• 9.374.963 stemmen

Met onder meer: Sean Connery, Honor Blackman en Gert Fröbe

Gesproken taal: Mandarijn, Engels en Spaans

Releasedatum: 15 april 1965

Plot Goldfinger

"Everything he touches turns into excitement!"

De Bank van Engeland heeft ontdekt dat iemand grote voorraden goud heeft gestolen en ze verdenken handelaar Auric Goldfinger als betrokkene. De bank neemt James Bond in dienst om het mysterie te ontrafelen.

avatar van neo

neo

een van mijn favoriete bond films.vooral veel leuke humor en een coole rol van die kleine gast met die bolhoed.4 sterren

avatar van Wolf

Wolf

De beste bond film tot nu toe vind ik.

avatar van jeroentje125

Vooral in de N64 game

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Fantastische Bondfilm, zoals een 007-rolprent bedoeld is! Eén van de Bondklassiekers!

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Een echte klassieker.

Voor mij de "James Bond"-film, nummer 1.

mazdalfa

Absoluut en veruit de beste Bond-film die er is. En uiteraard met de enige echte Bond: Connery.

Alle ingrediënten zijn aanwezig: een rasechte schurk (Goldfinger) met zijn creepy side-kick (Oddjob), een van de weinige intelligente Bond-girls en dan ook nog eens aan de foute kant (Pussy Galore) en natuurlijk de onsterfelijke quote:

"No Miester Bond, ai expect you to daaaai"

EmDee

Dat vind jij. Mijn beste Bonds zijn (toevallig) met Moore. Maar van de Connery-films is deze idd goed.

avatar van cornelis

cornelis

Dat vind jij.

Waarom zou iemand hier toch ooit iets anders zeggen dan zijn eigen mening?

mazdalfa

Dank je Cornelis. Je hebt groot gelijk. EmDee heeft wel vaker op dit soort manieren gereageerd.

EmDee: mensen geven hier hun persoonlijke mening. Niemand (ik niet, jij niet...en zelfs Jordy niet ) heeft de waarheid in pacht. Je verwacht toch niet dat iedereen telkens elke zin weer begint met "ik vind..." (of een variatie daarop)?

EmDee

Als iemand begint met Goede film of Topfilm komt dat minder overheersend over dan Absoluut en veruit de beste Bond-film die er is.

En ik kreeg ook al een message van cornelis die wellicht ook met deze film te maken heeft?

Ik zie overal de gein nog wel van in maar sommige mensen gaan hier zo'n enorme discussie aan om hun mening door te voeren dat ik een paar uur bezig ben om door de update te komen.

Maar kwaad zul je me echt niet zo gauw krijgen.

avatar van Hobbes

Hobbes

Nijverdal is een schijtdorp wat ze plat moeten branden.

zo dan?

Helemaal mee eens.

avatar van cornelis

cornelis

Precies mijn punt.

De 'dat is JOUW mening'-antwoorden hebben ook nog nooit iets bijgedragen aan een leuk gesprek.

Bij deze: of iedereen er vanuit wil gaan dat ik uitsluitend mijn eigen mening verkondig en dat het eenieder vrij staat het daar faliekant mee oneens te zijn.

mazdalfa

Absoluut de beste reactie die je kunt geven Cornelis

avatar van thio95

thio95

You expect me to talk?

No Mr. Bond, I expect you to die...

De allerbeste Bondfilm ooit gemaakt. Regelrechte topfilm, 5 sterren *****

avatar van AHWA

AHWA

Beste bond film. Geen twijfel.

bij mij wel.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Deze bond is zeer goed , een van de eerste bonds die ook de basis legde voor andere bonds. De schurk,de gadgets,de bond girl:alles is geslaagd in deze film. Goldfinger moet het niet hebben van de overweldigende actie maar veeleer van de scherpe humor van bond enzo. De actie die erin voorkomt vormt gewoon een welgekomen afwisseling.Klasse. 4*

avatar van U-96

U-96

• 2076 stemmen

Een gouwe ouwe....

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik heb echt geen verstand van bond-films. Deze film is de enige die ik heb gezien van de Bond-serie. Ik dacht wel dat de meeste mensen deze het best vonden, maar ik weet het niet helemaal zeker. Is dit ook niet de Bond film die een oscar heeft gewonnen?

avatar van Hobbes

Hobbes

voor de titelsong naar ik meen

Hobbes schreef:

voor de titelsong naar ik meen

nee, voor Best Effects, Sound Effect.

Deze wonnen ze ook bij de film Thunderball.

Alhoewel meerdere keren genomineerd, heeft nog nooit een Bond film de Oscar voor beste song gewonnen.

avatar van vache

vache

Goede Bondfilm (voor die tijd off course), als ik er langer over nadenk beter zelfs als de meeste films met Pierce Brosnan

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Goede film maar wel hopeloos gedateerd ondertussen. En een man die vrouwen vermoordt door ze goudkleurig te verven, dat is natuurlijk volslagen belachelijk maar ja.

Als je daar even doorheen kijkt is hij de 3 sterren wel waard.

avatar van Quentin

Quentin

Captain Pervert schreef:

Ik heb gelezen dat het wel mogelijk is, alleen stikt ze niet van de verf zelf. Maar als je helemaal onder de verf zit en het droogt op wordt je zo verstijfd dat je nog maar heel slecht adem kunt halen en evt. ook kunt stikken.

avatar van gotti

Volgens mij kan je ook van de verf zelf stikken hoor. Doordat je helemaal bedekt bent met verf, kan je huid niet meer 'ademen', zo heb ik me eens laten vertellen.

avatar van Kai

Kai

Hier hebben Gotti en Quentin inderdaad gelijk in.

avatar van dray

dray

Grappig dat zo'n broodje aap verhaal nog steeds de ronde doet...

De verklaring in de film is pure lariekoek. Zolang je nog door je neus en mond kunt ademen, zal je echt niet stikken doordat je van top tot teen onder de verf zit.

Wèl is het zo dat je uiteindelijk niet meer kunt zweten, waardoor je uiteindelijk door (lichaams)verhitting alsnog zou kunnen sterven.

(maar tegen die tijd had James Bond onze Jill allang gevonden)

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Dit is toch wel de beste Bond film.

Grappig: Er is nu een 007 game in de maak waarin je voor Goldfinger gaat werken. Samen met Oddjob klusjes opknappen. Je neemt het ook op tegen de rivaal van Goldfinger, Dr. No. Je speelt, uiteraard, niet met Bond.