menu

Film / Cast en crew / Toshirô Mifune

zoeken in:
Ramon K
Bij Romeo + Juliet (1996):

moderne mifune's zijn en het kijkgenot wat hinderen.

Even ter verdediging van de geweldige Toshiro Mifune: in Seven Samurai en Rashomon zien we een wilde Mifune, In Yojimbo en Sanjuro zet ie een cartooneske ronin neer en Mifune speelde in Red Lion een rol die daar een beetje tussen in ligt, maar verder is het oeuvre van Mifune totaal vrij van wildebrassen. Mifune als een synoniem gaan gebruiken voor overacting is van den zotte, zeker wanneer je constateert hoe ingetogen en goed hij speelt in films als Red Beard, Sword of Doom, The Lower Depths, The Idiot, I Live in Fear, Samurai Rebellion, The Hidden Fortress, Incident at Blood Pass, The Samurai-Trilogy, Stray Dog, Samurai Assassin, Scandal, High and Low, The Bad Sleep Well, Drunken Angel etc. Sterker nog, zijn oeuvre beschouwende was het een zeer goed acteur met een grote variatie aan rollen. Lucas wilde aanvankelijk Mifune vragen voor de rol van Ben Obi-Wan Kenobi in Star Wars.

djelle
De rol dat Eastwood had in A fistfull of Dollars was m.i. even cartoonesk als Yojimbo, toch hield Eastwood zich in van uitspattingen en al te simplistische visualiseringen. Ook in Drunken Angel stoorde ik me aan zijn acteerwerk. En ja, ik ben me ervan bewust dat ik hier weer vrij alleen insta maar ach, dat was pythagoras ook destijds toen ie dacht dat de aarde rond was.

Bovendien heb ik het over op hol geslagen Mifunes (dwz: nog wat gradaties erger).

Ramon K
toch hield Eastwood zich in van uitspattingen en al te simplistische visualiseringen


Mifune in Yojimbo?? Je overdrijft.

Ook in Drunken Angel stoorde ik me aan zijn acteerwerk.


Kom! Mifune's acteerwerk gaat daar toch nergens over-the-top? Doet me zelfs denken aan een jonge Pacino.

Bovendien heb ik het over op hol geslagen Mifunes (dwz: nog wat gradaties erger).


tsja... ok

djelle
Als hij zich kwaadmaakt vind ik het altijd zo overdreven (het is alsof hij denkt dat hoe harder je je keel kapotschreeuwt en hoe meer je met je ledematen zwiert, hoe beter je het speelt), zijn gelaatsuitdrukkingen zijn ook verschrikkelijk beperkt (iedereen kan boos en blij kijken) en het is eigenlijk eender wat ie uitbeeldt, hij lijkt zich altijd te beroepen op overactie (bv de scene uit Yojimbo waar ie juist ontsnapt was: zelden zo'n overdreven gehijg gezien) en eenvoudige uitbeeldingen (zoals OH eens zei: over de kin wrijven om te tonen dat ie nadenkt bv). Nee, dit is echt niet mijn idee van verfijnd acteerwerk. Maar -zoals vaak- denk jij hier duidelijk anders over.

avatar van moviefreak#1
Wat ik dus niet snap. Waarom gaan jullie überhaupt nog met elkaar in discussie ? Jullie zijn het nooit eens en zullen het ook nooit eens worden....

djelle
Ik snap het ook niet (al is 'nooit' wel overdreven). Niet dat 2 discussierende mensen het eens moeten worden, maar feit is wel dat sommige personen elkaar beter met rust laten omdat het maar al te vaak escaleert in zinloos, opgehitst moddergegooi.

kiriyama
Mifune is gewoon de beste acteur ooit!!! Of hij nou wilde of rustige rollen speelt, hij is altijdt ijzersterk.

Bert1
Als hij zich kwaadmaakt vind ik het altijd zo overdreven

Dat heeft misschien wel wat met de taal te maken, een Japanner die kwaad is buldert nu eenmaal. (Zo wordt het allesinds in films voorgesteld.)
Ik vind Mifune een vrij degelijke acteur toch zie ik Shimura veel liever in actie.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=TPSXG7OV18g

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Mifune: The Last Samurai (2015)

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
7 films gezien van Toshirô Mifune, waaronder uiteraard zijn Seven Samurai.

Een tijd geleden was hier een discussie of de man verfijnd was. Dat denk ik niet, maar het past gewoon bij de tijdsgeest. Wel ben ik overtuigd dat hij gevarieerd kon acteren en absoluut niet altijd hetzelfde personage was. Zet Seven Samurai naast High and Low. Of Rashmon naast The bad sleep well. Zijn rol als Yojimbo was mee de inspiratie voor Clint Eastwood in zijn spaghettifilms, zelf nam hij die rol later nog eens ietwat over in de gemengde western Soleil Rouge (Red Sun) naast Alain Delon, Charles Bronson en Ursula Andress. Een film met de nodige typecasting, maar hij speelt de rol met finesse.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:05 uur

geplaatst: vandaag om 18:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.