Genre: Komedie / Fantasy
Met onder meer: Sandra Bullock, Nicole Kidman en Dianne Wiest
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Te zien in 73 bioscopen
Plot Practical Magic 2
Na 25 jaar wordt de familie Owens met een nieuwe crisis geconfronteerd wanneer er een ontdekking aan het licht komt over de geschiedenis en de oorsprong van hun magie. Wanneer Sally's dochter verborgen familiegeheimen begint te ontrafelen en haar eigen duistere krachten ontwikkelt, raakt de familie verwikkeld in een strijd die meerdere generaties overspant om eindelijk de vloek te verbreken die hen al eeuwenlang achtervolgt. De familie Owens moet opnieuw de krachten bundelen en reizen van hun huis in Massachusetts naar het Verenigd Koninkrijk om de bron van hun magie te confronteren en de volgende generatie van hun familie te redden.
Beautiful Mind
Zou de praktische magie botox zijn?
Wou hier net hetzelfde komen schrijven. Zag voorstukje...
Ondertitel: 'Rubber Faces: the Practical Botox Magic'.
Fortune
Wou hier net hetzelfde komen schrijven. Zag voorstukje...
Ondertitel: 'Rubber Faces: the Practical Botox Magic'.
2 beautifull minds think alike.
PSV_Supporter
Gisteravond gezien.
Beter dan het eerste versie. Voor zover een verhaal over heksen goed kan zijn, een goed verhaal.
Wel even wennen aan het feit dat praktisch, practical
, alles groothoeklens gefilmd is. Vooral aan de randen vervormd het flink daardoor. Maar het draagt wel bij aan de magische sfeer.
Bullock blijft een prima actrice voor dit soort films. Kidman heeft haar schoonheid al jaren geleden verstopt achter een laag plastische chirurgie en botox, voegt weinig toe. (Sandra is er ook niet vrij van, helaas)
Redelijke film waarin de twee zussen opnieuw krijgen te maken met de vloek die hun familie al generaties teistert. Niet alleen een laat, maar vooral ook onverwacht vervolg. Vergeleken met het eerste deel is dit meer een coherent verhaal. De interactie tussen Sandra Bullock en Nicole Kidman levert wel een paar grappige momenten op. De film gaat wel veel te lang door, maar is toch net wat beter dan het eerste deel. Een nipte 3.0 sterren.
zuiderling
Leuke luchtige familiefilm. Ik vond deze beter dan de eerste versie.
Jammer dat sommigen kritiek hebben op films die ze niet gezien hebben. Natuurlijk worden (oudere) acteurs op het scherm jonger gemaakt met visuele effecten, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Film was erg leuk en dat telt.
Bubblez
- 2094 berichten
Een stuk minder magisch dan de originele film.
Practical Magic (1998) heb ik tig keer gezien. Niet alleen omdat het een fijne, knusse film is, maar ook door gedeelde nostalgie met m'n bestie.
Het was dan ook groot doch onverwacht nieuws dat er een vervolg zou komen. Het is dan ook echt een film gemaakt voor fans. Geweldig dat Bullock, Kidman, Wiest en Channing weer van de partij zijn, jammer dat Evan Rachel Wood, Aidan Quinn en regisseur Griffin Dunne niet zijn gevraagd/teruggekeerd.
De eerste klanken richting Amas Veritas in het begin van de film bieden hoop op diezelfde sfeer. Tot mijn verbazing dook er echter direct een plothole op; Sally's dochters mogen niets van de familiegeschiedenis en magie weten. Maar... hier waren ze in de originele film toch echt van op de hoogte. Plus, de familie staat er binnen het stadje bekend om, het is niet logisch dat ze hier jarenlang niets van hebben gehoord, gezien, gemerkt.
De magie van de eerste film is juist dat stadje, juist dat huis, die tuin. Daar wordt in deze film al snel afstand van genomen door naar Engeland te gaan. Begrijpelijk, het is bij uitstek een locatie vol heksen en mysterie, maar dat komt niet uit de verf. Gelukkig komt de originele sfeer echt weer even terug in de allerlaatste scène, maar dan hebben we wel te lange, weinigzeggende dialogen en een te gemakkelijk opgelost mysterie moeten doorstaan.
Ben ik teleurgesteld? Ja. Het is niet de film geworden die ik gehoopt had. Misschien maakt een herziening het anders, maar ik verwacht dat ik erbij blijf; de magie is niet meer.
cantforgetyou
- 2067 berichten
Ik kon deze gratis zien i.v.m. een actie bij Pathé.
Maar wat is dit een draak van een film.
Echt vreselijke dialogen, vreselijke botox Nicole en Sandra. Terwijl ik hun altijd wel mag in films.
Het was gewoon helemaal een duffe, saaie, niet leuke film.
Deel 1 was ook al niet echt een succes, waarom dan een deel 2?
Gauw vergeten dit gedrocht.