menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van scorsese. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019

The Man from Laramie (1955) 4,0

gisteren om 20:19 uur

Uitstekende film waarin een man goederen komt afleveren in een klein stadje. Simpelweg een goeie, ouderwetse western met een goed verhaal. Vooral de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende personages zijn uitstekend uitgewerkt. De zoveelste en tevens laatste samenwerking van James Stewart en Anthony Mann is misschien wel hun beste.

» details   » naar bericht  » reageer  

Lebanon (2009) 3,5

Alternatieve titel: Levanon, gisteren om 17:09 uur

Goeie film over een tankmissie In Libanon in 1982. De film speelt zich in zijn geheel af in de tank zelf en is in dat opzicht origineel te noemen en visueel ook goed uitgewerkt. Een aantal ingrijpende momenten die zich buiten de tank afspelen. Binnen in de tank is er ook genoeg spanning tussen de bemanningsleden, echter komt deze wat minder goed over aangezien de personages te inwisselbaar zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shaft in Africa (1973) 3,0

gisteren om 08:27 uur

Aardige film waarin Shaft gevraagd wordt undercover te gaan om een slaven-netwerk op te rollen. Zoals de titel al doet vermoeden is New York ingeruild voor Afrika. En deze wijziging van locatie doet de film geen verkeerd en bovendien is dit derde deel een stuk vlotter vergeleken met de vorige film. Na een tv-serie zou het nog ruim 25 jaar duren voordat Richard Roundtree weer in een Shaft-film te zien zou zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Associate (1996) 3,0

gisteren om 06:20 uur

Redelijke film waarin een vrouw op Wall Street een bedrijf begint met een partner die ze verzonnen heeft. Clichématige personages en het gaat allemaal wat te lang door. En alhoewel de premisse wellicht wat meer grappen op had kunnen leveren, is het verloop van de film vermakelijk genoeg voor een nipte 3.0 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Captain Marvel (2019) 3,5

afgelopen maandag om 19:23 uur

Goeie film over een vrouw met superkrachten die een belangrijke factor speelt in een oorlog tussen twee volkeren. Een behoorlijk avontuurlijk verhaal en ook de identiteit van het hoofdpersonage (mens vs superheldin) weet genoeg te boeien. Uiteraard meer dan genoeg actie en ook de humor is geslaagd te noemen. Brie Larson doet het prima en alhoewel de verjongde Samuel L. Jackson er goed uitziet blijft het een beetje raar.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nightfall (1957) 3,0

afgelopen zondag om 20:34 uur

Aardige film waarin een onschuldige man niet alleen achterna gezeten wordt door de autoriteiten. Het verloop laat zich niet gemakkelijk voorspellen, en hierdoor blijft de film onderhoudend. Echter valt de afwikkeling toch een beetje tegen (vergeleken met de rest van de film). Een paar spannende momenten, maar 3.5 sterren zou net te veel zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shaft's Big Score! (1972) 2,5

afgelopen zondag om 18:01 uur

Matige film waarin een vriend van Shaft om het leven komt bij een explosie. Deze typische jaren '70 New York misdaadfilm begint op zich nog best aardig en ook de finale is prima. Echter wat meer vaart en wat meer actie hadden de film geen verkeerd gedaan, want het plot is niet echt boeiend en vooral Shaft is een stuk minder cool in dit vervolg.

» details   » naar bericht  » reageer  

Slaughter High (1986) 3,0

afgelopen zondag om 15:23 uur

Aardige film waarin een groepje ex-studenten naar hun oude school afreizen voor een reünie. Een standaard opbouw voor deze voorspelbare slasher. De kills zijn origineel genoeg (echter had de gore soms wat meer mogen zijn). De cast heeft zichtbaar plezier, wat het geheel ten goede komt. Op vele vlakken redelijk stompzinnig, en wellicht daardoor juist vermakelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dirty God (2019) 3,5

afgelopen zaterdag om 21:27 uur

Goeie film over een jonge moeder die verminkt door het leven gaat door toedoen van haar ex-vriend. Deels een sociaal drama en deels een portret over een vrouw die ondanks alles gewoon haar leven wil leven. En die twee gaan hier prima hand in hand. Op sommige momenten wat eentonig. Een moedige debuutrol van Vicky Knight die hier heel natuurlijk overkomt.

» details   » naar bericht  » reageer  

One-Eyed Jacks (1961) 3,5

afgelopen zaterdag om 19:29 uur

Goeie film waarin twee partners die banken overvallen tegenover elkaar komen te staan. Een onderhoudend verhaal waarbij de vete tussen deze twee mannen centraal staat. De romance is soms wat melodramatisch (maar stoort verder niet echt). Goed acteerwerk en vooral veel prachtige opnames in Mexico en van de Californische kust. Deze western is de enige regieklus van Marlon Brando.

» details   » naar bericht  » reageer  

Point Blank (2019) 3,0

afgelopen vrijdag om 18:01 uur

Aardige film waarin een man een crimineel moet helpen om zo zijn ontvoerde, zwangere vrouw te redden. Een remake van de Franse film uit 2010. Een stuk minder rauw en ook de relatie die ontstaat tussen het koppel en hun ontvoerders is niet echt geloofwaardig uitgewerkt. Wat overblijft is een simpele, doch onderhoudende actiefilm die prima gecast is en zeker niet te lang duurt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jamaica Inn (1939) 4,0

Alternatieve titel: In de Jamaica, afgelopen donderdag om 20:47 uur

Uitstekende film waarin een jonge vrouw bij haar tante wil intrekken na de dood van haar moeder. Een behoorlijk avontuurlijk verhaal met genoeg wendingen. Hierdoor stijgt de spanning ook tijdens de tweede helft. Charles Laughton zet zijn lekker dik aan. Tachtig jaar na dato werkt deze film van Alfred Hitchcock nog prima. Een kleine 4.0 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

True Lies (1994) 4,5

afgelopen donderdag om 17:52 uur

Prachtige film over een geheim agent die Amerika moet behoeden van gevaarlijke terroristen. Op zich een simpel plot, maar aangezien zijn gezinsleven bij het verhaal betrokken wordt maakt dat het geheel een stuk vermakelijker. Een aantal goed opgebouwde en lange actie-scenes die behoorlijk spectaculair zijn. Ook de flinke dosis humor is meer dan geslaagd (mede dankzij de cast die het allemaal leuk doen).

» details   » naar bericht  » reageer  

Cold Pursuit (2019) 3,0

Alternatieve titel: In Order of Disappearance, afgelopen donderdag om 10:55 uur

Aardige film waarin een man een oorlog ontketend tussen twee drugsbazen als hij zijn overleden zoon wreekt. Een onnodige (en snelle) remake die niet beter of slechter is dan het Kraftidioten. Ook nog eens door dezelfde regisseur gemaakt, maar wel met een andere cast (met stiekem aardig wat bekende namen). Het tempo en de mooie beelden van het winterse landschap bepalen grotendeels de sfeer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Green Card (1990) 2,5

10 juli, 11:06 uur

Matige film waarin twee mensen met elkaar trouwen op papier met ieder hun eigen reden. Op zich een prima gegeven. Een romcom is dit niet echt te noemen, want daarvoor zit er te weinig com in (afgezien van een paar vermakelijke scenes). Gérard Depardieu zet zijn rol charmant neer in zijn Amerikaanse filmdebuut. Net geen 3.0 sterren voor deze mindere film van Peter Weir.

» details   » naar bericht  » reageer  

Blow (2001) 3,5

10 juli, 08:05 uur

Goeie film waarin een jongeman zijn ouders verlaat en een handel in drugs begint. Een biopic over een grote drugshandelaar in de jaren '70 en '80. Het verloop van dit rise-and-fall verhaaltje kent weinig verrassingen maar is wel solide uitgewerkt. Vlot gemonteerd, prima aangekleed en een fijne cast met Johnny Depp voorop.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Mule (2018) 3,5

9 juli, 21:01 uur

Goeie film waarin een oude bloemist in financiële nood drugs gaat vervoeren voor een drugskartel. Simpelweg een goed, waargebeurd verhaal dat hier een onderhoudende film oplevert. De niet te zware toon en het tempo zijn perfect, maar echt indruk maken doet de film net niet. Uiteraard blijft het een genot om Clint Eastwood weer te zien in een rol die hem op het lijf is geschreven.

» details   » naar bericht  » reageer  

A New Kind of Love (1963) 2,5

9 juli, 18:48 uur

Matige film waarin een journalist en een mode-ontwerpster uit New York elkaar tegenkomen in Parijs. Een voorspelbare romcom waarbij de opzet ook nog eens niet bijster leuk is. Hier en daar nog wel wat vermakelijke scenes. Het echtpaar Paul Newman en Joanne Woodward zijn beiden goede acteurs, maar hun casting hier werkt niet helemaal.

» details   » naar bericht  » reageer  

1941 (1979) 3,0

8 juli, 20:03 uur

Aardige film waarin er paniek uitbreekt aan de westkust van Amerika nadat de Japanners Pearl Harbor hebben gebombardeerd. Groots opgezet met een overdaad aan personages. Er zijn hier en daar best wel grappige momenten en aan spektakel is al helemaal geen gebrek. Maar de film gaat wel te lang door en het is soms wat te veel van het goede (ik heb overigens wel de langere director's cut gezien).

» details   » naar bericht  » reageer  

Backbeat (1994) 3,0

8 juli, 15:54 uur

Redelijke film over de bassist van een beginnend Engels rockbandje die verliefd wordt op een Duits meisje. De film focust zich meer op de relatie tussen de bassist en het meisje, terwijl de ontstaansgeschiedenis van The Beatles toch net wat boeiender is. De tijdsgeest wordt aardig neergezet, een aantal prima scenes en ook een prima rol van Stephen Dorff.

» details   » naar bericht  » reageer  

Eighth Grade (2018) 4,0

Alternatieve titel: The Coolest Girl in the World, 8 juli, 12:00 uur

Uitstekende film waarin een jong tienermeisje volgend jaar naar high-school gaat. Debuterend regisseur Bo Burnham weet de huidige generatie 12-jarigen bijzonder treffend neer te zetten (o.a. het gebruik van sociale media). De onzekerheden die gepaard gaan met het jong zijn, zijn echter van alle tijden. En die onzekerheid wordt ook uitstekend vertolkt door Elsie Fisher hier.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tarantula (1955) 3,0

6 juli, 10:01 uur

Redelijke film waarin een dokter van een klein stadje vraagtekens zet bij de dood van een wetenschapper. De woestijn, het kleine stadje en de korte speelduur werken in het voordeel van deze monsterfilm. En ook de special effects kunnen er nog prima mee door. De personages zijn echter totaal ongeloofwaardig, maar het geeft het geheel toch ook wel weer wat charme.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Hunger (1983) 3,5

5 juli, 11:43 uur

Goeie film waarin de geliefde van een oude vampier niet meer lang te leven heeft. Niet direct goed, maar vooral mooi en bijzonder sfeervol (de hele aankleding, camerawerk, belichting, muziek en montage). Inhoudelijk stelt het dan ook niet al te veel voor en het is zeker geen standaard vampierenfilm. Goeie make-up bij David Bowie.

» details   » naar bericht  » reageer  

Arctic (2018) 4,0

4 juli, 23:10 uur

Uitstekende film waarin een piloot na een vliegtuigongeluk op de Noordpool probeert te overleven. Een solo-overlevingsverhaal zoals al wel vaker gezien, maar die zich vanwege de locatie enigszins weet te onderscheiden. Het levert in ieder geval genoeg mooie plaatjes op en de strijd tegen de elementen is vooral realistisch uitgewerkt. Het blijft onderhoudend vanwege een aantal verrassende elementen en vanwege Mads Mikkelsen die de film met gemak weet te dragen in zijn eentje. Een nipte 4.0 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Anatomy of a Murder (1959) 4,5

4 juli, 19:05 uur

Prachtige film waarin een advocaat een verdachte in een moordzaak bijstaat. Simpelweg een goed verhaal dat meeslepend verteld wordt. De personages komen goed uit de verf en de scenes in de rechtbank komen vrij naturel over (hier en daar een tikkeltje humor). Uitstekend acteerwerk en de lange speelduur van deze rechtbank-klassieker vormt geen obstakel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Wanda (1970) 3,0

Alternatieve titel: Barbara Loden's Wanda, 4 juli, 12:44 uur

Redelijke film over een vrouw die niet veel uit het leven weet te halen en op pad raakt met een crimineel. Een portret over een nogal nihilistische vrouw en daardoor ook wat aan de saaie kant soms. Op een documentaire-achtige manier gefilmd (geen muziek en zonder enige opsmuk in beeld gebracht). Barbara Loden speelt niet alleen de titelrol maar heeft de film ook geschreven en geregisseerd.

» details   » naar bericht  » reageer  

Maximum Risk (1996) 2,5

4 juli, 09:07 uur

Matige film waarin een agent erachter komt dat hij een identieke tweelingbroer heeft net nadat deze is overleden. Op zich een aardig uitgangspunt, maar er wordt uiteindelijk te weinig mee gedaan. Wat volgt is een standaard actiefilm waarbij het plot al redelijk snel niet meer weet te boeien. Nog wel een paar aardige actie-scenes (vooral tegen het einde), maar allemaal eerder en vooral ook beter gezien.

» details   » naar bericht  » reageer  

Instant Family (2018) 3,5

3 juli, 20:34 uur

Goeie film waarin een kinderloos koppel besluit drie kinderen te adopteren. Een simpel maar leuk concept dat veel vermakelijke momenten oplevert (vooral de stroeve interactie tussen de adoptieouders en de kids). En alhoewel niet altijd in evenwicht is het drama-gedeelte verder ook goed uitgewerkt. De film kijkt gemakkelijk weg en de fijne cast draagt hier zeker aan bij.

» details   » naar bericht  » reageer  

Knightriders (1981) 4,0

3 juli, 18:17 uur

Uitstekende film over een groep mensen met een alternatieve levensstijl die het land rondtrekken met een middeleeuwse show. Een originele film (en niet alleen vanwege de aankleding). Het hart van de film wordt gevormd door de groep die moeite heeft hun eigen identiteit te bewaren als commercie om de hoek komt kijken. De motorshows zien er goed uit en Ed Harris zet een prima hoofdrol neer. Een vreemde eend in de bijt voor regisseur George A. Romero, maar wellicht wel zijn beste film.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Bank Job (2008) 4,0

3 juli, 14:06 uur

Uitstekende film waarin een paar criminelen een klusje aangeboden krijgen om een bank te beroven. Gebaseerd op een waargebeurd en tevens boeiend verhaal dat zich afspeelt begin jaren '70 in Londen. Niet direct een typische heist-movie aangezien de meeste spannende momenten na de bank job zitten. Goeie casting en onderhoudend van begin tot eind.

» details   » naar bericht  » reageer  

My Man Godfrey (1936) 3,0

3 juli, 08:28 uur

Aardige film waarin de dochter van een rijk gezin een dakloze aanstelt als de nieuwe butler. Op zich wel een leuk verhaal waarbij de humor voor het grootste deel ook wel leuk is, maar het zijn vooral de dialogen die vaak grappig zijn. De rol van Carole Lombard is behoorlijk overdreven en soms op het irritante af.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fyre (2019) 3,0

Alternatieve titel: Fyre: The Greatest Party That Never Happened, 2 juli, 23:43 uur

Aardige documentaire over een luxe en exclusief muziekfestival dat gehouden wordt op een eiland. Deze documentaire kijkt toch een beetje weg als leedvermaak. De hele logistieke chaos die ontstaat is stiekem wel leuk om te zien. Het blijft soms wat te veel aan de oppervlakte, gaat wat te lang door en het is ook jammer dat de organisator/oplichter zelf niet aan het woord komt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Slacker (1991) 3,5

2 juli, 19:00 uur

Goeie film die zich afspeelt tijdens een reguliere dag in Austin. Verschillende mensen die elkaar op een natuurlijke manier aflossen met vrij lang aangehouden shots (de film heeft hierdoor een aangenaam tempo). Dialoog gedreven waarbij de gesprekken over van alles nog wat gaan maar vaak met een filosofische insteek. Richard Linklater zit zelf in de opening van de film als de man in de taxi.

» details   » naar bericht  » reageer  

Phantasm (1979) 3,0

Alternatieve titel: De Nacht van de Levende Doden, 1 juli, 20:24 uur

Redelijke film waarin een jongen een man er van verdenkt grafschender te zijn. Verhaaltechnisch is het allemaal nogal rommelig en mede hierdoor is het wat langdradig. Hier en daar behoorlijk sfeervol in beeld gebracht met ook een prima soundtrack. Het interieur van het 'uitvaartcentrum' vormt een mooi decor. Een nipte 3.0 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Welcome to Marwen (2018) 3,5

1 juli, 18:44 uur

Goeie film waarin een mishandelde man foto's maakt van een wereld die hij zelf creëert. Een waargebeurd verhaal dat op een originele manier in beeld is gebracht. De poppenwereld heeft een vrij unieke look. Het duurt wel wat te lang voordat de fantasie-beelden een goede aansluiting vinden bij het verhaal van de echte wereld. Maar er zijn daarna genoeg momenten waarin dit wel goed werkt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nadine (1987) 2,5

30 juni, 20:28 uur

Matige film waarin een vrouw haar naaktfoto's probeert terug te krijgen bij de fotograaf die ze heeft gemaakt. Ondanks dat er genoeg vaart in het plot zit en de film niet te lang duurt, zakt het hier en daar soms in. Echt grappig wordt het nergens en het verhaal en de personages weten simpelweg niet echt te boeien. Kim Basinger en Jeff Bridges doen het aardig samen, maar weten de film niet te redden van de middelmatigheid.

» details   » naar bericht  » reageer  

The River Wild (1994) 3,0

30 juni, 17:42 uur

Aardige film waarin een wildwatertocht onderneemt met haar man en zoontje. Prachtige beelden van de rivier en de omgeving. Het raften levert ook een paar redelijk spectaculaire scenes op. Het psychologische spel is wat minder spannend en het duurt ook even voordat het goed op gang komt. Een prima cast met Meryl Streep in een vrij a-typische rol voor haar.

» details   » naar bericht  » reageer  

Escape Room (2019) 2,5

29 juni, 19:39 uur

Matige film waarin een aantal vreemdelingen worden uitgenodigd om mee te doen aan een escape room. Op zich wel een leuk gegeven, maar vanwege deze opzet valt de film al snel in herhaling en is het redelijk voorspelbaar. De personages zijn nogal standaard en weten niet te boeien waardoor het ook niet echt spannend wordt. De kamers zelf zijn wel leuk verzonnen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Room at the Top (1959) 3,5

29 juni, 17:46 uur

Goeie film over een man die zijn zinnen heeft gezet op een rijk meisje, maar verliefd wordt op een oudere, getrouwde vrouw. Anno 2019 behoorlijk braaf en daardoor wellicht wat minder krachtig dan destijds. Maar de personages zijn goed uitgewerkt en Simone Signoret is niet alleen goed gecast maar zet ook een uitstekende rol neer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shaft (2019) 2,5

28 juni, 20:44 uur

Matige film waarin de volwassen zoon van Shaft op onderzoek uitgaat als zijn beste vriend dood gevonden wordt. Een laat vervolg, alhoewel je dit niet echt een vervolg kunt noemen (het is simpelweg niet echt Shaft). Meer een vrij standaard buddy-movie met een paar vermakelijke vader-zoon momenten. De cast doet het wel aardig, maar het heeft allemaal niet veel om het lijf.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shaft (2000) 3,0

27 juni, 20:16 uur

Aardige film over een agent die het zijn persoonlijke missie maakt een racistische moordenaar achter de tralies te krijgen. Een remake met hetzelfde titelpersonage, maar wel een geheel ander verhaal. Samuel L. Jackson is wat cooler dan Richard Roundtree. De cast uberhaupt een verbetering ten opzichte van het origineel (vooral Christian Bale en Jeffrey Wright zijn vermakelijk als de bad-guys). Wel nogal standaard allemaal en een stuk minder rauw en relevant dan de film uit 1971. Net geen 3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shaft (1971) 3,5

27 juni, 17:53 uur

Goeie film waarin een privédetective de ontvoerde dochter van een gangster moet terug vinden. Het plot van deze vroege blaxploitation-film stelt niet al te veel voor en het duurt ook even voordat het op gang komt. Maar wel een mooi tijdsbeeld vanwege het locatiewerk, de straattaal en niet in de laatste plaats vanwege sfeerbepalende soundtrack van Isaac Hayes. In de herziening toch net 3.5 sterren waard.

» details   » naar bericht  » reageer  

If Beale Street Could Talk (2018) 3,5

26 juni, 19:27 uur

Goeie film over een jonge vrouw wiens vader van haar ongeboren kind onschuldig in de gevangenis zit. Een liefdesdrama met een aantal ontroerende scenes (vooral een sterke scene op het begin als de vrouw verteld dat ze zwanger is). De film heeft een nogal rustig tempo en zakt mede hierdoor soms wat in. Van de casts weet de debuterende KiKi Layne de meeste indruk te maken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mulholland Falls (1996) 3,0

25 juni, 20:50 uur

Aardige film waarin een aantal rechercheurs onderzoek doen naar de dood van een jonge vrouw die het bed deelde met één van hen. Misschien niet het meest originele of verrassende plot, maar wel redelijk onderhoudend. Echter had het allemaal wat beter uitgewerkt mogen worden (vooral de hele afwikkeling). Een mooie jaren '50 aankleding en een cast met louter bekende namen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Skjelvet (2018) 2,5

Alternatieve titel: The Quake, 25 juni, 18:26 uur

Matige film waarin een geoloog het vermoeden heeft dat Oslo getroffen gaat worden door een aardbeving. Het komt allemaal wat moeizaam op gang en duurt veel te lang voordat de ramp zich voltrekt. De personages weten ook niet echt te boeien en komen soms ongeloofwaardig uit de hoek. Dit in tegenstelling tot het spektakel tijdens het laatste gedeelte dat er goed uit ziet. Net geen 3.0 sterren voor deze rampenfilm.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Snake Pit (1948) 4,0

24 juni, 20:44 uur

Uitstekende film over een vrouw die in een psychiatrische inrichting terecht komt zonder dat ze weet waarom. Goed opgebouwd en ook een prima opening. Niet bepaald een vrolijke film en hier en daar zelfs wat naargeestig van toon (komt ook niet echt over als een Hollywood film uit de jaren '40). Olivia de Havilland draagt de film met gemak in een sterke rol.

» details   » naar bericht  » reageer  

Maximum Overdrive (1986) 3,0

Alternatieve titel: Vol Gas, 24 juni, 16:56 uur

Redelijke film waarin elektrische apparaten en vrachtauto's op hol slaan als er een komeet de aarde passeert. Een leuk gegeven dat aan de ene kant vermakelijk en lekker belachelijk is uitgewerkt. Aan de andere kant is het verhaaltechnisch en qua personages nogal belabberd. Aardig wat spektakel en aktie. Wel begrijpelijk waarom het voor Stephen King als regisseur bij deze ene film gebleven is.

» details   » naar bericht  » reageer  

The House That Jack Built (2018) 3,0

23 juni, 16:13 uur

Aardige film over een serie-moordenaar die praat over een aantal van zijn moorden. De film heeft zeker zijn momenten en zoals gewend van Lars von Trier worden er geen concessies gedaan. Echter kwam het ditmaal wat gekunsteld over en vooral langdradig. Niet slecht, maar wel de minste die ik van von Trier heb gezien en ook Matt Dillon heeft betere rollen neergezet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sing Si Lip Yan (1993) 2,0

Alternatieve titel: City Hunter, 23 juni, 08:52 uur

Tegenvallende film waarin een detective de dochter van een krantenmagnaat moet opsporen. Een dun plotje dat, zeker op het begin, nogal rommelig gebracht wordt. Maar het is vooral die humor die bij mij niet werkt hier (veel te overdreven allemaal). Afgezien vallen de actie-scenes (afgezien van de finale) ook wat tegen (zeker vergeleken met andere Jackie Chan films).

» details   » naar bericht  » reageer  

The Wheeler Dealers (1963) 3,0

22 juni, 12:53 uur

Aardige film waarin een Texaanse zakenman naar Wall Street komt om een flinke som geld te verdienen. De financiële dealtjes die de man verzint zijn natuurlijk niet bepaald geloofwaardig. Maar het bezorgt deze verder vrij conventionele romcom wel vermakelijke momenten op. James Garner en Lee Remick doen het hier leuk samen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Keepers (2018) 3,0

Alternatieve titel: The Vanishing, 22 juni, 09:49 uur

Redelijke film waarin drie vuurtorenwachters een aantal weken werkzaam zijn op een klein eilandje. Het is niet alleen vanwege de kleine cast en single locatie dat de film wat eentonig en langdradig is. Ondanks dat het soms wat voorspelbaar is, zijn er wel wat spannende momenten. Mede vanwege het eilandje ziet de film er goed uit en ook het acteerwerk is prima.

» details   » naar bericht  » reageer  

Chernobyl (2019) 5,0

21 juni, 22:08 uur

Geweldige mini-serie over de nucleaire ramp na een explosie in een kerncentrale in Tsjernobyl in 1986. Uiteraard een boeiend verhaal dat hier in vele facetten langskomt. Indrukwekkend om te zien wat de omvang van de ramp was, en vooral ook de kracht van de radioactieve straling en de hele schoonmaakoperatie en de mensen die hiermee te maken kregen. Verder speelt de rol van de overheid natuurlijk ook een grote rol hier. Uitstekend acteerwerk en mooie muziek (onheilspellende klanken van Hildur Guðnadóttir).

» details   » naar bericht  » reageer  

Narc (2002) 4,0

21 juni, 19:05 uur

Uitstekende film waarin een voormalig undercover agent de moord op een collega onderzoekt. Een vrij standaard verhaal, maar wel goed uitgewerkt met ook nog wat verrassingen tegen het einde. Deze politiefilm is vooral rauw in beeld gebracht. Van de cast maakt Ray Liotta de meeste indruk in een maniakale rol.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dillinger (1973) 3,0

21 juni, 17:02 uur

Aardige film over een crimineel die door heel Amerika banken beroofd en achterna gezeten wordt door de FBI. Zeker niet slecht, maar allemaal al eens eerder en ook wel beter gezien. Dit regiedebuut van John Milius komt ondanks de uitstekende shoot-outs soms wat verouderd over.

» details   » naar bericht  » reageer  

Deconstructing Harry (1997) 3,5

21 juni, 13:06 uur

Goeie film waarin een schrijver vaak de mensen om hem heen gebruikt als materiaal om over te schrijven. Nogal fragmentarisch van opzet, maar de scenes zijn wel vermakelijk en hebben vaak leuke dialogen. Beste scenes zijn de onscherpe acteur en de hel. Hier en daar goed gemonteerd mbt fictie en werkelijkheid. Verder een cast met aardig wat bekende namen. Een kleine 3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

At Eternity's Gate (2018) 3,0

21 juni, 11:22 uur

Aardige film over Vincent van Gogh die in het zuiden van Frankrijk zoveel mogelijk wil schilderen. Niet een standaard biopic, en niet alleen in dat opzicht vind ik Lust for Life een betere film. De film heeft een dromerige sfeer door middel van het camerawerk (de bewegingen) en muziek. Willem Dafoe is uitstekend gecast als de wereldberoemde schilder. Wel wat langdradig.

» details   » naar bericht  » reageer  

Melvin and Howard (1980) 3,5

20 juni, 18:30 uur

Goeiefilm waarin een man met weinig geluk een steenrijke man helpt zonder dat hij weet dat deze steenrijk is. De film focust voornamelijk op het leven van de man en dat is uiteraard net wat minder boeiend dan de excentrieke Howard Hughes (de steenrijke man). Bovendien wordt het wat fragmentarisch verteld. Wel prima acteerwerk, een mooi tijdsbeeld en een uitstekend laatste gedeelte.

» details   » naar bericht  » reageer  

Happy Death Day 2U (2019) 3,5

Alternatieve titel: Happy Death Day 2, 19 juni, 20:25 uur

Goeie film waarin in navolging van het eerste deel ditmaal een andere student dezelfde dag keer op keer herbeleefd. Aan de ene kant meer van hetzelfde, maar aan de andere kant juist niet. Er zit meer vooruitgang in het verhaal vergeleken met de eerste film en ook de personages zijn net wat beter uitgewerkt. Humor voert de boventoon hier. Uiteraard hoef je deze film niet te kijken zonder eerst het eerste deel te hebben gezien. Een kleine 3.5 sterren voor dit net wat leukere en betere vervolg.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Little Foxes (1941) 4,0

Alternatieve titel: Hyena's, 19 juni, 12:29 uur

Uitstekende film waarin een vrouw het geld van haar man nodig heeft om een investering te kunnen doen. Een goed verhaal met sterke personages waarbij de onderlinge verhoudingen onder spanning komen te staan. Hierdoor is de film onderhoudend van begin tot eind. Mooi camerawerk en uitstekend acteerwerk met Bette Davis voorop.

» details   » naar bericht  » reageer  

A Crooked Somebody (2017) 3,5

18 juni, 20:18 uur

Goeie film over een man die zich als psychisch medium voordoet gekidnapt wordt door een toeschouwer. Een origineel verhaal waarbij de spanning gaandeweg ook langzaam stijgt. Alhoewel het einde zeker treffend is, is de afwikkeling tijdens de finale wat minder geloofwaardig uitgewerkt. Maar verder wel prima acteerwerk van de gehele cast, en daardoor nog net 3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Prize (1963) 3,5

16 juni, 18:23 uur

Goeie film waarin een schrijver met andere nobelprijs-winnaars wordt uitgenodigd in Stockholm. Een behoorlijk lange, maar prima opbouw. Het verhaal kent ook aardig wat zij-paadjes die echter wel vermakelijk zijn. Spanning en humor gaan vaak hand in hand hier. Verreweg zijn beste rol, maar Paul Newman doet het wel leuk. Een kleine 3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Braid (2018) 3,0

16 juni, 10:08 uur

Aardige film waarin twee vriendinnen samen een oude jeugdvriendin bezoeken om daar geld te stelen. Redelijk stijlvol in beeld gebracht en ook zeker niet te lang, waardoor het wel gemakkelijk wegkijkt. Vanwege het toneelstukje wat wordt opgevoerd door de drie hoofdpersonages wel wat kunstmatig en daardoor afstandelijk. Verder had het allemaal best wat bruter gemogen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Frankenstein (1931) 3,5

15 juni, 21:10 uur

Goeie film waarin een wetenschapper leven creëert uit dode materie. Mede door de 'verouderde' manier van monteren loopt de film niet helemaal lekker. Spannend of eng is deze monsterfilm na bijna 90 jaar zeker niet meer, maar diens invloed is er echter nog steeds. Dit heeft uiteraard ook veel te maken met de iconische rol van Boris Karloff als het monster van Frankenstein.

» details   » naar bericht  » reageer  

Bowfinger (1999) 4,0

15 juni, 19:54 uur

Uitstekende film waarin een regisseur een film wil maken met een beroemd acteur zonder zijn medeweten. Een origineel verhaal dat leuk is uitgewerkt (vooral de inventieve manier waarop de regisseur de scenes schiet) en ook een sarcastische blik werpt op Hollywood. Vermakelijke personages ingevuld door een vermakelijke cast (vooral de dubbelrol van Eddie Murphy is hilarisch). Een kleine 4.0 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Hot Summer Nights (2017) 3,0

15 juni, 18:17 uur

Aardige film over een jongen die na het overlijden van zijn vader bij zijn tante komt te wonen. De film lijkt overduidelijk ergens naar toe te werken (vooral met de voice-over), maar doet daar erg lang over en is niet overal goed uitgewerkt waardoor het soms wat langdradig is. Wel een fijne sfeer (de film speelt zich af tijdens een hete zomer in 1991 die eindigt met een storm), en ook een fijne cast.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sudden Fear (1952) 4,0

14 juni, 17:12 uur

Uitstekende film waarin een toneelschrijfster verliefd wordt op een acteur die ze tijdens een casting heeft ontslagen. Goed opgebouwde film die begint als romantisch drama maar eindigt als suspense thriller. Genoeg spannende momenten tijdens de tweede helft met een sterk einde dat je niet ziet aankomen. Goed gecast en Joan Crawford zet haar rol uitstekend neer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Murder Mystery (2019) 2,5

14 juni, 12:41 uur

Matige film waarin een echtpaar na 15 jaar op huwelijksreis gaat naar Europa en onderweg een rijke man ontmoeten. Een uiterst mager plot van deze komische whodunit. Origineel is het zeker niet te noemen en ook wordt het nergens echt grappig. Vervelend wordt het echter ook niet, maar bij de vorige samenwerking deden Adam Sandler en Jennifer Aniston het wel leuker.

» details   » naar bericht  » reageer  

Annabelle: Creation (2017) 2,5

Alternatieve titel: Annabelle 2: Creation, 13 juni, 20:14 uur

Matige film waarin een aantal weesmeisjes samen met een non onderdak krijgen bij een poppenmaker. Een vrij standaard opbouw voor deze horrorfilm met clichématige schrikmomenten. De horror doet heel langzaam zijn intrede wat de film wat saai maakt soms. Spannend of eng wordt het niet en ook de hele finale is niet bepaald origineel te noemen.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Glass Bottom Boat (1966) 3,0

Alternatieve titel: The Spy in Lace Panties, 13 juni, 13:25 uur

Aardige film waarin een uitvinder met een groot bedrijf verliefd wordt op een medewerkster. Een simpel plot, maar de ontwikkelingen worden wel steeds leuker. De slapstick-scenes (met de technische snufjes) leveren vermakelijke momenten op. De romance tussen de twee is wat aan de saaie kant (ondanks de plezierige rol van Doris Day).

» details   » naar bericht  » reageer  

Can You Ever Forgive Me? (2018) 3,5

13 juni, 10:43 uur

Goeie film waarin een schrijfster met financiële problemen vervalste brieven verkoopt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een vrij onsympathiek hoofdpersonage, maar je begrijpt waar ze vandaan komt. Voor Melissa McCarthy een zeer ingetogen rol waarin ze niet teleur stelt. Redelijk sober, maar hier en daar valt er wel wat te lachen (waaronder een scherp einde).

» details   » naar bericht  » reageer  

Gone with the Wind (1939) 4,5

13 juni, 07:16 uur

Prachtige film waarin een jonge vrouw verliefd is op een man die op het punt staat een andere vrouw te huwen. Een mooi en episch verhaal waarbij de eerste helft zich afspeelt tijdens de Amerikaanse burgeroorlog met een paar groots opgezette scenes. Het hoofdpersonage is eigenlijk een onuitstaanbaar en egoïstisch wicht, maar toch werkt het. Meeslepende muziek van Max Steiner en mooi in beeld gebracht allemaal. Een klassieker onder de klassiekers.

» details   » naar bericht  » reageer  

Midnight Madness (1980) 2,5

12 juni, 18:29 uur

Matige film waarin vijf teams meedoen aan een spel wat de hele nacht duurt en zich in de hele stad afspeelt. Een aardige opzet waarvan er destijds wel meer films uitkwamen. Een overdaad aan personages en de wat te lange speelduur werken nadelig hier. Het is allemaal eerder onnozel dan grappig. Sommige aanwijzingen tijdens het spel zijn wel leuk gevonden en hier en daar best vermakelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mary Poppins Returns (2018) 3,0

11 juni, 18:32 uur

Aardige film waarin een gezin in financiële nood hulp krijgt uit onverwachte hoek. Geen remake, maar een bijzonder laat vervolg op de klassieker uit 1964. De film heeft dezelfde toon en is in dat opzicht zeker geslaagd te noemen. Fantasievol en het ziet er allemaal prachtig uit. Echter ook opnieuw een mager verhaal, aan de lange kant en nogal fragmentarisch van opzet. Aangezien er bij de eerste film nog wat jeugdsentiment bij kwam kijken, scoort deze net wat lager.

» details   » naar bericht  » reageer  

Cani Arrabbiati (1974) 3,5

Alternatieve titel: Rabid Dogs, 10 juni, 13:55 uur

Goeie film waarin een aantal criminelen op de vlucht een aantal gijzelaars meenemen.. Een simpele en wat eentonige opzet, echter verveeld de film geen moment. Dit is vooral te wijten aan de totaal gewetenloze criminelen. Een flink portie geweld, een fijne soundtrack en een verrassend sterk einde.

» details   » naar bericht  » reageer  

White Boy Rick (2018) 3,5

10 juni, 08:51 uur

Goeie film waarin een tienerjongen door de FBI wordt benaderd om undercover drugs te kopen. Simpelweg een goed en waargebeurd misdaadverhaal dat meer dan genoeg vooruitgang heeft. Het is echter wellicht iets te vol gepropt. Prima aangekleed en een prima cast met ook een prima acteerdebuut van Richie Merritt in de titelrol.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mary Poppins (1964) 3,5

9 juni, 20:19 uur

Goeie film waarin twee kinderen blij zijn met hun nieuwe oppasser, genaamd Mary Poppins. Een mager verhaal, maar wel genoeg fantasievolle en kleurrijke scenes. Door de vele liedjes aan de lange kant, maar er zitten wel een paar onvergetelijke tussen. De special effects kunnen er nog prima mee door en Julie Andrews is perfect in de titelrol. Supercalifragilisticexpialidocious is het wellicht niet, maar 3.5 sterren zijn zeker verdiend voor deze Disney-klassieker.

» details   » naar bericht  » reageer  

Blindspotting (2018) 4,0

8 juni, 21:18 uur

Uitstekende film waarin een man de laatste dagen van zijn proeftijd zo goed mogelijk probeert door te komen. De film begint vrij komisch, maar slaat halverwege om zonder dat het onevenwichtig wordt. De confrontatie tussen de twee beste vrienden en de finale vormen twee sterke scenes. Een vlot gemonteerd en ruim geslaagd regiedebuut van Carlos López Estrada.

» details   » naar bericht  » reageer  

Where the Sidewalk Ends (1950) 3,5

8 juni, 19:05 uur

Goeie film over een agent die zich niet altijd aan de regels houdt en daardoor in de problemen komt. Een uitstekend plot dat onderhoudend is over de volle lengte. Het hoofdpersonage met zijn innerlijke dilemma's komt goed uit de verf hier. Het uitstekende acteerwerk van Dana Andrews draagt daar zeker aan bij.

» details   » naar bericht  » reageer  

I Am Mother (2019) 3,0

7 juni, 17:45 uur

Aardige film waarin een meisje wordt groot gebracht door een robot in een afgesloten faciliteit. Een prima opzet waarbij de film vooral onderhoudend blijft omdat je je blijft afvragen wat er zich in de buitenwereld afspeelt. De film had echter met gemak een stuk korter kunnen zijn. De jonge Clara Rugaard doet het goed in de hoofdrol.

» details   » naar bericht  » reageer  

Elisa y Marcela (2019) 3,0

Alternatieve titel: Elisa and Marcela, 7 juni, 14:10 uur

Aardige film over twee vrouwen die als man en vrouw met elkaar trouwen om zo samen door het leven te kunnen gaan. Een intiem portret over twee verliefde mensen die door de samenleving moeilijk bij elkaar kunnen zijn. Op zich een mooi verhaal dat hier gestileerd in beeld gebracht is. Echter wel wat aan de saaie en eentonige kant.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Admirable Crichton (1957) 3,0

Alternatieve titel: Paradise Lagoon, 7 juni, 08:15 uur

Aardige film waarin een Britse, adellijke familie en hun bedienden schipbreuk leiden op een onbewoond eiland. De film speelt zich af in 1905. De hiërarchie die door de schipbreuk op zijn kop komt te staan is vermakelijk uitgewerkt, echter mist het geheel wel wat scherpte. Het tropisch eiland vormt een mooi decor

» details   » naar bericht  » reageer  

Design for Living (1933) 3,0

6 juni, 20:31 uur

Aardige film waarin een vrouw twee mannen ontmoet in de trein, die ze beiden wel ziet zitten. Het tempo is niet direct laag, maar de film loopt gewoon niet helemaal lekker. Toch wel een aantal prima scenes en vooral de dialogen zijn vaak grappig. Een nipte 3.0 sterren voor deze vroege romcom die de tand des tijds niet helemaal doorstaan heeft.

» details   » naar bericht  » reageer  

When They See Us (2019) 4,0

6 juni, 18:21 uur

Uitstekende mini-serie over vijf tieners die verdacht worden van een brute verkrachting in Central Park. Een waargebeurd verhaal over onrecht (waarbij het te belachelijk voor woorden is hoe de politie en de aanklagers destijds te werk gingen). De derde aflevering was het sterkst (de terugkeer in de samenleving), maar de vierde aflevering was het meest aangrijpend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Still of the Night (1982) 3,0

4 juni, 20:38 uur

Aardige film waarin een psychiater door de politie wordt ondervraagd als een patiënt van hem vermoord wordt. Een Hitchcock-achtige thriller met een weinig origineel verhaal en een wat gemakkelijke en teleurstellende ontknoping. Wel een aantal goed opgebouwde scenes met als hoogtepunt de spannende veiling-scene.

» details   » naar bericht  » reageer  

For Colored Girls (2010) 3,0

4 juni, 17:30 uur

Aardige film over het leven van een aantal vrouwen in New York. Op zich een prima mozaïekfilm die wellicht niet verrassend is, maar waarbij de verschillende verhaallijnen allemaal genoeg weten te boeien. Een uitstekende eerste helft, maar tijdens de tweede helft wordt het vaak te melodramatisch en de poëtische monologen werken niet binnen het geheel van de film.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Body Snatcher (1945) 4,0

Alternatieve titel: Robert Louis Stevenson's The Body Snatcher, 3 juni, 20:50 uur

Uitstekende film waarin een dokter lijken koopt van een man waarbij de herkomst onduidelijk is. Vooral een prima verhaal waarbij de geschiedenis tussen de dokter en de man voor de spanning zorgt (het helpt dan ook dat beide personages goed zijn uitgewerkt). Een donkere sfeer en onderhoudend van begin tot eind. Goed acteerwerk, vooral van Boris Karloff die hier dreigend weet over te komen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Bumblebee (2018) 3,0

Alternatieve titel: Transformers 6, 3 juni, 18:45 uur

Aardige film waarin een tienermeisje een oude auto op een autokerkhof krijgt om zelf op te knappen. Deze Transformers film speelt zich verhaaltechnisch af voor de eerdere vijf delen. Een stuk minder bombastisch en de relatie tussen het meisje en de transformer staat hier vooral centraal. Echter is deze wel nogal simpel en soms te sentimenteel uitgewerkt. Gelukkig een stuk korter dan de eerste vijf delen, maar 3.5 sterren zou net te veel zijn (ondanks de fijne, maar ook wat gemakzuchtige soundtrack).

» details   » naar bericht  » reageer  

Night of the Running Man (1995) 2,5

2 juni, 12:41 uur

Matige film waarin een taxichauffeur in het bezit komt van een koffer vol geld die is achtergelaten door een passagier. Niet het meest originele plot voor deze vrij standaard actiefilm. Het verhaal is nogal ongeloofwaardig en hier en daar zelfs knullig, maar dat maakt het eigenlijk ook wel leuk om te kijken. De actie stelt niet veel voor. Scott Glenn doet het wel vermakelijk met ook een paar leuke one-liners. Net geen 3.0 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Never Take Sweets from a Stranger (1960) 4,0

Alternatieve titel: Never Take Candy from a Stranger, 1 juni, 10:05 uur

Uitstekende film waarin een meisje en haar vriendinnetje gratis snoepjes krijgen van een oude man. Ongetwijfeld een behoorlijk vooruitstrevende film voor die tijd. Hoe de hele gemeenschap met de zaak omgaat is goed uitgewerkt. De film heeft weinig aan kracht ingeboet, ondanks dat sommige zaken toch wat verouderd overkomen (zoals de rechtbankscene). Een sterke, spannende finale.

» details   » naar bericht  » reageer