar daarna wordt het echt niet meer te verdragen. Het eerste deel heeft een paar erg leuke scènes zoals de bunnies en het waterskiën. Het acteerwerk is ook best goed. Toch een kleine 2,5*.

Apollo 18 (2011)

2,0
Ik heb mij best verveeld bij deze film. Het concept is allemaal wel goed gevonden, maar de uitwerking kon veel beter. De spinnetjes vond ik er erg goedkoop uitzien en de meeste schrikmomenten zijn niet eens eng. Als ik dan eens schrok, was het omdat er lang niks gebeurde en dan plots iets "onverwachts". Soms leek het net echt alsof ze op de maan waren. Maar ja, dit is makkelijk na te bootsen met green-screen. Jammer. 2,5*

Aquamarine (2006)

3,0
Typische meidenfilm, maar toch vermakelijk.
Aquamarine is nergens origineel, maar komt toch soms leuk uit de hoek. De grapjes van de zeemeermin op het land zijn wel best grappig, maar nergens zijn de grappen hoogstaand. Het acteerwerk is zeker niet altijd even goed. Soms ergerde ik me aan Paxton, ze werkte wat op m'n zenuwen. De film vind ik ook te lang duren. 3*

Aristocats, The (1970)

Alternatieve titel: De Aristokatten

3,0
Niet een van de beste Disney Classics.
De ruwe tekeningen zijn af en toe best storend. De liedjes waren best "catchy" en de katjes waren ook best koddig. 3*

Arthur et les Minimoys (2006)

Alternatieve titel: Arthur and the Invisibles

3,0
Aardig.
Het begin gaat me net iets te snel en de animatie van de minimoys is ook niet zo leuk om naar te kijken. Maar de film had zo'n leuk verhaaltje. Lekker feel-good. Arthur belandt net in een hele andere wereld, maar toch niet. 3*

As Above, So Below (2014)

4,0
Lang geleden dat ik werkelijk bang was van een film. Ik geloof dat het in tijde van The Conjuring was dat ik paranoia door het huis liep en geen donkere hoekjes vertrouwde. Het is een verschrikkelijk, maar o zo zalig gevoel als een film je daadwerkelijk bang weet te maken. As Above, So Below heeft dit voor elkaar gekregen. Nu, ik ben, al is het naar eigen zeggen, wel al wat gewend van horror en mij krijg je niet snel bang (in tegenstelling tot wat mijn vriend beweert ). Maar het is nog steeds hetzelfde concept dat mij de creepers geeft: Alleen zijn in een benauwde ruimte, maar wetend dat er ergens 'iets' zit dat je de stuipen op het lijf zal jagen.

As Above, So Below lijkt aanvankelijk op een doordeweekse found-footage film en eerlijk gezegd begin ik er genoeg van te krijgen. Dit subgenre heeft zijn glorieperiode gehad en er komt toch alleen maar bagger uit. Maar wat AASB 'anders' maakt, is het avontuurgehalte. Er gebeurt ten minste iets. De beginscène is al spannend en tegelijkertijd interessant. Natuurlijk volgt dan de nodige lange introductie en na een dikke dertig minuten begint de fun. Vanaf de groep een eerste stap in de catacombes plaatst, begint de claustrofobische sfeer op te spelen en je voelt je direct deel van het verhaal. De smalle gangen, beenderen,... Je voelt ze op je afkomen. Al snel wordt duidelijk dat er iets niet pluis is in de catacombes en dan gaan de poppen al helemaal aan het dansen. Ieder ding dat de groep tegenkomt is freaky in zijn eigen manier. Je begint je vragen te stellen en zelf dingen te zien die er niet zijn. Dat is voor mij de definitie van een sterke griezelfilm.

Het acteerwerk is ook enorm goed. Perdita Weeks is een enorm aangename verschijning en haar stem is kalmerend om naar te luisteren. Zij draagt de film zowat door haar vastberadenheid. De rest van de cast zijn oké, maar zijn min of meer stereotiepen.

As Above, So Below zal niet bij iedereen zoveel lof krijgen want een griezelfilm is enorm relatief. Nu, ik heb me geamuseerd met een avondje griezelen op mijn laptop in het pikdonker en het was verschrikkelijk effectief. Één van de beste griezelfilms van de afgelopen jaren. 4*

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)

Alternatieve titel: Asterix & Obelix: Missie Cleopatra

3,0
Beste Astérix-film.
Dit is heel wat beter dan het oersaaie deel 1. Leuke settings, grappige situaties en een heleboel over-acting. Franse films, hé... 3*

ATM (2012)

2,0
Alle cliché's op een rijtje!

ATM is noch origineel, nog spannend. Je begint te kijken. Alhoewel het saai is, wil je toch weten hoe het eindigt. Maar ik zeg je, je wilt het niet weten. Want het trekt echt op niets. Er zaten erg veel storende elementen in de film. Zoals: Waarom doet hij dit? Als de killer aan de achterkant is of bezig is met iemand te vermoorden, kan je toch wegglippen? Ook snap ik dit niet: de killer zet de auto voor de deur. Je ziet dat de deur nog een klein beetje open kan, en als dat water binnenstroomt, kan het toch langs daar naar buiten? Nog een vraag: Wie ramde die auto in die ATM? Best slecht. 2*

Attack the Block (2011)

3,5
Een echt spannende science-fictionfilm.

Attack the Block is niks nieuws. Maar ik zat toch steeds vol spanning te kijken. De beesten zien er erg leuk uit. Ik heb me zeker niet verveeld. Het acteerwerk is niet altijd even goed, maar ik kon er wel overheen kijken. De film is wel bloederiger dan ik verwachtte. Het einde is ook best goed. Een mooie 4*.

August Rush (2007)

3,5
Een film die je van begin tot eind blijft boeien.
Alle cliché's stapelen zich natuurlijk weer op en alles wordt voorspelbaar.
Dit weerhoud mij er niet van om van August Rush te genieten.

Freddie Highmore heeft mij al telkens weer verbaast, want hij kan veel verschillende rollen aan. Alleen vind ik hem niet zo'n mooie lach hebben.

Meeslepend drama. 3.5*